Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
"Aki tud olvasni azt nem vezetjük félre, aki pedig csak szánt szándékkal szőrszálat hasogatni jár ide" - de, ha elszúrtátok a képet, és kulturáltan felhívja erre valaki a figyelmeteket, aki észrevette, akkor miért nem lehet annyit mondani : "Bocs, hosszú cikk volt, alig készült el, tévedtünk/-tem , kijavítom/kicserélem, nincs kedvem/hót nem érdekel " .. - helyette, letámadod a kíváncsiskodót ?! Pff..
Véded a semmit : a szakmaiság ez esetben nincs veled.. ( csak az erő, mint Vader -rel .. )
..más : jól láttam, hogy Asus továbbra is képes + 10-20W-s idle fogyasztást kihozni ugyanolyan chipset alkalmazásával, a konkurensekhez képest ? Megvan, miért nem kell Asus -t venni :
- csapnivaló fogyasztás;
- nem jó ár;
- csapnivaló gari, ahogy többen írták Asus -ra..[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
papaty22
csendes tag
az Asus alaplapnal akkor nincs sata III csatlakozo?
a beepitett wifi melle szukseges meg egy wifi kartyat tenni? vagy az is megoldja a dolgokat hogy ne kelljen kabellel a halozatra (internet) kapcsolodni (ha van wifi router) -
perryke
csendes tag
hülye kérdés: Ebben az msi lapban 2000mhzes ram működik?
not enough minerals
-
Ervin bá
csendes tag
Csak nekem hiányzik a FireWire port?
-
TGWH
őstag
Tikk-takk most takk jön, vagy mifene, azaz új foglalat ha jól tudom... bár megérné normalizálni az ivy-t is. Lehet rosszul tudom, de a következő elvileg újabb fejlesztésű proci lesz.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
mgergo89
csendes tag
Sziasztok!
Arról tudni valamit, hogy a Socket 1155 fog-e még valamilyen irányba bővülni, vagy már a Sandy Bridge ideje lejárt? Esetleg várható új i7-es processzor ebbe a foglalatba?
-
banhammer
veterán
Az Asus lap miért fogyaszt majd 10 Wattal többet, mint a másik két alaplap?
Emlékeim szerint, mintha ez megszokott Asus jelenség lenne, hogy a Deluxe alaplapok több áramot kívának.
De miért?\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Oliverda
félisten
válasz banhammer #67 üzenetére
Aki tud olvasni azt nem vezetjük félre, aki pedig csak szánt szándékkal szőrszálat hasogatni jár ide azzal nincs időnk foglalkozni.
Inkább megköszönhetnéd, hogy ismét gyárthattál pár újabb felesleges hozzászólást, kedves Twollah...
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
viktor82
őstag
Én az msi asus közt gondolkodtam,de ez a teszt csak megerősítette,hogy msi lesz a befutó.
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
banhammer
veterán
A valós képekre.
Ahol csak egy chip cserélhető.Persze lehet "a vidékre jó lesz, Pesten meg úgyse nézik" hozzáállásal is elintézni a dolgokat.
Amikor melóztam és jött a megrendelő reklamálni nagyon szépen be tudtam vinni a sűrűbe a szakmai szöveggel, hogy más színű a papír, beszívódott a festék, stb, stb, stb és a végén még ő kért elnézést, hogy problémázni merészelt.
Ezt egy laikussal nagyon szépen le lehet játszani, de egy szakmabelivel nem.Most ugyan ezt érzem, hogy megpróbálsz megvezetni amikor a képek mást mutatnak.
Azt mutatják, hogy hibáztatok amikor kiraktátok a képeket, mert nem ellenőriztétek le azokat.Mindegy én kötöm az ebet a karóhoz, te kötöd az ebed a karóhoz, de a tényen nem fog változtatni.
Ezennel a kötözködést, szőrszál hasogatást befejeztem, majd a többi fórumozó eldönti magában, hogy kinek van igaza.[ Szerkesztve ]
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
DEV_NULL
őstag
100x45 @ 0.832V ??
-
banhammer
veterán
Valami nem stimmel a Sapphire PURE Platinum Z77K alaplap képein.
Két különböző alaplapot kaptatok vagy az egyik adag kép a sajtófotókból lett átvéve?Ezeken a képeken mind a két chip kivehető tokozásban van.
A következő képeken a bal oldali chip forrasztva és csak a jobb oldali cserélhető.
A teszt szövegében az áll, hogy: "Egy sima analóg kapcsolóval válthatunk az alaplapon elhelyezkedő két EEPROM chip között, melyek az UEFI-t tartalmazzák, az egyik chip könnyedén el is távolítható, illetve cserélhető."
De a képek mást mutatnak.
Most akkor az olvasónak kell eldönteni, hogy a képeknek higyjen vagy a szövegnek?\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Male
nagyúr
Igen, azóta már tudom, hogy az kell hozzá.... vagy egy aktív DP->akármiamikellnekem átalakító. Véletlenül az átalakító pont annyiba kerül, mint a felx és a sima verzió közti árkülönbség... olyan meglepő.
( nem csak jogdíj... spórolnak ott a chipben is ehhez... ezért is nem jó a passzív átalakító ilyenkor ) -
priti
addikt
válasz planbmokus #54 üzenetére
Jó az
(#55) Male
A Sapphire-nak van egy "Flex" családja, az kell neked. Ha egy VGA Flex edisön, akkor arra rá tod' tolni a 3 monitort aktív átalakító nélkül. Sokféle típusból van Flex, lehet választani. Amúgy ez nem korlát csak nettó szarrágás. A DP-ért nem kell csengetni. Ne akard érteni, csak felidegesítene.
Hardverlesen
-
Murphistic
aktív tag
Ez alapján itt elég csak az alaplap specifikációját fürkészni (úgy tűnik, hogy ez olyan tulajdonság lesz, amit megemlítenek a tesztekben is, úgyhogy szerintem kisebb lesz a zsákbamacska esélye ) :
"Ma elmondható, hogy az Ivy Bridge-ben található az első olyan IGP, mely kettőnél több – egészen pontosan három – kijelzővel is megbirkózik egyszerre. Ehhez a szolgáltatáshoz persze az alaplapgyártók támogatása is szükséges, hiszen a monitorkimeneteket el kell helyezni az új fejlesztésű alaplap hátulján, de maga a rendszer támogatja, így a vásárlás során érdemes erre figyelni."
Részlet Oliverda cikkéből: [link]"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Male
nagyúr
válasz Murphistic #53 üzenetére
A VGA-m is 3 független kijelzőt támogat, ezt írták mindenhová nagybetűkkel.... aztán apró csillagozottt, halványszürke 2-es betűméretű felirat, hogy ehhez az egyiket DP-re kell kötni, máshogy max 2 lehet egyszerre Csak akkor tdtam meg, amikor nem értettem miért nem megy nálam a három.
-
Murphistic
aktív tag
Jó kérdés . Szerintem csak az adott alaplapé, mivel az Intel oldalán a csillaggal megjelölt rész ( ahol a 3 független kijelzőt írják ) csak az Ivy processzor meglétét jelölte meg feltételnek. Ebből én azt mondanám, hogyha van olyan Z77-es lapod, ahol nem írnak külön korlátozásról, akkor mennie kell. Kivéve ha új hetes chipset mellé Sandy Bridge processzort raksz.
A tesztből szerintem akkor az Asus és a Sapphire lap is meg tud hajtani egyszerre akár 3 kijelzőt is. Viszont ezt csak a specifikációk alapján mondom ( amit félre is érthettem).Murphistic
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Male
nagyúr
válasz Murphistic #51 üzenetére
Igen, közben tovább olvastam, az MSI-nél írják, hogy egyszerre csak kettő mehet... pedig annak az elosztása pont jó lenne (D-Sub + DVI-D + HDMI hármast kötnék rá -> ezzel szívtam rengeteget diszkrét VGA-val, természetesen nem megy a kártyámmal, egyet DP-re kell kötni ha hármat akarok egyszerre használni).
A kérdés, hogy ez az integrált VGA limitációja, vagy csak az adott alaplapé... utóbbi esetben van esély -
Murphistic
aktív tag
A cikk alapján szerintem csak annyi, hogy bármelyiket használhatod, de bizonyos esetekben csak maximum kettőt ( az Asusnál van tán így leírva). VGA+DVI, DP+DVI, VGA+DP kombináció viszont mehet minden további nélkül.
Az Intel oldalán annyit írnak, hogy a Z77 chipset 3 független kijelzőt is támogat Ivy processzorokkal ( de ezek szerint néhány esetben egyszerre max kettőt használhatsz )."A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest