- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
NvidiaRTX #16 üzenetére
"Hallod fogadok az én 16k-s Redragon egerem is ugyan azt tudja mint az a túlárazott vacak"
Azért ennyire ne túlozzunk!
Mondjuk 16 pénzért Redragont venni azért elég meredek.
A gyártónak van egy-két belépőszintű mechanikus billentyűzete, ami tudja az árát, de az egerei nem épp az épületes kategóriába tartoznak.
"Ezek a nyereményjátékok csak illúziók mint a Lottó."
Legfeljebb csak azok számára, akik nem nyernek.
-
himpike
aktív tag
válasz
NvidiaRTX #28 üzenetére
Nyilván szakmától/hivatástól függ hogy jó vagy sem ez a hozzáállás.
Az aláírásod alapján új holmikkal vagy tele ergo jól kell hozzá keresned ha ez mind hitel alapon lett megvéve. Az alapötleted hogy minden drágul most éppen igaz, egyébként így 47 évesen elmondhatom hogy nem helytálló. Soha nem volt hitelem, ha nincs valamire pénzem akkor valószínűleg szükségem sincsen rá mert megoldottam volt az anyagiakat előre. Én kb semmit nem vennék mostanság, még a házfelújítással is megálltam a számítógépre 3 éve nulla forint, akutya elpusztult és nem kerestem másikat. -
NvidiaRTX
őstag
Ezt jól gondolod mivel manapság 100 milla sem olyan sok.
Vesz belőle egy házat meg egy kocsit meg párszor elmegy utazásokra aztán ennyi.
Ugyan úgy dolgoznia kell tovább ha csak be nem fekteti valami tényleg jól jövedelmező dologba.
Nem mondom, hogy nem örülnék neki és nyilván én is hamar a seggére vernék annak a kis pénznek.
Valaki ismer olyat aki 1-2 milliárdot elvitte?
Na ott már nem kell többet dolgozni az illetőnek.
Én anno amikor még naiv kis hülye vótam kaparóst játszottam havi egyszer és 10k-t nyertem.
Egy évig műveltem ezt a dolgot és ennyi volt a "hozam". A főnyeremény egy ilyen szelvényen 50 milla volt amiből 1db volt az országban 9 milla emberre.
Természetesen a bevétel ezekből a szerencsejátékokból meg a sokszorosa ezért híjják a hülyék adójának és ezért sem fogok soha többé 1db ilyet sem venni.
Az sem mind1 mikor nyered mert 66 évesen ha megnyersz egy ekkora összeget őszintén mit kezdesz már vele? Már ha nincsenek hozzátartozói az embernek mert ha vannak nyilván el tudja osztogatni.
Nekem pl ezért nincs egy peták megtakarításom sem 35 évesen. Én használom a pénzt nem gyűjtögetem, különben sem tudok annyit gyűjteni hogy azt megérje gyűjteni.
Inkább hitelre veszek egy cuccot minthogy 1 évig gyűjtsek rá.
Kb ugyan oda jutok mivel amire összejönne a termékre a pénz már annyival többe fog kerülni mintha hitelre vettem volna.
Na de befejeztem a magyarázkodást, ez csak az én világnézetem. -
Macka
veterán
válasz
NvidiaRTX #26 üzenetére
Én személy szerint kettőt is ismerek, 6-os lottó, 100 M körüli érték.
Az egyiket 1 fő vitte el, ő a Nagy Ő című műsor egyik régebbi évadjának volt a férfi szereplője. Elbaszta az egészet, egy forintja nem maradt.
A másik csak részben nyert, mert 3-an játszották a számokat, így harmadolták az összeget. Ő kollégám, befektette, jól is jött ki belőle.Viszont ahogy téged az írásaid alapján megítéllek, most majd abba állsz bele, hogy a 100M nem elég nagy.
-
válasz
NvidiaRTX #20 üzenetére
Már nyertem az oldalon. Egyszer egy ph!-es tollat, másodszor pedig a legutóbbi logout-os nyereményjátékon egy BT-os hangfalat. És a többi nyereményjátékon is valós ajándékok voltak, akiket valós emberek nyertek (a szponzoroknak, akik a jutalmat is felajánlják is az a jó, ha a nyereményjáték, amire adnak dolgokat, az 'hiteles'). De nyugodtan azt hiszel, amit akarsz; és olyan a véleményed, amilyen. Csak jó lenne hülyeségek írása és megosztása előtt tájékozódni; mert a valóság sokszor eltér a saját gondolatodban lévő világképtől.
-
syberia
veterán
válasz
NvidiaRTX #23 üzenetére
Való igaz, de vannak igazodási pontok, hiába teljesen új csengésű a márkanév.
Érdekes a mai napig mennek a 286-osok azokkal a régi L alakú tápokkal és nem hiszem hogy csúcs cucc van bennük.
Persze hogy működtek, mert optimálisan méretezett áramforrás esetén nem lépnek ki a értékek a szabványból. De ha relatív magas terhelést kaptak, akkor hamarabb beadták a kulcsot a kevésbé minőségi típusok, szerencsétlen esetben pedig elvittek magukkal egy-két alkatrészt is. Amúgy hosszabb távon is tudja amortizálni a rossz minőségű tápegység a számítógépet, a merevlemezek tudnának mesélni.
Egy kis tapasztalatot gyűjtöttem már a megítélésükben, nézz be a tápajánlós topikba, ha jobban érdekel ide.
Azzal még adós vagyok magamnak, de amint lesz időm nekiugrok.
-
NvidiaRTX
őstag
Amúgy érdekes ez a hozzáállás az új márkákhoz.
Amikor anno a nagy márkák elindultak akkor sem tudta megmondani senki, hogy az jó-e vagy nem hanem szépen lassan az idők során kiderült.
Ha a fent említett tápot senki nem fogja megvenni akkor honnan fogjuk megtudni, hogy az jó-e vagy nem?
Mert csak a "Seasonic" belső a jó? Mintha az előtt nem is létezett volna semmi... Érdekes a mai napig mennek a 286-osok azokkal a régi L alakú tápokkal és nem hiszem hogy csúcs cucc van bennük.
Az új Syberia rész milyen volt kitoltad? -
syberia
veterán
válasz
Atilla001 #10 üzenetére
Felejtős, semmi hiteles infó nem lelhető fel az elektronikájáról. Ha ismert lenne milyen platformra épül, anélkül ajtótámasz kategória. Az árát elnézve ez nem is meglepő, ahova ekkora teljesítmény szükséges, ezen nem szabad spórolni.
Kíváncsi lennék a cikk írója a saját gépébe be merné e építeni ezt a tápot.(#12) steewcv65: Ettől még nem lesz ajánlott. Kétlem hogy a ráírt teljesítményt le tudná adni stabilan és tartósan.
-
NvidiaRTX
őstag
És gondolod, hogy pont te leszel aki megnyeri mi?
Ezek a nyereményjátékok csak illúziók mint a Lottó.Valaki itt ismer olyan embert személyesen aki megnyerte az 5-ös lottót?
Nem hinném. Megy a "közös" kasszába minden egyes "megnyerésnél".
A lottó a hülyék adója ugyan úgy mint a kaparós vagy a többi nyereményjáték ahol irreálisan nagy a nyeremény.Amúgy ha fél millát keresnék havonta akkor nem lenne drága az az egér szal vaze most jövök rá itt nem is az egér drága hanem én vagyok "átlag magyar ember".
-
Acélfarkas
őstag
Én amikor megláttam azt az egybegépet, először az ugrott be, hogy találtak valahol 1 rakat sikképcsöves TV-t, és azt használták fel. Igen retro kinézete van.
-
Drága egér, sz@r all-in-one gép, drága proci, ismeretlen táp, .... ezeket lereagáltátok. Na, de a lényegről még senki semmit nem írt; azaz
holnaptól ph!-es nyereményjáték! -
NvidiaRTX
őstag
Hallod fogadok az én 16k-s Redragon egerem is ugyan azt tudja mint az a túlárazott vacak amit csak azért vesznek meg, hogy elmondhassák nekem drága egerem van.
Anno volt nekem is drága egerem valami Razer 35k-s (anno az már nagy pénz volt egy egérért) aztán semmivel nem voltam jobb pléjer tőle mint az előtte lévő 10k-ssal.
Amúgy érdekes cikk ilyen márkákat még nem is láttam. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Atilla001 #14 üzenetére
Miért csábít a fél passzív? Hangos?
Kell minimális légmozgás, mert ami természetes úton alakul ki, nagyon kevés tud lenni. Alacsonyabb üzemi hőmérséklet viszont növeli a alkatrészek élettartamát (pl. kapacitás).
Én, kerülném az ilyen tápokat. Léteznek olyanok, amikben közepes vagy akár nagyobb terhelésig olyan lassan forog a venti, hogy jóformán nem lehet hallani. Csak úgy kell bóklászni sokszor az adatlapokat, hogy meg lehessen találni ezeket az infókat.Pl. egy korábbi 500W BQ! Csak akkor hallom, ha az asztal alá bekuporodom és odatapasztom a fülemet a gépház seggéhez, de akkor is alig.
-
Atilla001
senior tag
válasz
Aprósólyom #11 üzenetére
Hasonló a gondolatom, de mivel sose hallottam róla, hátha más igen. Osztom a véleményt hogy sokat akar adni ár érték arányban. Jóféle FSP tápom van de a (fél)passzív működés egyre jobban csábít. Thx
-
törölt tag
Az a “monitor” valami észak-koreai propaganda gépezet?
-
steewcv65
őstag
válasz
Aprósólyom #11 üzenetére
En mernek aggatni ra ra dolgokat..."super flower"
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Atilla001 #10 üzenetére
Milyen tápot vegyek totyik....? Én most hallottam először erről a márkáról....
de 22e forintos ára alapján egy full moduláros 750W 80+ Gold.... Sejtéseim szerint az a kategória, amire nem aggaték 50%-nál nagyobb terhelést és lehet az élettartama sem lesz annyira jó, 5-8 év múlva meg elkezd instabillá válni a csóró alkatrészek miatt... Tápegység kardinális kérdés. Nem szabad spórolni rajta.
-
Atilla001
senior tag
Arról az AZZA tápról lehet tudni valamit. Tapasztalat, igen, nem, soha?
thx -
zakarmihaly
tag
válasz
ggbuffon1897 #8 üzenetére
en szeptemberben vettem egy foramaxos pct. A 3060 ti az gainward ghost. Rendelestol szamitva masfel nap alatt itt volt a gep es van rajuk 3 ev gari. En nagyon elegedett vagyok, best buyok a gepeik.
-
ggbuffon1897
őstag
Ezek a foramaxos előre összepakolt konfigok eléggé birizgálnak egy ideje a relatív jó áruk miatt, főleg az elszálló vga árakat is figyelembe véve. Van valakinek valami tapasztalata hogy pl milyen vgakat pakolnak a gépekbe, mert a típusjelzésen kívül semmi infó sincs róluk a honlapon sem.
-
zetor2000
őstag
Valamelyik nap voltam gyógyszertárban, ott láttam ilyesmi gépet.
Az fehér volt, előlapon kameranyílás, és a falra volt szerelve "szemmagasságba". Amikor ott voltam, épp nem működött, de el tudom képzelni, hogy egy körbe-körbe menő diabemutató, vagy egy nyomkodható termék ismertető / reklámozó izére tökéletes lehet. Nem kell erőforrás, aki nézi, annak itt kábé mindegy, milyen felbontást lát, nem kell a top-class-t megütni, nem az a cél.
De eladni terméket talán segíthet egy ilyen megoldás. -
Aprósólyom
addikt
Egy csomó munkahelyre el tudom képzelni. Főleg a rezisztív érintésérzékelés miatt, ahol nem akarnak a kapacitív hátrányaival küzdeni. Én ezt bele is írtam volna. Bár az igaz, hogy a gyári oldalt felkeresve, egyértelmű, hogy ilyen helyekre szánják, nem pedig otthonra. Úgyhogy a felbontás sem lényeges, hiszen a leendő UI, amit használni fognak rajta, meglehetősen "robosztusnak" kell lennie, amihez elég a HD.
-
Aprósólyom
addikt
Nagyon jó felvetés. A billentyűzetre is igaz. Le akartam írni hosszan az okokat, de nem hiszek benne, hogy van értelme.... a célközönség nem olvasná.
Még a Ryzen 5500-on éretlenkedem. 70k árkategória, aminél nincs iGPU és nincs PCIe 4.0. Egyszerűen nem jut eszembe célközönség, akinek ajánlani tudnám nyugodt lelkiismerettel. De még olcsóbban se nagyon.... Mindjárt jönnek a PCIe 5.0 platformok és most kiadnak egy PCIe 3.0 valamit nem belépő áron.
Egy 5***G procinál még úgy ahogy létezik felhasználói réteg, akinek megfelel az ára az iGPU-ja miatt, hiszen esélyes, hogy hosszú távon megelégszik a user az integrált VGA-val.... de egy ennyire visszavágott Ryzen 5000, ennyi pénzért?
AMD-n belül dolgozik egy szabotőr csapat? RX 6500XT, R5 5500... Jön még ezek után valami hasonló? -
Meridian
senior tag
64ezer forintos egér-en mi kerül 64 ezer Ft-ba?
Régen, a minőségi egér, amúgy tényleg minőségi Microsoft IntelliMouse Explorer 1.0, az első wireless egerek is csak 10ezerbe fájtak, oké, azóta voltinfláció, az most 20 ezer lenne. Na de mi a tököm kerül 64ezerbe egy egéren? Nem aranyból van...?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Gamer perifériák, digitális rajztábla, asztali PC és egybegép is feltűnik a konzolos apróságok, processzorok és székek társaságában.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Opel topik
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest