- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
beers
addikt
válasz
Translator #9 üzenetére
Egyetértek!
Mi a f@szért nem lehet balkezes verziót is csinálni! -
harry
veterán
Mondom ez a Logitech MX1000-nél van csak (lézer miatt, amit a többiben pl G5 javítottak - illetve másik chip van benne). Ez nem magasság föggő, elég pár mm-t elemelni és az optika lekapcsol, majd letevésnél megint be, csak ugye eközött eltelik egy kis idő ami akció közben néha kellemetlen lehet, de általában nem zavaró.
Egeret amúgy én is így fogom, mutató és középső ujj gombokon, másik kettő jobb oldalt kényelmesen elfér, görgöt mutató újjal állítom, hüvelykujj meg a bal oldali kis mélyedésben, elég kényelmes MX1000-nél - az 500-as széria kicsit más, de szerintem az is kényelmes (G5 kinézetre ilyen, de igazából az még magasabb). -
Ősember
őstag
én ezt a felemelös dolgot egyszerüen ugy kerülöm ki, hogy kb egy centi magasan emelem az egeret, már ha emelem. az én infrám nem olyan szuperfantasztikum, hogy onnan már lekövesse a mozgást. én abszolut nem érzem, hogy ha leteszem az egerem, késne. vagy te nanoszekumdumokban gondolkodsz?
talán majd hosszabb mx-ezés után fel fog tünni az egerem esetleges fogyatékossága. ez olyan, mint a monitornál az utánhuzás. amig szar monitorod van, addig nem biztos, hogy feltünik az utánhuzás. ezekbe a gamer egerekbe azt nem szeretem, hogy ugy vannak kitalálva, hogy 3 ujjadnak kell az egér hátán feküdnie. ha esetleg tévedek azt elismerem... nade ebben az esetbent a gyürüsujj a jobb egér gombot birizgálja, ami nekem abszolut de kényelmetlen. folyamatosan csak a középsö és a mutato ujjam van gombokon. a görgöt középsövel ha kell gyorsan memozgatom és kész is. nekem leginkább ez az ami elveszi a kedvem a nagyon ergonomikus egerektöl... aztán lehet, hogy annyira sem értek az egerekhez, hogy még csak nem is tudom jol megfogni
-
harry
veterán
Tudtam, hogy nem sikerül megértened. Miért lenne hiba? Hát szerinted? És a gyors rántásra is a válasz: mész, hátúlról jön valaki, gyorsan meg akarsz fordulni, egeret felemeled, s mikor lerakod késik egy kicsit, ez épp elé lehet ahhoz, hogy az lelőjjön. Vagy ha nem is akarsz megfordulni, teljesen mindegy, nem a távtól függ, hanem attól, hogy felemelted az asztaltól. Gyors rántás: ha 180° akarsz fordulni akkor az utolsó szempont, hogy _pont_ fejre vidd. Ha hirtelen elrántod akkor csak remeg össza vissza, esélyed sem lesz, hogy lelődd. Míg egy magas felbontású optika (ez sem nagy szám, már mx500ban is van) simán követi a mozgást, s mikor megfordulsz célozhatsz fejra.
Szerintem érdemes lesz kipróbálnod azt az MX518-at (igaz személyes tapasztalatom nincs vele kapcs, de elvileg jobb, mint az enyém, és valszeg én is arra fogok váltani). Könnyű, pontos optika, változtatható felbontás. Ez 12k körül van. Egy G5 meg 18k, ezért mondtam, hogy 10k-t a legtöbb gamer simán kiad egérre. -
Ősember
őstag
miért hiba az, ha felemeled, lerakod és késik? akkor a játékossal van gond, ha emelgeti az egeret, nem?
arra meg hogy ha nagyon gyors vagy és ''nem pontos'' tök egyszerü dolgot mondok. ha olyan nagyon gyorsan mozgatod az egeret, akkor amugysem fogod közvetlen az esetleges ellenfél fejéhez huzni az egeret. nem hiszem el, hogy a gamerek azon lennének kiakadva, hogy az egér nem mozdul rá már szinte megáto laz ellenfélre. saját magamtol tudom, hogy én is gyorsan mozgatom az egeret, de az a kis korrekcio utánna egyáltalán nem válik hátránnyá, legalábis még nem találkoztam olyan emberrel, aki kapásbol le tudott volna löni, mert annyival lassabb lettem volna nála. majd ha átmegyek a haveromhoz, akkor már bizisten elkérem töle az mx518-at és használom pár napig...
-
harry
veterán
Jaj bazz....
Szerinted ha valaki nem profi akkor az csak kezdő lehet? Hát nagyon ügyes vagy. Akkor is azt mondom gond nélkül megér 10k-t egy egér (játékosoknak). Elég gáz, ha a felszerelés hátráltat. Hogy érted, hogy milyen hibái? Jah, hogy még mindig nem voltál képes utánanézni, ismét grat. De, hogy nehogy megeröltesd magad: MX1000-es lézernek van egy olyan hibája, hogy felemelés, majd hirtelen lerakás és elrántásnál késik, valamint akksi miatt kicsit nehéz, ezért nem javasolt játékra - ez sem azt jelenti, hogy nem lehet arra használni. Gyorsulás meg igencsak fontos, igaz a 15 - 20G már kicsit túlzás, de ha egy olcsó optikai egeret hirtelen elrántasz oldalra az csak rezeg, félre mászik, egyáltalán nem pontos.
Milyen betanult szöveg? Próbálom elmagyarázni, hogy miért is jó, te meg szidod, hogy ez nem kell, ez mire jó, az sem kell, minek. Én sem akarok G5-öt venni, mert tényleg vannak benne olyan dolgok, ami miatt feleslegesen drága, nem kell 20g gyorsulás, meg 2000dpi, szóval azt is értem, amit Te mondasz. De pl MX510 / MX518 nálam alap. -
Ősember
őstag
''Azt sem mondtam, hogy _profi_ játékos vagyok, egyelőre nekem ez az egér is jó '' ez azt jelenti, hogy kezdö vagy, de már 10k-s egér kell? na ezt magyarázd meg nekem. és ha profi leszel, akkor majd 30k-s egér kell?
ha olyan jol álithatoak azok az egerek, akkor milyen hibái vannak kérem szépen? mintha magad ellen beszélnél, nem? na meg a gyorsulás. hát azt nem hinném hogy fénysebességgel mozgatod a kütyüt. mindig az az érzésem, hogy te is csak egy átlagos betault szöveget mondasz. ha tényleg nem vagy profi, akkor gondolom nem te vagy a leggyorsab clint eastwood. ezzel arra célzok, hogy beszélsz itt a gyorulásrol meg mindenröl, de ezek szerint ''ezt nem használod ki''. van ilyen a videokártyáknál is. igaz az erös karit mindenki tudja használni, de a gyenge karit nem mindenki. egy egeret mégis hogyan tesztelnek objektiven? ez szerintem abszolut felesleges. az adatok alapján tudnod kell, ha akkora egérmániás vagy, hogy mit tud és akkor már csak az számit, hogy mennyire kényelmes, nem?
-
Ősember
őstag
amit állitasz az teljesen alaptalan. milyenek az olyan emberek mint én? azok csiterezik le a másikat, akik nem tudnak játszani és nem értik, hogy a másik hogyan lehet gyorsabb náluk. van egy screenshotom játék közbenröl (cs:s). az a kép szerintem elátámasztja, hogy nem kell ''gamer'' egér ahhoz, hogy valaki jo legyen. amikor a kép készült még csak nem is infárs, hanem egy a4 tech 2 gomb + görgös egerem volt... ja igen. erröl jut eszembe, ki használja az összes gombot azokon a csodákon?
-
harry
veterán
Igen, nekem is ilyen van, ezért is mondtam, hogy tapasztaltam, hogy nem a legjobb játékra. És aztán? Ebben mi az önkritika? Azt sem mondtam, hogy _profi_ játékos vagyok, egyelőre nekem ez az egér is jó - persze gondolom még mindig nem tudod, miért nem ajánlott, de miután megveszed is csak azt fogod mondani, hogy ''hát mér' ne lenne jó ez'', mivel amilyen ügyes vagy nem fogod észrevenni a hibáit. Mellesleg eddig meg sem kérdezted, hogy mitől lesz egy egér játékra alkalmas
Nem a sens vagy a súly állítás (ezeket is csak arra írtam, hogy miket lehet _állítani_ egy ilyen egeren); sokkal inkább az optika. Mekkora gyorsulást tud lekövetni, hány MPixeles az optika, mekkora a felbontása. De ha tényleg érdekel (amit ugyan kétlek) akkor nézz körül a profibb egerek topicjaiban vagy olvass teszteket.
-
Rover623
félisten
Az olyan emberkék szokták le ''csíter''-ezni a másikat egy-egy war-on mint te...
Pedig általában csak nem ''mezei'' cuccokkal nyomulnak: van elég FPS hogy gödülékenyen menjen a gáma, jó egér (ha kell gyors, ha kell lassú...ha kell érzékeny, ha kell akkor meg érzéketlen...)...
mi a tököm a sulyelosztás egy egérpadon lévö egérnél? ez csicska dolog, szerintem. különben meg minden egér szimmetrikus, tehát azzal akinek gondja van az...
Szerintem is itt kellene abbahagyni a dolgot...látszik hogy lövésed sincs a rágcsálókhoz...lehet hogy a sajátodon kivül nem is fogtál még a kezedbe mást... -
Ősember
őstag
tehát megmagyaráztad, hogy csak a suly miatt jobb... mi a tököm a sulyelosztás egy egérpadon lévö egérnél? ez csicska dolog, szerintem. különben meg minden egér szimmetrikus, tehát azzal akinek gondja van az... különben meg az én egeremben is van hely pár olomgolyonak
. nagyon menö. a sniperezéshez annyit mondok, hogy ha olyan játkot játszol ahol olyan tetü lassan mennek a dolgok, hogy nem elég a normál sebesség, hanem megalassu kell, akkor meg mit élvezel a játékban? nem mondanám, hogy béna vagyok a cs-ben. talán jövöre veszek egy mx1000-et és akkor indulok egy világversenyen, mert akkor már sokkal jobb leszek! még mindig nem tudtál értelmesen érvelni a 10k-d ért...
-
harry
veterán
Na ebből is látszik, hogy nem tudod mi a különbség egy Gamer egér és egy egyszerűbb között. Ha valaki profi szinten játszik (klánban, versenyeken, LAN partykon) annak simán megér 10k-t egy egér. Sens-t persze, hogy lehet állítani, de mint mondtam, itt több féle képpen (nem mondom, hogy ettől jó, csak megemlítem, mint opciót). Mivel lehet az a jó, ha függőlegesen kevésbé érzékeny, mint vízszintes irányban. Egér gyorsítás minden egérnél van, a vindózos driverben is. A felbontás meg hasznos lehet, minél nagyobb felbontás, annál pontosabban/gyorsabban reagál, ha pályán sniper-ezel akkor egyszerűbb lehet egy kisebb felbontást keresni. Vagy ha több játékot is játszol lehet egyikhez az alacsony a jó, másikhoz a magas. Tömeg - láttad már a Logitech G5-öt? Gondolom nem. Egy tálcán lehet elhelyezni gomb méretű kis súlyokat, így tehát nem csak azt tudod elérni, hogy könnyű / nehéz legyen az egered, hanem valaminyen szinten lehet változtatgatni a súlyeloszlását (különböző tömegű súlyokat adnak hozzá).
Mivel nekem is hobby a játék ezért nem akarom, hogy gagyi felszerelés miatt legyek rosszabb. Persze aki nem ért hozzá, azon ezek sem segítenek. -
Ősember
őstag
szerintem akkor sem ér meg 10k-t, hogy valamivel jobban löjek. az, hogy senst lehet állitani nem mondok semmit, mert azt bárhol/bárminél lehet. mi az hogy egérgyorsulás? ez is egy nagyon jo ficsör, mi? felbontás... már bocs de ez egy gamernek szerintem nem lényeg, maximum tervezöknek, ahol fontosak a tizedmm-ek. tömeg állitshoz meg annyit, hogy miért nem veszel eleve könnyü egeret?...
-
Ősember
őstag
mi az az elég sok amit be lehet állitani? már szinte minden értelmes játéknál tudsz a menüben egérérzékenységet állitani, vagy a gameregereknél a sulyt tudod szabályozni?
különben meg azt mondtam, hogy relativ nehéz. ezen nem hinném hogy meg tudsz bármit is magyarázni, akárhány opcio van.
-
harry
veterán
Én meg neked gratulálok. Mennyi ideig próbáltad azt az egeret (MX518)? Elég sok mindent be lehet állítani, szóval ha sikerül jól belőni az értékeket akkor pontos, ha csak a kezedbe veszed, játszol néhány kört akkor még jó, hogy szokatlan, esetleg rosszabb. Ha meg nálad nem az egéren múlik a célzás akkor játszál golyós fa egérrel
-
VladimirR
nagyúr
kerlek sorolj fel olyan szituaciot, amikor egyszerre 6-8 gombot kell lenyomnod jatek kozben, es ird melle azt is, hogy melyiket melyik ujjaddal nyomod le (csak azert erdekel ennyire, mert az igazan HC gamer-ek mar a duke nukem ota hasznalnak egeret, s ez altalaban jobb kezuket (kisebb szazalekban bal kezuket) teljes egeszeben lekoti, a tobbsegnek pedig csak 5 ujj nott a szabadon marado kezere, amivel a billentyuzetet kezeli
ettol fuggetlenul is ugy erzem, hogy kisse eltulzo a hc-gamer-seget
a #4-ben, Rover623 altal linkelt bill egyebkent hatal;mas otlet, es annak ellenere, hogy pl billentyuzetre egyszerre meg nem koltottem 3k-nal tobbet, gy ilyenre meg en is beruhaznek talan, ha meg tudom majd engedni magamnak
egyetlen baj vele, hogy rendkivul ocsmany az az enter
es nem tudom, ki kerdezte, de igen, windoze alatt is at lehet allitgatni a billentyuzetet (az xp resource kit tools-jaban van egy remapkey nevu progi (nekem pl 3 ctrl van a billentyuzetemen, 3 shift tarsasagaban) - spec funkciok hozzarendelesehez mar mas progi kell, de pl az uirc nevu progi (elsosorban taviranyitokhoz valo) asszem tud mindenfele jot, akar script-eket is rendelni a billentyuleutesekhez) -
harry
veterán
Hha valaki HC ghamer akar lenni akkor sem kell egy ilyen drága felszerelés. Pl a Zboard - engem (árán kívűl, de azt most ne nézzük) az elrendezése zavar, meg hogy nem egysegés kiosztása van, hanem lehet hozzá venni egy csomó szettet, ami elég gáz akkor ha több játékot is játszol, nem tudom mennyire kompatibilis, több szettem meg tuti nem veszek, ezért mindennek van határa. Amúgy mire gondolsz 6-8 gomb alatt? MoHaa alatt is a max talán 5, de ez is ritka. Nehogy már emiatt kelljen venni egy drága bill szettet (ismét megemlíteném régi billemet, mellyel még egyszer sem voltak porblémák azért, mert sok gombot nyomtam volna le egyszerre). Egér - itt inkább fontos egy jó eszköz, de azért itt is van egy szint, ami fölött sok javulást csak a nagyon profik vesznek észre.
-
Allien
veterán
Nem akarok senkit megsérteni, lefikázni, meg hasonló, de aki hardkornak írja magát egy 800 hufos egér, és hasonló billentyűzet melett, az sajna NEM igazi gammer (lehet akármilyen tehetséges is). Csak próbálkozhat! Eleve, egy alap billentyűzeten max 2-4 gombot tudsz lenyomni, viszont egy játékban rendszeressen előfordul, hogy akár 6-8-t kellene használni!
Pompi (#3) hozzászólásában a Zboard-t javasolta. NÉZZÉTEK már meg azt, aki szapulja, és kritizálja az árakat! AZ is gammereknek készült, és el lehet hinni, VAN külömbség! Ja, és hogy mi éri meg? Nos, mióta Razer-m van, meg egy Zboard (+BF2 kieg), illetve, meghekkeltem az usb-t, azóta sokkal eredményesebb vagyok, NEM idegeskedem ezen hardver elemek hibái miatt. Előzöleg egy Trust egerem volt (nagyon jó volt külömben), csak éppen a nyomoronc kedvenc játékom (battlefield 2, és a Moha) NEM támogatta (meg lehet kérdezni a klán tagjait, milyen jól néztem ki a bf2-ben, amikor az egér saját magátol elkezdte forgattni az emberemet)! A billentyűzetem egy Compaq volt, az SEM gammer bill, max 2-3 gombot lehetett lenyomni! Tehát, mielött valaki jön a hülye ár kérdést feszegettve, az inkább menjen máshova, illetve, gondolkodjon. Hiszen, minek akkor jobb VGA, ha egy Gforce 2 MX400-n is LEHET játszani, egy PII 400 melett! Ugyan ez van MINDEN hardver elemmel, mint pl. monitor, proci, vga, mindent fejleszteni KELL, és ezek alól a periféria SEM lehet kivétel (csak ezeket ritkábban kell elvileg fejleszteni)! Aki nem hiszi, azokból lesz a halott (fps-ben)! -
rvs
aktív tag
ez óriási!
az egyetlen kérdés az lenne, hogy mennyire sikerül a kényelmes tulajdonságot is megvalósítani a billentyűzetben. bár ha nem teljesen a fapadosbaromikényelmetlen kategóriába tartozna, simán vennék egyet én is; még akkor is ha mostanában főleg 'csak' gépelésre használom a billt.
valahogy olyan szabadságérzetet ad, h 'mutasd meg a billentyűd, megmondom ki vagy'. persze lehet kopogtatni a 800 forintost is, de.. -
Troll
tag
Nem rossz, de szerintem is jobb egy külön periféria. Én vettem egy Belkin Nostromot, 10 rugó alatt volt, bárhova rakható. Igaz, hogy az is csak bal kéz alá fekszik...
-
Pompi
nagyúr
Tapos a halál. De te nagyon kepesztesz a hozzászólásaid után ha 13h óta ennyiszer adtál hangot nem értésednek a témában, pedig már délután kettőkor megnyugodhattál volna ha elolvasod amit írtam. Csak segíteni akartam, te meg jösz ezzel a taposós dumával... jó fej mondhatom.
[Szerkesztve] -
Lacza
senior tag
Hát igen, de nem Logitech
-
harry
veterán
Mindezt mire alapozod? Gondolom Te sem használtál hosszab ideig valami profibb egeret, egérpadot
Gamereknek igancsak megéri egy pontos, könnyű egér; azért mert neked nincs rá szükséged, nem jelenti azt, hogy fölösleges másnak ilyen. Pl a bill érdekes ötlet és nekem is fura, de lehet hamar meg tudnám szokni, és esetleg kényelmesebb is lenne, mint a mostani.
-
Ősember
őstag
ergonomia, bla-bla-bla. kézre áll, bla-bla-bla. gamer egérpad
vicc. nem hiszem el, hogy bárkinek akár egy év normál billentyüzet után erre ráállna a keze. szerintem ez egy hatalmas nyomorékság. ellenben az a gombfelület változtato billentyüzet nagyon tetszett, de at sem érne meg 10k-nál többet.
nekem van egy régi pizzával megszort acer billentyüm és egy microsoft egerem. nincs szükség ezekre a razer ergonomikus sz*rokra! különben meg azok az egerek szerintem nehezek is és alig csusznak.
-
Translator
tag
::Hozzáteszek egy alap optikai egeret ezerhaté'...és össze sem mérhető a kettő...
Nos, azért a Razort azért kértem szülinapra, mert idegesített, mennyire rossz egy ilyen alapegér. Három pixeleket ugrált egyszerre max gyorsításon CS-ben, és még így is évekig tartott körülnézni. -
Rover623
félisten
Miért lenne ez sok pénz...?
Ez egy csúcskategórás periféria...elegáns, praktikus!, olyan szolgáltatással amit a többiek nem tudnak (feltéve persze hogy megvalósul)...
Ezen az elven meg lehetne kérdőjelezni a csúcskategóriájú Razer ill. Logitech egerek árát is, hiszen hozzájuk képest tizedáron kaphatóak optikai egerek...hogy a méregdrága egérpadokról ne is beszéljünk (Razer, Icemat, Steelpad...a csúcsegerekkel összemérhető árban vannak bizonyos modelljeik)...
Vagy mi a helyzet a 70-80 sőt 100 ezer körül kapható hangfalcsomagokkal...?
Vagy a 40-50-60 ezrekbe kerülő (üres, tápnélküli) ''csúcs'' PC házak...?
Amikor 4+ÁFA-ért már van ''ház+táp''...?
Akkor minek...? -
aDM|RaL^
őstag
hardcoreba tolom, de inkabb maradok a hagyomanyos billentyuzeteknel.
-
Face8814
őstag
Ezt mondtam én is. Ha valaki megteheti és szükségét látja nyugodtan vegye meg. Nem fogom úgy érezni hogy most mekkora hülye volt hogy kiadott érte ennyit. Megtehette, kellett neki, megvette. Mondom, én is csináltam már hasonló dolgot életemben ( tavaly mikor kijött az x800pro rögtön rendeltem egyet 114k-ért. És mindezt azért, mert ez kellett nekem. Sokan mondták is hogy milyen hülye vagyok hogy kiadok ennyit egy VGA-ért. De kellett és megtehettem. )
-
marcee
addikt
(Melóban a munkaeszköz praktikussága/teljesítménye/stb egyenes arányban áll a produktivitással, ergó baromi sokat ér, mert behozza az árát.
Rendszergazdáskodok baráti alapon egy építész irodában, - nem is nagy cég -, átalakítottam nyáron a hálózatukat, meg a két új gépet vettem. Elemeztem minden apró lehetőséget, kombinációt, hogy hogyan lehetne lejjebb szorítani az árat, mint korábban a cimboráknak összerakott gépeknél ugye minden esetben ez volt a legfontosabb szempont. Mikoris rámszóltak, hogy ne hülyéskedjek, nem kell szarakodni néhány tízezer pénzeken, csak legyen qrva gyors és atomstabil. Később azért vettek 19-es tft-ket, egyes munkahelyekre rögtön kettőt (ismét durva pénzen), hogy több helyük maradjon az asztalon skiccelni mint az addigi 19-es crt-k mellett!!! És még ez is megéri, mert jobban halad a munka. Előbb utóbb itt is az emberi munka lesz a legnagyobb érték, mint ahogy nyugaton már az.) -
Hát, ez a Wolf Claw szép, viszont za optimus meg besz@rás!!
Az áruk meg siralmas, bár valahol megértem. Aki megveszi, az megveszi, és teljesen mindegy neki, hogy mennyit ad ki érte. -
Face8814
őstag
Hát ha valaki megteheti hogy megveszi és úgy érzi hogy ezzel segítséget kapott a munkavégzés tekintetében, hát lelke rajta, én megértem és használja egészséggel. Itt az arányokkal van bajom, nem pedig a használhatóságát kérdőjeleztem meg. Én elhiszem hogy ha valaki egész nap a billentyűzetet csapkodja annak praktikus egy ilyen, nem is ezzel van bajom, hanem azzal hogy ennyi pénzt kérnek el egy billentyűzetért. Persze,akinek nem kell, mert nincs rá pénze, az nem veszi meg, akinek meg kell és megteheti megveszi. Csak nem tudom, ad e annyi pluszt hogy megérje az árát.
Egy példa jutott eszembe a VGA frontról. Adva van pl egy 6200-es nVidia, meg egy 7800GTX. Itt valahol látom a különbséget ami miatt elkérik az árkülönbözetet. Viszont billentyűzet terén nem látok EKKORA különbséget. Hozzáteszem ha tévedtem az csak a hozzá nem értésemet mutatja és akkor természetesen megkövetem magam.
Ja és mindez a 14 ill. 15hsz-re volt válasz.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Integra
titán
nem rossz!
ideális az volna, hogy ha csak a bal oldal ''korong'' klavit külön melehetne venni és valahogy házasítani a meglévő klavival -
Pompi
nagyúr
Szerintem amikor ennél az optimusnál jóval kevesebb használhatósági értékkel bíró billentíűzetek kerülnek 30-50 ezer forintba ([link] [link] [link]) és ezeket is veszik emberek, akkor egyáltalán nem tartom fanatizmusnak 40 ezer forint körüli összegért egy ilyen optimus megvételét. Pláne ha munkáról van szó.
-
Face8814
őstag
Hát ha valaki ennyi pénzt ''szór'' ki klaviatúrára, az nekem fanatizmus. Az más kérdés hogy egyban praktikus is, de vajon megéri azt a jó pár ezer forint többletet egy ilyen billentyűzet. Legyen az bármennyire is praktikus. Bár, amilyen hülye vagyok, és úgy érezném hogy ez kell nekem, akkor tuti hogy megvenném.
Nem is értem miért magyarázok saját magam ellen???
-
marcee
addikt
(Nekem is kellene egy ilyen optimus, de egyálltalán nem játékhoz, hanem CAD-ezni, de csak abban az esetben, a ctrl, shift, alt lenyomása mellett a hozzájuk kapcsolt, ''emelt'' funkciót jelezné ki! Nem tudom, hogy erre képes-e. Szvsz be is hozná az árát sietve, és az már nem fanatizmus, hanem praktikus.)
Egyébként ez a játékos cucc is érdekes, csak utána nem szabad más gépe elé ülni játszódni. -
harry
veterán
válasz
Translator #9 üzenetére
Jah, nekem is ez jutott eszembe, jobb lenne, ha a bol oldalát le lehetne választani, és a 'hagyományos' részét addig férre tenni, így jut hely bőven az egérnek. Jelenleg nem hiszem, hogy egy ilyen és egy nagy egérpad is elférne az asztalomon (bár végülis lehet, hiszen nincs numerikus rész). NUM bill hiánya szerintem nem nagy baj, a gamer oldalon lévő számokat is valamivel könnyebb kezelni, mint ha sima sorban lennének; és így lehet használni bal kézzel is (jobb kezeseknek jó, ha nem akarnak keresztbe nyúlkálni a billen, és nem kell elengedni az egeret). Engem inkább az oszlopba rendezett billentyűk zavarnának a jobb szélén.
[Szerkesztve] -
XanD3R
senior tag
válasz
Translator #9 üzenetére
-
Translator
tag
Már megint a jobbkezesek jártak jól
Ezt úgy kellene, hogy csak a tányér külön, esetleg USB-re kötve, párhuzamosan más billentyűzetekkel.
Amúgy otthon is az van, hogy a Razer nekem a baloldalon, a régi PS/2 egér a jobbon és mindenki jól jár -
XanD3R
senior tag
Király cucc, csakhát 10k + postaköltség
Majd legközelebb ilyen klaviatúrát veszek
Új hozzászólás Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- Total Commander
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Politika
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Külpolitika
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest