Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
ez a rizsa már lassan kezd fájdalmas lenni. komoly gondok vannak a szövegértelmezési képességeiddel.
pontosan azt írtam, h nem a csicsa mértéke határozza meg a cuccost. pont azért írtam, mert sokan az xgl idétlen fx-eit úgy értékelik, h az komolyabb és jobb rendszer, mint a WPF.
aztán írtam, h linuxra hasonló sincs. először azt hittem, h keverted az aero-t az avalonnal. de ennél jóval komolyabb a képzavar. WPF != GUI nagyon nem. winen GUI = explorer (explorer.exe, nem az iexplore.exe).
WPF egy platfrom. a kerneltől kedve a drivereken át, egészen a megjelenő felületig.
gnome, kde meg társa az explorernek feleltethető meg (utóbbi teszi ki pl a startmenüt meg a tálcát). képzeld winre is vannak alternatív GUI-k. persze nem olyan számban, aminek sok oka van (többek között jogi).
az xgl vhol a kernel és a GUI között van. elkapja a 2d kimenetet és átirányítja GPU-nak, ahol kap némi fx-et. btw, ox is ezt csinálja.
ezzel szemben a WPF már a GPU-ban kezdi, ha úgy van állítva.
szerk:
ha nem vágod, h mi az, akkor mit vitatkozol velem?? fogadd le amit mondok vagy nézz utána.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Háztartási gépek
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Milyen autót vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium 2026.03.11.-ig Garancia
- iPhone 16 Pro Max 256GB Black 2026.06.14.-ig Nemzetközi Garancia
- Szép állapot!! Dell Latitude 5300 i5-8365U 16GB RAM 512 SSD Magyar vbill
- Sony Playstation 4 Pro 1TB SSD
- Nagyon szép állapotban!! Dell Latitude 5400 i5-8365U 16GB RAM 256GB SSD Magyar vbill
- Gombászkönyvek egyben
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest