- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Aktív témák
-
RAM órajele: 133MHz, de DDR, azaz órajelenként dupla adatot visz át. Így ugyanúgy viselkedik, mintha sima RAM (SDR) lenne, de 266MHz-en. Mivel a 266MHz jól hangzik, így hívják a marketinges kollégák :).
Proci külső órajele egyben a rendszerbusz órajele is, ezt hívják FSB-nek (Front Side Bus). Ez szintén 133MHz, és szintén DDR.
A procid pedig, mondjuk ha 1.33GHz-es, akkor 10 x 133MHz-en megy, tehát a külső órajel tízszeresével.
64-bites PCI-ba csak az oda készített kártyákat teheted... vannak ilyen SCSI, RAID, stb vezérlők. -
LionKing
csendes tag
Valaki elmondana nekem 1-2 dolgot? :-) Pl. a 64-bites PCI foglalatba milyen kártyákat lehet rakni? Vagy belemegy a sima PCI-os kártya is? Ezzel most találkoztam csak nemrég. Ja és az AMD-k külső órajele mennyi? A DDR ram-os alaplapok miatt érdekel, ugyanis az 266mhz és a proci nem hiszem hogy ennyi lenne, ha jól tudom 2000mhz, nem? Akkor hogy fog a ram 266-on menni? Nem hiszem hogy az alaplap ezt külön tudná szabályozni, vagy mégis??? Ha nem akkor mi értelme van a ddr ram-nak? :-) Valaki oktasson ki e téren lécci, köszi :-)
-
Adi
senior tag
Hmmmm, de kis helyeske. :D Bár én az UATA100-as vezérlő helyett inkább SCSI-t tennék rá, de munkaállomásba talán így is jó lesz.
-
Adi
senior tag
Egy Linux tesztet szeretnék rajta látni! :)
-
Celtic
tag
A képet le lehet nyugottan nyúlni a webünkről.
Vagy hírrovatba nem mehet kép?
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged