Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
''Korábban (DX9-ig) az volt az alapvető teljesítménybeli követelmény, hogy minél kevesebb (lassú) textúrázást használjanak a kódolók és minél több (gyors) számolást. Most, a DX10 kapcsán, olyan hardveres architektúrát építettek fel, aminek nagyon fekszik a textúrázás (valami textúrakezelés-szerűséggel komunikál a VS-GS-PS), szóval fordult a világ.''
Szia, kis felhomályosítást kérek, nem igazán értem, mi az a ''textúrázás'', de csak azóta, mióta olvastam amit írtál, azaz mint írod DX9-ben korlátozták ezek használatát. Én eddig úgy tudtam hogy a ''textúra'' az nem más, mint a kiszámolt 3D (objektum) felületére ráhúzott kép, ami végülis a megjelenítés, azaz amit látok...Ezt pedig korlátozni bajosan lehetne. Dehát ezek szerint ez nem így van,szóval mi az a ''textúrázás''? -
Tyberius
aktív tag
Hali!
Na akkor kérdezek én is.
Azt ugye eddig is láthattuk, hogy a játékokban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a GPU, a múltkori CPU-GPU párosítós tesztből egyértelműen látszott, hogy a legtöbb konfig VGA-limites. Ez a DX10 modell, ahogy látom, a munka még nagyobb részét fogja áthelyezni a GPU-ra.
Tehát fennáll a kérdés: nem fog ez aránytalan eltérésekhez vezetni a játékok processzor- illetve videokártya-igényei terén? Tehát hogy egy akármilyen szutyok proci elég lesz a gamer gépbe, mert játékok csak a VGA-t fogják igazán megdolgoztatni? Én mondjuk nem lennék ellene a dolgok ilyetén alakulásának, elvégre jobb, ha csak egy alkatrészt kell fejlesztgetni a gépben, mint ha kettőt, de kérdés, hogy az AMD és az Intel is így lesz-e ezzel...
-
fiATHaLON
őstag
Köszönöm, a lényeget kezdem leszűrni...
Kicsit nagyobb léptékben használódnak el a mai DX9-es kártyák...
Bár, ha ilyen tendencia lesz, mint az eddigi újításokkal (pl. SM3.0),
akkor egy darabig nem kell félni, mert az is kb. most kezdi kiforrni magát, és
tömegesen megjelenni a játékokban...
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 100% Akkumulátor
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest