- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
Nem tudom egyes AMD-sek hova siettetik a DDR3-as AMDs lapok megjelenését, mivel a DDR3-nak még csillagászati az ára
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
No-no ez nem teljesen igaz, mert érdekes módon a régi 865 chipset le tudja kezelni a legújabb duplamagos procikat, persze nem sok 865 lapka van LGA775 tokozással, de létezik
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
prmcsk
addikt
'' MIÉRT NEM CSINÁLNAK EGY 88735483649 LÁBAS FOGLALATOT, ÉS EGY IDEIG NYUGTUNK LEHETNE!!! ''
Mert, akkor senki nem lenne'' rákényszerítve ''arra, hogy új lapot vegyen !"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
TommyGun
őstag
Nemtom ezen mit kell itt reakciózni...LordX tökéletesen megfogalmazta a #45-ben.....
Milyen hülyeségről megy itt a vita ? Gyerekek az A64 már lassan 3 éve a piacon van ha jól számolom....és még 1 évet biztosan ott is lesz mert csak 2006 derekán jönnek az új foglalatok ha jól olvastam....
Az első hammer magos A64-ek is mennek s939-ben és az X2 is megy akkor miről beszélünk ? Ugyanazzal a csipszettel csak max BIOS refress kell.....
Inteléknél meg mivan ? Kijönnek az új 915-ös foglalattal....aztán meg a 945-el amibe lehet dualt rakni de a szintén LGA775-ös 915-ben meg nem megy a Dual Core szarjuk....azonos foglalaton belül is kibasznak a userekekkel akkor mégis mire fel itt a nagy hőbörgés
Ha a P3 vs. Socket A-tól fogva nézem a foglalatokat....
Intel: s370 s423 s478 lga775
amd: s462 s775 s939 s940"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
nagyúr
A64 X2 5000+.
Bazz.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Gomezz
senior tag
Én már azt is csodálom, hogy az X2-es procik belemennek a 939-be, egy sima bios frissítéssel.
-
Vallon
tag
Hát a sok AMD cuccnak egy csomó foglalta is van. Ha de most tényleg:462,754,939,940, Az Intelnek csak kettő. Na jó a socketA idesorolása nem volt helytálló. Bocs csak elfogult vagyok.
Cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni.
-
LordX
veterán
-
Pipó
őstag
Az igaz, de valahol ennek egy teljesítmény meghatározó számot kellene jelentenie. Minél nagyobb, annál nagyobb teljesítményű. Ha még ez sem igaz (márpedig nem) az átlag felhasználó nem tudja mit vesz. Pl. azt hiszi, hogy egy 3400+ Sempron nagyobb teljesítményű, mint egy 3200+ A64. Ezt egy bolti eladó, ha akarja pillanatok alatt elhiteti.
Vajon miért is van ez a PR szám? Mikor bevezették teljesen érthető és logikus volt, mára megtévesztővé vált (tették).Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
X@b3e
addikt
Mit is takar pontosan ez avirtualizációs és biztonsági funkció
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Misike
tag
válasz Forest_roby #64 üzenetére
Hát velem most nem jártak jól. Családi sulinet keretből akartam 939-re, PCI-E-re fejleszteni. Hát bekaphattyák. Veszek használtba egy 478-as brutál procit a lapomba, azt helló.
-
Forest_roby
őstag
Rendben röhely, de célja van!!!
Új gép, új foglalat! A régi gép cuccai nem jók, újat kell venni. Pénz, pénz, pénz!
Mindez csak a pénz miatt van!
(A helyükben én is ezt csinálnám)-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D
-
malocz
tag
Athlon XP-ről érdemes lesz váltani Sempron 3200+ Palermo 1,8 GHz
256 kB 939 procira? teljesítménye milyen lehet? gondolom az ár elég alacsony lesz...tobejedi!
-
fanatic
aktív tag
MIÉRT NEM CSINÁLNAK EGY 88735483649 LÁBAS FOGLALATOT, ÉS EGY IDEIG NYUGTUNK LEHETNE!!!
Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D
-
ebx
aktív tag
Valahogy csak el kell adni azt a terméket. Az Intel sem különb, lásd a 3 és 4 számjegyű processzorszámozása Abból meg csak az derül ki hogy egyik proci jobb mint a másik (néha az sem). Akkor már inkább ez...
For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken
-
-
ciao
senior tag
ha prociba teszik a DDR2 vezérlőt lehet megoldódik az DDR2 rákfenéje a szar időzítés és máris van értelme váltani, én még bízom az AMD mérnökeiben..., bár lehet úgy el van b@szva, hogy nem lehet segíteni a dolgon
szerintem most még nem éri meg várni az M2-reMindenkit felpofoztatok a bakterral!
-
harry
veterán
Kérdés, h meddig marad DDR2. Ha 2007ben megint váltás lesz (Bővebben: link) akkor fölösleges DDR2őt venni. Én asszem veszek egy olcsóbb a64et (3000+ 6600gt és vmi lap) amivel elvagyok 2 évig, és utána váltok ddr3ra.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Club
őstag
Ez a számozás egy nagy átb@szás.
Átlag user úgy sík hozzá ahogy van.
Neki az a lényeg hogy ''minnéltöbbmegagigahercz annélfajább'' legyen.
De most, hogy már akik foglalkoznak vele azok is kezdenek belekeveredni... -
Club
őstag
-
marcee
addikt
5000+ az egyik aminek teljesen rendben van a számozása. És ha azt vesszük, hogy lesz Toledo maggal 939-be is akokor azok a buta meg csúnya amd fanatikusok is örülhetnek (persze csakis tévesen, a szük korlátaik által határolva) akik hozzám hasonlóan belegyömöszölhetik a most meglévő lapjukba ezt a majdnem egy év múlva megjelenő procit, amit persze lehet, hogy még újabb 1 évig nem tudok majd megfizetni.
Amúgy a sempronoknál nekem is leesett az álam, lasabb 2-400MHz-cel mint az A64, kisebb a cache-ja, de azonos a PR száma. Ehh.
Én egyetlen dologtól félek X2 kapcsán, hogy ne maradjon exkluzivitás, mint az FX például, kis túlzással, hogy kevés is van belőle, meg nem is lesz soha ''igazán'' olcsó.\m/
-
Fade_Away
őstag
Az általad említett példával semmi baj sincs, sok-sok alkalmázásban tökéletesen hozza az 5000+ az elvárt teljesítményt. (Sőt akár 5800+is lehetne)
sokkal több baj lesz avval ha így jönnek ki a #22ben leírt dolgok.
szerk:''Ha nemvagyok indsiszkrét btw te vmi nagy AMD gyülőlő vagy?''
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
hogy az eredeti hírhez is hozzászóljak mivel A64nél eddig se a memoriasebesség fogta vissza így a DDR667 nemsokat fog dobni rajta...
-
Club
őstag
Én csak ezúton szeretnék gratulálni az AMD-nek, hogy lassacskán sikerült az a pár embert is akik eddig ''rajongtak'' érte evvel hülye számozással, meg össze-vissza takitikával elidegeníteniük maguktól.
''Athlon 64 X2 >=5000+ Windsor? 2,6 GHz? ''
Mi a buta számozás ha nem ez?
5000+ 2600Mhz-n mi?
Nemsokára majd kidobják a 10000+-ot, ami meg megy majd 3500Mhz-n mi?
Ez egy katasztrófa..
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
Még jó, hogy az Intel olcsóbban adja a DC procit, az X2 kisujjból elveri a PD-ket..
Egyékbént abszolút áttekinthető, mi lesz a socketekkel:
- 754 ''beszolul'' a DDR1-es noteszekbe, DDR2-höz lesz az S1
- a 939 még jó ideig támogatva marad, az M2 meg a DDR2-es desktopoké lesz.
- Szerveroldalon a 940-et felváltja a nemtommianeve. (illetve az egyprocis Opteronok átmennek a 939-be)
Még mindig nem azt csinálja, mint az Intel, hogy jó, kijött a 775, az előzőhöz mostanól már nem gyártunk.. -
AMD!4ever
őstag
hát,váltahatsz nyugodtan amd-re,mindezektől függetlenül szerintem most csunyán jobb mint az intel....... mennyi idöközönként váltasz gépet?
s939+pci-E+(x2) elvan még böven-böven sokáig!!!
ddr2 meg levan sz*rva!!!!!Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
karib
addikt
A sok földrajzi kódnevet elnézve felvetődik a kérdés, az AMD-nek mikor lesz pofája kihozni a Santa Clara chipet
(Az Intel központja Santa Clarában van...)Department of Redundancy Department
-
Kraptor
őstag
NA ez jókorjött. Most akartam AMDre váltani, de hirtelen gondokodóba estem.
-
senior tag
Lamer vagyok, lamer vagyok, de mi az FX széria különlegessége, hogy preztízstermék? miben jobb az A64-nél?
╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
ftc
nagyúr
Nem értem mi baja az embereknek a foglalat válltással...
Szükséges mivel AMD úgy döntött hogy integrállja a mem vezérlöt ezért DDR-DDR2-DD3
jo hogy más foglalat lesz.Ha hagyták volna a Via,NVidia,Ati stb-ek a mem vezérlő gyártást akkor nem lenne szüksége új foglalatra.Gondoljatok bele a következöbe bele akarják építeni PCI-E t is szal -
Esmein
nagyúr
Én már fél éve ezt pofázom h hülyeséget csinál az amd sorozatosan, az intel akkor még hülyeséget csinált. most átvették az amd taktikáját, jól csinálják amit csinálnak. a ddr2 is hódít, mert egyre olcsóbb és nagyobb modulok érhetőek el belőle. Drágulnak az amd procik, egyre több fan lesz. figyeld csak meg.
s754 és s478 rulz."I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
CYBERIA
senior tag
Azért még nem kell temetni a S939-et sem!
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
kowk
tag
orajel csokkentes volt, lasd lejjebb. mig az amd tolja felfele a singlecore procijuk arait (X2 megvehetetlen az atlagember szamara), addig intel lecsusztatja a dualcore technologiat a mainstream piacra. ha belegondolsz, ez hatalmas huzas.. egy 3500+os amd araert kapsz egy dualcore procit. egyreszt a parasztvakitas nagyon kemeny benne, masreszt akinek tenyleg szuksege van a DC-re, de nincs ra penze...
amugy ilyenkor hol vannak azok a habzo szaju amd fanok, akik fikaztak az intelt a 775 miatt? szntem sirnak a sarokba, hogy a nagynehezen osszesporolt 939es procijukat passzolhatjak el ddr2 fikazasnak is igenhirtelen lett vege amd-s korokben -
Gergello
addikt
Ez már beteges, ennyire belekavarni a foglalatok , magok közé. ááá
-
Esmein
nagyúr
(...nagy a csönd az intelék felé. régóta nem volt órajel emelés, én arra leszek kíváncsi ők mit alkotnak jövőre...)
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Pipó
őstag
Érdekes az új számozás. Sempron 3400+ S754 2GHz, 256kB
A64 3400+ S754 2,4GHz, 512 kB.
Mindkettő 3400+ PR és nem egy kategória. Itt aztán lehet majd félrevezetni a usereket.Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
HERR Z
veterán
azért vannak még jó hírek....
S754-es sempron 2200MHz 256kb L2
2600MHz 1MB L2 mobil proci-ez eléggé odavág
2400MHz 25W turionEz a best
Amúgy a 2ghz 256kb l2-es sempron 3300+ nem 3400+ ahogy a hírbe is van, és mmár lehet is itthon kapni --64bit nélkül de sse3-mal -
L3zl13
nagyúr
Azok viszont chipset/alaplap hibák voltak, nem a tokozás miatt volt egyértelműen.
Most ebből az integrált memóriavezérlőből ennyi kár származik, hogy ha a memória változik akkor a socketnek is kell... (Nem kell, de úgysem működhetne a korábbi lapokban, másfajta memóriával.)
Attól tartok a DDR2 sem lesz túl hosszú életű. -> M2 sem.
Jó lenne valami olyan memória, ami megint hosszú évekig skálázódhatna majd felfelé, úgy, hogy lefelé kompatibilis maradjon...
[Szerkesztve]Aki hülye, haljon meg!
-
kdz
tag
azt mondják azért csinálják most ezt, hogy megint egy ideig ne kelljen változtatni...haha
no meg aztán azok a régi foglalatok sem voltak mindíg jól működőek...amiben elment nekem az 1800xp-m abban a 2800xp-as simán fagyott, pedíg váltig állította a leírás, hogy 3000xp-ig vígan visz mindent
[Szerkesztve]Never give up! Never surrender!
-
nofene
aktív tag
Én meg most akartam fejleszteni, de lassan nem érzem minek... Annyi újdonság van és nem lehet velük lépést tartani. Jó ezek még 2006-ra vonatkoznak dehát akkoris merjek én most 939-be belevágni? Anno vazze vettem egy SocketA-s 750-es Duron és abban a lapban ment még a 1800+ XP-m is. Mi lett véled kedves AMD?
-
ftc
nagyúr
Hm uj foglalatok és DDR2 na ebböl ki fogok maradni...
Akkor veszek majd legközelebb ha benne lesz már a komplett északi híd a CPU ban -
Loretto
veterán
Pedig ugy volt hogy nem is lesz amd+ddr2 házasság hanem a ddr3 lesz csak.
Soirée...
-
kdz
tag
tudja valaki, hogy az új 939-es foglalat meg fog-e egyezni a régivel?
...csak mert voltak olyan híresztelések, hogy már azok sem lesznek kompatibilisek...az lenne csak igazán a nagy káoszNever give up! Never surrender!
-
Comm
senior tag
Bazz ennyi foglalata még talán az intel-nek sincs
The Future: ASRocK 775Twins-HDTV ; Intel Celeron D 331 ; 512mb DDR2 667Mhz Samsung ; Integrated X300 ===> Kellemes Húsvétot Mindenkinek!
-
_cirmos_
őstag
na ez megint jól összekavart mindent. magok, foglalatok tömege ismét.
-
Scream007
őstag
amd-sek örüljetek végre lesz 3 gigás procitok.
BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest