- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igazság szerint olyan cuccot akarok venni ami nem elavult amikor megveszem, illetve kitart egy jó barabig. Most egy 3800+-os 939-es x2esem van 500Mhz-es ramokkal, amiután megvettemm rá fél évvel ''nyugdijjazták'' a foglalatot és a memóriát is. Azért ez nem esett jól, és most szeretnék valami tartósabb platformot (igaz én vettem az életciklus végén).
-
Miért lenne lényegtelen? De mindig akkor cserélik le a DDRx szériát, amikor már kezd jó lenni. DDR1 leált 400-nál, aztán jöttek az alacson késleltetésű ramok, meg a 500-600 Mhz-esek. Most DDR2-nél elérte a 800-ast (tudom, hogy a JEDECnél megy a lobbi a 1066-osért), de már váltani akarják DDR3-ra pedig már elég szép időzítéseket produkálnak 800-on. Alapvetően nem látom különösebb értelmét a DDR2 mostani lecserélésén, ráadásul drága a DDR3.
Igazából azért ugranám ki én személy szerint a ddr2-t mert kb 1,5 2 éve lesz/van/volt az életciklusa (számomra legalábbis). -
válasz
t72killer #41 üzenetére
Igazadvan abban, hogy egy bizonyos sebesség után elég a ram sebessége, de ahogyan egyre több a mag, egyre nagyobb a sávszélesség igény. És sajnos az is igaz, hogy jelen helyzetben DDR1->DDR2->DDR3 nem csak az elméleti sávszélesség nő, hanem ami rontja ezt, a késleltetés is. teljesen meg tudom érteni azokat akik a késleltetés miatt aggódnak. Az is igaz, hogy a késleltetés jobban sujtja AMD-t az IMC miatt mint az intelt, aki inkább egy csatronán szuszakolja a ramot a chipset-et és a jelenlegi quad procijainál a két pár mag között az infót ráadásul half-duplexben.
A DDR2 ram ''betörésénél'' is az Intelt lehet ''felelősségre vonni'', hisz ők sürgették a következő generációs DDR ramokat, és itt is az intel hajszolja a témát (igaz AMD is kicsit benne van a K10 témával, de náluk mintha kicsit alábbhagyott volna ez a dolog, hiszen úgy volt - ha jól tudom - hogy a k10-ben már DDR2 és DDR3-as IMC lesz, jelen helyzetben csak - úgy hallom - csak DDR2 támogatás lesz az első körben és csak AM2+ és sehol az AM3.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Energiaital topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Formula-1
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged