- Részesedést vásárolhat az USA az Intelben
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
''attol hogy quadronak kereszteltek es sokszorosan dragabban adjak miert lett alkalmasabb tervezesre? ez parasztvakitas.''
Erre kezdtem el reagálni, mivel ezzel a résszel nem értek egyet. Professzionális felhasználásra igenis kell a Quadro, a GeForce-ok ide már nem felenek meg.
''minek kiadni egy kartyat mas nevvel, elhitetni hogy jobb tervezesre, mikor sokkal esszerubb lenne kiadni egy drivercsomagot tervezeshez. nemde? azt elhiszem, hogy igy tobb penzt lehet kaszalni. ilyen szempontbol vilagos''
Jobb is tervezésre...merőben más kérdés, hogy az nVidia milyen módszerekkel éri el, hogy jobb legyen tervezésre - ebbe ne menjünk bele. Nem hinném, hogy az újabb szériákból véletlenül tűnt el a moddolhatóság lehetősége...
Ha ilyen célra kell kártya, akkor az sajnos ennyibe kerül. Loha ki is fejtette, miért...
''Azt a pár funkciót igazán belerakhatnák a sima Geforce-ba is...''
''Ez kérem, piacszegmentálás,semmi köze ahhoz, mennyivel több hozzáadott érték van a Quadroban. Annyi nem lehet, amennyivel drágább.''
Belerakhatnák, de akkor nem lenne üzlet az nV-nek. Amíg megéri nekik ennyiért adni, nem lesz olcsóbb.
Sehol nem írtam, hogy a teljesítménybeli különbségek a Quadro hardware-nek köszönhetőek, csak annyit, hogy valószínűsítem, bizonyos (nem túl nagy) mértékben közrejátszik az is. Nem erre helyeztem a hangsúlyt, viszont azt, hogy
''A különbség valószínűleg szoftveresen, utóbbi időkben hardveresen letiltott néhány OpenGL parancs szupportja lehet, meg a drágább, jobb hűtési megoldás, más nem nagyon, hiszen a GPU ugyanaz.'' könnyen elképzelhetőnek tartom!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Dual GeForce GTX 1650 OC Edition 4GB Garanciával!
- Gigabyte AORUS Radeon RX 6800 XT MASTER 16G
- EVGA GeForce RTX 2080 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest