Új hozzászólás Aktív témák
-
Druvajda
csendes tag
https://www.facebook.com/PCTUNINGWEB/?ref=hl
-
westlake
félisten
-
-
törölt tag
válasz #32839680 #263 üzenetére
Ami eddig kezemben volt új CPU azon nem volt ilyen nyom, teljesen homogén és fényes az aranyozás.
Valószínű a teszt finomabb, más kialakítású eszközt használnak teszt alatt, mint az LGA foglalat.(#264) Shkiz0: akkor ez valakinek a használt CPU-ja amit RMA-zott, és amit véletlenül újracsomagolták ellenőrzés nélkül. Mert kevéssé hiszem el, hogy 4db törött sarokkal átment volna bármilyen szervizes teszten.
[ Szerkesztve ]
-
Balala2007
tag
válasz Balala2007 #110 üzenetére
a hiba az AVX-es codepath-ban
Ez durvan pontatlan megfogalmazas, inkabb az AVX codepath hozza elo a hibat.
AIDA64.com
-
-
7Heads Drago
veterán
Ez most itt valami helyesírási klub?
Maradjunk már a témánál!
Én pont most vettem ilyen új procit. Fantasztikus hogy már annyira gyorsak az intelnél, hogy még ilyenek is becsúsznak. Nem elég, hogy új hajlik, mint egy balerina, most meg még a matek se megy már.
Elégé gyerekes hibák.
De legalább ezek a procik már paszta nélkül is jól simulnak a hűtőre.
A következő generációs már olyanok lesznek mint a rágógumi. 😂😂😂[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
RedCactus
senior tag
Javaslom a téma átnevezését: "Hibát találtak a magyar fórumozók helyesírásában!"
-
Locutus
veterán
50 új hsz... azt hittem már a skylakeben lévő hibáról lehet ennyit beszélni
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
jedis
senior tag
válasz #32839680 #246 üzenetére
Nálunk a napi megbeszéléseken volt hölgy tag is, és ő vezette be a kis kék malacperselyt, amibe minden csúnya szónál, egy 50-est kellett bedobini. Év végén, az utolsó napon, félholtra zabáltuk magunkat belőle pizzából, és voltunk rá 10-en .
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
-
válasz #32839680 #242 üzenetére
Ezt a von Neumann-t nem tudtam A körmondatok; szerintem nem baj, ha valaki választékos, amíg nem válik dagályossá. (Na ezt meg én szoktam.)
Idegen szavak engem is izzasztanak, és amúgy a nyelvtani ismereteim nagyon hiányosak is, szóval nem mindig egyszerű kitalálnom, mit hogyan... Néha, ha lehet, akkor másképp fogalmazok, ahogy biztosan tudom, hogy helyes. De ha kijavítanak, nem hőbörgök, hanem okulok, ez nagy különbség az itt ugrálókhoz képest.
A perselybe dobált pénzből pedig nagyon berúgtok? Amúgy én leginkább az általános hangulatom miatt f.omp.csázok magamban.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz #32839680 #237 üzenetére
Káromkodás igazából szerintem egy bizonyos része a nyelvnek, ha oka van 8általában van) akkor nem olyan nagy baj... És beszédben azért kisebbek a gázok, ott inkább a kifejezésmód borzalmas szintjével szokás szembesülni. De írásban, ahol van idő végiggondolni, mit ír az ember... És tényleg nem irodalmi igényességet várunk, hanem normális, iskolai szintű helyesírást.
Még csak nem is nyelvművelés ez, hanem állagmegóvás...@SchumiBácsi : Hellyeah, bugos az egész fórum!
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Nem ide tartozik,de hátha valaki tudja a választ rá.
A Skylake 1151 tokozású alaplapon levő CPU hűtő felfogatási furataik,méreteik,elhelyezéseik azonosak a 1150,a 1155 alaplapon találhatóakkal?
Kíváncsi lennék,hogy a SCYTHE Mugen 2 ráhelyezhető-e egy 1151 lapra? -
őstag
Helyesírási hibákat találtak a "Hibát találtak az Intel Skylake processzorban" című PH! cikk fórumában.
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
válasz janos666 #235 üzenetére
Ami nem egyszerű, direkt információkat tartalmaz, és értelmezni kell, az ilyen. Nem véletlen tarolnak a szögegyszerű lövöldözős-CGI filmek. Direkt információ lehet egy adat, de egy gondolat már nehezen.
"Bár igaz, én is túl hosszú és gyakran feleslegesen bonyolult hozzászólásokat írok "
Aki belehal abba, hogy megértsen egy szöveget, annak egészségére Ha meg OFF, akkor minek olvassa el..."még úgy is több rajta a hasznom, mint a megszerzésbe fektetett munka,"
Nem lehet mindent így nézni... Egy beszélgetés során viszonylag kevés információt kapsz a szavakból, és nem si mindig lehet egy valamire szűkíteni azt. Ráadásul egy ilyen topicban, ahol vélemények hangzanak el, kevés a direkt információ."extrém szélsőséges eseteket leszámítva, de ott általában vélek okot látni rá, például feltételezem, hogy szegény ember jócskán az átlagtól butábbnak született és/vagy elbánt vele a "sors" ilyen téren,"
Extrém szélsőséges esetekben. Az a baj, hogy egyre több az olyan, aki neveltetés, háttér terén nem lenne extrém eset, és nem tudja kifejezni magát. megfigyelhető, hogy általában szóban sem.Ja, meg amíg megkapod belőle az információt. Hát, egyre gyakoribb, hogy nem...
"Illetve ez szerintem hozzáállás kérdése is a "magasabb rendű" oldalon (ahová a kritikusok helyezik magukat)."
Helyezi a halál. Ha már valakinél én magasabb rendű vagyok, ott baj van.
Érted, én is értelmezem a borzalmasan megírt üzenetet, főleg, ha venni akar tőlem valamit az írója, de volt már, hogy azt válaszoltam, hogy bocs, de majd ha érthetően le tudod írni, amit akarsz...A nyelvtanliberalizmus más dolog. Fentebb volt szó a szlengről, azzal semmi baj. (egészen addig, amíg nem tesz tönkre valamit, de az már csak azért is ritka, mert anélkül is elég rosszak a dolgok ) Stilisztikát én sem szoktam kritizálni, de azért ha az ember olyat lát, hogy se nagybetű, se központozás, össze-vissza rosszul írt szavak, akkor lehet, hogy nem vele van a baj, ha jelzi az írójának, hogy ez így kezd fullkretén lenni.
Hozzak példát?
"Sziasztok. Olyan kerdesem volna hogy nem e tugya veletlen valaki hogy mk6 coupe böl bele e paszolnak az ulesek mk7 sedan ba."
A neten minden bokorban van hasonlót, és csak szaporodik, mint a dudva.[ Szerkesztve ]
-
Ne vedd magadra, de ez sem mintapéldája a könnyen, egyszerűen és jól érthető hozzászólásoknak. Figyelmesen kellett elolvasnom ahhoz, hogy értsem, nem volt elég csak ránéznem a szövegre és máris ismerni a tartalmát anélkül, hogy szóról szóra végiggondolom.
Bár igaz, én is túl hosszú és gyakran feleslegesen bonyolult hozzászólásokat írok (ráadásul OFF-ba ), de nem nagyon szoktam helyesírást, vagy stilisztikát kritizálni.Lehet, hogy bennem van a hiba, de amíg megkapom a szükséges információt és még úgy is több rajta a hasznom, mint a megszerzésbe fektetett munka, addig nem zavar a tálalás (extrém szélsőséges eseteket leszámítva, de ott általában vélek okot látni rá, például feltételezem, hogy szegény ember jócskán az átlagtól butábbnak született és/vagy elbánt vele a "sors" ilyen téren, így nem csak lustaság és hanyagság, hogy sohasem tanult meg jobban írni/beszélni, kifejezni magát...).
Illetve ez szerintem hozzáállás kérdése is a "magasabb rendű" oldalon (ahová a kritikusok helyezik magukat). Én nem arra használom a kognitív kapacitásom, hogy helyesírást ellenőrizzek, hanem arra, hogy kiszűrjem a zavarokat. Ha egy gépelési és helyesírási hibáktól hemzsegő szöveget nézek, akkor nekem képiesen kifejezve nem a hibák kezdenek el vörösen izzani és terelik el a figyelmem a lényegről, hanem a helyére táncol minden és a szerintem legvalószínűbb megoldást, úgymond, "rekonstruált változatot" látom. Szubjektív megítélésem szerint ez talán jobb, de nyilván mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, illetve azt sem vitatom, hogy a hibás és zavaros tartalom a legrosszabb a három közül... De ezen talán megéri néha elgondolkodni a nyevtannáciknak, hogy a nyeltvtanliberalizmus sem a sátántól ered.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
Ligend
tag
Nem minden ehhez hasonló frissítés/javítás kap nagy nyilvánosságot. Ez most nagy hírverést kapott, de mivel elég speciális körülmények között jelentkezik, nem hiszem, hogy bárkinek is pánikba kellene esni. A komolyságról lehet vitatkozni, de a PH olvasói között, meg merem kockáztatni, senki nem tapasztalta a jelenséget, amíg a cikk meg nem jelent.
Meglehetősen ritkák azok a cikkek, hogy egy processzor család új stepping-et kapott, és mostantól a dobozban A1 helyett B2 "verziójú" termék van. Pedig ilyenkor is arról van szó, hogy a gyártó fejlesztett, kisebb hibákat korrigált. De gondolhatunk a mikrokód frissítésre is. Ezek szintén okkal jelennek meg, mégsem érhető el publikusan, hogy milyen hibák javítását eszközölték bennük. A felhasználók 99%-a azt sem tudja, milyen mikrokód update aktív a processzoron, főleg, ha nem a BIOS, hanem az operációs rendszer juttatja azt érvényre. (lásd: Linux Processor Microcode Data File)
A lényeg, hogy a szakmai portálok felkapták az ügyet, pörögnek a hozzászólások, nő a látogatottság.
Az ostobaság ellen az istenek is hiába hadakoznak.
-
Mindenki minden francra hivatkozik, hogy miért nem tud normálisan írni, de az biztos, hogy az emberek kifejezőkészségén lehet lemérni leginkább a társadalom értelmi színvonalát. Hahó, a saját nyelvünket nem tudjuk használni, a gondolatainkat megfogalmazni (ha vannak)! Nem az a baj, hogy jukat ír, hanem amiért azt ír, és ugyanazért nem tud értelmes mondatokat sem írni a többség. Ennyi diszlexiás, nehéz sorsú egyszerűen nincs. Lustaság van, és tespedés.
Ez túl van azon a szinten, hogy ez egy fórum, vagy nem fontos. A fórumos, netes szleng egy teljesen normális dolog, a LOL-lal együtt, és a többivel, azt is lehet kreatívan használni.
A baj az, hogy egyre többen írnak úgy, hogy nem lehet kihámozni, mit akar... És ez egyre általánosabbá válik. Hülyülünk el, a nyelvhasználat csak a felszín. Normálisan leírni anyanyelvi szövegeket nem odafigyelés kérdése kéne, hogy legyen, hanem készségszint.[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Tekintve hogy minden prociban van hiba, nem az lett volna a világraszóló hír, ha _nem_ találnak hibát a Skylake procikban?
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
jedis
senior tag
válasz hokuszla #222 üzenetére
Hát lehet hogy ez egy kicsit tényleg meredek volt tőled, főleg hogy simán kiérződött Jeni utolsó hozzászólásából, hogy csak irónia(ahogy nekem fentebb). A nyelvérzék is olyan, mint a matek. Születni kell rá. Meg van olyan is, hogy valakinek fontos, és nagyon számít, de olyan is van, hogy valakinek nem. A szókincs is egy ilyen adottság, valakinek nagyon nagy, valakinek nem. Valaki szóban tudja magát jobban kifejezni, valaki írásban. Ezeken felül lehetnek köztünk olyan fórumtársak, kiknek lehet, nem adatott meg a rendes tanulás lehetősége ( család, környezet , stb. ), vagy csak gyengébb képességűek ( pl. írásban, ahogy azt már fentebb említettem ). Akkor ők ne is iírjanak a fórumokba ? Amúgy meg a "net" nem egy szépirodalmi alkotás. Itt mindent rövidítenek, szmájlizank, lájkolnak, LOL-oznak, Rrrrrr-eznek, meg gif-eznek.
De az igaz, hogy van belső helyesírás ellenőrzés ( aláhúzza pirossal ). Azért azt tényleg nézni/használni kellene mindenkinek.Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
válasz kromatika #194 üzenetére
Na igen, ha túl sokat időzik az egy szem melósuk azzal, hogy belevakoljon egy új utasításkészletet a lapkába, akkor nem marad ideje egyenletesen felkenni a pasztát a kupak alá.
A szorzó-szabad LGA-s CPU-knál talán lesarkazásgátló keret kéne kupak helyett, illetve a magasság pótlására vastagabb talp, ami egyben merevebbé is tenné...
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
jeni
félisten
Ezeket csak azért írtam,mert nem azzal kell foglalkozni,hogy juk vagy lyukat írok. A durva hibát elfogadom,de azért mert nem hosszúval írom hanem rövid i vagyis irom akkor ez még nem baj.
Nyáron egy kislány halt meg szívelégtelenségben.Kiváló sportoló volt,rendszeresen eljárt sportorvosira és mégis 1 héttel a vizsgálat után meghalt. Holott a leletek alapján egészséges volt.
[ Szerkesztve ]
-
Nem lesz, de hülyét csinálsz magadból pár ezer ember előtt... (akik ezt olvassák)
...és nem érdemes azzal jönni, hogy amikor kell, tudsz helyesen írni, mert nem szokott igaz lenni
Meg igazad van, minek normálisan kifejezni magad, úgyis a pénz határozza meg az embert - vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
aswmaster
tag
+1
De nem a beszólásért, hanem mert igazad van.
[ Szerkesztve ]
"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
hokuszla
senior tag
Teljesen IGAZAD VAN!
Abba az embertípusba tartozol aki nem akar helyesen írni, akinek rendetlen az íróasztala, akinek zörög a kocsija, akinek dagadt a felesége.
Így érzed jól magad. Nagyon helyes Te ilyen vagy, ne add fel az egyéniséged.
"Lóvéd" nem lesz kevesebb, viszont az elhanyagolt fogínygyulladás hamarabb elvisz.10600k 16GB 1660s 5TB
-
Fentebb volt szó arról, hogy normálisan írni nem a nyelvész fórumok követelménye, hanem az életé. Ahogy normálisan beszélni is.
Amúgy rendesen írni a süketek is tudnak. Nem függ össze.@westlake : Nem biztos, hogy tudatlanok, de általában jelez egyfajta igényességet, hogy nem tud valaki leírni egy értelmes, összefüggő gondolatot.
@kromatika : MOST MI LESZ?
Így 200 hozzászólás után már nem olyan rettenetes, ha van off.[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz kromatika #218 üzenetére
Engem meg az nem érdekel, hogy téged nem érdekel, hogy engem zavar. Zavar? Tanuljátok meg helyesen írni és nem lesz mit kijavítani annak a sok rosszindulatú embernek! Még mindig nem azoknak kell magukat szégyellni, akik kijavítják a tudatlan embereket. Egyébként szánalmas, hogy erről egyáltalán beszélni "kell".
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
kromatika
veterán
Hihetetlen és teljesen igazad van.A téma címe: Hibát találtak az Intel Skylake processzorban, Nem pedig tanuljunk helyesen írni ! Az utóbbi 20 hsz az önkéntes helyes írási oktatók beszólásaitól hemzseg.Miért nem szűrik már meg ezeket a nem idevaló ,senki által nem kért,és sokszor sértő beszólásokat. Oktassanak otthon a gyerekeiknek ,vagy aki meg kéri őket rá.Itt nem ez a téma,és senkit nem érdekel hogy őket zavarja.Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz westlake #212 üzenetére
Na és olyan siket állampolgár aki önhibáján kívül nem hall rendesen? Ez esetben nem várható el,hogy 100%-n tudja kívülről a magyar nyelvet művelje és gyakorolja. Pedig vannak diplomás emberek akik a parlamentben ülve sem írni,sem fogalmazni nem tudnak és nem siketek.
Amúgy EGYETÉRTEK ,HOGY EZ A TOPIK NEM A NYELVÉSZ FÓRUM.
Más :
Egyről még nem volt szó Minden másról igen. Amit a gyártó elismert,hogy hibásak a procik egyes műveletek alatt erre hivatkozva lehet-e garanciában cseréltetni? Nem mintha az új csere proci jobb lenne csak kérdezem
[ Szerkesztve ]
-
hokuszla
senior tag
válasz Fitzgerald #213 üzenetére
Tudd meg, miért jött ki most belőlem?
Mert annyiszor látom helytelenül írva az igekötős szerkezeteket, hogy már az jutott eszembe talán én tudom rosszul, ha ennyien másképp írják. Utána is néztem, nincs-e valami szabály a több szótagú előtagok külön írására: hát nincs.
Ez a helyzet dühített fel, nehogy már a helytelen írásmód elrontsa azokat is, akik még ismernek bizonyos szabályokat.
Amiben teljesen biztos vagyok, a dupla mássalhangzók, rövid-hosszú magánok, helytelen rövidítések... nem zavarnak. De amik megingatnak rossz irányba az bizony fáj.10600k 16GB 1660s 5TB
-
válasz Fitzgerald #213 üzenetére
Ha valóban hibázott az ember, akkor lehet annyit is írni, hogy "francba, elszúrtam." ECCerűbb
-
Fitzgerald
veterán
válasz westlake #212 üzenetére
Én 8 éve nem nézek tévét. Egyébként meg pont az az ember vagyok, aki szökőévente egyszer követ el komolyabb helyesírási hibát. Viszont amikor ez megtörténik, valahogy mindig előkerül egy pszeudo-értelmiségi okostojás, aki biztos vagyok benne, hogy maga is legalább annyi helyesírási hibát követ el az életben, mint én. És nem, itt nincs vadász, csak nyúl. Úgyhogy nekem elég ha csak annyira érzed kellemetlenül magad, mint én.
-
westlake
félisten
válasz Fitzgerald #210 üzenetére
Ha valakinek nem fontos, hogy tudjon helyesen írni és beszélni, az számomra mindent elárul egy emberről.
Lehet, hogy az embereknek TV-bámulás helyett könyveket kellene olvasniuk?
Ha valaki nem veszi a fáradtságot, hogy megtanulja az anyanyelvét, akkor viselje el, hogy kijavítják. Mi érezzük kellemetlenül magunkat, mert felhívjuk valaki figyelmét a hiányosságaira? Nehogy már a nyúl vigye...[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Az, hogy normálisan tudod leírni a gondolataidat, alap kéne, hogy legyen, akármikor is.
Kb. chatelés, ahol védhető, hogy nincs idő nagybetűket nyomkodni, meg néha melléütsz.Egyre többen kb. nem tudják kifejezni írásban a gondolataikat. Ez nagyon nagy baj.
[ Szerkesztve ]
-
jedis
senior tag
Nemtutom mért, kel itt a hejesíráson lovagolni, esz itt egy hardvres topick, nem valami nyelvész tanálkozó !
.
.
.
.[ Szerkesztve ]
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
V!ck
senior tag
válasz Fitzgerald #207 üzenetére
Hogy jön ide Kölcsey? Ha Grétsy Lászlót említed, megértem.
Egyébként teljesen igaza van, engem is zavarnak a nagyon durva helyesírási hibák.[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Ja bocs, szenilis vagyok Akkor 6510.
Megvan esetleg az általam említett számítás leírása? Jó lenne ideírni a pontos időket.@hokuszla : Szélmalomharc...
Annak kell örülni, hogy nagybetű-központozás megy még a nagy részének...@kromatika : Igényes (és okos) ember tud helyesen írni...
[ Szerkesztve ]
-
hokuszla
senior tag
Könyörgök emberek!
Ha az igekötő közvetlenül az ige előtt áll, egybeírjuk, pl. Megkínálta.
Ha az igekötő az ige után áll, különírjuk, pl. Kínáld meg!
Ha az igekötő és az ige közé egyéb szavak kerülnek, akkor különírjuk, pl. Meg szeretnéd kínálni?Egyes igekötők személyragos névmásokból erednek, pl. nekiütközik, hozzámegy, ránéz, melléáll. Ha az ige vonzata nem egyes szám 3. személyű, ezek az alakok személyragot kapnak, és különválnak az igétől: nekik ütközik, hozzád megy, rám néz, mellénk áll.
EGYELŐRE nem egyenlőre
jajj fogom a fejem
[ Szerkesztve ]
10600k 16GB 1660s 5TB
-
őstag
B.zmeg
Az erőműben többféle hibajelenség is létezik melyek villámgyors kezelésére vannak különféle szabályok - értsd. protokollok.
De hogy teljesen megnyugodjál álljon itt egy kis szösszenet a terjedelmes listából, amit egy paksi cimbora osztott meg velem ki jó párévet már lehúzott a reaktorok mellett.
"Esemény: teljesen eltűnik a villany. Szabályzórudak gravitációsan beleesnek a reaktorba dízel indul. A dízel teljesítménye elegendő hűtéshez és a segédüzem fenntartásához."
Tehát nincs olyan hogy valahol lefagyott egy gép és "mindmeghalunk", mert itt a teljes telephelyt érintő 100% áramkimaradásról van szó. Vannak még hasonlóan érdekes hibák, nem találom a teljes leírást, de ez a villanymóka megmaradt, mondhatni beégett
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
kromatika
veterán
válasz Sebestyen01 #200 üzenetére
-
caindwan
aktív tag
válasz Fitzgerald #199 üzenetére
Ebben egyet értünk, de a mostani elméletek egyelőre azt bizonyítják.