Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mini PC
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen alaplapot vegyek?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
még úgy a topic teljes egészéhez szeretnék hozzászólni:
én úgy látom, hogy a többség belement egy teljesen meddő vitába,
ami az iPod wannabe kapcsán bontakozott ki, aztán elment egy totális zsákutcába.
erre a lejátszóra szerintem kizárólag úgy érdemes tekinteni,
mint egy olyan player, ami a jelenlegi legnagyobb kapacitású (flash) lejátszók között van,
árban teljesen versenyképes a többivel,
szolgáltatások tekintetében is abszolút az élvonalban foglal helyet,
ÉS egy reális kompromisszumot képez a teljes értékű PMP-k,
valamint az audio playerek között.
lehet vitatkozni a támogatott formátumokon,
kijelző méretén és/vagy felbontásán,
de annak a fényében, hogy egy 4GB-os iPod kb ugyanennyibe kerül,
és kb feleennyit tud (hangminőséget még nem reszkíroznám tapasztalatok hiányában),
ennek nem látom semmi értelmét.
elsődleges video lejátszónak nyilván nem az igazi,
viszont arra tökéletes, hogy az ember mindenhová magával vihesse
(ez egy PDA-ra vagy egy PMP-re a méret és súly miatt már nem annyira igaz,
én legalábbis nem zsebben hordom a Palmot vagy a PSP-t),
és ha úgy adódik, megnézzen rajta egy sorozat epizódot, vagy ne adj' Isten egy filmet.
Teljes értékű audio lejátszó, a méreteiből adódóan észrevétlenül hordható zsebben,
de (a 18 fps-t leszámítva, ami remélhetőleg javulni fog)
képes olyan minőségű videolejátszásra, amivel csak a PMP-k vehetik fel a verseny.
Én így látom. -
szasza_xp
senior tag
Usában, hamarosan kapható...
[link] -
bwoay
nagyúr
lehet, de szerintem ez csak a dekódoláson múlik, miután az iFP-590
(ami erőforrások terén szvsz ma már nemigen rúghat labdába a jelenlegi zupper DAP-ek között) tökéletesen megoldja a dolgot. Mindezt úgy, hogy vorbist már csak komoly kompromisszumok árán szólaltat meg, mert állítólag ahhoz kevés a kraft.
Különben mindig abban a hitben éltem, hogy a gap könnyűszerrel elkülöníthető a zenétől,
vagyis nem kellene különösebb erőfeszítés ahhoz, hogy egy lejátszó mondjuk átugorja.
Jó lenne a foobar2K megoldása mögé látni, mert lame mp3-al teljesen folyamatos a lejátszás. -
bwoay
nagyúr
ja, én is csak a biztonságit tartom meg, az eredetit meg mindig eladom
Qtek, szinte tudtam
Tény, hogy én sem a zsebemben hordom a Palmot.
ja, láttad a másik topicban, mikor írom,
hogy egész nézhető a South Park az U3 (írd és mondd!) 1.2''-es kijelzőjén?
Na ahhoz képest a Qtek igazi Cinema City -
rumos14
nagyúr
hát igen, de én nem az eredeti DVD-ket gyűjtöm, hanem a divx/xvid biztonsági másolatokat... ilyen furcsa hobbim van
Qtek S110-em van, a ''böszme'' 3,5-es pda-k nem férnek el a zsebemben, szal nem jöttek szóba. amúgy a 3,5 incs szvsz már elég az élvezetes mobil filmnézéshez. -
majom2
senior tag
hát nemtom. a nagy zajtól sajnos tényleg idegbajt kapnék
már azon is gondolkoztam h veszek egy szkópot (ugyis már régóta akarok) és kimérek egy ilyen kis hulladékot h mi a rossebtől zajosak ennyire. csak az a baj h semmi kedvem most min 20ezret kiadni egy kiszuperált szkópért. pl a nano is ugy van megcsinálva h a tápkábele áthúz a panel fölött mielőtt becsatlakozna. kretén 1 megoldás.
a gapless-es pc-dap összehasonlításnál azért ne feledd h - kis túlzással - a winampnak egy kifogyhatatlan erőforrásokat nyújtó háttere van. lehet h ez is számít. -
bwoay
nagyúr
igen, mivel Palm TX-em van, annak 3.8-as a kijelzője,
a PSP-mnek meg 4.3-as. Utóbbin én kimondottan élvezetesen tudtam filmet nézni
(a felbontás asszem 480x272), a TX-en még nem volt alkalmam kipróbálni,
de széltében (mármint landscape módban) 1 cm-rel kisebb, mint a PSP kijelzője,
viszont 320x480-as.
Rumosnak biztos valami MS smartphone-ja van, az megmagyarázná. -
bwoay
nagyúr
már egy ideje irkálok a topicba, de ezek szerint ész nélkül,
mert ez a (valóban bosszantó) wannabe szóhasználat csak most jutott el a tudatomig.
nem is értettem, hogy Den min húzta fel magát, de ez a kifejezés tényleg lealacsonyítja
a gyártót és a termékét. Főleg, hogy olyan cégről van szó, aki eddig is kellően egyedi lejátszókat dobott a piacra...
DivX, XviD: szerintem nem úgy kell megközelíteni, hogy van egy ilyen filmed, és azt akarod átkódolni, hanem a DVD-idet lehetőséged van eleve ilyen felbontásban letömöríteni.
miféle PDA-nak van 2.8-as kijelzője? -
rumos14
nagyúr
ez jó! a hozzászólások elenyésző része kapcsolódik csak a cikkben szereplő termékhez, persze erről ez az iPod-wannabee szöveg is nagyban tehet. sztem ez a Meizu semmiben nem hasonlít egyik iPodhoz sem, flashmemós cucc, nagy kijelzővel, elsősorban videólejátszásra, ilyen pod nincs.
az meg a másik dolog, hogy mi értelme egy ilyennek
-kis kijelző: a pda-m kijelzője 2,8 incs, ez még egy 20 perces sorozat megnézéséhez is kevés
-táhely: 4 gb is kevés lehet, erre még 6cd-nyi film sem fér fel
-az jó, ha lejátszik divx/xvid-et, de a 320*240-es kijelző miatt optimálisabb a kisebb felbontású filmekkel operálni, ehhez viszont átkódolni kell-> ronlik a minőség + időigényes, viszont kevesebb helyet foglal el -
bwoay
nagyúr
azért én ráderőltetnék egy iRivert. A mostaniakat nem ismerem,
de a régi 590-esem szerintem nagyon zenei hanggal bír. A zajszintjétől idegbajt kapnál, mert az legalább a duplája az U3-énak, pedig a cnet linken láthattuk, hogy az sem szégyenkezhet ilyen téren, nyomja a sistergést rendesen
viszont ezt a (nem éppen elhanyagolható) apróságot leszámítva
szerintem imádnivaló hangja van.
ja, és annyira közel van a gaplesshez, amennyire csak lehet.
mondjuk ez nem az iRiver érdeme, hanem a többiek szégyene:
miért nem lehet megcsinálni úgy egy hordozható lejátszót,
hogy ne hagyjon több szünetet, mint amennyit mondjuk a winamp.
arról nem is beszélve, hogy a foobar meg mindenféle plug-in vagy ráolvasás nélkül
tud tökéletes gapless mp3 lejátszást, amennyiben Lame-mel kódolt file-ról van szó
(más érdemleges mp3 encoder meg úgysincs, mert ami meg említésre méltó, az már elavult) -
majom2
senior tag
-
majom2
senior tag
az itt a nagy baj, h a hajra lehet kenni a FLAC-et meg bármi mást erősítőstül fejhallgatóstul, stb., mert a fő baj ott van h ezek a kis hordozható csodák képtelenek normális zenei reprodukcióra. ez van sajnos. vannak az elviselhetők meg a hallgathatatlanok, meg amik a kettő közé esnek. de jó nincs egy se. legalábbis én még nem hallottam
-
Akkor inkább egy 640x480-as hx4700 CFmerevlemezzel. Bármilyen fájltámogatás megoldható, és mégis normális a felbontása. Persze ez az én meglátásom.
Ha zenehallgatásról beszélünk, és valaki audiophil, akkor megértem, hogy nem PDA-ról akar zenét hallgatni, de videozásnál nálam inkább a képminőség döntene. -
fotel
aktív tag
-
majom2
senior tag
namost az a helyzet, h cnet szerintem is kaki. de. ezek ha minden igaz mért értékek, tehát ha valamit nem rontottak nagyon el, akkor objektívnak - vagy akár mérvadónak is tekinthető.
természetesen ebből még nem fog kiderülni h mi mennyire szól jól, de ha valami gyászosan teljesít pl a zajmérésen, az elég nagy probléma. nekem - teszem hozzá gyorsan mielőtt Fotel kolléga kijavítmeg amennyire még valószinű emlékszel a hányadtatásomra, ez elég nagy gond volt nekem.
a torzítás érdekes, nem tudom hogyan mérhették, jó lenne tudni.
a freki menet ebben a formában gyakorlatilag használhatatlan...
mégegyszer mondom, aki valaha foglalkozott életében audio-cuccokkal komolyabban, az tudja ilyen adatokból piszkosul nem derul ki h hogyan szol valami. viszont egy jónak mondott készüléket egyszerüen nem szabad h zavarba hozzon egy ilyen mérés! -
fotel
aktív tag
Nem azt írtam, hogy az utcára vehetsz bármilyen szart, csak azt, hogy ha az utcán hallgatsz valamit, akkor felesleges azon filózni, hogy azonos bitrate mellett melyik codec a jobb! Az utca zaja a codecek közötti minimális különbséget mossa el, nem a lejátszók (és fül/fejhallgatók) közti különbségeket. Annyi a különbség, hogy egy gyengébb lejátszó kimenetén még süketszobában sem jelennek meg a codec-ek közötti eltérések, míg egy drágább lejátszó esetén nyílván igen, de az utcán akkor sem nagyon.
-
majom2
senior tag
dehogynem lehet, hiszen biztos tudod miről beszélek: jó minőségű hordozható audio lejáccó. a videót meghagyom a gyerekeknek, én abból már kinőttem
amit nyilván bárhol lehet hallgatni, nem akarok felsorolást írni mert túúúúl hosszú lenne... mongyuk nyilván nem az otthoni hifit akarom kiváltani vele... -
zsiga667
addikt
Én nem a DVD-lejátszót meg a TV-t vinném az útra, hanem ha lenne rá pénzem akkor egy ilyen PMP-t, megpakolva pár GB zenével és néhány évadnyival az éppen aktuális kedvenc sorozataimból. És vígan nézném rajta a netről leszedett nagyfelbontású DivX/Xvid videóimat mindenféle átkódolás nélkül, és eszembe se jutna a h264 támogatás hiánya miatt siránkozni, vagy akár csak megemlíteni.
(Én vagyok olyan elvetemült hogy vonaton nézzek (néznék) filmet, napi 1,5 óra elvesztegetett idő, este me gúgyis leülök a gép elé tévézni egy-két órát.) -
Raymond
titán
Hmm...tudod miert ertelmetlen a bitrate/minoseg vita H.264 es Xvid/Divx kozott ? Mert ha valaki letolti/atkodolja/megszerzi a kedvenc filmjeit vagy sorozatait MPEG4-ben es normalis felbontasban akkor azokat megnezheti a PC-n, az MPEG4-et tamogato asztali lejatszon es a normalis video lejatszasi funkciokkal rendelkezo PMP-ken is (Creative, Archos stb.). Az utobbiakon ugy, hogy a TV kimeneten nativban normalis minosegben nezheti meg es nem kell 320x240-es VHS minosegu videot bamulnia a 72cm-es TV-n.
Ez a hsz tisztan arrol szolt amirol. A cikkben szereplo lejatszohoz semmi koze. -
LordX
veterán
Hát, amit én találtam, az mind H.264-volt (MP4 konténerben).
Egyébként te a DVD lejátszót meg a TV-t vinnéd az útra, vagy az iPodod? Azt ha ne adj isten lennék oly elvetemült, hogy filmet akarjak nézni vonaton (never gonna happen, de biztos vannak elvetemültek), akkor berippelném a DVDket.. Nem nagy minőségvesztés az, ha jól csinálja az ember, idő meg van rá, háttérben eltömörítget a gépem.
Persze a fent leírtak az én esetemben teljes fikció, még MP3/pendrive lejátszóm sincs, mert én nem vagyok olyan. -
Renwick
őstag
Sztem abszolúte iPod-feelingje van ennek a cuccnak, mind formáját (jó, a kijelző orientációja más), mind anyagát (fekete/fehér fényes műanyag előlap, króm hátlap), mind pedig méreteit tekintve. Utóbbin a lényeg szerintem, a videóra is képes PMP-k ugyanis ennél azért esetenként jóval nagyobbak (lásd pl. iAudio A2)...
üdv
R. -
LordX
veterán
Amire te hivatkozol, az azonos bitrátások szubjektív összehasonlítása, és mivel szubjektív, a számszerű különbség nem jelent semmit, csak az a lényeg, hogy nagyobb.
De itt egy másik teszt,ahol különböző bitrátás H.264 kódekek vannak megmérve (+DivX mint referencia). [link] (több oldalas!) Ez nem szubjektív teszt, de több objektív metrika is van, szerintem csak a(z Y-)VQM-et érdemes nézni, mert az ad legjobb korrelációt a szubjektív tesztekkel. Azonos VQM metrikát az x264 kb. fele-2/3 bitrátán ért el, mint a DivX.
Zsiga: neked is. Szubjektív tesztnél nem szabad nézni, mennyivel nagyobb, csak hogy nagyobb. Az a 10% az gyakorlatilag elhanyagolható lehet látványban, bár nem láttam.
[Szerkesztve] -
Den
veterán
nézz már szét akár itthon, de méginkább egy német vagy amcsi webáruházban ahol ilyeneket árulnak, tömegével vannak az ilyen cuccok, és mindegyikre jobban hasonlít ez mint az ipodra. Melyik Ipod fekvő orientációjú,melyik Ipodnak fekvő téglalap alakú a kijelzője? és még sorolhatnám... az egyetlen közös ebben az ipod videós verziójával, az a video lejátszási képesség...
oké hogy rajnogás meg minden, de azért maradjunk már a valóság talaján, ne kiáltsunk már ki egy létező megvehető terméket egy még csak a rajongók fantáziájában létező termék koppintásának... -
zsiga667
addikt
Megtettem én is azt amit te. CSI normál méretben 350MB/rész, iPod-ra való meg 250MB/rész. Pedig a felbontás minimum 4x a normál változat javára (320*240 vs. 640*480, DivX mindkettő). Akkor hogy is van ez?
De ez a lényegen nem változtat, egy darab h264-es file nem volt... Semmi értelme azért leírni egy lejátszót mert nem támogatja, ugyanis nem találsz hozzá ilyen kis méretben, átkódolni idő és minőségromlás miatt nem érdemes, normális felbontások pedig megeszik reggelire akármelyik PMP prociját. A saját eredeti DVD-idet meg nem éri meg rippelni+kódolni mert gyorsabban lejön a netről divxben, ráadásul mivel valóban biztonsági másolatról van szó, tök legálisan (persze bele lehet kötni abba hogy menet közben visszaosztod, de egy ilyen ügyet még egy totál dilettáns ügyvéd is elintézne). Vinyós lejátszó (márpedig másra nem tudnak értelmes méretű kijelzőt rakni) esetében pedig nincs értelme nagy fileméretről beszélgetni, egy 60GB-s iPod-ra rátehetsz annyi zenét és filmet hogy két hétig nem fogsz unatkozni... -
Renwick
őstag
Akkor azt kell mondjam csiszolj a szövegértési képességeden, a hírben ugyanis sehol nem szerepel, hogy a Meizu bárkit be akar előzni. Nagyobb piacot akar magának szerezni, mégpedig elsősorban az Apple kárára, ennyi. Ez egy alternatívája a tavaly megjelent videós iPodnak, elsősorban méretkategóriáját (készülék és kijelző) tekintve, ugyanis az egész cucc mindössze 79mm*48.2mm*10mm, márpedig ez az átlag PMP-nél azért jóval kisebbnek számít, mondhatni ennek a kategóriának az Apple az egyik fő úttörője...
üdv
R. -
LordX
veterán
Elmentem egy random torrentoldalra, és a keresőbe beírtam, hogy iPod, bepipáltam hogy csak a ''TV Shows'' alatt keressen, és ezen sorozatokat találtam meg iPod formátumban: Prison Break, Lost, Scrubs, Pearl Harbor (... gratulálok aki TV shownak kategorizálta..), Law and Order, My Name Is Earl, Smallville, CSI NY. Ha nem haragszol, nem lapozok, és nézem meg mik vannak ott.
-
zsiga667
addikt
És honnan szedsz 320*240-es videókat?
Gondolom nem a 640*480-asokat (vagy nagyobbakat) akarod újrakódolni, vagy igen? Esetleg tudsz olyan torrentoldalt ahol kifejezetten csak PMP-re release-elt videókat lehet tölteni?
Természetesen ez a kérdés szimpla irónia, mielőtt valamelyik MOD leszedné a fejem.
Nekem ha lenne ilyen lejátszóm, tuti nem szórakoznék azzal hogy átkódoljam kisebb felbontásúra azokat a videókat (mellesleg TV-sorozatokról van szó) amiket leszedek a netről, inkább nézném nagy és sok helyet foglaló nagyfelbontású XviD-ben. De ha te minden DVD-det egyenként lerippeled 320*240-es h264-be hogy meg tudd nézni az iPod-odon (vagy amin akarod), akkor egyrészt gratulálok az elhivatottságodhoz, másrészt őszinte részvétem. -
Idezek sajat cikkembol:
Nagyon fontos továbbá, hogy rendkívül jól skálázódik, az 1080i felbontású videók hatalmas sávszélességigényétől a 40 kilobites, mobiltelefonok esetén is nagyon jól használható formátumig kiválóan alkalmazható. A jó skálázhatóságon kívül a multifunkcionalitást segíti elő a szintén speciálisan ehhez a formátumhoz kifejlesztett hálózati absztrakciós réteg is.
Szoval adott video H.264ben kisebb, mint mpeg2-ben, mondjuk. -
Deluxe00
senior tag
JÉZUSOM TE KLINIKAI ESET VAGY
A radikalizmus kizárólag nálad figyelhető meg, kapj már magadhoz!!!!! Alapvetően azt hiszem, hogy az ember értelemesebb az állatnál, de mindig ki kell ábrándulnom!
Az utolso 3 sorod teljesen érthetetlen!! Te ezt honnan a retekből szoptad ki? Mert ezt hajtogatod má jobb híján minden hozzászólásodban, de olyan részt ami ezt igazolja nem találtam a hozzászólásaim között! ( Erre tudom, hogy nem fogsz reagálni)
A fanatizmus amúgy elmondom akkor lenne igazolt, ha kidobnának a piacra egy olyan lejátszót ami szebb ( mert ez nekem fontos szempont, és ne probáld megmagyarázni, hogy mi a szép, mert ez kibaszotttul szubjektív - bár te ennek az ellenkezöjét is megprobálnád bebizonyitani! ) és letisztultabb kezelöfelülete van! Ugyanis én ez alapján ítélek meg egy lejátszót! Nem pedig a te igényeid szerint, mivel azt nagyban szarom le, és szerintem azok is nagyban szarják le akik azt vizsgálják milyen lejátszó milyen részt hasít ki a tortából! Mert egy terméket az jellemez, hogy hogyan sikerül eladni, mennyire sikeres! És az ára hogy iPod alatt vagy felett helyezkedik el az mind1....de értsd meg, hogy mind1 és hagyd abba az árral való gyerekes vagdalózást!!
Azt hiszem minden el lett mondva! -
fotel
aktív tag
Közép-kelet: a kelet közepe.
http://en.wikipedia.org/wiki/Europe
Kicsit szerkesztem, mert mégsem tudok elmenni melletted szó nélkül.
- Nekem nem fáj az, ha valaki vesz valamit, nekem a fanatizmus fáj, legyen az akármilyen (politikai, vallási, etc)
- Ha azt írom az iPod-ról hogy drága (bár inkább overhyped), akkor az a baj, ha azt, hogy van nála drágább (azaz van aminél olcsóbb) akkor az. Döntsd el végre melyik legyen.
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
Loseless formátummal és egy minőségi zaj-izolációt alkalmazó kétutasu fülhallgatóval is nagyon jó minőséget lehet elérni! Vagy például az Etymoticnak van a 4-es szériája amiből van többféle változat! Van amit erősíteni kell, van ami P jelölésü! Azaz portable! És hibátlan hangja van!
-
Deluxe00
senior tag
Ugye elhiszed nekem, hogy egy termék nem attól lesz jó, vagy nem jó, hogy te milyennek tartod, vagy éppen az árát?? ( Ezt a kérdést kérlek párszor értelmezd magadban, mert sztem ezzel lesz itt a fő probléma!!!!!!!!!! ) Senki nem mondta, hogy vegyél! Hidd el, nem igen befolyásol ez semmit!
Az én érzéseimet nem sértetted meg! Azért annyira sokat ne képzelj magadról, hogy én figyelembe vegyem a véleményedet!Ahhoz valamiféle értelmi szintet kéne tanusítanod
Magyarország amúgy mióta nem közép-kelet Európa?Na jó szerintem ami már kicsit is tudományos téma ne menjünk bele jo, kizárólag a te érdekedben
Amúgy meg az audiofil az bakelitet hallgat nem pedig cd-t!Szerintem te azzal nem vagy kibékülve még, hogy az iPod ugyanúgy tud lejátszani zenét mint egy 20.000 ftos készülék is, de mégis azt veszik többen! Hát az már legyen az ő bajuk! A duzzogást lécci most hanyagold!
Sztem nem kell ide! Tök normális hangnemben írtam én is! Akkor lécci probáld meg te is kis időre ezt a stílust képviselni!
-
bwoay
nagyúr
én úgy tapasztaltam, hogy aki hordozható lejátszóból próbál high-end élményt kicsalni, az HD playerrel, külső hordozható erősítővel, és valami komolyabb fejhallgatóval nyomja.
én ezt az egészet körülményesnek tartom, leginkább a külső erősítő miatt.
de CD helyett szerintem ugyanúgy megteszi valamilyen veszteségmentes formátum,
mondjuk FLAC, mert azt még támogatja is egy-két lejátszó (pl az X5) -
bwoay
nagyúr
muhháháhhá, micsoda teszt! köszi szépen a linket.
eddig sem igazán bírtam a cnet-es írásokat, ezután sem fogom őket szeretni...
(példa: az U3-nál a gyenge video képességeket rótták fel, holott hiába tudna akár 50 fps-t, a mini kijelző miatt eleve nincs értelme az egésznek.Aki PMP-nek veszi, az meg is érdemli, árban meg U2 szinten (vagy alatt van),
szóval szvsz célszerűbb sima flash (audio) playerként kezelendő.)
na, lényegre: hát nekem van iRiverem, iAudiom, meg PSP-m is.
csodálkozva néztem, hogy összességében milyen jól teljesít a PSP,
mert a hangja olyan, mint egy konzervdobozé. Játszani teljesen rendben van,
de zenehallgatásra én szarnak találtam az iRiver iFP-590-el való összehasonlításban.
A zajszintje valóban alacsony, de a jó eredmények közül ez az egyetlen,
ami tettenérhető, a többi nekem olyan, mint a csodafüldugók 13 Hz-25 kHz-es frekvencia-visszaadása: csak papíron létezik.
na mindegy, az a tanulság, hogy egy ilyen összevetésből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. vagy nekem van lóf@sz hallásom
a freki átvitelnél amúgy tényleg jó lett volna a görbe, mert itt elájulunk az U3-tól,
közben meg lehet, hogy hullámvasútat rajzolna ki -
majom2
senior tag
ja ne már...
és mindenhova viszed a hónod alatt a CD-játékost meg a pl HD600-at meg a 10 kilo cd-t ugye? gondolom akkor ez a megoldás... gyerekek, vegyen mindenki sz@rt, az utcára ugyis jó, és még pénzt is spóroltok
legyünk már 1 kicsit konstruktívak pls.... hülyeségeket (bocs) én is tudok írni, de annak mi értelme? -
majom2
senior tag
-
fotel
aktív tag
Ha gondolod megveszem neked az általános iskolák magyar nyelv és irodalom könyveit és szöveggyűjteményeit, hátha jobban fog menni a szövegértés (helyesírás addig úgyis csak másodrangú).
Egy árva szót nem írtam az iPod-ról, kivéve az árát. Ha az ár leírása iPod-ellenességet jelent számodra, akkor tényleg sajnálom, látom ezzel megbántottam az érzéseidet. -
peti85
senior tag
Bizony bizony minőségi cuccokat gyárt a Meizu.
Haveromnak van egy Meizu ME-je és azt kell mondjam, mind összeszerelési, mind hangminőségben felveszi a versenyt a nevesebb cuccokkal. (Kb úgy szól, mint az én iriver H10-em, valamiben hajszálnyival jobban, valamiben hajszálnyival rosszabbul)
De azt azért nem állítom, hogy olcsón adnák a cuccaikat, bár tény h nem is iriver-iAudio-iPod áron. -
bwoay
nagyúr
a linkkel arra próbáltam utalni, hogy ez sokkal inkább egy stilisztikai kérdés,
és feltehetőleg egyéni ízlésen alapuló szóhasználatról van szó, nem helyesírási hibáról. próbálok utánajárni, mivel az, hogy kijelentetted ''ez így nem jó'', számomra ugyan motiváló,
de korántsem meggyőző.
nagyon OFF, innentől inkább privátban, ha még van hozzáfűznivaló
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
természetesen az encoderen való mókerálásra értettem a bütykölést,
rosszul fogalmaztam. Persze, hogy nem csak az egyik oldal fejleszt,
pont azért változnak folyamatosan az eredmények.
köszönöm a helyreigazítást!
(bár ez nem helyesírási hiba, a szót helyesen írtam le.
amúgy nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez hiba, utánajárok!) -
bwoay
nagyúr
iRiver iFP-999 1!!! GB
(közönséges flash player, színes kijelzővel, bmp és txt megjelenítés)
76,900 Ft
Ipod nano fekete 4GB
71,900 Ft
iAudio U2 2GB
(közönséges flash player, monochrome LCD-vel)
69,990 Ft
Ipod nano fekete 2GB
58,800 Ft
iAudio U3 2GB
(ami ''extra'', az az MPEG4 lejátszás, de mindezt egy 2.5 cm átmérőjű
128x160-as kijelzőn, 15 fps, no comment. ezen kívül jpeg, és txt megjelenítés)
57,600 Ft
iRiver iFP-995 512!!! MB
55,900 Ft -
LordX
veterán
Jó, igaz, a Vorbis nem (sokkal) gyengébb. De a többinél egyértelműen.
Egyébként olyan nincs, hogy ''bütykölnek egy kicsit rajta''. Ez egy szabvány. Ilyen és ilyen a formátum, ez kőbe van vésve. Változatatás azt jelentené, hogy elveszik a kompatíbilitás. Esetleg az enkódereken lehet bütykölni, hogy jobban kihasználja a lehetőségeket, de nem csak az egyik oldal fejleszt folyamtosan. Próbáld ki a Nero 2 menetes HE-AAC enkóderét..
[Fennhang]Helyesírási hiba: a ''mikor'' az csak kérdéskor van, itt most inkább ''amikor''.[/Fennhang] -
fotel
aktív tag
Amint kilépsz az utcára, az apró különbségek hirtelen szertefoszlanak. Ha nagyon high-end a fülesed és a kütyüd akkor mindegy mit hallgatsz, hiszen mindegyiknek kijönnek a hasonló hibái de azt is elnyomjaa az utca zaja, ha pedig low-endben utazol, akkor a formátum már édesmindegy.
-
bwoay
nagyúr
megnézném én azt a több résztvevő által hitelesített vaktesztet,
ahol az AAC laposra veri a vorbist (az ogg is konténer).
Hogy hajszálnyival jobbnak bizonyulhat nála, annak adok esélyt,
persze ez is bitrátától függ.
Legutóbb, mikor ilyen témában olvasgattam, magas bitrátán még az mpc vezette a mezőnyt.
Aztán kicsit bütykölnek az AAC-n, és akkor az nyer. Utána meg más.
Mind tudjuk, hogy ez már fej-fej melletti versengés, akinek le kellett maradnia,
az már egy ideje hátul kullog, és van mondjuk 3-4 vezető formátum,
amikről nemigen lehet elmondani, hogy az egyik laposra veri a másikat. -
fotel
aktív tag
Akárhányszor előkerülsz bármilyen iPod-dal összefüggésbe hozható topicban, mindig arra kezded el verni a nyálad, hogy itt úgysem engedheti meg magának senki csak te, a mighty Deluxe00 - remélem egyszer kinövöd már ezt a kényszerképzetedet. Egy iPod nano-t megkapsz már 40e Ft alatt, ugyan mégis mennyivel drágább ez egy hasonló minőségű és tudású bármilyen kokurens termékhez képest (1Gb flash + szines LCD + korrekt design és minőség)? Vedd már észre, hogy rengetegen vásárolnak iAudio, iRiver, Toshiba, Meizu (és még sorolhatnám) lejátszókat akár az iPod hazai áránál magasabb áron is!
Mellesleg közép-kelet Európa nem Magyarország hanem inkább Bulgária, nem kéne lesajnálni a helyet. Te is itt élsz és ''méregdrága'' iPod-ot vettél, nem? -
Den
veterán
a hírt olvasva úgy tűnik, mintha a hír írója nem tudna róla hogy legalább 2 éve kaphatók hasonló video lejátszók, nem kell arra várni hogy az apple feltalálja, tehát ez a készülék nem előz be semmit, csak egy újabb darab az amúgy is zsúfolt hordozható videolejátszó-piacon
-
-
Den
veterán
lassan már egy új asztali médialejátszót is úgy fognak beharangozni mint az ipod babérjaira törő vmit. Nevetséges Ipod riválisként beállítani egy olyan eszközt ami olyan kategóriába tartozik amibe az Ipod nem.
Ebben a kategóriában sok gép van pl archos av széria, covon a2, stb... ezeknek riválisa, de hogy jön ide az apple Ipod? -
Deluxe00
senior tag
Egy dolgot fejelt el csak a legtöbb ember...Mégpedig azt, hogy kialakult egy olyan státusza az iPodnak ( sajnos vagy nem sajnos ), hogy mivel a valóságban kihasznált tudás szerint semmivel se jobb ( Javitsatok ki, ha ti 5 cm-es kijelzön néztek filmet, klipeket ), ezért az iPod részesedését semmi se veszélyeztetni, nemhogy ez
Aztán lehet, hogy M.O.-n sikeres lesz mer magyar pénztárcához mérik! iPod ezért se lehet sikeres közép-kelet európában mer nem tudja a többség megfizetni!
Miért nem arról beszéltek inkább, hogy zenehallgatásra milyen lehet? Mindenki a telefonnal valo fényképezéstöl, videozástol, meg mp3 lejátszón történe videolejátszástol van megörülve, ahelyett, hogy arra használna mindenki dolgokat amire valók! -
gliskard
senior tag
Mellesleg az AAC-t nem igazán szereti licenszelni az apple.
Kicsit ''furcsa'', hogy távolkeleti cuccként elég visszafogott és letisztult a dizájn... de tetszik.
volt kölcsön egy 2 gb nano de nem gyözött meg, ha kicsit olcsóbb lenne és tovább birná egy töltéssel akkor talán... -
LordX
veterán
Nekem már minden hangom AAC-ben van, mert egész egyszerűen laposra veri az általad említetteket (BTW: a WAV nem formátum, csak konténer).
Egyébként teljesen mindegy mennyire elterjedt formátumok ezek, az iPod támogatja, tehát messze nem igaz, hogy ez verné fícsörre.
[Szerkesztve] -
Tyberius
aktív tag
Kínaiak vazze... még ha valamelyik ''nagy'' márka próbálná meg beelőzni az apple-t, meg se lepődnék... na de hogy csak így, a nagy sárga semmi kellős közepéből...
Mondjuk azt nem írja, hogy DivX/XviD videót le fog-e tudni játszani... azért én remélem -
bumper
senior tag
Funkciókban máris very az ipodot...gondolom árban is fogja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A kínai Meizu Mini Playere elsősorban a videók lejátszására fókuszál, miközben az Apple-nél egyelőre nincs kész az új iPod.
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest