- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZULTA
tag
áh kizárt dolog!!! vagy ugyanojan a teljesitménye vagy jobb mert ujjabb Technologia !!! de szerintem 1 szinten vannak!!! Ti véleményetek rola??? (ha jobb is a GT max 10%al de szerintem a GS vagyis ez az XFX minimum 15+jobb az átlagos GT nél mert ez még Tul is van huzva) szerintem
-
rocket
nagyúr
Agp verzio ugyanarra a chipre (nv40) epul amire a 6800gt, semmi ujabb techonolgia nincsen.
Pci-e 6800 gs 12 pipeline 425/500 alap orajelekkel picit lassabb a tesztek szerint mint a 6800gt 16 pipeline es 350/500 alap orajelen, agp 6800gs 12 pipeline 350/500 tehat siman veri a 6800gt, ha aktivalhato a +4 pipeline akkor meg 6800gt-t lehet csinalni belole
Gyarilag turbozott agp-s XFX 6800gs-nek (ami a hirben is szerepel) meg nyoma sincs.
Itt [link] lehet kapni, extreme editionek irjak de az orajelekbol itelve ez csak a sima, 188 fontert nagyon draga, ugyanitt pci-e xfx 6800 gs extreme xxx edition 485/550 orajelekkel 176font, pci-e 6800gt meg megolcsobb.
Szoval osszegezve AGP=GAME OVER , vagy meglehet venni az agp-s 6800gs-t (mar ha talal az ember) pci-e verziotol jelentosen kisebb orajelekkel es dragabban."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Panky
tag
Ja das ist unterhaltungsmoglichkeiten.
Ha jól látom németül van de nem beszélem énse ezt a nyelvet.
Nem lehet mo-n kapni még, de mintha valaki mondta volna hogy lesz importőre. De nem biztos!
1ébként Ausztriában lehet kapni, ha neked ennyit megér kimehecc érte.
Mondjuk nyáron amikor nem lesz 2 méter hó. -
rocket
nagyúr
Megvan kozben a rejtely megoldasa, miert extreme edition az xfx 350/1000mhz-es kartyaja
''In regards to the eXTreme label, Atelco is not to blame. For reasons we do not know yet, the standard product has been packed in th retailbox for eXTreme.
Obviously, we have informed all retailers about this and we can only hope that things change asap.
Thanks,
With kind regards,
Joost van Leeuwen
Marketing Manager XFX Europe''
Itt [link] egy forum a temaban.
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Tithian
őstag
Hmm, ha emberibb ára lesz, akkor megvan a következő kártyám.
Ha van egy egész jó konfigom S478-ra, nem fogok procit és alaplapot, vagy esetleg még memóriát is cserélni, csak hogy erősebb vidkarit vehessek. A 6800GT-k kihalásával a piacról ez egy kiváló vétel.</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."
-
SZULTA
tag
[link]
akkor ezt nézzed ! én akármit mondtok én akkor is kitartok ez mellett a kari mellett mert a teljesitményéhez képest nem kerül sokba + nézd meg a linkemet szerintem nincs az ojan távol a GT-töl mint azt mondjátok + ugye az XFX ki adja tulhuzott változatba és az má legyüri a GT-t akármit mondtok......szerintem...
[Szerkesztve] -
Fla$hly
aktív tag
csak az a baj hogy az a teszt már 2 hónapos vagy legalább 1, és akkor még hire sem volt az AGP-s GS-nek, tehát ami abban a tesztben van az egy alap PCI-Expresses GS
egyébként engem az sem zavarna ha 70ezer lenne az a tuningolt XFX 6800GS csak hozzák is be
[Szerkesztve]Aláírás
-
SZULTA
tag
figyusz má ez kb 75-65 körül lessz én ugy toom,mondjuk most már ténleg összezavartatok és nincs valami friss TESZT???
-
kovsol
titán
[link] ime ez volna a kártya
[link] ha a forumot elolvassátok látszik, hogy még nincs AGPés teszt de a fenti linknál van hozzászólás 4db
és van egy ilyen is:
You may want to know that the XFX version of this card has been overclocked up to 450/1150mhz (against 350/1000mhz) and that the missing 4 pipelines and 1 vertex shader can be unlocked via software using RivaTuner.
[Szerkesztve]May the Force be with you!
-
-
rocket
nagyúr
Agp 6800 gs 230$ 12pipeline 350/500 vs pci-e 210$ 12 pipeline 425/500, erdekes gyartoi mentalitas, kihasznaljak a gyartok kemenyen, hogy az agp usereknek nincs valasztasi lehetoseguk szinte, es messiaskent varnak 1-1 ilyen kartyat.
Akkor eddig 1-1, amit en olvastam ott is ment a +4 pipeline de mar alap orajeleken is artifactok voltak, ez is mint mindig szerencsere kerdese csak.
Akkor jo vetel lenne a kartya, ha tutira menne a 16 pipeline, akkor egalba kerulne nagyabol az alaporajeles pci-e 6800gs kartyaval, de meg ott lenne az agp verzional a magasabb ar, latszik azert a gyartok is tudjak, hogy a lehetosegek igen szukek agp fronton, igy kimernek adni ilyen kartyakat, ha kell vedd meg dragan, ha nem akkor ne vegyel semmit.
Sajnos xfx tabu Magyarorszagon, ezen kivul meg evga-tol lattam agp verziot kaphato allapotban, de az szinten tabu marka nalunk.
Xfx ugyben esetleg tts tud valamit mondani"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Most nezem, a nemet linknel irnak tapasztalatokat, es tobbeknel is megy a +4 pipeline, az mar akkor jobb hir
Van aki negativat irt, es nincs elragadtatva a kartya kepelesegetol, gainward 6600gt-hez kepest ami elotte volt neki."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Tithian
őstag
Tudom, de az mégiscsak lehúzás, hogy egy ~230$-os kártyát 30-40%-al többért adjanak. Még a német ár szerintem tűréshatár, gondolom, fog még lejjebb menni is, de annál drágábban már pofátlanság lenne adni itthon (nemrég láttam egy kiskerben 75000-ért PCI-E 6800GS-t, na ez már túlzás). Tudom, ez van, lehet szeretni, vagy külföldről vásárolni.
</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."
-
SZULTA
tag
LOL fiuk Mondja már meg valaki hogy honnan toom megrendelni ezt a videokarit !!!
-
Scream007
őstag
érdeklődtem és sajnos szomorúan mondta hogy a cég nem tárgyalóképes igazán, más szóval kicsit slendríán.
és ez az agp-s OC verzió nagy átverés nincs ilyen jelenleg.
Olvasgattam az xfx forumot sajna nem tok angolul, csak épp pár szót, de azt vettem ki remélem jól, majd valami angol guru megerősíti remélem, hogy valami uj bios-t adnak ki és azzal fog menni 450en az agp-s magja.
de ez elég hihetetlennek tűnik.
amugy szerintem nem annyira vészes a helyzet, legtöbb embernél 400 környékén megy a mag és ha nem is éri el a gt szintjét azért mégis biztos megérzi a kari hogy 400on megy, a ram meg mindegy már hogy 1.0 vagy 1.1ghz szerintem.
utcso remény az albatronban van de oldalukon nincs kinn szal lehet kacsa.
amugy simán mehetne 400on szerrintem az agp-s magja is csak kéne +0.1V biosban ezt rátennék a gyártók és a probléma meg lenne oldava max jól szellöző ház kellene neki vagy másik hűtés.
Jó lenne már az Mo.n is kapható gyártók(gigabyte, leadtek, msi, asus) rájönnének hogy van benne üzlet megcsinálniuk, igaz mondjuk ők is valszeg irtó drágán adnák de legalább elérhető lenne
jó hír hogy PNY oldalán is láttam agp-set([link]) de ez a márka megint elég ritka, vagy elérhetetlen nálunk.
Amugy jó ez a 6800GS agp csak árát kéne lenyomni, igaz lehet nem is annyira drága , ha azt vesszük 6600 gt elején honnan indult??? kb 56-58 körüli árról.BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
Scream007
őstag
sőt én most néztem náluk hivatalosan kinn van az OC verzió nem tom mikor néztétek az oldalukat de most néztem kinn van.
400/1100
kár hogy télleg nincs nálunk.
ennyin kéne alapon mennie és akkor lenne esélye a pci-evel szemben.
és gyalázat nézzétek az árát 270$ az az kb 57e kinn, nálunk meg 70é adogatják még a pci-e-t isBMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
rocket
nagyúr
válasz Scream007 #75 üzenetére
Nem irnak semmilyen 450mhz-en futo bios-rol, azert adtak ki uj biost mert a regebbi driverek 6800gt-nek lattak a kartyat, a 82.12-es driver orvosolja a problemat, vagy az uj bios.
Nv40 core-tol 450mhz-es orajelet elvarni nem igazan realis, es itt nem az otthoni fusi tuningra gondolok ahol stabil a core 2x lefuttatni a 3dmarkot, hanem gyarto altal meghatarozott stabilitasra."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Scream007
őstag
evga-ra mondtam
ha a 450 nem is de a 400 sima lenne +0.1V fesz.szel ez tuti.
de ennek nagyon jól utána lehet járni, meg kell kérdezni a sima 6800 tulajokat itt ph-n hogy akik esetleg vállalkoztak bios moddolásra és adtak feszt. biosbol a magnak melyik nem érte a 400mhz-et +0.1V fesz.szel.
szerintem mind1 elérte lehet még fesz. nélkül is.
ritka xar mag kell ahhoz hogy ne menjen 400on szerintem.
Tithian
ne is mond láttam
[Szerkesztve]BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
Whaskes
senior tag
Hali! Gondolat! Szerintem nagyon nagy esély van ezen kártyák Pixel/vertex unitok aktiválására. Mivel a régi magokat melyek ''selejtesek'' voltak, gyengébbek (ugye nem mentek Ultra szintjén) azokat már kiszórták. Lehet én is visszább állok egy ilyen karira és a különbözetből veszek 2-3 db winyót. Akinek van ilyene írjon mit sikerült kihoznia belőle. THX
|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?
-
Whaskes
senior tag
válasz tyutyu1983 #83 üzenetére
elnízést und az AGP-s? Az NV40?
|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?
-
Exakt
aktív tag
Most olvasom, hogy 2 féle AGP-s 7800GS februárban...!
Érdekes... -
Exakt
aktív tag
Ha ez igaz, akkor ez egy elég nagy horderejü hir...
erre az ati is lépne, es ök is kidobnanak rá valamit, ez meg ha ebben a formában megtörténe akkor viszont az agp-karik ára lejebb menne..
persze ez csak elmeleti szinten, egyelöre...
ja persze a [link]
UI: de jo hogy nem vettem dec-be uj karit
[Szerkesztve] -
Exakt
aktív tag
egy masik oldal majdnem ugyanazt irja le:
ezek lesznek a legerosebb AGP-is karik Nvidia oldalrol.
2 verzio 1: 7800gs 100 2: 7800gs 200
azt hogy a 200 vagy a 100 verzio is jobb lesz mint a 6800 ultra arrol nem tesz emlitest...
7800GS 100, senki semmit nem tud rola
7800GS 200, a GPU orajelet 400 körulire saccolják, és teljesitmenyben a 7800GT alatt lesz valamivel, ez fog megjelenni elöször..
továbba az oldal feltetelezi hogy a 100verzioval teljesitmény problema van....
ez hogy mit jelent vagy hogy hogy értik, lövesem sincs...
lehet nme tudjak hova besorolni, mert ha a 200 verzio gyorsabb az 6800ultránal akkor ez hol is helyezkedjen el teljesitmenyben......???? -
Exakt
aktív tag
aki esetleg tud németül, az legyen olyan kedves... THX
12. Januar 2006 | 18:44
Schon vor über einem Monat gab es Gerüchte um ein neues Modell der NVIDIA GeForce 7800-Reihe. So sind damals Grafikkarten mit dem G70 Grafikchip in Umlauf geraten, die mit 16 aktivierten Pipelines und etwas niedrigeren Taktraten die Lücke zwischen der 6800 GS und 7800 GT hätten schließen können. Auch eine AGP Version stand schon kurz danach zur Debatte. Recht schnell folgte dann ein Statement seitens NVIDIA, welches den Gerüchten um die 7800 GS, jedenfalls in der PCI-Express Version, ein Ende setzte. Allerdings wurde die 7800 GS für den AGP-Slot nicht auf Eis gelegt und wie nun unter anderen die Kollegen von hartware.net berichten, könnte die Karte nun am 2. Februar das Licht der Welt erblicken. Mit 16 Pixel-Pipelines, 6 Vertex-Shader Einheiten und Taktraten von 350MHz/1000MHz (Chip- und Speichertakt) zielt die Karte dann auf die gehobene Mittelklasse ab und könnte die kaum verfügbare 6800 GS AGP ersetzen -
Scream007
őstag
bárcsak igaz lenne de szerintem ez 1 kamu hír, nem hivatalos.
zenge róla az összes komolyabb külföldi oldal ha 100%osan igaz lenne.
szerintem nagyon eygszerű a képlet a 200 pontosan egy szinten lesz a 6800ultrával és a 100 egy OC verziója lesz a 200nak és ez lesz a 6800u és 7800gt között.
de ebbe a német írásban is valami ilyesmit írnak sajna teljesen korrektül nem vágom, de a 6800gs és 7800gt közé szeretnék belőni ezt a kártyát 16 pipával.
és igen ott 2 hely van 1 a nem kapható 6800ultra a 6800gt helyét ugye átveszi a GS így az ultra helyet dobják ki ezt a 7800gs-t és az oc verzió lesz a leggyorsabb igen.
kíváncsi vok az x850xt pe-t meg fogja e
na de várjunk csak akkor ezzel a 6800gs-sel, ha ez a hír igaz és megjelenik a földbe süllyed a 6800gs ára ez tuti.BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
Exakt
aktív tag
válasz Scream007 #92 üzenetére
kétségkivul felkavarná az állo vizet AGP-s fronton, de az nagyon jo lenne tudni hogy miböl akkarják összehozni ezt a 7800GS-t, ha a 6800ULTRA féle NV40-böl, hááát nem tudom...
Üzletileg bizok az Nvidiába, elvégre ez egy jo huzás lenne, nagyon sok az AGP-s konfig mindenhol a földön, igény tehát böven lenne rá, es az AGP-s oldalt keserü szájizzel hagyták ott... -
Scream007
őstag
én se értem pontosan hülyeséget nem akarok írni.
DE mintha az lenne hogy igen az nvidia is megerősítette hogy lesz és e hónap végén szállítja a chippeket elsőként az EVGA és az XFX-nek. Nem tom de valahogy van egy olyan sejtésem hogy ez előbb el fog hozzánk jutni mint a 6800 gs.BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
Exakt
aktív tag
válasz Scream007 #100 üzenetére
ugyanaz a mag, mint a 7800GT/GTX, de hogy fogják/kell butitani vagy nem, az egy jó kérdés..
amugy lehet én tom rosszul, de akkor nem ez lenne a besorolás: 6800GS a 6800GT, a kisebbik 7800GS lenne a 6800ULTRA és az erösebb csücsülne a trónon?
tom hogy az AGP 6800GS alapon kevés, de ennek is gyárilag tuningol verziója -
-
Exakt
aktív tag
válasz Scream007 #103 üzenetére
6800GS AGP Standart: 12/5 Pipes - 350/1000Mhz - 3DMark05 - 4263 Pöty [link]
6800GS AGP Standart: 16/5 Pipes - 350/1000Mhz - 3DMark05 - 4600 P. [link]
6800GS AGP eXtreme: 16/5 Pipes - 350/1100Mhz - 3DMark05 - 4669 P. [link]
6800GS AGP Standart: 12/5 Pipes - 350/1000Mhz - 3DMark03 - 9661 P. [link]
6800GS AGP Standart: 16/5 Pipes - 350/1000Mhz - 3DMark03 - 10614 P. [link]
6800GS AGP eXtreme: 12/5 Pipes - 350/1100Mhz - 3DMark03 - 9768 P. [link]
6800GS AGP eXtreme: 16/5 Pipes - 350/1100Mhz - 3DMark03 - 10751 P. [link]
Ö lenne az: [link]
[link]
kell [link]?
[Szerkesztve] -
Exakt
aktív tag
aki vágja a németet az elolvashatná, erdekes lenne hogy a memok ennyit mennek vagy csak eddig huzta, és ugyanez a GPU-val is...
mert ebben a formában talán XL is jobbnak tunik...
[Szerkesztve] -
Exakt
aktív tag
na megy ez feljebb is, egy másik forumon a srác arrol ir hogy vett egy XFX 6800GS Dual-DVI,
és lazán viszi a 435/1200Mhz, ez igy már nem rossz! -
Scream007
őstag
de neked jó mert pci-e a lapod gondolom a64 mellett.
amugy ez a baj nekem is hogy pci-e jól muzsikál, de teljes konfig cserét nem akarok és nem is tudok most a64re p4re meg főleg nem.
maradna a sempron atomtuninggal ha menne és s754 de ez meg elavult ramsebbesség fos.............stbBMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
Scream007
őstag
válasz killahdrums #113 üzenetére
thx.
hát ez eléggé ellentéte a másik tesztnek, itt az agps GS is a GT szintjén van.
lehet itt is megint nem a pipa meg mhz számít hanem maga a gyártási technológia
410/1140 egész jó.
amugy nem tom hogy tudták kinyitni a 16/6ot mikor az első pár oldalon ott van a jkép tiszta piros meg zöld pöttyös a kép ergo hibázott a 4 pipa, akkor utána meg overclocked után nem tom hogy csinálták hogy mégis jó lett.
ez a kártya megint parás lesz ha megy a 16/6 akkor tűrhető a teljesítménye meg ha a ram jó rajta. a gpu is szerintem nem bizti megy mindegyiken 400on, akkor meg elég halovány.
hát mitagadás eléggé határeset, de kétségkívül szűrőket jobban bírja mint a 6600 GT, de a 3d mark eredményei elég ratyik.
Látni kell még több tesztet róla, és akkor talán el lehet dönteni jobban hogy érdemes e, de mindenképp meg kell várni a 7800 GS-sel mi lesz?lesz e nem lesz e?
de mondjuk amennyiért itt adják $233-ért barátok közt is 49e(210 a dollár kb? ) ennyiért bárki lecsapna rá.BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest