Hirdetés

Erőművek igényeihez igazodik az AC formabontó háza

A svájci Arctic Cooling a napokban bemutatta formabontónak tekinthető Silentium márkájú PC-házainak új generációját, az öt tagból álló Silentium Pro családot. Az új, egymástól csak a dizájn tekintetében különböző házak alapvetően az elődmodellektől örökölt hűtési koncepcióra épülnek, mely a hagyományos ATX-es megoldásoknál hatékonyabb belső légáramot, ezzel együtt halkabb működést ígér.

A Silentium Pro házba három irányból (alulról és a hátlap felől) juthat be a friss levegő, mely végül két irányban (az alul elhelyezett tápegységnél, illetve a felülre épített két szellőztetőventilátornál) távozik a számítógép belsejéből. A ház hátuljára szerelt két 8 centiméteres folyadékcsapágyas ventilátor maximum 1900 fordulat/perces sebességgel pörög, a táp elé került 12 centiméteres légkavaró 1500 fordulat/perces tempóval jár. A ventilátorok a gyártó szerint nem csak rendkívül csendesek, de életciklusuk is többszörösen túlteljesíti még a legmodernebb PC-t is.

Az Arctic Cooling a Silentium Pro típusokat egy vadonatúj, komoly teljesítménnyel bíró tápegységgel szereli fel: az 500 W teljesítményű, AX-500F típusú aktív PFC-s tápoknak egy csúcsteljesítményű komponensekből álló PC kiszolgálása sem jelent problémát. A házakba egyébiránt a korábbi típusokhoz hasonlóan összesen hét meghajtó építhető, ebből két 3,5”-es egység kerülhet a speciális, rezgéselnyelő és hőelvezető képességekkel rendelkező merevlemezrekeszbe. A házak elején – akárcsak az elődöknél – két USB, egy FireWire és két audiokivezetést helyezett el a gyártó.

A Silentium Pro házak 119 eurós ajánlott fogyasztói áron (ez átszámítva körülbelül 30 000 forint) kerülnek forgalomba, két év jótállás mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés