- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
kbalage2
aktív tag
A Quadro kártyáknak annyiért árulják, amennyiért meg is veszik őket. Egy ilyen területen dolgozó cégnél akár presztizskérdés is lehet, hogy ne dzsunka gamer HW legyen a gépekben.
Az már egy másik kérdés, hogy megéri-e a dolog. Lehet Specviewpref eredményekkel dobálózni, de ne gondolja senki hogy a driverekkel pont erre nem lehet optimalizálni...
A 6800-as sorozatig bezárólag a softquadro megoldás volt bárkinek, aki nem cégszerűen űzi az ipart, csak majdnem-quadro teljesítményt akart töredék áron. Sajnos a 7xxx-es szériánál ez a lehetőség elszállt, és perpill nincs is rá sok remény hogy lesz előrelépés.
Ez azoknak hátrány akik olyan szoftverekkel dolgoznak, ahol az OpenGL az egyetlen alternatíva. Viszont pl. 3ds maxban aki hozzánőtt a maxtremehez, annak ajánlom hogy próbálja ki egy komolyabb gamer kártyával a directxes megjelenítést, érhetik erős meglepetésekTeljesítménybeli különbségek már nincsenek igazán, kérdés hogy kinek milyen plusz szolgálgatásra van szüksége (nagy textúrák vs. directx shader preview stb)
Szóval mindig is lesznek olyanok akik megveszik a quadrokat, de ez egyáltalán nem jelenti azt hogy meg is éri a dolog... -
BRinyo
aktív tag
És mi a helyzet a programozható shader-ekkel? Az ugyanúgy van a sima kártyákban is?
-
törölt tag
''attol hogy quadronak kereszteltek es sokszorosan dragabban adjak miert lett alkalmasabb tervezesre? ez parasztvakitas.''
Erre kezdtem el reagálni, mivel ezzel a résszel nem értek egyet. Professzionális felhasználásra igenis kell a Quadro, a GeForce-ok ide már nem felenek meg.
''minek kiadni egy kartyat mas nevvel, elhitetni hogy jobb tervezesre, mikor sokkal esszerubb lenne kiadni egy drivercsomagot tervezeshez. nemde? azt elhiszem, hogy igy tobb penzt lehet kaszalni. ilyen szempontbol vilagos''
Jobb is tervezésre...merőben más kérdés, hogy az nVidia milyen módszerekkel éri el, hogy jobb legyen tervezésre - ebbe ne menjünk bele. Nem hinném, hogy az újabb szériákból véletlenül tűnt el a moddolhatóság lehetősége...
Ha ilyen célra kell kártya, akkor az sajnos ennyibe kerül. Loha ki is fejtette, miért...
''Azt a pár funkciót igazán belerakhatnák a sima Geforce-ba is...''
''Ez kérem, piacszegmentálás,semmi köze ahhoz, mennyivel több hozzáadott érték van a Quadroban. Annyi nem lehet, amennyivel drágább.''
Belerakhatnák, de akkor nem lenne üzlet az nV-nek. Amíg megéri nekik ennyiért adni, nem lesz olcsóbb.
Sehol nem írtam, hogy a teljesítménybeli különbségek a Quadro hardware-nek köszönhetőek, csak annyit, hogy valószínűsítem, bizonyos (nem túl nagy) mértékben közrejátszik az is. Nem erre helyeztem a hangsúlyt, viszont azt, hogy
''A különbség valószínűleg szoftveresen, utóbbi időkben hardveresen letiltott néhány OpenGL parancs szupportja lehet, meg a drágább, jobb hűtési megoldás, más nem nagyon, hiszen a GPU ugyanaz.'' könnyen elképzelhetőnek tartom!
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
Szerintem simán azért drágábbak a quadro-k, mert pénzt keresni készültek, ellenben a geforce-okkal, amik csak vinni segítenek. Ennyi. Tervezés, látvány tervezés, gépigényes, de lóvé is van benne (illítólag, csak nekem nem akar jutni belőle), ezért lehet rá extra profitot verni.
-
faster
nagyúr
Azt a pár funkciót igazán belerakhatnák a sima Geforce-ba is, ez csak púder, hogy mennyire költséges a Quattro driver. Le merem fogadni, hogy a driver is alig különbözik, egy-két kódrész deaktiválva van, és annyi. Ez kérem, piacszegmentálás, semmi köze ahhoz, mennyivel több hozzáadott érték van a Quadroban. Annyi nem lehet, amennyivel drágább.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Akkor most elmagyarázom
Ha te veszel egy játékra szánt kártyát, akkor az árában megfizeted, a játékra optimalizált driver árát is. Ha quadrót veszel, akkor megfizeted a normál driver árát, és megfizeted, a quadro driver árárt, annak tesztelési költségeit, vmint azt a pár extra szoftvert mint a pl: a MAXtreme. Aztán megfizeted, még a minőségibb alkatrészeket, a jobb hűtést, az alaposabb tesztelést, a jobb supportot stb... és mivel quadro kártyából sokkal kevesebbet adnak el mint a játékos változatokból, azért a többletköltség kevesebb felhasználón oszlik meg, azért lehetnek ilyen drágák ezek a karik. -
pschio
őstag
válasz
#72042496 #18 üzenetére
GeForce card is only 95% similar to the Quadro. So Quadro consumers prefer to choose Quadro FX because they needed that extra 5% that the Quadro platform can offer over GeForce.
ha ugyan az a gpu. akkor hogy a turoban van 5% kulonbseg qvadro es nem qvadro kozott? es hogyan utkozhet ki ez ennyire a teljesitmenyben? (a link alapjan legalabbis) talan ugy mint a regi szep idokben amikor csaltak a 3dmark tesztekben?jatekban lassab tervezesben gyorsabb? hogy lehet ez?
ebbol szamomra egyenesen kovetkezik hogy a driver dologrol van itt szo. akkor meg minek kiadni egy kartyat mas nevvel, elhitetni hogy jobb tervezesre, mikor sokkal esszerubb lenne kiadni egy drivercsomagot tervezeshez. nemde? azt elhiszem, hogy igy tobb penzt lehet kaszalni. ilyen szempontbol vilagos
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
válasz
#72042496 #18 üzenetére
A link azon része, hogy tervezőprogramokban OpenGl-alatt jelentősen gyorsabbak ezek a kártyák, nem parasztvakítás, hanem tény. (Bár a Maya-val kapcsolatban olvastam olyat is, hogy nem gyorsul semmit... )
Igen, igaz, de ez nem válasz a kérdésre. Ez a szöveg akkor íródott, amikor kijött az NV10 , azaz a Geforce 256 és a Quadro. Ez egy olyan szöveg, ami arra válasz, hogy gyorsul-e a Quadro-tól egy 3D-s alkalmazás, a válasz pedig az, hogy gyorsul, ha az OpenGL felületet használja. Ismétlem, semmi köze nincs ahhoz, hogy vajon milyen hardveres-szoftveres különbség van a sima Geforce-ok és a Quadro-k között.
A különbség valószínűleg szoftveresen, utóbbi időkben hardveresen letiltott néhány OpenGL parancs szupportja lehet, meg a drágább, jobb hűtési megoldás, más nem nagyon, hiszen a GPU ugyanaz.
[Szerkesztve] -
törölt tag
faster: A link azon része, hogy tervezőprogramokban OpenGl-alatt jelentősen gyorsabbak ezek a kártyák, nem parasztvakítás, hanem tény. (Bár a Maya-val kapcsolatban olvastam olyat is, hogy nem gyorsul semmit...
) Ezzel pschio kérdésének a ''miert lett alkalmasabb tervezesre?” részére válaszoltam, ezért is írtam a 7800GTX-es (ellen)példát.
A ''full transform and lighting engines and dramatically increased pixel fill rates” szekció valóban gyanús.
pschio: A teljesítménybeli különbségekről: [link]
Amit ki akartam hozni ebből az egész GeForce vs. Quadro-ból, az az, hogy az utóbbi kártyacsalád alkalmas a professzionális tervezésre, míg az előbbi nem. (Az újabb generációknál a softquadro lehetősége is ugrott.)
Azt, hogy mindez mennyiben köszönhető a hardware-nek, meg nem mondom Nektek, a fentiekben éppen ezen filóztam - szerintem van ilyen jellegű eltérés s kártyák közt, még ha nem is sok.
Ez az egész kezd emlékeztetni az A64 vs. S939-es Opteron vitára.
Ezt is érdemes lehet átfutni, felsorolnak néhány quadrospecifikus dolgot, melyeket ezek a kártyák állítólag hardware-ből támogatnak: [link]
[Szerkesztve] -
pschio
őstag
válasz
#72042496 #15 üzenetére
ugyan. az nvidia nem fogja kiirni a sajat oldalara hogy ''nem nem fogsz latni semmi kulonbseget''. meg akkor sem ha ez eleg valoszinu. ha logikusan gondolkozol, mi kulonbseg lehet 7900 es 7900 kozott? a gpu ugyan az.
jo drivert pedig lehet irni sima 7900eshez es quadrohoz is...
[Szerkesztve] -
törölt tag
[link]
És ez igaz is...3ds max@OpenGl-ben egy 7800GTX is harmatgyenge...
A 6800-as sorozatig lehetett Quadro-ra softmoddolni a kártyákat, így a Quadro-s driver-ek is feltelepültek - s mégsem voltak olyan erősek a tervezőprogramokban, mint egy igazi Quadro. Ebből látszik, hogy a meghajtóprogramon rengeteg múlik, s nagyon közeli a rokonság, mindazonáltal biztos vagyik benne, hogy mutatkozik némi eltérés a kártyák belső felépítésben is.
[Szerkesztve] -
pschio
őstag
azonkivul hogy quaro fx-nek hivjak sztem semmiben nem kulonbozik a 2gpu-s 7900esektol. attol hogy quadronak kereszteltek es sokszorosan dragabban adjak miert lett alkalmasabb tervezesre? ez parasztvakitas.
-
lb
csendes tag
mar csak az a kerdes ez mire jo?
ugyanis egyetlenegy professzionalis 3ds alkalmazas sem profital az SLI-bol. -
VargaI
senior tag
ejny-ejnye X2 - vajon honnan vehették? U
Csokis : megelőztél
[Szerkesztve] -
Csokis
tag
Hehe, X2! Hol is hallottam ezt már?!
-
hyperspace
őstag
ezzel fogjak majd csinalni az uj kis hableany reszt?
-
Scream007
őstag
csomagolják mellé a házat amibe befér?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Két grafikus processzorral és összesen 1 GB memóriával rendelkezik a Quadro FX 4500 X2.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte RTX 4060 EAGLE OC 8G 34hónap Alza garanciával
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest