Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Aktív témák
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
''Linux alatt felbontást nem tudtam állítani xwindow kibelövése nélül... itt bukik az egész. ... ''
User error ;)
Alap X telepítést követően a Ctrl+Alt+[+/-] billentyűk egyidejű izgatásával a felbontás változtatható Debian alatt, ez 100%. Más disztribekről nem tudok nyilatkozni, hogy ez alapértelmezett-e, de ha nem akkor ez mineden X alatt beállítható.
[Nem bántó jelleg ON]
Persze ennek ismeretéhez előbb olvasni kell, de nem szeretnék olyan vezetőket látni az útakon, akik a kresz könyvet sem vették a kezükbe, mielőtt autóba ülnek.
[Nem bántó jelleg OFF]
A témához részemről csak annyit, hogy én is az a felhasználó vagyok, aki nagyon nem szeretné, ha a Debian GNU/Linux tele lenne olyan ''okos'' varázslókkal, amelyeket _nem_lehet_megkerülni_ és előre ki szeretné találni, hogy én mit akarok tenni.
Nem azt mondom, hogy nincs szükség olyan segédekre, amelyek könnyedén végigvezetik a usert egy probléma megoldása során, de ha akarom, akkor ezeket nélkülözve saját kezüleg paraméterezzem fel, konfiguráljam a dolgokat.
A linux ezt _is_ lehetővé teszi és ez így jó.
Kinek-kinek az ízlése szerint: ha akarom, akkor grafikus felületen nyomkodom a next gombokat, ha meg apró részleteiben akarom szabályozni a programot, akkor szövegszerkesztővel - vim rulz ;) - esek neki a config fileoknak, akár framebufferes konzolon a maga gyönyörű fényével.
Szerintem nem szabad erőltetni a linuxot/BSD-t. Aki windowst, os2-t, dost szeretne használni az használjon azt, a lényeg, hogy legyen meg a választás szabadsága és az adott feladat, körülmény alapján választhassak, hogy melyiket is fogom hadrenbe állítani.
Aki meg nem tud ráérezni a unix toolbox filozófiájára, a case sensitive gépelésre, a skálázhatóságra, a megbízhatóságra, a GPL alatti szoftverekre, annak meg ott a többi rendszer. Azért nekem maradhat a linux, igaz?
Bye, Fifi
Ps.: Jó nyaralást :) -
zrubi
senior tag
Akkor meg minek sírtok hogy nem terjed a linux?????
Nem tudom ki miért sír, én max azért mert az MS gátakat épít, és ráerölteti a népre a cuccait...
pl. iskolák, intézmények, ahol ingyen adnak mindenféle win-t, olyan kikötéssel hogy más oprendszer NEM LEHET hivatalosan használniuk. Így elvágják a többi oprendszer előőtt az utat, ráadásul az emberek nagy része éppen ezért még csak nem is hall más oprendszerról.
Aztán ott van a komplett gépek eladása. Ha én veszek egy nootebookot azon biztosan előre telepítve van egy win. És az árában is benne van, pedig nekem nem kell, nem akarom megvenni. De meg KELL, mert csak így adják el.
+ az említett szabványok felrúgása, helyettük zárt, csak EGY cég kezében lévő diktatórikus 'szabványok', mint a directX Többek között ezért nem éri meg más oprendszerre pl. játékokat készíteni...
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES.. Új noblechairs Epic valódi bőr FEKETE - FEHÉR
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
- DEll G15 Notebbok i5-10/8/256/GTX 1650
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest