Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
edward2
addikt
válasz
Dilikutya #52 üzenetére
Mutathatnál egy valós helyzetet ahol szerinted fontos az optikai zoom. Több helyen is be lett már bizonyítva, hogy hiába van zoom lencséd a végén olyan pozíciókba fogod használni mintha 2-3 prime lencséd lenne. (konkrétan egy 28-80mmes zoomnál 28/35/50/75 amikben fotózni fogsz)
Azért megkérdezlek szerinted miért mai napig a leggyakoribb fotós objektív a fix 50?
Cropolni meg nem azért cropol az ember, mert közelebb akarok valamit hozni hanem, mert nem jó a kompozíció.
-
edward2
addikt
válasz
Dilikutya #43 üzenetére
Szerintem ülj le 1-es. Te tipikusan az az ember vagy aki azt hiszi ért a fotózáshoz, de a kommented elárult, hogy halvány gőzöd sincs semmiről.
Profi fotós meg optikai zoom igen távol áll egymástól. Főleg az ilyen bridges 10-20x zoomtól. Ezekkel amúgy is az önjelölt "fotóművészek" fotóznak. Cropolni meg mindenki cropol.
Technikai korlát a jó fotóhoz? Nézegessél digitalrev TV-t. Van egy külön sorozat ahol point and zoommal olyan fotókat csinálnak a profik amiről te csak álmodni fogsz.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Dilikutya #43 üzenetére
A filmes időszakban a kamerák nagyobb részét beépített, fix objektívvel adták el, a legnevesebb gyártók is. A cserélhető objektíves gépek nagyobb részét '90 előtt leginkább normálobjektívekkel vagy enyhe nagylátóval hozták forgalomba, és jelentős részükre alig került más objektív. És ez igaz a középformátumra is.
Szóval a zoom, a gyújtótávolság megváltoztatása egy nagyon hasznos dolog, és műfajtól függően általában nélkülözhetetlen, de hogy kizárná a kreatív, jó minőségű fényképezést, és összefüggésbe hozni az igényességgel.. ez teljesen alaptalan.
Nekem most S III van, előtte Note (1) volt. utóbbinak a kamerája páratlanul jó volt.
-
E770
aktív tag
válasz
Dilikutya #43 üzenetére
+1
a telefonnal fotózás szvsz szépen mutatja hogy tud felülkerekedni a minőségen a kényelem
igen széles a skála a dokumentálástól (gázóra) a fotóművészetig ...
minőségi kérdéseket most fel sem vetve - pillantsunk a fotózásra csak mint tevékenységre, azaz hogy egy kép készítése melyik eszközzel (telefontól a dSLRig) melyik milyen élmény! -
edward2
addikt
válasz
Dilikutya #32 üzenetére
Pedig hidd el, hogy kielégíti ezt ismerőseim és családon belül teszteltem. Nem nagyon akarok zoomolni csinálok egy kompozíciót aztán ha valami nem jó helyre került akkor cropolni szoktam max.
[aztán azt is hozzá kell tenni, hogy egy jó fotós bármivel lő jó képet. Érdemes megnézni a Digitalrev TV sorozatát ahol profi fotósoknak adnak ilyen ratyi kamerákat miket képesek kihozni belőle]
Amúgy most ahol voltam külföldön csináltam egy csoport fotót (csak külföldi ember) és amikor megosztottam a képet mindenki kérdezte milyen fényképezővel lett csinálva. Mondtam, hogy sima Nexus 4 [azt meg sem említve, hogy ennek a kamerája eléggé ramaty].
-
Sofian
őstag
válasz
Dilikutya #36 üzenetére
Benne van a megállapodásban, hogy csak s40 és s30-as készülékeken használhatja a Microsoft a Nokia nevet. A Nokia név nem került eladásra.
Microsoft has agreed to a 10 year license arrangement with Nokia to use the Nokia brand on current Mobile Phones products. Nokia will continue to own and maintain the Nokia brand. Under the terms of the transaction, Microsoft has agreed to a 10 year license arrangement with Nokia to use the Nokia brand on current and subsequently developed products based on the Series 30 and Series 40 operating systems. Upon the closing of the transaction, Nokia would be restricted from licensing the Nokia brand for use in connection with mobile device sales for 30 months and from using the Nokia brand on Nokia's own mobile devices until December 31, 2015. - See more at: http://press.nokia.com/2013/09/03/nokia-to-sell-devices-services-business-to-microsoft-in-eur-5-44-billion-all-cash-transaction/#sthash.0qmBOyRl.dpuf[/I]
-
tabu3x
tag
válasz
Dilikutya #32 üzenetére
Nemrégiben a Microsoft megvette a Nokia majdnem teljes telefonos részlegét (feature phone-t gyárthatna, de azt meg minek, ugye), a szabadalmakat is ideértve.
Már a jövő évben elhagyják a Nokia márkanevet, de a Microsoft neve sem fog ott díszelegni a telefonokon. Szimplán Lumia néven árulják majd a telókat.
A Nokia a jövőben egyáltalán nem gyárt semmilyen okostelefont, itt a történet vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest