- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- UHD filmek lejátszása
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
"éppen annyira "igazi" Amiga, mint a Mini"
Hááát, ha a Vampürében is valami lófing ARM SoC van akár 512MB-nyi eMMC-n terpeszkedő minimál Linux + Amiga emulátor környezettel, meg a kemény 25 darab ROM-mal, akkor igazad lehet.
Valóságban, ha akár egy BlizzardPPC-t akasztottál az eredeti gépedre, mert az eredeti 68k+512K már 90-es mércével is tetű lassú volt, akkor már legalább annyira eltévelyedtél az Igaz Commodore Úttól, hogy onnantól már akár meg is mártózhatsz teljesen az FPGA eretnekségében.
Sajnos veszett drága, igen, de igazából minden más is amin bármilyen Commodore plecsni díszeleg, pláne ha az Amigával kapcsolatos.
Gyakorlatilag ott tartunk, hogy ez a Vampire V4+ egy eredeti komplett géphez képest olcsó(!!), az említetthez hasonló gépbővítések pedig még ehhez képest is heroin árban mennek..
Cserébe ez a gép elérhető, messze a leggyorsabb "kompatibilis gép", modern kijelzőt és perifériát támogat, és nagyjából mindent futtat amit az eredeti tudna.Persze kinek mi a nosztalgia.
Én túl fiatal vagyok a teljes Amiga fanatizmushoz, már akkor került a közelembe mikor a Microsoft Mouse és Gamepad bohócot csinált a teljes Commodore cégből, ezek a THEA500 kiegészítők teljesen hidegen hagynak. Még csak azon sem akadtam ki hogy a THEA lehagyta a billentyűket, mert a korabeli PC billentyűzetek oda-vissza lemosták a beépítettet.
Ellenben a gépet elismerem, mert olyan multimédia teljesítményt nyújtott ami után a 486-osok is csak futottak.(92-es SB16+MIDI, Gravis ami hangban, szintén 92-94 környéki gyorsított SVGA kártyák ami grafikában lehagyták végre) Vampire mint ennek a félhivatalos kiegészítése, feljavítása futott V2 korában, majd most még gyorsabb és modernebb formában önálló, de teljesen funkcionális "eredeti" gépként használható. THEA500 meg gyakorlatilag egy PI-on futó korlátos emulátor, csak fröccsöntött házban már dupla áron adják.
-
SunMount3r
nagyúr
egyúttal a "fizikai matériák" iránt érzett gyűjtőszenvedélyét is kielégítheti vele az ember.-> Én meg ezen kívül nem látom már sok értelmét ezeknek. Én is örülnék pl. egy "eredeti" C64-esnek, de ha jól belegondolok, már csak max. azért, hogy bekeretezve kirakjam a szobám falára.
Minden másra meg ott a PC-s emulátor.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Székekből, monitorokból és mikrofonokból nincs hiány, de azért egerek, dokkoló és egy nosztalgikus hangulatú eszköz is került cikkünkbe.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Háztartási gépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- EA Sports WRC '23
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- One mobilszolgáltatások
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest