Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
edward2
addikt
válasz
Dilikutya #52 üzenetére
Mutathatnál egy valós helyzetet ahol szerinted fontos az optikai zoom. Több helyen is be lett már bizonyítva, hogy hiába van zoom lencséd a végén olyan pozíciókba fogod használni mintha 2-3 prime lencséd lenne. (konkrétan egy 28-80mmes zoomnál 28/35/50/75 amikben fotózni fogsz)
Azért megkérdezlek szerinted miért mai napig a leggyakoribb fotós objektív a fix 50?
Cropolni meg nem azért cropol az ember, mert közelebb akarok valamit hozni hanem, mert nem jó a kompozíció.
-
edward2
addikt
válasz
Dilikutya #43 üzenetére
Szerintem ülj le 1-es. Te tipikusan az az ember vagy aki azt hiszi ért a fotózáshoz, de a kommented elárult, hogy halvány gőzöd sincs semmiről.
Profi fotós meg optikai zoom igen távol áll egymástól. Főleg az ilyen bridges 10-20x zoomtól. Ezekkel amúgy is az önjelölt "fotóművészek" fotóznak. Cropolni meg mindenki cropol.
Technikai korlát a jó fotóhoz? Nézegessél digitalrev TV-t. Van egy külön sorozat ahol point and zoommal olyan fotókat csinálnak a profik amiről te csak álmodni fogsz.
-
edward2
addikt
válasz
Dilikutya #32 üzenetére
Pedig hidd el, hogy kielégíti ezt ismerőseim és családon belül teszteltem. Nem nagyon akarok zoomolni csinálok egy kompozíciót aztán ha valami nem jó helyre került akkor cropolni szoktam max.
[aztán azt is hozzá kell tenni, hogy egy jó fotós bármivel lő jó képet. Érdemes megnézni a Digitalrev TV sorozatát ahol profi fotósoknak adnak ilyen ratyi kamerákat miket képesek kihozni belőle]
Amúgy most ahol voltam külföldön csináltam egy csoport fotót (csak külföldi ember) és amikor megosztottam a képet mindenki kérdezte milyen fényképezővel lett csinálva. Mondtam, hogy sima Nexus 4 [azt meg sem említve, hogy ennek a kamerája eléggé ramaty].
-
edward2
addikt
válasz
WhiteWalker #10 üzenetére
Bizony semmi értelme, de majd pár év múlva nézhetsz amikor egy fényképezőgépet akarsz majd venni mert az ára a csillagos egekben lesz mivel senki sem fogja venni.
A Google bizony már ma is bőven kielégíti az átlag ember igényét. Nexus 4el lőtt képeim Google+ra feltöltve hozzá egy normal auto-awesome korrigáció és átlag ember a csodájára jár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- NBA és kosárlabda topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Linux kezdőknek
- Politika
- További aktív témák...
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Nikon F rendszer Nikon D750 Sigma ART 24-105 F4 Nikon F 28-300 Nikon 50mm AF-D
- Fujifilm Fujinon XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR
- ÚJ bontatlan Inta360 X4 kamera bontatlan - 2db
- DZOfilm Pictor Zoom 20-55 & 50-125 T2.8 cine lencse
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Bomba ár! Motion F5te Tablet - Intel i7-3667U I 4GB I 128GB SSD I 10,4" XGA Touch I Cam I W10 I Gar!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest