Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
Nekem bátyám hetente 3-4x megy Németországba vagy Ausztriába.. Autókat hoz be.. Még az is lehet, hogy megkérem, hogy hozzon majd egyet.. Bár én nem a 480-ra vagyok ráizgulva hanem a 470-re. A 470 ilyen viszonylatban szerintem 50-55 ezer környékén megkapható lesz odakint.
-
MK VII
veterán
Bizony.. Ez a kezdeti jó magyar sarc.. Az az igazi hungarikum..
Ausztriai MediaMarktban 84 ezer forint. -
and1ao
őstag
Én nem vártam 980 verőnek az lehet hogy te igen, Az AMD is elmondta hogy a 390 970 duo köré fog érkezni teljesítménybe, ott is van. Az hogy te elhiszel minden amit bárki mond ír csak hivatalosat nem és utána a pletykát a emberek arcába dörgölöd hogy hát nem úgy lett..... ugyan már.
A fogyasztást is megint van 1 peak és az van megint kiragadva, de mindegy azt én mondjuk elmondtam már hogy rohadtul nem érdekel. De a mérésről is megvan véleményem csak úgyis én lennék a hülye.
1080 is throttlingolt 300k-ért.
ÁR.: amire szintén csak azt tudom hogy felejtsük már el Magyarországot 65k huf.... hmm az amerikaiak ennyiért veszik őket halomra perpill.
-
Pöttön
őstag
A türelem olcsó vga-kat terem...
Ha ennek be áll az ára, akkor rántja magával a 970 árát is, és így zuhan majd a használt 970 ára is, az öreg 290-290x-390-390x-ekről nem is beszélve...
így a használt piacon borítékolható az ár esés a közeljövőben.
Ha meg új kártyát akarsz, akkor meg várd még meg az 1060-t is, és hogy annak is beálljon az ára (annak sokkal gyorsabban be kell majd állnia, mint az 1080-1070-nek, mivel ennek lesz a konkurense) és aztán indulhat az árverseny!
Szóval most az idő kimondottan a vga vásárlóknak dolgozik... -
R3laX
addikt
Hali!
Pff, most felqrtam magam
. Sok idő elteltével szánnám rá magam újra egy új kártyára, erre 100+ezer a 8GB? 280X Doomban már gyengélkedett 45-50FPS-re leesés ultra texturával stb... Ha pedig rászánom magam egy új kártyára, akkor tudja már azt a nightmare texturát/shadow detailt fullhd-ban(min5GB memory). Max 85-88-at akartam egy customra rászánni...
. Vegyek egy R9 390-et, majd eladom és ráfizetek?
-
Peter13
senior tag
válasz
Scholes9 #387 üzenetére
Újabb arhitektúra, más nemigen. Fogyasztás-teljesítmény-ár kb egy kategória (mondjuk egy kicsit talán a 480 javára, de tényleg nem meghatározó mértékben), szóval az alapján nem hiszem. Hűtése a mostani 480-nak elég vacak (sajnos), én megvárnám a "custom board"-os példányokat, szerintem azok sem lesznek drágábbak (és remélem a fogyasztást is mérséklik, mert az azért sokat billentene a mérlegen), és abból szemezgetnék (itt mondjuk a 480 még az erősen "jóárasított" 970-nél is olcsóbb)
Egyébként meg nem rossz ez, most már legalább van verseny bizonyos szegmensekben. OK, nincs világmegváltás, de szerintem ez akkor is egy komoly lépés előre. És bizakodom, hogy lesz ez még jobb is...(fogyasztás-melegedés!)
-
Scholes9
nagyúr
De ez egy vicc ennyiért. Egyetlen okot is mondjon valaki, ami indokolja a vételt, pl ez helyett
Még mielőtt valaki nekem esne: nem vagyok sem AMD sem Nvidia párti
Vazz, ha ez ennyi, mennyi lesz a costum
AMD lassan lehúzhatja a rolót, na akkor lesz nekünk igazán sz@r világ, pedig jelenleg is lehet érezni, h Nvidia mérföldekre már a pirosaktól, nem csoda...
Bocs, h neked ment a hsz
-
Peter13
senior tag
Hmm, ez jogos, meg is lepődtem rendesen amikor megláttam a 980 árakat (nem is olyan régen még a 350-400 közötti sávban tanyáztak). Lehet hogy inkább azt kéne vennem?
Érdekes viszont hogy mekkora a különbség a 4 és a 8 gigás kártyák között a második linkeden: 20 ropi azért nem semmi (főleg hogy szerintem a plusz 4 giga haszna igen csekély). A 4 gigások közül mondjuk ott is van amelyik 82K, az azért szerintem egyáltalán nem rossz...és igen, a 970 sincs innen messze, szóval innen kezdve preferencia kérdése, kinek mi tetszik, illetve fontos.
-
Peter13
senior tag
Ööö, nálunk 185 font, az most jóval kevesebb (sajnos
, a hülye Farage-Johnson duó miatt) mint 80K, és ez a nyitóár (az ebuyernél meg le lehet adni előrendelést 175-ért is, csak az ugye még nincs itt).
A 8 gigásak mondjuk 30 fontal drágábbak, de még az is befér 80K alá. Nem lesz ez szerintem olyan drága otthon sem...
-
Sonja
nagyúr
-
-
Pöttön
őstag
Ez még 100% hogy fog változni, a kártya még csak most jelenik meg, a drivere tuti nem kiforrott...
Ilyen gondokkal pl asszem az 1080-as is szenvedett az első pár napban. (Ph teszt)(#377) b.
Ez a kártya 970 szint jelenleg.
És ezzel mi a gond?
Ha hozza a 970 szintet olcsóbban + 4gb rammal, az már szerintem épp elég! -
válasz
AxBattler #375 üzenetére
ott a gond, hogy a tesztben az AMD játékok adták neki a plusz százalékokat, ami a végső % ban kifejezett összevetésben csalóka., ha leveszed belőle azokat a játékokat, amik nem kifejezetten támogatják sem az AMD-t se az NV-t akkor 25 % lemaradása va 980 hoz,970 kártyával van pariban de azt sem veri el.
Ez a kártya 970 szint jelenleg. Nincs ebben csúsztatás, csak a fanatizmus nem enged átlátnia rostán. megint nem azt kaptátok ami be lett ígérve, 980 verés nem jött meg. persze most lehet magyarázni meg izé, meg idézhetném akár ebből a fórumból is meg az 1070 fórumából is, amiben tele lett szemetelve a 480 reklámjával a dolog, de ez a kártya az NV 2014 ben kiadott kártyáival próbál versenyezni( 970) aminek a jelenlegi ára nálunk most 80 ezer forintól indul, de 90 körül már rendesen húzható Oc modellt kapsz normális hűtéssel. GTX 970 TDP( vagy még roszabb) és teljesítmény, magasabb ár. nem lett feltalálva a spanyol viasz. -
Peter13
senior tag
Teljesítmény szerintem OK, én valahová 970 és 980 közé vártam (és 980 mellé reméltem, de csak halkan és kicsit
), viszont a fogyasztás az nagyon nem lett jó
. Ahogy fentebb is írták: mi a búbánatért eszik ez ennyit üresben, multimonitor meg BD lejátszás alatt? Ha tényleg a plusz memória miatt, akkor kenjék a hajukra
(ahova 8GB kell, oda úgyis kevés lesz a GPU ereje).
Én remélem hogy optimalizálnak rajta valamit, mert egy ilyenre szivesen lecserélném a jó öreg 7850-et...de nem ilyen fogyasztás-teljesítmény mutató mellett! Tessék hozni azt a behimbált 110 wattot (meg levinni az üresjárati fogyasztásokat), és máris megyek a kasszához...
-
Hahó, emberek, Ti olvastok is, vagy csak read only?
Akkor még egyszer:
"(#359) sephi
Techpowerup rx480 teszt. 290-390 szint, fele fogyasztással."Nézzük:
- míg az MSI-re $460-t írtak, addig a ref. RX480 8GB $240, miközben 1080p-n átlagosan 50%-kal jobb az Nvidia kártyája. "Outstanding Performance per Dollar"
- a gagyi gyári hűtő is visszafogja a teljesítményt, és a tuningot: "Card runs into temperature and power limit, resulting in reduced clocks, Limited GPU overclocking potential." Majd ha kjön ebből is egy MSI Gaming, vagy Asus Strix változat, akkor lesz valós eredménye a tesztnek.
- az előző generációhoz képest úgy 1/3-al csökkent a fogyasztása, szvsz arányában a Maxwell sem tudott nagyobb csökkenést produkálni.Ennél többet nem kell elvárni egy generációváltástól, hozza, amit kell. És még így sem biztos, hogy Radeon-om lesz, megvárom én is a GTX 1060-ast.
De Ti $z@rozzatok/fröcsköljetek nyugodtan még pár száz hsz-en keresztül...
(#374) b.
Ahogy néztem, 970-nel egy szintben van, 980 jobb 10%-kal, de drágább is jóval.
A $240 meg nálam még mindig csak max. olyan 80k HUF, ÁFÁstul.
Szóval hol itt a gond?Megmondom: ott, hogy elég csúnyán csúsztatsz...
-
Itt csak az a gond, hogy ha csak ezt a topikot elolvasod, mindenki 980 verőnek várta 60-70 ezer forintért.
Jelenleg 100 ezer lesz az induló ára és kb 980 alatt helyezkedik el legalább 25% de van ahol több lemaradással. Ez a beígértekhez képest + 40 % felár és - 25 % teljesítmény elmaradás. igazából annak akinek most 290 vagy 390 van a gépében tök felesleges rá váltani, sőt értelmetlen. Akinek GTX 970 vagy akár csak 960 annak is tök értelmetlen.
Mire lemegy az ára, addigra meg jön a 1060 és az 1060 TI . ami 120 watt TDP vel hozza ezt, vagy többet. Úgy néz ki, még is csak jó volt NV üzletpolitikája.egyébként volt olyan, ahol 93 Celsiusnál throttingolt le a kártya, szval tuningpotenciál nem igazán lesz benne.
Mindezek ellenére azt mondom, hogy 65 ezer forintért nagyon jó vétel lenne, de az még idő, ami a konkurenciának dolgozik, mert jelenleg 970 olcsóbb és ugyan ott van , és jön az 1060 vagy a Ti. -
rodrigez
senior tag
válasz
Malibutomi #372 üzenetére
Az igaz, de pl. a GTX1070-en ugyanannyi és ugyanolyan sebességű memória van.
-
válasz
rodrigez #368 üzenetére
Nem sértődtem meg, nem én terveztem a P10-et.
Egyébként én is meglepődtem, hogy 160W-ot láttam a TPU tesztben, annak valahol 120W környékén kellett volna lennie.
Viszont a 380 190W TDP-jéhez képest van egy 15%-os csökkenés és sebességben van +50-60% javulás, ami nem elhanyagolható. Ugyanazon az árszinten.
-
rodrigez
senior tag
Óvatosan azzal a 180W-al. Ez eszik terhelés alatt 160w fölött, szóval majd ha megjelennek a tesztek meglátjuk, hogy a majd 2x annyi CU mellett valóban csak 20w-al nő majd a fogyasztás. Szerintem nem. Én örülnék neki a legjobban, cserélhetném le a 380X-emet valami Vega alpapú gyengébb modellre, mert a 480X-re nem fogom az már biztos. De ha a GTX1060 azt hozza, amit a 480-tól vártam volna, akkor meg az lesz az új kártyám.
-
rodrigez
senior tag
Nem kell elmenni a sértődöttség irányába.
Senki sem mondta, hogy szar, de bántóan le van maradva hatékonyság terén az NV-től, és hiába van kitömve minden fícsörrel, ha az NV a hatékonyság miatt erőből lenyomja most olyan tesztekben is ahol eddig az AMD dominált. Én a jelenben élek és ha a kevés időm engedi a jelenben is játszom.
Így érthető, hogy nem túlzottan érdekel ha a kártyámba épített extrák 3 év múlva hozzák meg gyümölcsüket. Eddig egyetlen olyan szitut nem láttam, hogy az NV-be fagyott volna a szar, mert valamit nem tudott a kártyájuk, vagy éppen lassabban tudta. Én nem ültem fel a hypevonatra, annál öregebb vagyok már, de ezt a teljesítményt 14nm-en én kb. 110W-al párosítottam agyban. Ezért is volt sokkoló látni, hogy a TPU teszt typical gaming fogyasztás tesztjében 3W-al fogyasztott csak kevesebb a GTX1080-nál. Ez kb. 70-80%-al rosszabb hatékonyságot jelent.
-
ukornel
aktív tag
A Techpowerup teszt alapján az a benyomásom, hogy a Radeon 480 hátulütője "szokás szerint" a ref. hűtés.
Magas hőmérsékleten jár a GPU, gyakran vissza kell vegyen a frekvenciából.
Ennek ellenére -és kezdeti driverekkel- a GTX 970 és 980 között van, és felbontástól függetlenül vagy a 290, vagy a 290X fölött.
Mindenesetre érdemes várni valamennyit. Csillapodjon le a kezdeti ár, Fejlődjenek a driverek, és (főleg) jöjjenek az egyedi hűtők. -
rodrigez
senior tag
Miért a Vegával kell megnézni? Ez miért nem jó? 14nm-es FinFet lapka, elvileg perf/watt-ra kihegyezve. Én ezt nem látom. Szomorú, hogy jelenleg ennyire veri hatékonyságban a Pascal a Polarist, hogy az alábbi link alapján átlagos játszogatás közben 20w-al kevesebbet eszik a GTX1070-es, mint a messze gyengébb 480X. És megint ott van a multimonitoros meg a sima egymonitoros idle fogyasztás. Hogy ezt miért nem lehet megoldani, fingom nincs. 1070-es 6w-al elvan idle-ben és 7(!!!) wattal multimonitor esetén. Ez a radeon esetében 15 és 40(!!!) watt. Tudom, majd a következő driver verzióban... Én nem teljesítményben vártam jóval többet, bár az R9 390X teljesítményét megelőlegeztem neki, de az lőtávolban sincs sajnos. Igen, a GTX1070 160-170 rongy, de úgy látom nem véletlenül.
-
and1ao
őstag
Hát július elejét motyogtak róla legutóbb de annak már jó ideje és azóta semmi nem hallotam én személy szerint. És akkor csak olyan leakek kerültek ki róla amit semmit nem mondtak.
Graphics Core GP106
Process Node 16nm FinFET
Transistors TBD
CUDA Cores TBD
Base Clock TBD
Boost Clock TBD
FP32 Compute TBD
VRAM 3/6 GB GDDR5
Bus Interface 192-bit buss
Power Connector Single 6-Pin Power
TDP 100-125W
Display Outputs 3x Display Port 1.4 1x HDMI 2.0b 1x DVI
Launch Date Early July 2016 10th June 2016 27th May 2016
Launch Price ~$250 US
Ez semmi. -
válasz
rodrigez #358 üzenetére
A perf/watt arányt ne az NV-hez nézegesd, hanem az előző generációs AMD kártyákhoz. Megvan neki a 290X/390 szint fele fogyasztással, ez azt jelenti kétszeres (2x) a pref/watt aránya ezekhez hasonlítva.
Más kérdés, hogy mit csinált az NV. Nekem az eddigiekből az jött le, hogy a herélt, és ezért jó perf/watt arányú Maxwellt icipicit megfoltozta, lehozta 16nm-re Pascal néven és megemelte a GPU órajelét. Jóformán csak annyival gyorsabb a Maxwell 2.0-nál, amennyivel nagyobb órajelet tud elérni.
Szóval semmilyen varázslat nem történt itt, az NV megint csak annyit csinált, amennyi a szükséges minimum. Az AMD meg eleve egy feature-rel kitömött uarchot fejlesztett tovább, ami plusz tranzisztort és így fogyasztást jelent.
Nem tudom, hogy tényleg nehéz-e ezt megérteni, de ha igen, nyugodtan lehet köpködni az AMD-t tovább. Majd kiderül, hogy a közönség mennyire vevő erre a szar RX 480-ra.
-
and1ao
őstag
válasz
rodrigez #358 üzenetére
Jó hát oké. akkor kezdjük hogy engem kurvára nem izgat alapjáraton mennyit fogyaszt. gyakorlatilag 110W-ból elél ami ha azt vesszük figyelembe hogy. a userek legnagyobb %-a 450W és fölötti PSU használ teljesen irrelváns számomra. ha már ott tartanánk hogy tudnak kedves gyártók 300W alatti NORMÁLIS PSU-t csinálni mondulásis etc akkor érdeklne így kb értelme nincs.
Szóval nézd így amit írtam.
970-hez képest ahova jött a kártya nem rossz pár driver etc és szvsz előtte lesz. dx12 alatt mindenképp.Az hogy mint a tud az AMD a 1070/1080 performance/watt-ben azt nézzük majd a Vega10/11 combóval.
Az utolsót majd meglátjuk mert ha tényleg felezés lesz akkor nem olyan biztos az, plusz az NV se valami baráti ám, és alapjáraton a 1060-ról még annyi hír sincs mint a Vega-ról. szóval annyira nem várnék rá.
(#359) sephi: ahogy azt vártuk legalábbis én biztosan nem vártam tőle többet.
-
F e Z o
veterán
Techpowerup rx480 teszt. 290-390 szint, fele fogyasztással.
-
rodrigez
senior tag
A szövegértésed és az elvakult optimizmusod miatt inkább neked ajánlom a csöndben maradást.
Még egyszer, hogy te is értsd. Ugyanannyit fogyaszt mint az 50%-al gyorsabb GTX1070. Ha ezt nem tudod értelmezni akkor elvesztettünk téged. Azt meg nem állítottam, hogy az ellen jött volna, mivel írtam is, hogy nekem ez a teljesítmény elég is lenne. De nem ennyiért és nem ilyen fogyasztással. Ezt a GTX1060 úgy eszi meg jelentősen alacsonyabb fogyasztással, hogy öröm lesz nézni.
-
rodrigez
senior tag
Pedig ennyit tud, nem kell ezen annyit rugózni... 50%-al lassabb a GTX1070-él, de legalább ugyanannyit fogyaszt. Itthoni ára elég meredek is lesz, legalábbis a 8gb-os modellnek biztos. Egyáltalán nem látom azt az "up to 2.8x perf/watt ratio-t" A teljesítménye számomra elég lenne bőven, de egyáltalán nem látom a fejlődést, mert a közel 3 éves R9 290X szintjén van, néha alatta, néha fölötte. És bár annál jóval kevesebbet eszik, ez a minimum elvárható. De jelenleg az a szitu, hogy az NV a 16nm-en gyártott GTX1070-e közel azonos fogyasztás mellett 50% több fps-t présel ki magából. Ez pedig elszomorító. Nagyon úgy tűnik, hogy egy centtel sem jöttek közelebb teljesítmény/fogyasztásban az NV-hez, sőt...
-
A tesztek maiak amiket belinkeltem. pár órás az egyik.van közte dx 12 is, még gyengébb mint dx 11 alatt, kivéve az amd-s Hitmant.
Youtubos videóban béta driver van hozzá, amd től ,tesztelőknek.
Azért jövök ide mert ez egy szabad ország szabad véleménynyilvánítással.. Amit leírtam igaz. ennyi. -
and1ao
őstag
Driver még habokba, dx11 teszt only. 4 perce járt le az NDA, de már megint mindenki hülye. Plusz ha nem nyeltél volna te is be mindent amit itt írtak meg látsz...... akkor talán okosabb lettél volna. mert a lutri teszt leakek amik 2 hete jöttek annyira voltak, megbízhatók mint hogy a kutyám 3 hónaposan nem piszkol be.
MInek jössz ide egyébként ha trollkodni jössz te magad írtad
-
.Azt sajnálom csak, aki eladta a 390 vagy éppen az GTX 970 kártyáját, hogy ezt megvegye....
Amúgy is kár egy lapon emlegetni a 980 kártyával, a 970 ami mérvadó lehet neki, de még az is rátesz pár százalékot... 970 új ára: [link]használtan :[link]
megnézem azt a Vr játékot, amiben ez kiszolgál bármit is.
-
F e Z o
veterán
válasz
Malibutomi #350 üzenetére
Drága, de náluk szerintem még a levegőért is fizetni kell.
-
F e Z o
veterán
Már előrendelhető a refhűtéses, igaz jócskán feláras. Ennyi pénzért 980-at kapni.
-
Scholes9
nagyúr
Remélem lesz olyan változat is, aminek idle állnak a ventijei
Akkor lehet, h be is nevezek egyre
Persze csak "kazsuál gamingre"
-
-
Franklin
addikt
válasz
stratova #327 üzenetére
Kellene egy cikket írnia a PH-nak, hogy mit is jelent a gyártók által megadott ár, és hogyan lesz belőle magyar kisker ár, mert nagyon sokan nem tudják.
Azt hiszik, hogy ha egy gyártó által megadott ár X, akkor majd ő megveszi a sarki boltban X szorozva Ft árfolyam áron. Vagy ha az ár X USD, akkor itthon majd X EUR lesz.
Teljes homály van ezen a téren a fejekben.
-
Z10N
veterán
válasz
stratova #327 üzenetére
Szerintem nem gondolta vegig...
"Bár az igaz, hogy az új GTX 1000 szériás kártyákat is jó 25-30%-kal drágábban adják, mint a beharangozott áruk..."
Mily veletlen, hogy az afa pont a ketto kozott van
"Nem hinném, hogy az nVidia oldalán nagykereskedelmi ÁFA-mentes ár lenne feltüntetve. Mindenesetre nem értem ezt az árképzést."
Pedig MSRP van feltuntetve
-
Dr KO
csendes tag
Rosszul számolsz!
Nem 400.-Ft 1 USD, max. 290-et kérnek egy Dollárért.
"A Radeon RX 470 149 dolláros árszintre jön, míg a Radeon RX 460-ért 109 dollárt kell majd fizetni."
Az RX 470-et 42-45 ezer kemény hazai valutáért kellene megkapni, nem 60-ért. Az RX 480 ára lesz kb 60-65e.Bár az igaz, hogy az új GTX 1000 szériás kártyákat is jó 25-30%-kal drágábban adják, mint a beharangozott áruk...
GTX 1080 -> 699 USD helyett nálunk 877-947 USD-nek megfelelő Forintért vehető meg.
Nem hinném, hogy az nVidia oldalán nagykereskedelmi ÁFA-mentes ár lenne feltüntetve. Mindenesetre nem értem ezt az árképzést. -
Különböző gyártók különböző kimenetekkel fogják piacra dobni, as usual.
Biztos találsz majd Te is magadnak megfelelőt, pl. Giga R9 380 jött 2 DVI, 1 HDMI, 1 DP csatival - utóbbit simán lehet HDMI-re alakítani, hangot is viszi, bár egy DVI-HDMI átalakító lehet, hogy olcsóbb. -
R3laX
addikt
Ugye nem lesz 100e a 480-as?
-
-
R3laX
addikt
-
-
R3laX
addikt
Hali!
480 Customok hogy jönnek majd szerintetek, sokkal később a refnél? Úgy látom hiány lesz a kártyákból
-
-
-
.LnB
titán
Bocs, rossz topikba írtam :S
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vírusirtó topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- PR-Telecom
- BestBuy topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest