Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokis
tag
-
OP-ToTo
aktív tag
Én a samsung sata 2 250 gb-os winyómat sata 1-re jumperoltam. 60 mb/s-al másoltam a maxtor 160 gb ata winymra. Egész tetszett a sebesség. Ha új alaplapom lesz sata 2-n kiváncsi vagyok mit fog produkálni.
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
Csokis
tag
válasz Oliverda #126 üzenetére
Na, én ettől egyel kisebben és Ultra-ATA 100-as változatban vettem ma (ST3250620A), méghozzá hihetetlen áron! Bruttó 19700HUF!!! Ami meglepő volt számomra, hogy 16MB cache-el van felvértezve! Most szerelem a gépbe aztán WinXP telepítés.
[Szerkesztve]Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!
-
Oliverda
félisten
Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA II (ST3320620AS) - Egy ilyenre be fogok nevezni. Az ára is szimpi.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Dare2Live
félisten
kapható EUban is.
kishazánkban mikor lövésem sincs
Seagate Barracuda 7200.10 250GB SATA II 8MB (ST3250820AS)
8MB Cache • 8.5ms • fünf Jahre Herstellergarantie
1 97,73 (€ 0,39/GB) 09.05.2006 I-CS
Seagate Barracuda 7200.10 250GB SATA II 16MB (ST3250620AS)
16MB Cache • 8.5ms • fünf Jahre Herstellergarantie
1 102,20 (€ 0,41/GB) 09.05.2006 I-CS
Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA II (ST3320620AS)
12 ab 107,62 (€ 0,34/GB) 09.05.2006 Token
Seagate Barracuda 7200.10 500GB SATA II (ST3500630AS)
17 ab 279,23 (€ 0,56/GB) 09.05.2006 Lammer-Shop
Seagate Barracuda 7200.10 750GB SATA II (ST3750640AS)
21 ab 457,97 (€ 0,61/GB) 09.05.2006 Lammer-Shopdon't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Oliverda
félisten
Esetleg valaki nem akarja megvenni?
[link]"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
demagóg
aktív tag
-
VargaI
senior tag
ha jól rémlik akkor kb 25%-os volt az adatsűrűségnövekedés, ami úgy néz ki, hogy megmutatkozik az átvietli sebességben is az is kb 25%-os , (ez jó jel a jövőre nézve mert, épphogy növelték az adatsűrűséget a korábbihoz képest, és ugye 8-10x-es adatsűrűség növekedést mondtak elméleti maximumra a PMR-re, szóval az a 100-150 MB/s lassan nem is olyan irreélis - mondjuk majd a 2-3 TB-os vinyóknál )
[link]Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
-
TeeJay
félisten
-
Hequila
őstag
Hát ez a hitacsis oktatófilm... hát ez kész. Azon kívül, hogy a küklopsz vinyón spongyabobok szaladgáltak, nem értettem meg belőle. De a leírás már jobban érthető volt, azt hiszem mostmár vágom a lényegét.
Mod:
Az animáció másodszori megnézése után már abból is ki lehetett venni valamit.
[Szerkesztve]''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Hequila
őstag
Olvastam a cikket, nem is egyszer, de homályosítsatok már fel, mert nem értem...
Miben is más a PMR adatrögzítés az eddig megszokotthoz képest? Ja, és ha lehet, magyarul! Köszi!''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
VargaI
senior tag
meglesz annyi biztos, 5-600$ körül írják, nálunk az euro lesz úgyis , de ilyet úgysem éri megvenni (kb mintha p4ee-t vagy a64 fx60-at akarnál venni, írreálisan drága ), a legjobb árban kb a 250 GB-osak vannak most 21-23k-s árukkal
amúgy az 500GB-os 60-70k körül van jobb helyeken
[Szerkesztve]Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
-
L3zl13
nagyúr
Én teljesen hardveresen nézem.
Track : egy körív
Adatsűrűség növekedésével növekszik az egy köríven tárolt adatok száma, és azonos fordulatszámnál az egy tracken tárolható adatmennyiség növekedése egyenesen arányos az olvasási sebesség növekedésével. DE ugyanakkor a trackek is sűrűbben fognak elhelyezkedni a lemezen -> Növekszik az egy lemezen lévő trackek száma.
A fordulatszám változatlan, ezért egy kört (tracket) ugyanannyi idő alatt olvas végig a vinyó (akármennyi adat található abban az egy trackben), de több körhöz arányosan több időre lesz szüksége.Aki hülye, haljon meg!
-
TeeJay
félisten
válasz Dare2Live #102 üzenetére
én úgy olvastam hogy az új technika ellenére nem emelkedik az áruk
szóval azonos lesz a gigabájt/forint ár.
de mivel ez 750gigás így jóhogy baromi drága lesz
még az 500gigások is több mint 80-ba kerülnek úgy láttam akkor ez lazán meglesz 100-120ezer nemde?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
ez a swap kikapcsolás szépen hangzik csak nekem sose sikerül
van 2giga ramom deha kilövőm swapet akkoris swappel.
photoshop + 3-4 ''kis'' kép +coreldraw! + dreamweaver és corel kijelenti nincs elég memória feladatkezelő szerint meg a 2gigámból még szabad 1giga.....
az az érzésem, hogy xp vhogy nekezeli rendesen az 1giga feletti részt, mondjuk BF2höz elengedhetetlen az kezelidon't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
-
rii
nagyúr
kb. most mennyi (már) egy ilyennek az ára?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Male
nagyúr
1GB-tal is ki lehet már kapcsolni többnyire... én is így használom már régóta, bár mostanában néha már gondot okoz (Oblivion ami simán teletömi, meg a túl nagy kép szerkesztése -> 750MB-os Tiff, és megnyitás után kifekszik a szereksztő progi sajna... ez a két dolog aminek eddig kevés volt 1GB swap nélkül)
-
VargaI
senior tag
az szvsz meglesz előbb utóbb a PMR-rel, de akkor is hol van az még a 2000 MB/s-es írástól, amit egy sima 400-s RAM tud? sehol , sok RAM-ot kell venni, azt kikapcsolni a SWAP-et (úgyis ez lesz a jövő, mostmár vannak 4GB-os DDR2-es modulok is, ebből 4 egy gépben, de szép lenne )
[Szerkesztve]Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
-
TeeJay
félisten
jó persze tudom hogy az 512Ram nem sok de ha gyorsabb lenne a vinyó pl 5x akkor talán minden gyorsabban menne mint ilyen állapotban
nemde?
azért lenne faja ha már 100mega/sec adatátviteli sebesség tök átlagos lenne egy vinyótól
és még csak legjobb esetben fogják elérni a PMR vinyók is.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
VargaI
senior tag
nekem ezt tegnap előtt megcsinálta 1 GB RAM-mal is (letöltés + winamp + 6IE ablak + totalcmd) azon gondolkozom, hogy veszek még 1 GB RAM-ot azt kikapcsolom a SWAP-elést , vagy arra még kevés a 2 GB? (a 4 GB az már nagyon sokba kerülne )
Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
-
demagóg
aktív tag
A PMR-t az IBM alkalmazta először 1956-ban (ezerkilencszázötvenhatban) az ADF1301-es tárolójában. 1984 után több nagykapacítású floppy is ezen az elven rögzített. Toshiba 2004, Hitachi 2005-ben jelenik meg a piacon PMR-es HDD-vel.
-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...
-
VargaI
senior tag
még hogy az 55 MB/s irreális
[link]
samsung rulezAz idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
-
champion2
csendes tag
GRAT a cikkhez! Lassan már lesz 1 terrás vinyó is!
AMD 4EVER!
-
Dare2Live
félisten
mega táblázat:
[link]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
VargaI
senior tag
válasz bit_vector #81 üzenetére
múltkor volt itt PH-n nem ,hogy a 32 GB-os flash alapú háttértároló volt vmi 200k körül, ilyen árral labdába sem rúghat, főleg majd mostani/elkövetkező PMR-esekkel szemben, egy kategóribána jó a flash->notebookba(kicsit, halk, nem melegszik)
Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
-
VargaI
senior tag
naná, hogy belassul, mit vársz 512 RAM-tól? , nekem sokszor az 1 GB is kevés pl 2-3 hónapos agyon nyúzott windoznál
amúgy egy 80-as meg egy 160-as samsung vinyó között tartósan 50 MB/s körül másoltam vagy 30-40 GB-ot, és nem SATA-sak , egy raptornak már simán 60 MB/s fölé kell mennie szvsz, az még nem volt nekemAz idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
-
-Atis-
tag
terra = föld
tera = 10^12 -
Bgs
senior tag
Hiaba lassabbak a flash IC-k, van egy elonyuk drive szinten: lehetseges raid jellegu irasi/olvasasi rendszer epiteni belulok, mert tobb IC van egy nagyobb flash drive-ban. Ha egy nem tul nagy chunk merettel szetszorod az adatokat mondjuk 16 IC-n, akkor maros finom sebesseget kapnal. Ez persze plusz elektronikat igenyel es noveli a koltsegeket, de a lehetoseg megvan.
Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
L3zl13
nagyúr
PMR-t szvsz a Hitachi találta ki. Vagy legalábbis ő mutatta be először a technológiát az azóta már elhíresült flashében: [link]
Aki hülye, haljon meg!
-
bit_vector
tag
na gy pillanat. én még ott leragadtam, hogy az írás sebessége jóval alacsonyabb (kb. harmada) az olvasás ebességének. Van ez azért, mert a fej körül kialakuló fluxusnak idő kell a kívánt szint elérésére.
A flash kártyákról annyit, hogy nincs messze a terrabájtos kivitel sem. Már ma lehet kapni 100G feletti flash alapú ''lemezeket''. Persze áruk borsos, ésa mit nem reklámoznak: ha elfogy a bufferterület, bizony itt is lassú (és itt még szembetűnőbben) lesz az írás. Ez a flash technológia korlátaiból adódik, persze ezen a területen is várhatóak változások, pl. 2007-re ígérik a 32G-s flash IC-t. Ha végiggondoljuk, hogy mekkora egy mai merevlemez fizikai mérete, és mondjuk ha a flash IC CSP tokozású, hmm... azt hiszem ugyanakkora fizikai méretek mellett már ma is tudnánk terrabájtosat gyártani. A kérdés persze az, hogy mindezt ki fizetné meg? Aki terrabájtokat használ el, azok általában adatbázisokat tárolnak, vagy archívumokat. Itt viszont jól jön a sebesség (A flash írása lassabb a mai merevlemezekétől, olvasásban viszont verhetetlenek - nincs seek, ráadásul közvetlen olvasható az adat akár bájt szinten is).
Mindenesetre szerintem PMR-el egyelőre nem fog más gyártó kijönni,mert ha nem tévedek, ezt a seagate találta ki. Maga a technológia már ma lehetővé tenné, hogy az a 750G kb. 5Terra legyen, de ugye akkor mindenki azt venné mint a cukrot. Bár megjegyzem egy korlátja még mindig van: mechanika,és a szervo rednszer területén még mindig van mit fejleszteni....Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/
-
Dare2Live
félisten
válasz burgatshow #77 üzenetére
Olyan volt ha jólemlékszem, hogy 2fej volt egy hddben és mind2ő tudott írni + olvasni, de pl sajnos nem egyszerre olvastak hanem csak amlyikhez kzelebb volt az adat azkezdett dolgozni.
Pedig nagy 5letnek tartottam. Míg az egyik olvassa a dvd iráshoz a cuccos a másik nyugodtan tud olvasni.......don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
EQMontoya
veterán
részlegeset, a maximális olv. és irási sebesség nem nőne, nem lennénk sokkal odébb, csak pl mikor swappel, ilyenek.
rangot honnan csórtat?Same rules apply!
-
TeeJay
félisten
én ilyenen gondolkoztam lehet hülyeség de 1-2-3-4tányéros vinyóknál mért egyszerre mozog mind a 2-4-6-8-fej egymással?
nem lehet megoldani hogy mindegyik külön tudjon mozogni?
másik tényleg az hogy lehetne külön író olvasó fej máris begyorsulna minden
meg valszeg 150szer ennyibe kerülni egy vinyó de nem ártana valamit kezdeni mert így mindig is nagyon szűk keresztmetszet lesz a vinyóról adatot szerezni
[Szerkesztve]Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
burgatshow
veterán
Az szerintetek mennyit gyorsítana a vinyókon, ha fejet két külön fejre bontanák, tehát az egyik csak olvasna, a másik meg csak írna. Sztem így lehetne elérni némi gyorsulást...
-
TeeJay
félisten
nálam megy az MSN+DC+winamp+firefox+internet explorer+total commander és ha szeretnék egyik progiról a másikra ugrani fél évet berreg a vinyó mire sikerül.
pedig a vinyóm nem egy ósdi darab
Seagate 120GB 7200.9 2MB cache
és ez még nem is annyira sok progi meg nem erőforrás zabálók szerintem.
(csak a DC mikor hash-el)
szóval nem lenne azé rossz ha gyorsabb lenne jóval a vinyóMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
zsiga667
addikt
Nem feltétlenül. Nálam külön vinyón van a swap, mégis előfordul hogyha 3-4-5 program próbál egyszerre írni/olvasni az egyik vinyóra/ról (pl. megy két letöltés, zenét hallgatok, netezek, és közben fényképeket konvertálok a háttérben, esetleg másolok egyik vinyóról a másikra) akkor csúnyán lelassul az egész rendszer.
-
TeeJay
félisten
hát nemtudom de rendszervinyónak én olyat szeretnék berakni ami 200-300megákat is tud írni/olvasni másodpercenként
gondolom nem vagyok ezzel egyedül
mert mikor elindítok valami progit meg mellé még 10-et akkor a 11.-et már alig tudja megnyitni vagy csak félóra alatt annyit kerreg a vinyó mire bejön.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
EQMontoya
veterán
sztem az az 55MB/s is eléggé utópisztikusnak hat... pl másolj 2 különböző vincsin (1ikről másikra), felőlem lehet mind2 sata 2 is akár, nem fog ennyit mérni, ha csak nincs raptorod. Abban viszont igazad van, hogy a vincsin kivül nincs még1 dolog, ami akár közel ilyen sebességet támogatna, pl dvd-ről 12MB/s fölött nem nagyon lehet olvasni, pendrive-okról nem is beszélve... az viszont megint más kérdés, hogy jelenleg nem nagyon kapható olyan vincsi, amit pl gigabites netre kötött serverekben lehet úgy használni, hogy a hálózat maximumát ki tudd használni.
Same rules apply!
-
TeeJay
félisten
na jó mindegy
a lényeg hogy nem látom annyira látványosan hogy gyorsulnának a vinyók
annál inkább lesz nagyobb méretük.
szóval nem csak úgy kellene gyorsítani a vinyókat hogy nagyobb adatsűrűség oszt csá.
valami új technikával vagy nem tudom
több fej vagy ilyenek. valahogy csak meg lehetne oldani hogy gyorsabb legyenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Bgs
senior tag
Tok mindegy mekkora a track... nezd hardveres szinten, ne szoftveresen...
Sorakoznak a bitek a feluleten, halad folotte a fej. Azt, hogy mp-enkent hany bitet olvas ki, az hatarozza meg, hogy milyebn surun vannak es a fej milyen sebesseggel halad folotte...Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
Bgs
senior tag
Nem igaz, hogy nem erted....
Adott egy egylemezes X GB-os hdd. Tud Y MB/sec-et es igy 1000*X/Y mp lesz a teljes kiolvasas.
Adott egy uj, duplasurusegu hdd. Egylemezes 2*X GB-os hdd. Ugyanaz a fordulatszam stb., ergo 2*Y MB/sec-et tud. Ekkor a teljes vinyo kiolvasase 1000*2*X/(2*Y)=1000*X/Y mp lesz, azaz csontra ugyanaz. De ha az egyenes aranyossagot tovabb kel magyarazni akkor inkabb egy altalanos iskolas matek konyvet kelleneBgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
TeeJay
félisten
gondolj már bele hogy egy 40gigás vinyót hamarabb teli lehet rakni mint egy 500gigásat hiába gyorsabb az 500gigás nem ugyanannyi idő alatt tudod tele írni a kettő vinyót.
tegyük fel hogy
egy 40 gigás vinyó max adatátviteli sebessége ~ 40mega/sec
egy 500 gigás vinyó max adatátviteli sebessége ~ 60-70mega/sec
na akkor mérettől függetlenül azonos lesz teleírni a kettő vinyót?
mert szerintem baromira nemMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Bgs
senior tag
Az atviteli sebesseg az adatsuruseggel es a fordulatszammal is egyenesen aranyos...
Ergo, ha (mint jelenleg) a vinyok merete az adatsuruseg altal no, akkor a teljes vinyo kiolvasasi/teleirasi ideje azonos marad merettol fuggetlenul...
Ha 7200-es helyett 15kRPM-es a vinyo (azonos minden mas), akkor bo duplaja lesz az adatatviteli sebesseged.Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
-
VargaI
senior tag
válasz _Volkovy_ #54 üzenetére
ha RAID-be van ilyen funkció, hogy ugyanazt írja mindkét vinyóra , passz , nem értek hozzá
Volkovy: 57#-es ott a pont ,amúgy nem fűt nagyon és nem hangos 5 vinyó egy gépben
-
VargaI
senior tag
de a ha megnézed, akkor ebben asszem 4 tányér van, és alig 1,5x-ös lett talán az adatsűrűség (épp ennyivel nőtt kb az átviteli sebesség is: kb 55-ről 78-ra), na most akkor 1-2 tányéros vinyónál 6-8x-os adatsűrűségnél, miért is nem fog nőni az adatátviteli sebesség? szerintem ezzel már ki lehet hozni minimum a SATA I-et, de lehet, hogy meg lehet közelíteni a SATA II-t is (elméleti sávszélt 150 ill 300 MB/s-et )
-
TeeJay
félisten
ez mind szép és jó de nem érted mit akartam írni.
sokkal jobban növekszik az adatsűrűség mint a maximális átviteli sebesség.
elég tré hogy 1TB-os vinyó kell majd ahhoz hogy 100megás adatátviteli sebességet lehessen elérni.
és ha kiszámolod 100mega/sec folyamatos sebességgel is 166perc teleírni ezt a bizonyos 1TB-os vinyót.
elég szomorú lesz sajna.
úgyhogy most már sebességre is lehetne fejleszteni nemtudom hogyan de lehetne.
gondolom attól nem lenne gyorsabb ha 10K motor lenne 7200helyett.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
_Volkovy_
nagyúr
Ebből egy darab akkora kapacitású, mint a mostani öt vinyóm..
Nem rossz, nem rossz, de mi van, ha tönkremegy? -
VargaI
senior tag
de éppenhogy nőni fog az adatátviteli sebesség, mert ugyanakkora marad a motor fordulatszáma, míg a tányéron meg sűrűbben lesznek az adatok , a 750-es is 78 MB/s-et ígér tartós átvitelre, az már 15-20% növekedés, 1-2TB-os vinyónál a 100 MB/s simán meglesz szerintem, és akkor RAID-ben el sem merem képzelni
-
TeeJay
félisten
válasz wassermann #49 üzenetére
pláne hogy úgylátom a Seagate 7200.10-es vinyócsaládban 200giga a legkisebb
gondolom nem éri meg már 80gigás meg 120gigás vinyót csinálni mikor nem sokkal drágábban előállítható 200gigás isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
wassermann
addikt
Ha nem is akar az ember most még ekkorát venni, legalább lejjebb nyomja a mostaniak árát! : )
-
TeeJay
félisten
válasz macilaci78 #46 üzenetére
régen olvastam olyat hogy úgy tudnak majd mégnagyobb adatsűrűséget hogy írás előtt felmelegítik azt a részt ahova a fej ír és így lehet több adatot biztonságosan tárolni
valahogy nem nagyon hallani erről lehet már el is felejtették mert olcsóbb módon megoldható merőleges adatrögzítéssel
de tényleg érdekel mivel lehet ezután majd adatsűrűséget növelni.
igazából nem is az adatsűrűséggel van a gond hanem hogy sajna még mindgi a leglassabb dolog a gépekben a vinyó.
valahogy nem lenne rossz elérni hogy 200-300-500megát tudjon egy vinyó írni/olvasni másodpercenként.
na erre írjatok valamit hogy lehetne ezt megvalósítani?
mert ha így haladunk egyre nagyobb vinyók lesznek de az adatátviteli sebesség nem nagyon fog emelkedni sajnos
Chip magazinba vagy hol olvastam hogy lesz valami mikrorezgéssel működő vinyó ami megfelelne valami 1,5millió RPM-es sima vinyónak de arról se sokat hallani
inkább most már a sebességre találjanak ki valami trükköt és azt turbózzák fel.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
VargaI
senior tag
válasz macilaci78 #46 üzenetére
már van ''régen'', a seagate 2,5''-os 200 GB-os PMR-es vinyoval indított, és az a korábbi max 120 GB-hoz képest már 1,67x-es növekedés
-
macilaci78
nagyúr
kíváncsi vagyok utána mivel fognak fejleszteni hogy nagyobb kapacitás legyen
Megmondom én: élére állítják a biteket, először csak a hosszabbik, később már a rövidebbik oldalukra.
Az a bajom egyébként, hogy a technikát kivárnánk mi, hogy élből 5-8×-os tárkapacitásnövekedést kapjunk, de addig ki húz le mindket lóvéval? Rohadt egy üzletpolitika ez.
De tényleg az lesz a zsír, ha a 2,5 és attól kisebb HDD-kben is alkalmazzák majd a PMR-t!Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Cyberslider
őstag
-
TeeJay
félisten
válasz Cyberslider #43 üzenetére
elég messze vannak még azok a Flash kártyák a TB méretektől szerintem.
a vinyók meg már a küszöbön állnak és szerintem a Seagate megcsinálja azt év végére hogy kiad majd egy 1 TB-os vinyót.
vagy ha idén nem majd jövőreMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz macilaci78 #41 üzenetére
még kezdeti fázisban van úgy gondolom.
nem lehet egyből olyan vinyót kiadni hogy kapásból 5-8szoros adatsűrűség legyen a sima vinyókhoz képest.
ez is majd szép fokozatosan megy majd és végül kiderül hogy nemis 10szeres hanem még annál is többszörös méretű adatsűrűség érhető el ezzel a technikával ű
kíváncsi vagyok utána mivel fognak fejleszteni hogy nagyobb kapacitás legyenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
macilaci78
nagyúr
válasz Cyberslider #40 üzenetére
Ezért kell 4 db ilyen vinyó: páronként RADI0-ba. Tárhely is van, sebesség is, a sör is fogy...
Amúgy szerintem ez azért lesz megbízható, mert a PMR-rel kb 10× annyi adat férne rá, mint simán, ez viszont csak 1,5× nagyobb tárkapacitás a legnagyobb nem PMR-es vinyóhoz képest. Vagyis elég szellősen vannak a bitek.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Cyberslider
őstag
válasz Jim Tonic #39 üzenetére
Hát ez nem biztos,hogy mindíg így van.
Próbálj meg egy 10-20 gigás DV file-t szerkeszteni,majd lementeni raid0 tömbön. Aztán csináld meg ezt két külön winyón (egyiken szerkeszted,és a másikra mented), aztán a fennmaradó időben pedig nézz meg egy meccset és igyál két sört )https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
Cyberslider
őstag
Remélem az új technológia,és a nagy adatsűrűség mellett megfelelő marad a megbízhatóság is
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
VogrOn.
tag
de durva vaze
AMD Atlon XP 3200+ ; MSI K7N2 Delta ILSR ; 2x512 Kingston 400MHz DDR, 200Gb+120Gb+20Gb HDD; ATI Radeon 9800PRO; LG DVD-RW 16X
-
nagyúr
szvsz utána is. lehet nem aleggyorsabb, nem a leghalkabb, de nagyon emgbizható, és adattárolásnál ez az elsődleges szempont.
hű, remélem nem fogok egy ''én kedvenc márkám jobb mint a tiéd'' c. flamet gyártani ezzel a hsszel!Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
TeeJay
félisten
-
VargaI
senior tag
á dehogy (kolesz 100mbit/s rulez ), addigra úgyis nő a sávszél megint, mármint a ''sima'' ADSL-é , bár most SDSL-ről is beszélnek, nálunk meg WDSL-t építenek ki, meg jön még a WIMAX is, szóval nem kell itt aggódni
-
Kinder
senior tag
Miért, mi változik 2-3 év múlva, amikor ilyen lesz a gépedben?
Most a 300 gigáson van mondjuk 50 db 4,3 gigás dvd-r, és 10 db 8 gigás dl dvd-r iso....
2-3 év múlva lesz a 750 gigás vinyódon 50 db 10 gigás hd dvd-r, 10 db 25 gigás blu-ray iso
ugyanannyi filmed száll majd el, mint most szállna el...
( és most 30-ért veszed a 300-ast, 2-3 év múlva meg 30-ért veszed a 750-est ;) ( remélem legalábbis, hogy nem lesz drágább akkorra ))
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
úgyis megindul a méretharc, mint annó a DDR2 RAM-oknál a sebességgel (667 MHz-> 800 MHz-> 1000 MHz) jó lesz majd 1 TB-s vinyó , csak ha tényleg elszáll egy, a hajamat tépném , ezért kellene belőle egy + még egy biztonsági másolatnak
-
VargaI
senior tag
jó, ez még csak biztonságos szárnypróbálgatás, ezek szerintem év ége fele ill. jövőre fogják virágkorukat élni, elméleti adatsűrűség-növekedésre 10x-est mondtak, most kipróbálták 1-1.5x-ön majd szépen alakul ez, remélem , csak tényleg lejjebb nyomhatná mondjuk a 400GB-os vinyók árát 20k körülire
-
TeeJay
félisten
ha jól láttam akkor a 400gigás vinyó is nagyon gyors lesz mert 5 fejjel és 3 tányérral fog 400gigát adni vagyis 160gigás tányérokkal fog dolgozni.
egy ilyenre beruháznék csak nekem sok az a 3 tányér.
inkább 1 tányéros vinyóból adtak volna ki 200gigást.
de frankó ez ámMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Terminus_
aktív tag
Amikor 2003-ban egy szerverteremben a műszaki igazgató azzal menőzött nekem, hogy az egyik rack félig pakolva 3 tera... Hát most rakhat bele 4 vinyót
Na jó, azok 15000RPM-es Fibre Channel-es cuccok voltak és a 3 tera a redundancia nélküli nettó felhasználható tárolókapacitás. És azért az még ma sem rossz.
[Szerkesztve]-
-
macilaci78
nagyúr
Más volt a lépték: ezt se féltem attól, hogy 20eFt-ot essen az ára.
Igen, valszeg megenném én is a kefét, ha lszálna 1,5 terra adatom, de annyival nagyobb könnyebbség, ha csak 750Gb veszik oda? Meg amúgyis egy enyhe fél-egy éves tesztfázis előzte volna meg a raidelést. Na meg ott a 150Gb-os WD Raptor systemnek, melő, fontos adat azon, zene, film, image meg a Seagate-eken, azok pótolhatók, elkérem attól, akinek kiírtam, vagy újra letöltöm. Igen, enne a méreg biztosan. De túlélném.
Na meg szeretnék én addig nyúzni egy pár lyen vinyót, amíg meg nem adja magát!
[Szerkesztve]Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
csatahajós
senior tag
válasz macilaci78 #14 üzenetére
Nem sokkal jobb ét 750-es RAID-1 be kötve és a Raptor árából vegyél memót ...
SZvsz az itteni tesztek alapján a Raptor nem éri meg az árát... -
L3zl13
nagyúr
válasz shabbarulez #19 üzenetére
Nem így nézett ki a 7200.9 széria?
[link]
Szvsz itt nem 160/166GB tányérokat használnak, hanem 190/200GB körülit. Mondjuk ez még mindig nem jelent másfélszeres adatsűrűség növekedést sem...Aki hülye, haljon meg!
-
shabbarulez
őstag
Adatsűrűség terén nem igazán látok előrelépést, hiába PMR-es. A régi 7200.9-es szériánál a 160 és 320-as típus ugyanúgy 1-2 lemezes volt 166GB/lemez adatsűrűséggel mint ennél. Az igaz hogy annál a szériánál a többi méret változat megmaradt a 125GB/lemezes adatsűrűségnél. Most viszont az összes tovább lépett.
Viszont nem igazán értem miért hagyták ki az egy lemezes változatot 160GB-os mérettel. Fele annyi lemez lett volna benne mint a 200,250,320GB-os változatokban. Nem is igazán értem két lemezesre minek kellett ennyi alvariánst csinálni.
Egyedül a 750GB-osnál látszik némi fejlődés, ott 187.5GB/lemez adatsűrűség jön ki. Ez mindenképp előrelépés a régi csúcsmodell 500-as 125GB/lemezes adatsűrűségéhez képest(+50%). Viszont a kisebb modelleknél közel sincs ekkora fejlődés. -
L3zl13
nagyúr
RAID 0-ba ilyet... És kb akkor kötnéd fel magad, ha egyben elszállna a 1,5 tera adat az egyik vinyó hibája miatt.
Nekem inkább 3 db ilyen kéne RAID5-ben...
[Szerkesztve]Aki hülye, haljon meg!
-
erdoke
titán
Mivel lenne neked jobb a RAID 0 tömb mint a két külön vinyó?
A legjobb aláírás a héten
-
Konflikt
addikt
Dehogynem lesz 120as seagate vinyo volt 2004 januárban 30-31K, nemelékszem pontossan mennyiért vettem. Most gianninál 13K körül van. Ennekis is lemegy az ára majd rendesen...
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
BCsab
csendes tag
na a a kereskedők nézhetnek majd egy nagyot ez majd ugy leveri az árakat hogy örö lesz nézni
MSN bcs@mailbox.hu
-
macilaci78
nagyúr
szerintem jövő ilyenkorra már simán leszenk 1 terrások Ha nem idén év végén!
Azt figyuzzátok be, hogy a 200GB-os 2,5''-os HDD-ket PMR nélkül is beharangozták már, ezek szerint PMR-rel azok is lehetnének 300 gigásak... És ot vannak a még kisebb, 1,8'', 0,85''-os vinyók, azokba is PMR-t... Jó felé haladunk, szerintem.
Na meg ilyen kis 750-esből raknák kettőt a gépbe, rá egy-egy vinyóhűtőt, RAID 0-ba egy partíciónak, egy Raptort meg rendszervonyónak és csókolom.
Sajnos nem hiszem, hogy egyhamar 25k alá esik az ára...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
[HUN]Tyson
senior tag
Kicsit még meredek az ára, de new teknolodzsi rulez. Kíváncsi vagyok, ez a merőleges dolog mennyire válik majd be. Nem sok időn belül kiderül.
-
Konflikt
addikt
sztem mindeki olvasta a cikket, szval mindki tudja mi mért van.A gyorsulást nem ehhez a technológiához mértem, hanem általában a seagate vinyókhoz, mert bizony általában a seagate vinyok nem gyorsak.
Ez egyértelmü. De attól még szép ára van, mondjuk lesz ez a vinyó is 25 K alatt, na akkor veszek néhányat, ugy 2-2,5 év mulvaCommodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Dare2Live
félisten
Jól látom gyorsabb lesz mint a jelenlegi raptor?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
L3zl13
nagyúr
A gyorsulás a PMR miatti nagyobb adatsűrűség következménye. Ez még nem jelenti azt, hogy magán a sebességen bármit is optimalizáltak volna. -> Konkurens PMR megoldásokhoz képest még lehet, hogy mindig lassabb lesz (amikor azok kijönnek).
A legnagyobb vinyók meg sosem voltak jó ár érték arányúak.
Viszont emiatt csökkenni fog az 500-as és 400-as vinyók ára, ami jó.
[Szerkesztve]Aki hülye, haljon meg!
-
Konflikt
addikt
Ez nemgyenge sok azért a majdnem 100ezer ft... abbol veszek 3-4 db 300ast
A legjobb az, h végre gyorsulnak a seagate vinyók isCommodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
MaUser
addikt
Huh, ha ez a 78MB/s igaz, akkor ez több, mint másfélszeres gyorsulás a mai átlagos winchester-ekhez képest.
[Szerkesztve]''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Petya25
őstag
Na egy 750-es elég lenne egy darabig nekem, nem kell a gépbe sok meghajtó.
Csak így tovább.
Ugyan drágább mint 3db 250-es, de azért a zaj, hő és a hely kárpótol ezért.
[Szerkesztve]Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
L3zl13
nagyúr
Hajrá PMR!
Várom már az 1 terás lemezeket.Aki hülye, haljon meg!
-
erdoke
titán
Vajon mennyibe fáj a 320-as és az 500-as? Illetve mennyire melegszik, milyen a hangja?
Kíváncsi vagyok, linkeljetek korrekt teszteket.A legjobb aláírás a héten
-
őstag
A 78 M/s átvitel az nagyon szimpatikus.
If it is not broken then don't fix it!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest