Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
Nekem AC F7 PRO-m van, és ettől pont forditva van a venti rajta, de a hátul ugyaugy van ahogy a TT berakta. Akkor egymásal szembe fuj?? mert a
-
pajinka
tag
Kb ugyanúgy, ahogy egy AC Freezer procihűtőt megkapsz 4-5 ezer Forintért, szemben a durván kétszer annyiba kerülő, kb 10%-kal jobb hatásfokú Zalman, Scythe stb. hűtőkkel.
Meg kell nézni a házat és ki lehetőleg ki kell próbálni; a régebbi verzióban lévő táp tuti Seasonic, a mostaniról tud valaki bővebbet? -
Stiky
senior tag
A Mac G5-nek vannak szépen elszeparálva a különböző dolgai...
[link] -
KrAt
veterán
Egy frankó táppal 30e-ért nem is sok. Szvsz
-
wwhy
veterán
Az AC mindig tuti
[Szerkesztve] -
aeroxr
tag
Azt nem nagyon értem hogyan lehet az ára 119euro ilyen ''ultra'' hűtőventikkel és még annál is jobb meg halkabb ''minőségi'' táppal.
-
pajinka
tag
Khmm.. néhány napja bemutatta
Kb november végén már csak ez a verzió volt fenn a cég honlapján, a korábbi (nemPro) T1 már a discontinued productsban volt - bár önmaguknak ellentmondó módon csakugyan a News fülön szerepel 2007/2 dátummal. No mind1
Az egyetlen baj szvsz az, hogy a korábbi kifogástalan 350w-os Seasonic tápot lecserélték erre az AX-500Fre. Namármost az okosok szerint a világ 5 vinyón és x1900xtx-en innen oldalán bőszen elegendő a jó minőségű 350-es, aki meg 8800ban vagy valami durva SLI/CF megoldásban gondolkozik, annak meg így sem jó a ház, mert ahhoz kicsi.
Nekem viszont tökéletes: szintén arcticos procihűtővel olyan csendes, hogy mióta nem kötöttem rá a power ledet, többször ráindítottam, mert azt hittem, nem megy (hajnalban, 0 utcai forgalom és a házban uralkodó síri kuss mellett) . A hőmérsékletekkel semmi gond, a proci 2400re húzva, egész éjjeles prime után sem járt 42 fok felett, alaplap 29-30, a HDD 32-33 körül, és végre egy ház, amin normális méretű a power és a reset! Nekem bejön. -
Ősember
őstag
jo, hogy ennyire törekednek egy rendes szélcsatorna kiépitéséért, de ehhez már tul sok szabad hely kell a gép környékén és például nálam csak elöröl kaphat friss levegöt a szerkezet
-
wwhy
veterán
válasz
VaniliásRönk #26 üzenetére
2x8 (hátul) 1x92 v. 120 (elöl) - nekem ez az átlag ház. Na, de részemről zártam a vitát, az én házam az én váram
gondolom, te sem ma kezdted, az én kezeim között volt már mindenféle ház (nonametől Lianig), és az AC PRO-ja szerintem ott van a felsők között. Nem egy hangosabb (gyári cuccokkal, a barkácsolás nem ér
[Chief., Thermalt., Antec] házat raktam már össze
[Szerkesztve] -
wwhy
veterán
válasz
VaniliásRönk #24 üzenetére
pontosan egy pár van
hátul + a táp
-
VaniliásRönk
nagyúr
Attól függ milyen venti, van pár olcsóbb is, ami kimondottan halk, pl. ArcticFan széria folyadékcsapággyal, SilentBlade dupla golyóscsapággyal (szigorúan csak a kék UV-aktív, Magyarországon feketét még csak gagyi csapággyal láttam), ezek 12V-on sem zúgnak, csak a levegő ''susog'', 9.5V-on pedig nem fogod hallani őket, ha már a csend mindenek felett. Mellesleg ha nem tévedek ebben a házban is van pár venti, azoknak nem zavar a hangja?
Szerk.: Jut eszembe, kodegány házban alapból nincs venti, szóval annál halkabb nincs.
[Szerkesztve] -
wwhy
veterán
válasz
VaniliásRönk #21 üzenetére
Lehet. Előtte Foxconn 349 volt, abban minden érték kb. 10-15 fokkal volt több. És mellesleg az 1-2-3 plusz ventinek hangja is van
Van 1 Antec 6500 ház is, kb. uilyen konfig, fokok kb. 5-6 fokkal többek. Szóval amikor (game) 4 GHz-en fut a procko, es a VGA-n kivul semmi sem megy 45-50 fok felé, hangtalnul az szerintem jóó
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Az én HDD-im előtt pl. van egy venti, 20°C-t jeleznek a diódák... ehhez én egy tizest szoktam hozzácsapni, szerintem durván annyit csalnak, namost akkor számold ki hány °C van a HDD-id belsejében.
De a több hőfokod sem mondható kimagaslóan jónak, erre 1-2 ventivel bármelyik kodegány képes.
-
wwhy
veterán
válasz
VaniliásRönk #17 üzenetére
a meleg levegő nem felfelé száll
-
VaniliásRönk
nagyúr
A legtisztább dolog az elöl be, hátul ki, esetleg rásegítés oldalról, minden más csavar feslegesen bonyolítja a helyzetet, és garantáltan rosszabb eredményeket produkál, főleg ha nem olyan steril helyzetben vizsgálódunk, hogy a gép a szoba közepén áll...
A táp ugyanúgy a ház belsejében felmelegedett levegőt szívja át magán, mint hagyományos elrendezésnél (és a CPU szellőztetésébe sem segít be). A hátsó ventik pedig nem a CPU hűtővel egy magasságban vannak, így nem küldik ki a CPU-hűtőn felmelegdett levegőt, az alattuk lévő szép lyukacsos résznek hála a levegő jórészét csak forgatják, csak cirkulál a meleg, ugyanúgy ahogy a CPU hűtő esetében is, ugyanis a CPU mögötti lyukacsos részen jelentős visszaáramlás van, lévén az összes ventillátor kifelé szív, befúvás sehol sincs.
Az alul történő beszívás pedig felesleges légörvényeket kelt, jelentősen csökkenti légszállítást...
Az egyetlen oka annak, hogy nem teljesen életképtelen a konstrukció, az a sok beépített ventillátor, de egy értelmesen felépített ház bármikor megverné. -
xuldar
addikt
Az a gond, hogy a táp a ház belsejéből szívja a levegőt. Ez két helyről jöhet. A VGA felől áramolva felfelé a winyókeret mellett, illetve a CPU felől.
Ezek pedig melegednek. Az is lehet, hogy a winyókeret melegíti közvetlenül a tápot, de tény, hogy a 4 venti hőérzékelője a tápban van, és ha az melexik, akkor nő a fordulatszám. Egy éve van meg a ház, és lassan tervezem a cseréjét valami halk megoldásra. Nekem nem jött be. -
xuldar
addikt
Nekem a régi típusú Silencium T1 van, és megmondom őszintén, nem vagyok tőle elájulva. Tényleg hangos, pedig nem egy izomgépem van (konfig az adataimnál), és nem is tuningolok. Kicsi a hely belül, a kábelektől elég nehezen áramlik a levegő. Emiatt 15 perc múlva rákapcsolnak a a házba épített ventik (4db), és már hangosabb, mint az előző Chieftec Dragonom.
A ház eleje szvsz rettenetesen gagyi műanyagból készült. Mikor elhoztam TTS-től, még a boltban kibontottuk, és a 3 tartópántból 2 már akkor le volt törve. Azóta vagy 5x kellett megragasztgatnom őket, hogy ne essen le a ház eleje.
Egyébként nem lenne rossz a szellőzési elgondolás, de a kicsi belsőben a kábelek sokat fognak, és a ventik nagyon hangosak - a ház nevéhez méltatlan módon.
Szubjektív, hogy kinek mi a halk, de a Dragonban csak a táp volt hangos (1 venti), itt meg 4 süvít. Csak bekapcsoláskor halk, de sajnos nem marad úgy
[Szerkesztve] -
wwhy
veterán
Na végre
nekem ilyen házam van, T4-es (T2-t akartam, de sajnos elfogyott) Tehát az alábbiak tapasztalatok
1. P4 640-es 3,8-on idle 30-32 fok, játék alatt: 38-42. Celsius (hűtő: AC Freezer 7 Pro)
2. por nagyon kevés van benne, pedig a panelhézagon és a régi vetemedett ablakokon keresztül jöb be elég
3. halk csak a VGA Zalman hűtője halltszik ki, de most már az se,m ert potméterrel szabályzom. Hőmérséklet: 40-46 fok idle, játék alatt 52-58 fok
4. HDD: 36-44 fok, attól függ mit nyomatok épp.
Kérdésekre szívesen válaszolok -
rudi
nagyúr
Nem tudom, Ti milyen elgondolások szerint építetek hűtést, de szerintem ennek a háznak semmi baja sincsen, sőt elég okosan van megcsinálva. Persze, ehhez észre kell venni, hogy a cikkben mellékelt ábrán van egy marhaság: a procihűtőt érdemes fordítva berakni. Teszteltem az előző verziót, itt látható, mi került bele [link]. Annak egyetlen gyenge pontja volt, a merevlemeztartó, ami túlzottan zárt. Ami jó benne, hogy a proci környékén nincs egyéb zaj és hőforrás, tehát ott egy nagyobb bordával és egy halk ventivel hatékony hűtés alakítható ki (ház ventilátorai ma a Core 2 és K8 idejében már fölöslegesek). Az új modellnél ez már a merevlemezeknek szükséges minimális légmozgást is biztosítja. A VGA-s rész egyszerűen kiált valami hatalmas (mondjuk TR HR-03) bordáért és egy lassú (pl. S-Flex) ventiért, de tuti, hogy a lentről beszívó Accelero is szépen menne benne. A táp is viszonylag hideg helyre került. Bízom benne, hogy még mindig a Seasonic a forrás, így extrahalk cuccról van szó.
Akit az alsó rácsok használhatatlansága zavar, annak megsúgom, hogy a ház nagyjából 2-3 centi magas talapzaton áll. Akit a por zavar, annak a hosszú nyakú búgós izé (porszívó vagy micsoda) tologatását javaslom heti rendszerességgel (max fél óra). De nem a gépben, hanem a szobában (lakásban). Nekem ezzel a módszerrel alig porosodik a nyitott házam -
Sepiroth
csendes tag
hmm érdekes
[Szerkesztve] -
Renwick
őstag
válasz
VaniliásRönk #9 üzenetére
Nem.
üdv
R. -
ez_meg_emaz
őstag
Detto. Nekem a tsunami házam elejében van porszűrő de hetente azt is tisztítani kell. Nomeg az oldal ventin lévő rács nemfog fel sok cuccot és hamar megvan rajta a fél cm-es réteg. A ház belseje nekem is poros igy is. Ha még szűrő se lenne akkormeg teljes katasztrofa. A szellőzés hátránya a por.
Van vmi olyan ház ami irdatlan jol szellőzzik és alig megy bele por? Gondolok itt olyanra hogy elég félévente, éventetakarítani belül. Lusta egy természetem van.
[Szerkesztve] -
fotel
aktív tag
Volt ilyen házam, még a régi verzióból. 2 nap után vittem is vissza a boltba, ahol vettem, szerencsémre nem hajtottak el vele. Csak egy 1Ghz-es p3-at raktam bele két vinyóval, de a vinyók a chieftec házoz képest 10 ill. 15 fokkal lettek melegebbek (most 30 fokosak) a proci nem lett hűvösebb és _hangos_ volt a silentium.
-
Renwick
őstag
válasz
VaniliásRönk #6 üzenetére
Gondolom akkor ilyen zárt terekbe nem javasolható a cucc. Nekem nincs vele személyes tapasztalatom, csak a Ruditól tudom, hogy kewl a ház (legalábbis az elődje). Neki elhiszem...
üdv
R. -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem változik meg a véleményem, ez egy kényszeredett ''mi csak azért is teljesen máshogy csináljuk'' elgondoloás szörnyszülőttje.
És mondom a legnagyobb baja, hogy ha zártabb helyen van a gép, akkor megreked a meleg és felforr az egész cucc. Nekem sajnos egy asztalba került a gép, a szobatársam is mellé suvasztott két irattartót (albérlet, ezt kell szeretni), de mivel elől két venti küldi be a levegőt, hátul meg kettő ki, ezért át tudja szellőztetni magát, az asztal háta és a fal közötti 2 centi pedig elég arra, hogy távozni tudjon a meleg levegő.
Viszont ha csak keringetné maga mögött a levegőt, akkor az életben ki nem jutna onnan semmi. -
twollah
nagyúr
Szep meg jo, de jar a hazhoz gratisz szurobetet is?
Mert ha nem akkor szinte naponta kell tisztogatni a hazat a felgyulemlett portol. -
macilaci78
nagyúr
Valljuk be, beteg elme találja csak ki, hogy a proci hőjét a ház belsejébe fújjuk: fázós memóriának, ODD-nek külön jó. Nem sikerült rájönnöm, hogy helyezem áram alá a tápot... És majd biztos a ház alján lévő szellőzőkön szív be hideg levegőt, és fújja ki a meleget, amikor a laptopos hűtős totyikokban folyton azt szajkózzák, hogy kárnak emelik a gépet az asztal síkja fölé akár csak 3mm-el is. A 2 rezgéscsillapítható HDD is kevéske szvsz. Rengeteg hely van a ház felső szegmensében, ránézésre épp egy tápnyi... Oda valami értelmes dolog, mondjuk egy vinyókeret, had fűtse azokat is a proci! Persze mindezek ellenére működhet, de kétkedve fogadom.
-
Renwick
őstag
válasz
VaniliásRönk #1 üzenetére
Azért csak vess egy pillantást ennek a cikknek az utolsó oldalára, hátha megváltozik a véleményed: [link]
üdv
R. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ez a ház úgy rossz ahogy van.
A CPU-nál csak cirkulál a levegő, szépen felfűt, a VGA pedig szintén a gép mögötti felhevült levegőt szívja be... ha a ház még egy kicsit zártabb helyen is van... AC-ék ezt nagyon elnézték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Arctic Cooling Silentium Pro sorozata alapvetően az elődök tulajdonságait örökölte, de erősebb tápot kapott.
- Linux kezdőknek
- Háztartási gépek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Garanciális LIAN LI O11 Vision E-ATX TG fehér
- Cooler Master MasterAir MA824 Stealth CPU Hűtő!
- ASUS Prime 750W Gold Fehér / White Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- NZXT Kraken X73 RGB 360mm vízhűtő!
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest