Hirdetés

Hardverbazár április végén

Székekből, monitorokból és mikrofonokból nincs hiány, de azért egerek, dokkoló és egy nosztalgikus hangulatotú eszköz is került cikkünkbe.

Retró, egerek, dokkoló


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Írásunkat egy nosztalgikus szerkezettel indítjuk; az utóbbi években sorban jelentek meg a hőskor konzoljainak miniatürizált változatai, amelyek a régmúlt idők varázsát próbálják egy kompakt, modern eszközökhöz kapcsolható formában visszaadni, és persze a jó öreg Amiga 500-as sem kerülhette el a felélesztést: 44 000 forintot kóstáló interpretációját THEA500 Mini néven lelhetjük fel a webshopokban. A masina képes az Amiga 600, illetve az Amiga 1200-as AGA (Advanced Graphics Architecture) tökéletes emulációjára is, és beépített memóriájában 25 klasszikus játékot (például Alien Breed 3D, Another World, Battle Chess, Pinball Dreams, Simon the Sorcerer, The Chaos Engine, Titus the Fox, Worms: The Director's Cut stb.) találhatunk. Mindegyikhez négy mentési helyünk van, így bármikor felállhatunk a gép mellől, és később ugyanott tudjuk folytatni a szórakozást, ahol abbahagytuk.

THEA500 Mini
THEA500 Mini [+]

A három USB és egy HDMI porttal ellátott termékhez jár egy nyolcgombos, USB-s gamepad (amely egyébként a CD32 kontrollerére emlékeztet), és egy szintén nagyon retró megjelenésű, USB-s, kétgombos egér (ezeket természeretesen PC-nkkel is használhatjuk). A fennmaradó interfészekbe joystickot, billentyűzetet vagy saját játékainkat, demóinkat tartalmazó pendrive-ot dughatunk. A videokimenet 720p felbontást szavatol 50 vagy 60 Hz-es képfrissítéssel. A tápellátás egy 1,8 méteres USB Type-C kábel segítségével valósul meg, ám AC adapter nincs a dobozban, és a garancia 12 hónapra szól.

Azok, akik karmos vagy ujjbegyes fogással (netán nem túlságosan nagy kézzel és palm grippel) használják egerüket, és egy korrekt hardverrel büszkélkedő, de nem túl drága modellt keresnek, megnézhetik közelebbről a Cooler Master 14 810 forintra taksált, szimmetrikus üdvöskéjét, az MM711-et, melynek RGB nélküli, picit könnyebb testvérét teszteltük korábban.

Cooler Master MM711
Cooler Master MM711 [+]

A 116,5 mm hosszú, 62,4 mm széles és 38,3 mm magas, 60 grammot nyomó, hatgombos rágcsáló belsejében egy 512 kB belső memóriával megtámogatott, 200-tól 16 000 cpi-ig hét lépcsőben skálázódó, 400 ips-os/50 g-s PixArt PMW 3389 szenzor dolgozik (~2 mm-es LoD-dal), és fő klikkjei alá ugyan csak Omron (20M) kapcsolók költöztek, de legalább a piac egyik legjobb implementációját kapták. Az 1,8 méter hosszúságú, könnyű és igen hajlékony parakábel majdnem eléri az utólag megvásárolható darabok színvonalát. A hason megülő, lekerekített peremű PTFE tappancsok egész vaskosak, és a lukacsos tenyértámasz alól, valamint a jól elkülönülő fokozatokkal operáló, Alps encoderes görgőről némi variálható világítás is visszaköszön.

Szintén 14 810 forintot kell a kasszánál hagynunk, ha a szigorúan jobbkezes, rendkívül egyedi formavilágú, elsősorban claw griphez kifejlesztett Cooler Master MM720-szal bővítenénk arzenálunkat. A 105,42 mm hosszú, 76,52 mm széles és 37,35 mm magas, ötgombos egér mindössze 49 grammot nyom a mérlegen, és ugyanazt az érzékelőt kapta, mint előbb bemutatott márkatársa.

Cooler Master MM720
Cooler Master MM720 [+]

A bal és jobb klikkek optomechanikus LK switch-eket aktuálnak, amelyek könnyed, mérsékelten taktilis kattintási érzetet nyújtanak, a Huano Green kapcsolós oldalgombok pedig feszesek, remek visszajelzést adnak a benyomásukról, holtjátékuk pedig gyakorlatilag nincs. Alul a cpi-váltó hatalmas teflonpapucsok, plusz egy szenzorgyűrű társaságát élvezi (sajnos a csavarok a matrica alatt vannak), és a címezhető fények a tenyértámasz tájékán, meg az optikai encoderes görgőn teszik tiszteletüket. Az 1,85 méter hosszúra paracord egy hangyányit merevebb, mint az MM711-é, de még így is felsőkategóriás. Csakúgy, mint rokona, az MM720 is IP58-as védettséggel rendelkezik a fröccsenő folyadékokkal és porral szemben.

Gembird A-CM-COMBO9-01
Gembird A-CM-COMBO9-01

A notebookot nap mint nap hordozó felhasználók nagy hasznát láthatják egy olyan multifunkciós dokkolónak, mint amilyen a Gembird A-CM-COMBO9-01 típusjelű, 20 320 forintba kerülő szerkentyűje. A célgéphez 15 cm-es, Type-C-ben végződő vezetékkel köthető, csúszásgátló gumipapucsokkal ellátott port replikátoron három USB 3.0, két USB 2.0 és három, 60 watt energia közvetítésére felkészített USB Type-C kapu, egy Gigabit Ethernet, egy 128 GB-os memóriakártyákat elfogyasztó, SD/microSD formátumú kártyaolvasó, egy 3,5 mm-es audio jack, egy HDMI (4K @ 30 Hz), és egy D-Sub aljzat (1920x1080 @ 60 Hz) sorakozik. A garanciaidő egy év.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés