- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PuMbA
titán
"Ma is megvolt a humorbomba ..."
Akkor magyarázd már meg, hogy 4-5 hónappal a megjelenése után miért nem rakták fel még a gépem vagy a szüleim gépe vagy a munkahelyemen a céges gépek automatikusan a 2004-es frissítést? Nem, nincsenek eltolva a frissítések a beállításokban és nem birizgáltam bele a rendszerbe semmilyen külső programokkal.
"Komolyan el is hiszed amit írsz?"
El. Tőled várom a magyarázatot az előző kérdésemre.
-
törölt tag
Direkt erre a feladatra kell venni az SSD-t és nem kell megrémülni ha elindul lefelé a kondíciója, használódik.
Nekem a hőskorban 2db pm810-es 128-as MLC SSD volt befogva, hogy a HDD ne zakatoljon éjszaka.
3 év alatt úgy, hogy mindkettő csak félig! volt kihasználva, és kb.: havonta cserélődött le teljesen a tartalmuk, kb.: 3-4%-ot esett a kondíció/év. -
"Ha hiba van, akkor a frissítéseket általában visszafogják addig, amíg a kritikus dolgokat kijavítják.
Ma is megvolt a humorbomba ..."Képben kell lenni a dolgokkal. A Win7 felhasználók, mivel nem használnak Win10-et, ezért fogalmuk sincs, hogy mi hogy történik. Kizárólag netről tájékozódni meg egyenlő az öntökönlövéssel, hiszen tudjuk, hogy az interneten található dolgok 85%-a nem igaz."
Ez már csak a ráadás....
Komolyan el is hiszed amit írsz? -
törölt tag
szerencsére ez pont olyan dolog volt ami benne van a "telepités utáni első 10 percben kikapcsolok" csomagban.
-
Predatorr
őstag
Mázli, hogy eleve tiltom.
-
tibaimp
nagyúr
Azzal kezdem a win telepítés után, hogy még HDD esetében is kikapcsolom ezt a funkciót. Semmire nem való, főleg laptop esetében.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
pusszycat #27 üzenetére
Fölösleges. Előbb cseréled az egész gépet, mintsem otthoni használatnál jelentkezne cella fáradás. Ráadásul az oprendszer nyilván arra van telepítve, az úgy is írogat rá folyamatosan, de attól se fárad ki.
Megnéztem az első linket a témában, azt számolták ki, hogy egy 250-es SSD kifárasztásához napi átlag 190GB-ot kellene írni az eszközre egy évig, minden nap. [link]
-
pusszycat
nagyúr
Én ezt a defragmentálást kikapcsoltam manuálisan pár hónapja, remélem nálam nem bütykölt.
-
Male
nagyúr
Ez gyorsan ment
-
PuMbA
titán
"Azért az nem semmi, hogy egy harmad év kell ahhoz, hogy ezt javítsák! Na ezért (sem) vagyok hajlandó Win10-et használni."
Képben kell lenni a dolgokkal. A Win7 felhasználók, mivel nem használnak Win10-et, ezért fogalmuk sincs, hogy mi hogy történik. Kizárólag netről tájékozódni meg egyenlő az öntökönlövéssel, hiszen tudjuk, hogy az interneten található dolgok 85%-a nem igaz.
Én a megjelenése óta használok Win10-et és eléggé képben vagyok a dolgokkal. A Win 10 automatikus frissítése nekem 2 újabb gépen sem indította el ezt a nagy frissítést, hiába jelent meg már majdnem fél éve, szóval nincs gond. Ha hiba van, akkor a frissítéseket általában visszafogják addig, amíg a kritikus dolgokat kijavítják.
-
törölt tag
Sajnos/szerencsére ez nem hajlandóság kérdése, mert lassan kikopnak a hardverek is a win7 alól.
Attól még nem hibátlan a 7, hogy nem támogatják tovább.
Lassan begyűrűzik a mobilos rendszer, hogy 5-6 évente kitolják alólunk az oprendszert hardverrel együtt, már találkoztam 5 éves notival, amihez nem voltak 7-es meghajtók, hiába ragaszkodna a felhasználó a megszokotthoz. -
Yodafon
őstag
még jó hogy az esetek 95%-ban hibernálásból áll fel a gép
-
Duck663
őstag
Hála az égnek, hogy a Win7-hez már nem adnak ki frissítéseket, így nem is csesznek el semmit!
Azért az nem semmi, hogy egy harmad év kell ahhoz, hogy ezt javítsák! Na ezért (sem) vagyok hajlandó Win10-et használni.
-
törölt tag
1803? Végül is ami működik, azt nem muszáj buherálni. Én azért naprakészen tartom a gépeimet, de verzióváltás előtt azért csinálok egy tükröt a rendszerről, hogy gyorsan visszaállíthassam. Nekem eddig még nem okozott hibát egyik sem, de kismillió variációt letesztelni? Gondolom az ingerküszöbüket elérő esetszámú hibákat utólag javítják.
-
ricsip
addikt
Nem TRIM-et csinál, tényleg szószerint lefuttatja a defragot. Te kézzel nem tudod SSD-n futtatni a karbantartás / lemez optimalizálás alatt a tényleges defrag-ot, jó szokás szerint neked nem hagyja a GUI. De a beépített windows karbantartás feladat havonta kb. 1x tényleges defrag-ot ütemezett be. Azért van rá szükség, mert a Volume Shadow Copy csak akkor tud snapshot-ot csinálni a mentésre kijelölt fájlokról, ha azok nincsenek agyontöredezve. Ez az NTFS-nek egy belső hülyesége h. egy konkrét fájl kb. mennyi töredék után válik kezelhetetlenül töredezetté. Tehát semmi köze h. HDD-n vagy SSD-n van tárolva a töredezett fájl. Így viszont SSD-n is muszáj egybefüggővé rendezni, különben nem lehet róla snapshot-ot csinálni.
Itt van egy 3-részes tömény technikai magyarázat hogy működik NTFS-en a fájlok helyfoglalása, töredezése:https://docs.microsoft.com/en-us/archive/blogs/ntdebugging/ntfs-misreports-free-space
https://docs.microsoft.com/en-us/archive/blogs/ntdebugging/ntfs-misreporting-free-space-part-2
https://docs.microsoft.com/en-us/archive/blogs/ntdebugging/ntfs-misreports-free-space-part-3Itt is pár hasznos blog NTFS-ről:
https://docs.microsoft.com/en-us/archive/blogs/askcore/ntfs-file-attributes
https://docs.microsoft.com/en-us/archive/blogs/askcore/the-four-stages-of-ntfs-file-growth
https://docs.microsoft.com/en-us/archive/blogs/askcore/the-four-stages-of-ntfs-file-growth-part-2Itt is részletezik:
https://support.microsoft.com/en-us/help/967351/a-heavily-fragmented-file-in-an-ntfs-volume-may-not-grow-beyond-a-certyou may need to format the volume with the large FRS, use the below command to format the volume.
Format <Drive:> /FS:NTFS /LWhen a file is very fragmented, NTFS uses more space to save the description of the allocations that is associated with the fragments. The allocation information is stored in one or more file records. When the allocation information is stored in multiple file records, another structure, known as the ATTRIBUTE_LIST, stores information about those file records. The number of ATTRIBUTE_LIST_ENTRY structures that the file can have is limited.
We cannot give an exact file size limit for a compressed or a highly fragmented file. An estimate would depend on using certain average sizes to describe the structures. These, in turn, determine how many structures fit in other structures. If the level of fragmentation is high, the limit is reached earlier. When this limit is reached, you receive the following error message:
Windows Vista or later versions of WindowsSTATUS_FILE_SYSTEM_LIMITATION The requested operation could not be completed due to a file system limitation
Versions of Windows that are earlier than Windows VistaSTATUS_INSUFFICIENT_RESOURCES insufficient system resources exist to complete the requested serviceCompressed files are more likely to reach the limit because of the way the files are stored on disk. Compressed files require more extents to describe their layout. Also, decompressing and compressing a file increases fragmentation significantly. The limit can be reached when write operations occur to an already compressed chunk location. The limit can also be reached by a sparse file. This size limit is usually between 40 gigabytes (GB) and 90 GB for a very fragmented file.Workaround: For files that are not compressed or sparse, the problem can be lessened by running Disk Defragmenter or a third-party defragmentation tool for Windows such as Diskeeper defragmentation software. NOTE: Running Disk Defragmenter will not resolve this problem for compressed or sparse files
-
törölt tag
Azért ez hardver függő lehet, mert nálam szépen naplózza melyik meghajtó x napja nem volt optimalizálva. Éppen azt figyeltem meg, hogy nem csinálja az ütemezett optimalizálást. Napra kész win 10 pro , de a notimon a home verzió szintén ugyanígy.
-
törölt tag
lehet a defrag miatt nem lassul?!
Amúgy nem értem a dolgot, mert nekem xp-óta eddig egyik windows-t sem kellett évente, vagy rendszeressen újratelepíteni, és nem lassultak be "maguktól", kb.: mióta ssd-n van az op rendszer, úgy 10 éve biztosan nem.
Persze előfordult, hogy én követtem el ellene valami komolyab bakit, de azért nem az OS-t hibáztattam.Ja mindig volt elég szabad memória a gépekben, ami ráadásul stabil is volt, lehet ez volt a kulcs.
Nekem még mindig a 1803 van win10-ből, lehet emiatt hibamentes.
-
zzola
titán
Micsoda feature! Ennyi idő után igazi teljesítmény MS-tól, hogy megoldotta ezt a problémát!
Az SSD-ket meg szépen kihasználta eddig.
-
Bár csak ennyi baj lenne vele. Rekordmennyiségű hibát vétenek mostanába. Ennyire bugos oprendszere szerintem nem volt az MS-nek a windows ME óta. Azaz nem maga az operndszerrel van a gond hanem a tesztelés teljes hiányával. Pár év alatt azért összehoztak jó pár update miatt keletkező bugot. Pl kitörlődő felhasználói profilok, törlődő nyomtatók, erőszakosan feltelepűlő drivereket amik nem működnek vagy instabilak. Volt szerencsém olyanhoz is több gépen hogy maga a windows sem indult már el update után. Nem is sorolom, mindíg tele vannak a hírek hogy így és úgy bugos az update.
Hozzáteszem én sem telepítenék mást mint 10-est. De azt el kell ismernem hogy a win7 stabilabb volt irodai környezetben mint a 10-es ezekkel az össze vissza updatekkel. -
LGG555
aktív tag
Hogyan lehet egy ekkora elefánt méretű bakit beletenni egy viszonylag jó operációs rendszerbe, azért mondom hogy viszonylag jó mert a WIN 10 az első windóz ami hosszú hónapok óta nem lassult be és nem kell újratelepíteni.
-
salaud
aktív tag
SSD-k esetében havi egy alkalomra csökkenti a defragmentálás lehetőségét
SSD-k esetében a defragmentálás lehetősége nulla kéne legyen. Javítsd légy szíves, szerintem (remélem) optimalizálást akartál írni...
-
gabro0
őstag
SSD esetén nem csak TRIM-ről van szó? Töredezettségmentesítésnek nincs is értelme.
(Szerintem ezért nevezték át töredezettségmentesítőről optimalizálóra, mert amikor kitalálták a nevet, nem igazán volt még SSD technológia.)
-
-
törölt tag
Engem érdekelne, hogy egy ilyen becsúszott hibánál, mekkora tömegnek kell ahhoz összegyűlnie, hogy a hiba kijavítása prioritást kapjon?
Mert itt ha jól számolom eltelt 4 hónap, és maga a hibát felteszem nem valamilyen mélyre ágyazott probléma váltotta ki, ahhoz hogy ennyi idő legyen megoldani, validáltatni, kiadni a javítást, köztes frissítésbe nem kerülhetett volna bele? -
kurta9999
tag
Ezekszerint tényleg létezik ez a hiba, régebben hallottam már, de nem vettem róla tudomást. Lassan egy éve fast ring (development vagy mi az új neve) insider vagyok, bízom benne, hogy nem fog történni semmi az SSD-mmel ezek után. Szóval pár hónapig napi renden defragmentálva volt a gépem, nem semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft végre kijavította az új, May 2020 frissítés által behozott hibát, ami sokakat eltántoríthatott a csomag telepítésétől.
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Apple watch Series 10 46mm Rose Gold GPS bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest