Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

faster: A link azon része, hogy tervezőprogramokban OpenGl-alatt jelentősen gyorsabbak ezek a kártyák, nem parasztvakítás, hanem tény. (Bár a Maya-val kapcsolatban olvastam olyat is, hogy nem gyorsul semmit... :F) Ezzel pschio kérdésének a ''miert lett alkalmasabb tervezesre?” részére válaszoltam, ezért is írtam a 7800GTX-es (ellen)példát.
    A ''full transform and lighting engines and dramatically increased pixel fill rates” szekció valóban gyanús. :)

pschio: A teljesítménybeli különbségekről: [link]

Amit ki akartam hozni ebből az egész GeForce vs. Quadro-ból, az az, hogy az utóbbi kártyacsalád alkalmas a professzionális tervezésre, míg az előbbi nem. (Az újabb generációknál a softquadro lehetősége is ugrott.)
    Azt, hogy mindez mennyiben köszönhető a hardware-nek, meg nem mondom Nektek, a fentiekben éppen ezen filóztam - szerintem van ilyen jellegű eltérés s kártyák közt, még ha nem is sok.
    Ez az egész kezd emlékeztetni az A64 vs. S939-es Opteron vitára. :)

Ezt is érdemes lehet átfutni, felsorolnak néhány quadrospecifikus dolgot, melyeket ezek a kártyák állítólag hardware-ből támogatnak: [link]

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák