- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hobby elektronika
- Apple asztali gépek
- Google Home/Nest
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
siriq
őstag
Azt is mondhatnam, hogy meg egy 4K-s intohoz is keves amit megmutatnak ma abbol, amit lehetne csinalni. Nna mindegy. Nem fogok mergelodni ezen sokak.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
siriq
őstag
Az biztos. Mert a jelenlegi megvalositasa kb, a sivatagban elerheto viragzo viragok szamaval elerheto. Annyira torik maguk a cegek.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
siriq
őstag
Ez inkább a holnap technológiája, mintsem a máé
Ahhoz kepest amiota a procim tudja, a mai napig hasznalom9Sot amikor az ms patchet kellett letoltem a 939-s rendszerem miatt, mar akkor hasznalatam). Engem nem zavar hogy a C1 nem tudja, nem azert irom.[ Szerkesztve ]
-
P.H.
senior tag
Ennél kicsit kifinomultabb a helyzet a VT-d-vel is: eddig valóban megvalósított alkalmazása (ahogy az AMD IOMMU-nak is) ugyan csak az, hogy virtuális gépekhez lehet rendelni egy-egy hardware-t, de egészében sokkat túlmutat ezen.
Az Intel eléggé elrejti a lehetőségeket:
Intel® VT consists of technology components that support virtualization of platforms based on Intel processors, thereby enabling the running of multiple operating systems and applications in independent partitions. Each partition behaves like a virtual machine (VM) and provides isolation and protection across partitions. This hardware-based virtualization solution, along with virtualization software, enables multiple usages such as server consolidation, activity partitioning, workload isolation, embedded management, legacy software migration, and disaster recovery.Az AMD sokkal konkrétabban fogalmaz:
The I/O Memory Management Unit (IOMMU) is a chipset function that translates addresses used in DMA transactions and protects memory from illegal access by I/O devices.
The IOMMU can be used to:
• Replace the existing GART mechanism.
• Remap addresses above 4GB for devices that do not support 64-bit addressing.
• Allow a guest OS running under a VMM to have direct control of a device.
• Provide fine-grain control of device access to system memory.
• Enable a device direct access to user space I/O.A két technológia kb. ugyanazt takarja: (megfelelő OS és/vagy driver támogatás mellett) a futó programok a lapozáshoz hasonló (gyakorlatilag annak megfelelő) memóriavédelemmel együtt kezelhetik egyszerre a hardvereket és azoknak is ugyanilyen szintű védelem mellett, teljeskörű hozzáférésük van a rendszermemória programonkénti részeihez. Hasonló a virtuális memóriához: az sem virtuális gépekre, hanem nagyon is valósan egymás mellett futó programokra vonatkoznak.
Ez inkább a holnap technológiája, mintsem a máé - főleg, hogy az IOMMU és a VT-d csakis 64 biten alkalmazható -, viszont nemsokára (pár éven belül) valószínűleg ez lesz a standard, ahogy a virtuális memória is gyorsan beépült anno a köztudatba.
[ Szerkesztve ]
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz peterm711 #54 üzenetére
Google Translate-tel fordítva a HT4U anyaga: Intel has confirmed that the C1 stepping is actually a bug with VT-d is present. In a few weeks, this problem will be remedied with a new C2 stepping. Until then, Intel is the recommendation of his partner, VT-d in the BIOS to disable by default or do not offer the option.
Az ARK esetében valszeg előre kalkulálnak a C2 steppingre, ami támogatni fogja ... a C1-et, meg gyorsan elfelejtik.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
peterm711
aktív tag
Az ARK szerint a 3930k támogatja a vtd-t, vagy az is kamu? A 3960k fent sincs még. ark
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
az Nvidia féle Kepler GPU-nak már kell a vt-d hogy bele tudjon túrni a rendszermemóriába. igaz, az még nem most fog megjelenni, de így már igenis érdekeltek a játékosok hogy egy nekik szánt cpu-ban legyen vt-d.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
szacsee
nagyúr
No igen, de ha a hülyeség szorgalommal párosul nincs elképzelhetetlen.
atti_2010: Nem akarok kötözködni.
Na jó egy kis vita nem árt.... de csak azért mert intel nem szervernek szánja az X79-et Te is tudod. Miller Vérpistike pedig kb tesz rá magas lóról, hogy mi az a vt-d és nem is tudja.
Az más kérdés, hogy aki nagyon hullámzik a VT-d után annak nagy valószínűséggel nemcsak az hiányzik, hanem az AMT és a vPro is. Ezután nemcsak az az érdekes, hogy mit tud az új proci és mit nem, hanem hogy hova szánja az intel.
Ezt az összehasonlító táblázatot megnézed és máris látni fogod, hogy nem mérnököknek, vállalati szerverek helyére szánja, hanem otthoni júzereknek. (kis érdekességképp bedobtam az elődöt is a táblázatba)
Mellesleg az ilyen táblázatot, illetve a chip ezen oldalának bemutatását hiányolom az összes PH tesztben. Q67-ben be lett mutatva, mert ezek nélkül nem is lenne létjogosultsága a piacon szvsz.
Azt, hogy hány USB, PCI-E sáv, hány csatornás ram, stb az alaplapok gyártói is leírják, viszont a chipset tulajdonságait nem.[ Szerkesztve ]
-
Vico87
tag
válasz WayneGace #38 üzenetére
Úgy tűnik a kollégák nem nagyon vágják, úgyhogy leírom. Van a VT-x és a VT-d. Előbbi abban segít, hogy hatékonyabban tudja a virtualizációs környezet (VMware, VirtualBox, stb...) kezelni azokat az eseteket, amikor a vendég OS olyan műveletet akar végrehajtani, amit neki csak akkor szabadna, ha ő lenne a gazda OS (pl memóriát lapozni RAM és disk között, privilegizált utasításokat futtatni, stb...). Ezeket az utasításokat a virtualizációs környezetnek "el kell kapnia" és végrehajtania vele ekvivalens műveletsorozatot, így a vendég OS (jó közelítéssel) elhiszi, hogy csak ő fut a gépen. Ezeket a VT-x gyorsítja. A VT-d ezzel szemben az átlagemberek számára sokkal kevésbé lényeges szolgáltatás (csak ugyebár sírni jó ), amely azt teszi lehetővé, hogy hardver elemeket "ráköss" a virtuális gépre, mintha "abba lenne beledugva" (pl. van két grafikus kártyád, egyiket odaadod a VM-nek VT-d segítségével, így kb. hibátlan 3D gyorsítást kapsz a VM-ben, de szerverekben arra használják, hogy hálókártyákat adjanak a VM-eknek, mert így kisebb overheaddel tudnak kommunikálni, azaz nagyobb sávszélesség érhető el). Nyilván ilyet csak akkor lehet megtenni, ha erre a chipset és a CPU fel van készítve.
-
LordX
veterán
válasz FireKeeper #42 üzenetére
Ami kb kötelező feature normális virtualizáció implementációhoz
-
T_Stark
őstag
Hibás procit tessék tessék, óccsón adom, 300K
-
Graphics
Jómunkásember
Ilyenbe hogy fut bele az Intel?, egy ilyen árú procit hibával kiadni? :
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz FireKeeper #39 üzenetére
illetve pontosítok, az I/O virtualizációhoz kell.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
atti_2010
nagyúr
A Vt a Virtualizációhoz kell, ha ez nem működik akkor az egyértelműen egy selejt proci amit nem illene 1000$ áron eladni.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
WayneGace
őstag
Mi az a VT-d szolgáltatás?
BestSecret invitációt privátban adok.
-
Mozsa
tag
válasz FireKeeper #35 üzenetére
-
FireKeeper
nagyúr
egyébként az amd-nek is volt 1000 dolcsis procija, csak azt tényleg nem vették, mert kettőnek nem volt annyi teljesítménye, mint 1 db intel 1000 dolcsis procinak
nem csak trollkodsz, de tévedsz is...
-
atti_2010
nagyúr
Mit vagy úgy kiakadva attól a léépítéstől? Az nem karosítja meg a vásárlókat, és nem is tudod átlátni az okát.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Oliverda
félisten
Ígérjük a végleges kitiltásodról pirossal kiemelt hír lesz a címlapon. Már el is kezdtük megírni.
Amúgy abszolút semmi közöd hozzá, hogy mit és milyen formában közlünk le. Csinálj saját oldalt, és ott azt és úgy írsz ahogy kedved tartja.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
atti_2010
nagyúr
Nem arról van szó hogy kinek hiányzik kinek nem, ha veszel egy méregdrága Ferrarit nem azt várod hogy ne működjön a rádió "mert úgy is a motort hallgatod".
[ Szerkesztve ]
-
Youri
veterán
Ez gyors volt
RTX ON
-
vanhalen
senior tag
"Látom képben vagy, mint Mona Lisa!
Pont azért írta az Intel b2 steppinges 1155-ös szériájú alaplapjait, mert azok SATA2-es vezérlője szériahibás.
Pont azért írta az Intel SSD-it, mert a 310-es változat firmware hibás.
Pont azért írta, ezt a CPU-t, mert szériahibás.Látom értetted a cinizmusát!"
Veled ellentétben én NEM itt élem az életem és ha már ennyire vicces a srác (bocsánat: ironikus) esetleg mellé tehetne egy kis infót arról is, hogy mire utalgatott nemde? (ahogyan TE voltál szíves kipótolni)
Tudom, hogy ÉN vagyok a hülye, meg minden és kívülről kellene vágnom minden chipset, proci és ssd összes stepping/egyéb hibáját 8-10 évre visszamenőleg, hisz más dolgom sincs, mint hogy az ilyesféle híreket bújjam folyamatosan
[ Szerkesztve ]
-
vanhalen
senior tag
"Szerintem jól érted, legalábbis nekem ez jött le a hír alapján"
Akkor a válaszom eme csodálatos hírhez:
Tanárnő az osztályban okítja a kisdedeket:
- Gyerekek, mondjatok egy egész mondatot "békával" és "hajóval"
Gázsika jelentkezik..
- igen Gazsika?
- Béééka**od a f**om, hajaóó, hanemjaóó
Ezt így Intel-re vetítve
Megjegyzés: NEM vagyok AMD-s, nem trollkodás, csak hánynom köll...
-
LGLuke
őstag
Látom képben vagy, mint Mona Lisa!
Pont azért írta az Intel b2 steppinges 1155-ös szériájú alaplapjait, mert azok SATA2-es vezérlője szériahibás.
Pont azért írta az Intel SSD-it, mert a 310-es változat firmware hibás.
Pont azért írta, ezt a CPU-t, mert szériahibás.Látom értetted a cinizmusát!
-
tlac
nagyúr
a sok fújoló közül bárki is tudja, mint az a vt-d?
nem hiszem, hogy hiányozna bármelyiknek is... -
vanhalen
senior tag
Nakéremszépen.
Tehát akkor, hogy jól értem e: Az Intel új, 1 napos procijáról miután konkretizálódott, hogy milyen stepping-el érkezett (C1) ez a "ht4u" rákérdezett Intelnél, hogy "igaz e, hogy hibás a 300000 Ft-os, frissen kidobott csúcs CPU-tok Vt-D része ti meg itt sunnyogtok szépen csöndben?" Most ez komoly hír, vagy fake?? ÍGY kell megtudni egy csúcsprocesszorról ilyen alapvető infókat? Egy pletyka alapján rákérdez egy netes újság, különben meg "elfelejtik közölni"?? Ezeket főleg melóra veszik basszus. Nekem pl. KELL a VM-hez. Ezek szerint szó nélkül és a pofámba vigyorogva, sunnyogva közölnék, hogy fáradjak a kasszához, miközben már régóta tudják, hogy hibás terméket sóznak rám?
VAGY MIVA' BZMG?!Most én vagyok a hülye és rosszul értem??
(#4) arty "mellé egy ilyen C1-es sandy, aztán bebootolnám a virtuális gépeimet..."
Az jó, mert a cikk épp arról szól, hogy nem műxik a Vt-D..
[ Szerkesztve ]
-
Mozsa
tag
válasz atti_2010 #17 üzenetére
a különbség csak annyi hogy az intelt így is megveszik, a bull-t meg csak azért, mert olcsó, és sajnos van akinek csak arra van pénze.
És ha megnézed azt a cikket, amit itt nem hoztak le, hogy mennyi embert bocsát el megint az amd, mert a forgalom növekedés mellett is csökkent a bevétele, rájössz, hogy azért van ez, mert olcsón adja a cuccát, minimális haszonnal. Ez pedig azért van, mert egyébként nem kellene senkinek.
egyébként az amd-nek is volt 1000 dolcsis procija, csak azt tényleg nem vették, mert kettőnek nem volt annyi teljesítménye, mint 1 db intel 1000 dolcsis procinak
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz FireKeeper #16 üzenetére
Igen de ott le vannak tiltva a hibás magok és le is árazzák ennek megfelelően, de itt egy hibás rész van a működő magban és nem igazán tűnik leárazottnak.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
-
(ÉN)közPONT
őstag
Hát igen....
Nemigen törődnek azzal ,hogy az emberek jellemzően keményen megdolgoznak 1-1 ilyen hardver áráért !
Nembaj ha sz@r...majd kicseréljük (jobbesetben) ..ez még akkor is bosszantó ,hogyha vki játékra vesz egy ilyen holmit mert neki is az idő pénz,de aki melóraMiért kapkodnak? piaci verseny...az ad el aki elöbb dob ki a placcra vmi durvábbat ..lényegében a két vezető márka fej-fej mellett néhány havonta kihoz vmit a piacra ..amivel azt is sugallja ,hogy vedd meg ezt a modellt mert az elöző már elavulóban van
Fogyasztói társadalom rulzRocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
Móci
addikt
válasz (ÉN)közPONT #9 üzenetére
Hát jah, csak itt egy kicsit drágább kategóriában sikerült elkúrni a dolgot. Mondjuk én sem értem, hogy minek siettek ennyire.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
atti_2010
nagyúr
Most vihetem vissza a tegnap vett C1-est.
-
x_o_n
veterán
ez kissé csalódás..na de minek rohannak igy?
-
arty
veterán
Szívesen összeraknék egy fullintel gépet:
Valami B2 steppinges lap, sata3 portjaira kötve 2db 320as srozatu intel SSD raid0-ban, mellé egy ilyen C1-es sandy, aztán bebootolnám a virtuális gépeimet...
(oké, hogy lehetetlen, de "jó" eljátszani a gondolattal )
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Móci
addikt
Csak cserélik, ha már nem egy 2 forintos prociról van szó.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Boxi88
őstag
Micsoda mázli, hogy nem szaladtam tegnap megvenni a C1-t...
-
Yutani
nagyúr
Ez szép, gyorsan megy a fejlesztés.
Csak jönne már a Bulldozerből a C stepping!
#tarcsad
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest