- Milyen TV-t vegyek?
- Gamepad
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
bit_vector
tag
na gy pillanat. én még ott leragadtam, hogy az írás sebessége jóval alacsonyabb (kb. harmada) az olvasás ebességének. Van ez azért, mert a fej körül kialakuló fluxusnak idő kell a kívánt szint elérésére.
A flash kártyákról annyit, hogy nincs messze a terrabájtos kivitel sem. Már ma lehet kapni 100G feletti flash alapú ''lemezeket''. Persze áruk borsos, ésa mit nem reklámoznak: ha elfogy a bufferterület, bizony itt is lassú (és itt még szembetűnőbben) lesz az írás. Ez a flash technológia korlátaiból adódik, persze ezen a területen is várhatóak változások, pl. 2007-re ígérik a 32G-s flash IC-t. Ha végiggondoljuk, hogy mekkora egy mai merevlemez fizikai mérete, és mondjuk ha a flash IC CSP tokozású, hmm... azt hiszem ugyanakkora fizikai méretek mellett már ma is tudnánk terrabájtosat gyártani. A kérdés persze az, hogy mindezt ki fizetné meg? Aki terrabájtokat használ el, azok általában adatbázisokat tárolnak, vagy archívumokat. Itt viszont jól jön a sebesség (A flash írása lassabb a mai merevlemezekétől, olvasásban viszont verhetetlenek - nincs seek, ráadásul közvetlen olvasható az adat akár bájt szinten is).
Mindenesetre szerintem PMR-el egyelőre nem fog más gyártó kijönni,mert ha nem tévedek, ezt a seagate találta ki. Maga a technológia már ma lehetővé tenné, hogy az a 750G kb. 5Terra legyen, de ugye akkor mindenki azt venné mint a cukrot. Bár megjegyzem egy korlátja még mindig van: mechanika,és a szervo rednszer területén még mindig van mit fejleszteni....
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest