- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
Bocsánat, nem néztem a dátumot..... nemtom lehet-e ilyet ide írni, de árgép.hu.-n 95k környékén van.... Azt hozzá kell tennem, hogy konkrétan nem érdeklődtem utána az adott üzletnél, mert ilyenkor az szokott lenni: most pont nincs, talán jővő héten.... az már egy másik beszerzés.... hát a válság, meg a euro forint viszonya miatt már csak 110k-ért tudjuk adni...bla-bla....
-
TomiLi
addikt
[Itten] ph.-n is lehet már kapni
hát nem olcsó.....
Eddig MSI-t számításban sem vettem (lehet helytelenül) de ez a Eclipse Plus nagyon szép.... de érdekelne, hogy mennyire stabil egy kis tuninggal.... -
tibz03
őstag
Miért, mi a gond a S-ATA-s írókkal? Én már kb. 2 éve olyat használok, és nem volt még az égvilágon semmi gondom. Vagy valami olyasmi oka van, hogy lassabb az adatátvitel S-ATA HDD és S-ATA író között, mint S-ATA HDD és P-ATA író között (nem tudom, hogy lassabb-e, csak feltevés)?
-
MaciG
addikt
Nagyon tetszetős ez a sötétkék-fekete design.
-
X@b3e
addikt
A plexis ház alap hozzá, különben a diagnosztikai ledeket csak periszkóppal nézheted meg. De tetszetős a "nagy" lap. Sztem meg kell még IDE is, én speciel nem cserélnék SATA-s íróra még most sem.
-
ChRiS_RS
aktív tag
Ki a retket érdekel, hogy hogy néz ki az alaplap???
Legyen stabil, gyors, jól tuningolható és kész.
-
Joachim21
őstag
Azt észrevette vki, hogy a micro-ATX lapon, a processzorfoglalat körül 4 lyuk van? Ez most azért, hogy lehessen forgatni az asszimetrikus hűtőt, vagy pedig azért, hogy LGA.775ös hűtőt is rá lehessen applikálni???
-
mephi666
nagyúr
válasz
antikomcsi #27 üzenetére
azért szerencsére a sata csatikat 90fokkal elforgatták... (sok helyen láttam olyat, hogy nem... :S) bedugdosod a kábeleket és nyomhatod is a téglákat a slotokba
inkább a szellőzéssel lenne gond... hacsak nem akarja valaki vizezni a mATX házat
de legalább lenne egy kisméretű szgp-ház kinézetű konvektor télre
-
Jó érzés tudni, hogy végre az msi matx lapjaiba is szerelhetnék 2db. gtx295-öt.
Még akkor is megéri, ha semilyen más slot nem marad használható, és a sata csatik használata is egy új kihívássá válik.
-
mephi666
nagyúr
egy ilyen picikébe, matx házba, poén lenne belezsúfolni 2db hőtermelő nagyágyút, aztán lehetne a házban csirkecombot sütni meg pizzát melegíteni
szép alaplapok, de brutálisan túl vannak árazva... ennyit nekem nem érnének... 1db 0-val kevesebbért viszont jó vétel lenne nagyon -
törölt tag
válasz
#72042496 #23 üzenetére
Illetve biztos, hogy Xtreme Audio-t? Mert annál teljesen más a kimenetek losztása. Van egy olyan sejtésem, hogy ez egy sima alaplapi hangchip lesz, csak külön NYÁK-ra tették, s ráhúztak egy X-Fi matricát.
Nem mintha különösebben érdekelne, de ha megvenném a lapot, s csak akkor derülne ki, hogy ez egy alaplapi "kártya", köze nincs az X-Fi-hez, biztos ideges lennék.
-
törölt tag
Tényleg, ez már fel sem tűnt.
De elég drága feature ez, ha több, mint 700 dollárt kérnek érte. Ennyiért nem kell.
Másban amúgy sem nyújt ez többet, mint mondjuk az ASUS vagy Gigabyte X58-as lapjai, ja de mégis. Adnak hozzá egy szutyok Xtreme Audio-t, aminél a már igencsak koros Audigy 2 is sokkal jobb. Hurrá.
A MicroATX-es variáns amúgy is jobban tetszik.
-
vittuka
aktív tag
150k-t nem er egyik sem?
15k-t ernek maximum, csak valakinek ki kell fizetnie a fejlesztest is, meg neha a semmit +kis design +egy-ket aprosag. De lesz aki megveszi ezeket, csak kevesebbet kell gyartani belole!
-
nádasi
tag
Kalapá'nám le az MSI "hőfogó" feliratot a déliről.
-
sniper elite
senior tag
Nem is az hogy MSI, 150k-t egy alaplap se ér szerintem, maximum felső határ az olyan 90 körül van, vagy akkor legyen rajta valami olyan egyediség ami más lapokon nincs! Mondjuk olyan vízhűtés amire csak rá kell kapcsolni a procit, meg minden mást, szóval beépített tartály meg pumpa meg minden legyen rajta
-
tome.jr
addikt
A mostani VGA blokkok mind vastagabbak mint az egy slotos gyári hűtések, ezért szerintem max csak egy slotos gyári hűtésű VGA-ból fér bele 4 db a lapba. Max valami egyedileg gyártott blokk az ami csak egy slotot foglal. Amúgy nem a házzal van gond, hanem a lapba nem fér bele.
-
Skizz
addikt
válasz
sniper elite #9 üzenetére
Mindig hatalmas marketinget kaptak az új deckái megjelenés előtt, aztán mindig is nagyobb volt a füstje mint a lángja. Sose mentek túl jól tuningban, a vidámpark az nb-n egy vicc volt, meg lehetett hallani ezt azt.
Asussal meg GB-tal azért elég sok rekordot láthattunk (dice, ln2)
-
SzlobiG
félisten
Az eclipse Plus nem is néz ki rosszul.
-
CUskater
tag
-
P00By
nagyúr
Eclipse Plus nagyon jól néz ki! Kár, hogy MSI...
-
sniper elite
senior tag
MSI Eclipse Plus iszonyatosan jól nézki, talán eddig a legszebb alaplap a piacon, max a Giga x58-as Extreme lap veszi fel vele a versenyt külsőre! Mondjuk ennyi pcie slot hely tényleg felesleges!
-
ngabor2
nagyúr
mehet abba nagyobb is, ha pl. megfelelően kialakítva vízzel hűtöd. az a házon belül kisebb helyigényű.
a mATX lapon, ha jól látom, megoldották, hogy az lga775 hűtő is jó legyen. ez dicséretes, bár nem hinném, hogy aki i7-re vált, azt épp egy hűtő ára fogja padlóra vinni.
szintén a mATX-nél a pcie4x vége nincs lezárva, tehát gondolom perverzebbek esetén ide is mehet videokártya, max. 4 vezeték kihasználásával, és akkor már a 16x slotban pl. 8x-os kártyát (mittomén raid vezérlő, vagy hasonló) is mehet. nem is értem, hogy ha ilyen módszerrel épül fel a pcie, akkor miért 3x1-et tesznek rá általában, miért nem 1-2 x4-et, aminek az elosztását utána lehet állítgatni. komolyabb cuccokhoz úgyis min. x4 slot kell, az x8-at már nem pc-kbe szánják, x16 meg "csak" a videokártya.
-
tome.jr
addikt
Természetesen CrossFireX rendszerek is kialakíthatók, akár négy videokártya együttes használatával is
A 3. sínbe csak egyslotos VGA fér, ebből kellene 4 olyan ami tudja a CFX-et. Ez ha jól tudom maximum a 4850-es lehetne. Ki épít ebből CFX-et?
-
Devid_81
félisten
MSI Eclipse Plus-ról lassan lekopott a sima PCI is
Nem mintha nekem tele lenne tűzdelve a lapom mindenféle plusz eszközzel, de épp azért vagy 2db nem árt(ana) -
rootkiller
őstag
Nah ebbe a deszkába megy a Tri-SLI mellé a PhysX is.
-
Taky
senior tag
Na ez nem lesz olcsó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A csúcskategóriába érkezik az Eclipse Plus, az X58M pedig a microATX alaplapok sorát gyarapítja.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest