Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balage76
senior tag
Alakul a cikk!
Vannak gyártók akik a célzott felhasználáshoz optimalizálják az ehhez hasonló csúcskategóriás kártyáikat. A microSD kártyákat a döntően tablet/mobil felhasználás miatt a sok apró fájlra/adatelérésre, a "normál" SD kártyákat (a fényképezőgépek miatt) inkább a szekvenciális írásra/olvasásra. Ezért van az, hogy két látszólag azonos kártyából (ugyanaz a termékcsalád + azonos kapacitás) a microSD 70/20MB/sec míg a full size 80/40MB/sec. Itt van ilyen vagy ezzel nem törődtek?
"lényegében egyenértékű a SanDisk Extreme családjával"
Ugyanott készülnek, ugyanaz a belsejük, csak ezek kiesnek a "top quality" minőségi válogatáson, így nem kerülhet rájuk a SanDisk Extreme matrica. -
rudi
nagyúr
Valószínűleg hasonló a helyzet, mint a SanDisk Extreme családba tartozó, hasonlóan specifikált microSD kártyájával. Szintetikus benchmarkokkal, amire rendszerint ezek a gyártók által megadott "up to" értékek vonatkoznak (gyakran meg is jelöli, hogy Attoval vagy crystal markkal vagy mivel mérve), hozzák a felírt számot, a gyakorlatban pedig egy jó gyors kártyaolvasóval és PC-vel, nagy fájlok esetén hozható ez a tempó.
Jelenleg tudtommal nincs forgalomban olyan telefon vagy tablet, de tán (fél)profi fényképezőgép sem, ami 45 MB/s-os (vagyis 360 Mbps-os) írási tempóra képes. Esetleg a csúcs filmgyártásban vagy a legkomolyabb stúdió fényképezőgépeknél előkerülhetnek ilyesmi számok, de ahhoz már olyan adatmennyiség társul, amihez egy 16 vagy 32 GB-os flash tároló édeskevés (hiszen 360 Mbps-os bitrátánál 12 percnyi felvételre elég a 32 GB), inkább gyors SSD-kre vagy gigabites hálózaton keresztül RAID tömbre vagy fene tudja mire mentenek.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
-
Zotya84
őstag
Most, hogy már mindenki leírta a kártyát, szerintem tök felesleges volt, a renomén már nem segít szerintem, mert sokan ezt nem fogják újraolvasni.
Viszont ennek fényében kérlek a 2. hsz-m legyetek szívesek törölni, mert így már nem érdekes.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
Zirowe
nagyúr
Odairjak, hogy 45mb/s, de annyi ero mar nincs, hogy pontositsak, hogy irasi vagy olvasasi.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
rudi
nagyúr
Fontos: kimaradt az anyagól, hogy a kártya UHS-I támogatású és 45 MB/s-os csúcssebességre is képes, lényegében egyenértékű a SanDisk Extreme családjával.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Benzoldog
tag
Én nekem Samu 32 GB-os (class 10-es) microSD kártyám van és 10 ezerbe került, szerintem is túl van árazva ez a Hama kártya.
[ Szerkesztve ]
-
zdanee
őstag
Hátööö... ezt nem előzte meg valami mélyreható piackutatás, ügye jól érzem?
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
kromatika
veterán
Ennyiért ez sajnos felejtős.
-
Armagedown
őstag
Nem is tudom, Hama memóriakártyát vegyek, vagy fele ennyiért Kingmaxot
#11 Pl megkeresed ezen az oldalon[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
embe
nagyúr
Szondázzák a piacot. Megnézik a leendő vásárlók reakcióit....legfeljebb nem veszik figyelembe a döntéseiknél. Annyi a HAMA mellett szól, hogy azért gagyihoz nem (-nagyon) adják a nevüket.
[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
bteebi
veterán
-
vittorio7
őstag
Ez a termék nem szimpatikus nekem.
-
Balage76
senior tag
Egy UHS-1 Grade 1 kártyánál 10 MB/sec írás nagyon kevés, ennek stabilan minimum a dupláját illene tudnia (bár a szabványban valóban ennyi a minimum)... Nem is a Class10-et kellene hangsúlyozni, mert ennél a kártyánál nem ez a fontos.... dehát ezt a vásárlók (vagy az itt olvasgatók) kb 1 ezreléke értené, ahogy ez a hozzászólásokból és abból hogy árban mihez hasonlítják látszik is.
Maradjunk annyiban, hogy ez egy rosszul megírt PR cikk lett. Ez így inkább image romboló mint építő hatású, dehát a HAMA biztos tudja mit akar.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Miért kell 10es?
Szerintem egy class6 bőven elég mobil fhd videó rögzítésre (ami ugyebár 48mbit/s-nek felelne meg, de vegyünk le 8-at a veszteség kedvéért, még így is bőven sok mobilnál a 40mbit/s írási sebesség szerintem).
Kameránál már fontos a c6-c10 különbség fhd videónál, de mobilnál nem hiszem.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
WZP
aktív tag
Egy telefonos 1080p felvételhez pontosan mekkora class kell ? micro SDHC jelent-e plusz sebességet telefonoknál ?
Inter Arma Enim Silent Leges
-
NGA
addikt
Én most vettem 4800 Ft-ért az emag-on 32 gigás kingmax kártyát 5 év garanciával, class10-est. És tud is annyit. Hihetetlen drága ez!
-
Zirowe
nagyúr
Frankó ez a hama blog.
Írnak folyamatosan a többi piaci szereplőhöz képest késéssel megjelentetett termékekről, de legalább drágák, majd a kommentekben rögtön jönnek a termékek valós árai.
Hogy ez miért éri meg hétről hétre a hamának, azt nem tudom, de ezeknek a memkártyáknak az árazása is megint mókásra sikerült.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
kovy79
őstag
Ennyi pénzért már normális kártyákat is simán lehet venni, nem ilyen hulladék márkát...
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
zoli03
őstag
Árazás előtt nem nézték meg, hogy mennyibe kerülnek ezek a memóriakártyák? 2500-3000 Ft között többféle 8 GB-os Class 10-es kártya is van, ez meg majdnem kétszer annyiba kerül.
De még a 16 GB-osok is olcsóbbak, mint ebből a 8 GB-os.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest