Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
Az ABIT KN8 SLI-n lévő heatpipe hűtésrendszer chipen lévő bordája a közepe mellett található mélyedésben általában terhelés alatt 50 fok környékén van a Gatewatch érzékelője szerint. Terheletlenül se sokkal kevesebb.
[Szerkesztve] -
pIIrash
tag
Sziasztok!
Bár nem tudom, hogy kapható-e kis hazánkban, de talán ez jó megoldás lehet azoknak, akik az északi híd hűtésével bajlódnak:
[link] -
rudi
nagyúr
Amit kézzel 100 fokosnak érzel az olyan 60-70 lehet. Ha nem hiszed, keríts valami hőmérőt és vizsgáld meg azzal. Amúgy normális, hogy az nforce4 veszettül melegszik, de jól is bírja a hőt. Mindenesetre passzív hűtéssel azért ne akarj tuningrekordokat döntögetni!
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
reewer
aktív tag
Hi!
Most vettem egy GA-K8NF-9 es lapot(nforce4)
És az a gondom hogy a chipset tényleg nagyon forró
Még csak biosban álitgattam egy 10percet kikapcsoltam a gépet megérintettem a
passziv hűtést és volt vagy 100fokos
Mi lessz vele windowsban vagy játék közben
Ez normalis?? nektek is iyeln meleg??
Még a vidikari műanyagjat is felmelegitette
Légyszi segitsetek mitcsinaljak hasznaljam igy vagy mit lehet tenni ilyenkor
elore is thx...Si vis pacem, para bellum.
-
rudi
nagyúr
''Konklúzió: Megoldható az NF4 passzívvá tétele és ehhez csak némi ötlet,
meg a ventitől nem túl távoli kialakítás kell.''
Az Nforce4-es alaplapok többségénél éppen a rossz helyre került alaplapi chip okozza a gondot. Közvetlenül a VGA alá arra a nagyjáűból egy centi magas helyre nem nagyon lehet értelmes bordát berakni.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
KriszBoy
senior tag
Alaphelyzetben 55 fokos az NF4-em! Az sok? Kéne vmit csinálnom vele? Mennyi a gyárilag megadott max neki?
-
prmcsk
addikt
MSI P4N Diamond lapom van.
Az első LGA/775--NF4 párosítás.A reklám fotókon passzív bordával van
ellátva,de a valóságban egy 40x40mm-es hűtő van rajta,hétezret pörög és
visít,mint a disznó!Akkora a hangja,hogy szerintem egy 6600GT-t is''lenyom''.
Mikor először megszólalt,azonnal a''mókolás''mellett döntöttem.
Zalman(kék)chipsetbordákat,az egyiket némi faragás után felraktam,ügyelve arra,hogy elegendő hűtőlevegőt kapjon a CPU hűtőtől az NF4 bordája.
Ehhez persze szerencsés lapkialakítás is kell.
A lényeg: Teljesen csendben,jól hűtve üzemel a lapom.
Konklúzió: Megoldható az NF4 passzívvá tétele és ehhez csak némi ötlet,
meg a ventitől nem túl távoli kialakítás kell."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Sixkiller6
őstag
válasz Szten Márs #57 üzenetére
igaz, nem északi, csak a megszokás
nekem 43 fokon áll, bár a borda elég forró. igaz még nem házban van a cucc, csak az asztalon, bár a ház talán még segít is, mert jól fog keringeni benne a levegő.
75 fokig mehet? hát az még messze van- no es importante -
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Sixkiller6 #56 üzenetére
nekem is olyan van, megfejelve egy 4 centis ventivel, ami 7 volton jár. Egyébként kb 75 fokig faja, szal gond nincs vele. mellesleg az nem északi híd, nforce4-nél ilyen nem létezik. Az maga ''A'' chip.
-
Sixkiller6
őstag
háááát, lecseréltem egy passzív zalmanra (47)
eddig csak ülök és nem csinálok semmit a géppel, így tartja a 41 fokot, majd szép lassan izzasztom az északi hídat. remélem bírja, mert így azért ég és föld a két zajszint- no es importante -
-
Sixkiller6
őstag
új téma
asszem ide illik a legjobban a kérdésem. viharhozó már említette, h az asus a8n-en lévő északihíd venti 8000et pörög, és tényleg elég jó hangja van.
házban még nem próbáltam, egyelőre asztalon van a gép, amíg megjön a soprano házam.
szal az itt a kérdés, h ha nem tervezek komolyabb tuningot (sőt semmilyet sem), akkor lecserélhetném-e a 8000es ventit egy passzív zalmanra (a nagyobbikra)?
így hogy a gép szétszedvefekszik az asztalon, az asus probe 41 fokosnak mondja az alaplapi hőt.
vélemények, tapasztalatok?
thx
six- no es importante -
-
HERR Z
veterán
én nem emiatt mondom rá hogy szar a gyártó...A ZNF3-250/vnf3-250 nem jött be és a supportjuk is vérgagyi, tehát még ma se tudnak annyit mint MSI egy fél évvel ezelőtti BIOSszal/cnq és társai../
mért vérgagyi: A znf3-250 a fix agp/pcion kívóül semmit se használ ki ami előnye van a nf3-250-nek a 150-hez képest/+2USB+natív sata/ amik igazán kelhetnének az embereknek -
tildy
nagyúr
Én spec nagyon sajnálom hogy pont ez a lap halálozott el SOk hülye lesz , aki emiatt azt fogja mondani a chaintehre hogy sz@r. Miközben én még más nforce4es lapot nem igazán láttam rajta kívül egyrészt, ezért én még nem vonnék le messzemenő konzekvenciákat.(nem sok van szerintem amúgy sem még az nforce4es lapokból a piacon....)
Mondjuk azért (azthiszem) én kicsit (nagyon!) elfogult is vagyok az említett gyártóval kapcsolatban. Nekem legalábbis a socket A-s lapjai nagyon bejöttek.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
rudi
nagyúr
Szerintem ezek a gyengeségek védhetőek. Eleve egy olcsóbb alaplaptól nem illik csúcsteljesítményt és hangtalanságot várni. Ezek a kis NB coolerek szinte hagyomány hogy megadják magukat ugyanúgy mint az egyszerűbb VGA coolerek. Az olcsóság miatt ugyanis csúszócsapágyosak és mivel az alaplapi általában függőlegesen áll, ezért elég gyorsan kiszárad és bezajosodik. Nálam és több ismerősnél az ABIT NF7-S vagy KV7 ventije is pár hónap alatt zajos lett, de ugyanígy járt a refhűtéses Sapphire Radeon 9550 és még sok-sok ilyen kis ventis cucc (rack-ek stb.). Ilyenkor olajozás, és nyugi van ismét pár hónapra.
A fő probléma az nforce4-eknél a hídchip szerencsételn elhelyezése a VGA alá. Ebből a szempontból még szerencsés is ez a Chaintech lap, mert az alap borda ugyan gáz kicsit, de legalább a hosszú VGA slot nincs útban Bővebben: link. Szerintem rövidesen a többiek is átveszik ezt a slotkiosztást.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Egyelőre nem sok nForce4 lap van a piacon, kicsit várjunk még az általánosítással. Talán az nForce3-ak kicsivel másabbak, nem melegszenek annyira. Ez a Chainteches esetet szerintem intő jelnek kell venni, hogy aki tuningol az időnként tapogassa meg az alaplapi vezérlőt, hogy mi a helyzet, és lehetőleg ne az olcsó alaplapból akarja kisajtolni a maximumot.
-
tildy
nagyúr
Hát nekem sosem ciripelt a ct lapom, igaz az nem is a64 lap. (Régebben 7njl1, most 7njs zenith)
Viszont a 7njl1 chipsethűtő ventije keményen zajoskodik 1 hónap után...
Ezügyben új beszállító felé nézhetne a chaintech.
(Én maximálsan elégedett vagyoka fenti lapokkal, sőt.)"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
anulu
félisten
a 2 hátsó házventi 5v-ról megy, az első 2-nek van hangja, és vmiért a 7000-es Zalmannak ~középső fordulattól felfelé. szerintem a 2 zajosabb ventit lecserélem 2 8centis Silentmaxx-ra. 12dBa
amúgy most sem nevezhető kifejezetten hangosnak, főleg, ha minimumra letekerem a Zalmant és az OP1-et is. mindenfajta gond nélkül lehet mellette aludni (mondjuk volt min edződnöm. max fordulaton pörgő Volcano9 Cool-mod. ~55dBa, nyitott házban)
[Szerkesztve]"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
nekem elől 2db 8centis beszívó, hátul 2db szintén 8 centis kifújó venti van, és így terheléstől függően 31-35°C-os a házhőmérséklet.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
sajnos nem tudom lecserélni a bordát, pedig megajándékoznám egy ventivel . kb 1 centi magas, nem vízszintes a teteje, hanem van egy hullám benne, aminek a tetején feszít a Gigabyte felirat, és a legmagasabb pontjától fél-egy centire van a 6800-am NYÁK-jának az alja, így nem tudok ventit berakni oda. ha túlvagyok a mai vizsgáimon, akkor megpróbálom az OP1-et úgy belőni, hogy az alaplapi bordára is vigyen némi levegőt.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
HERR Z
veterán
itt csak egy gond van....hogy semmi más alaplapon nem volt ilyen elhalálozás...sem Asuson se gigákon semmin...csak csénteken...ezért szerintem nem az nVidia bűne hogy gáz van..chaintech nem oldotta meg rendesen a problémát
pl itt 284-et értek el...füst nélkül:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Szerintem itt a tuningosok vannak elsősorban veszélyben. Eddig nem nagyon volt ilyen hogy az alaplapi chip csak úgy 300 MHz környékén rohangáljon, ez a chaintech alaplap sem támogatta BIOS-ból, talán nem véletlenül.
Az A64 tuningolók jobb, ha számolnak ezzel a melegedéssel. Szerintem egy jó huzatú házban nem szabadna gondnak lenni. Ha pl van egy elöl behúzó 8 vagy 12-es venti a házban, akkor talán nem lesz gond, de érdemes figyelni a chip hőfokát. Talán ha több ilyen is előjön, akkor az NV belegyárt valami védőcuccot a chipbe.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
HERR Z
veterán
én tippre az egyesnek adok igazat, gondoljunk csak a vnf3 cirippelésére....azok is határon vannak szinte járatva, úgylátszik ide nem volt elég...
2: ha egy gyártó a kondin spórol akkor a ventin is fog
3: ez van, de ezt mindenki tudja szerintem
Gigádra meg kétlem hogy ne lehetne értelmes hűtést produkálni, esetleg TTS-s féle 4cm-res ventivel ajándékozd meg , az talán még elfér.../vagy lala6 is árul ekkora méretű papst ventit két rugó alatt talán/
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
néhány dolog:
- nem tudni, hogy mekkorafeszt kapott a chipset. arra gondolok, hogy lehet, h a +feszt vmelyik kondi nem bírta, nem láthatóan szétment, és ez vitte magával a chipsetet.
- ha egy thermal diódás ventit ráraknának (nem tól magas fordulatszámút), ami mondjuk alapból épphogy pörög, és csak ha gáz van, akkor gyorsít be, ez nem hiszem, h jelentősen megdobná a költségeket, viszont határozottan pozitív hatása lenne az élettartamra.
- amit már olyszor, oly sok helyen elmondtak, most xbitlabs-éknál is bebizonyosodott. ha üveghangig nyomod fel a cuccod, lehet, h beledöglik R.I.P."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
örültem volna, ha az én alaplapom sem szenved ebben a betegségben, mert ritka rossz helyre került a chipset
-
TeeJay
félisten
most akkor már a chipkészletre is kell már süvítő venti?
na még egy zajjal több lesz
remélem azé alap használaton elmegy majd passzív ventivel is
mert nem kellene plusz jó hangos kis venti ráMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Zeck
aktív tag
Hun lehet ilyen lapot kapni? Gugli barátunk nemtuggya.
"két lábon járó növényevő szarkészaurusz"
-
t_ferenc
őstag
nekem abit nf8 van nforce3 250gb-s chippel (nem is írok már chipsettet) és én is lecseréltem egy zalman nb32j-re a gyári bordát. sőt, tervezem egy kis venti felszerelését is. meglepődve tapasztaltam, hogy a gyári borda alig 30%-án volt paszta. ez is okozhatta a gondot a teszben szereplő alaplapnál.
if you fall seven times, stand up eight
-
veterán
hmm ez nem jo hir.
vki utána járt hogy chipsetben van a hiba vagy az alaplapgyártó ''rontott'' el valamit.ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °
-
tildy
nagyúr
Az szerintem nem zenith. (lásd vnf3-250 <->znf3-250)
az én zenithemen is külön kártyán van a firewire. Acr slotos azt hiszem...Ja de ezen nem látok, csak előbb nem néztem meg jól
Sajnos ezeket a zenith ve-ket nem ismerem, de mind az apogee , mind a zenithek mindig gazdagon fleszereltek voltak...Régen...
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Sir Riccio #24 üzenetére
Nekem ugyan 7njs zenithem van, de ahhoz bizony van cbox, amin ugye van firewire.Egyébként meg van külön cmr kártya hozzá, azon van még 2 firewire csati.Ennyi.
Gondolom ezen is cmr slottal van megoldva a firewire.
-
atus33
tag
Nagyon remélem, hogy megfelelő méretű passzív hűtővel kiváltható az NF4 NB hűtője. Nem érdekel, mekkora (bár ha túl nehéz lenne és kiszakítaná az alaplapot, azt nem szeretném).
. o O o .
-
anulu
félisten
hogy a cikkhez is hszóljak: a K8NS-en van egy p*cs@nyi borda. igaz ugyan, hogy el nem füstöl, de ennek a hibája miatt nem tudok rendesen tuningolni. lecserélni pedig nem tudom, mert a chipsethűtő tetejétől számított 1 centin belül kezdődik a 6800-am NYÁK-ja.
-
anulu
félisten
részemről megvárom a PCI-E-s 6800-at. a mostani teljesítmény alá nem nagyon akaródzok menni...
-
rudi
nagyúr
válasz Sir Riccio #17 üzenetére
Nincs rajta, de legtöbb embernek nem is kell. Nem szabad feledni, hogy ez ugyan Summit (pontosabban ZENIT - köszi fLeSs a javítást!) lap de VE - vagyis olcsó verzió. Majd a fulloson biztosan lesz FW.
-
Sir Riccio
addikt
-
viharhozo
addikt
Az Asuson egy eszetlen kis venti van, ami Lufinyul szerint 8000et porog. Ha az se huti le, akkor semmi. Egyebkent a kek Zalman NB-borda meglehetosen hasonlit a kepen lathatora, ergo semmi garancia, h azzal nem sul meg.
Egyebkent a tuning nelkul is 60-70 fokokat mert a lap chipsethomersekletkent, ami baromi soknak tunik.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
faster
nagyúr
Bizony, bizony, nekem is hasonló gondolatok jutottak eszembe az nforce4 kapcsán. Azért bízok benne, hogy tavaszra olcsóbbak és bejáratottabbak lesznek az nforce4 lapok PCI-e-vel, és az S939 platform is nagyobb prociválasztékkal fog rendelkezni. PCI-e VGA-ból már most sincs hiány.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Új konfigban a PCI-Expresses GF6600GT éppen annyival olcsóbb az AGP-s változatnál, mint amennyivel drágább a 939-es A64 a 754-estől. Szerintem ezekkel az olcsó nforce4-es lapokkal érdekes alternatívák jönnek a képbe olyanoknak, akiknek kell a CPU-kraft de egyelőre az erős VGA nem. Egy sima 6600-as PCI-Expresses már 35,000-ből megáll és az is 8 futószalagos.
-
tildy
nagyúr
Egyébként nem hinném , hogy nagyon nagy kereslet lenne rá itthon, ugyanis a legjobb tudomásom szerint a vásárlójának egy pci-expresses videókártyára is be kell ruháznia....
engusz: egyik is és másik is.Szerintem nagyon fasza kis lap.Nálam tuti nem lenne baja
(Hát igen én inkább underclockolok...)
-
tildy
nagyúr
Remélem ebből nem fog az a következtetés lenni hogy...
Egyébként is, aki tuningol számolnia kell ilyesmivel, és azérrt a 300Mhz szerintem már elég kemény..."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
engusz
veterán
Elég durva ''baleset''. De eddig csak a Chaintech lapján láttam passzív hűtéssel. Viszont van itt a fórum egy tag, aki lecserélte az Asus lapján a chipset-hűtőt egy Zalman-ra. Úgy tűnik, hogy van némi félnivalója.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Barton
senior tag
Lassúak vagytok !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest