Hirdetés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen széket vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós kamerák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
"A tablet nem biztos, hogy hamarabb lemerül (4500-as akkum van perpill)."
De. Ebbol a szempontbol a tabletek egyszeruen sehol sincsenek az e-inkes megoldasokhoz kepest.
"Megnézem a backupodat 120 év múlva.."
A jelenlegi tapasztalatok alapjan a backupok sokkal jobban mukodnek, mint a papirra nyomtatas.
-
Geller72
veterán
"Ennyi erovel azt is mondhatnad, hogy mivel egy utvefuroval kozel azonos arban mar lehet tabletet venni, ami tudasban/funkcionalitasban osszehasonlithatatlanul jobb vetel, ezert ezutan a betonba a tipliket tablettel furjuk be. "
-Említettem már, hogy néha túlzásokba esel?
.
"Backup?... Ugyanis az ekonyvekrol teljesen automatizaltan tudsz offsite backupot tartani, tobb peldanyban (a meretuknel fogva akar egy gmailes emailfiokban is). Papirkonyveknel ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen."
-Tényleg? Megnézem a backupodat 120 év múlva..
. (Remélem..
)
-
Geller72
veterán
Nem arra való, és nem is kell, hogy kiváltsa, NEKEM (mint ahogy a szerintem szónak is ezt kellett volna sugallnia) mindegyik könyvem jobb, ha fizikailag is megvan. A tablet nem biztos, hogy hamarabb lemerül (4500-as akkum van perpill). Olvasni valóban nem ezen szoktam, csak azt, amit máshogy nem tudok, vagy gyorsan kell az info. De sry, ha zavar az, hogy elmondtam a véleményem.
-
dabadab
titán
"Magam részéről szükségesnek tartom, hogy a könyv fizikailag is meglegyen. Akármikor levehessem, és ne tűnjön el, amikor egy ilyen szar elpukkan.
"
Backup?... Ugyanis az ekonyvekrol teljesen automatizaltan tudsz offsite backupot tartani, tobb peldanyban (a meretuknel fogva akar egy gmailes emailfiokban is). Papirkonyveknel ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen.
"Az e könyv olvasókat részemről azért sem tartom semmire, mert közel azonos árban már tabletet lehet venni, ami tudásban/funkcionalitásban összehasonlíthatatlanul jobb vétel."
Igen, a tablet tobbet tud, csak eppen konyvolvasonak nem igazan jo. Ennyi erovel azt is mondhatnad, hogy mivel egy utvefuroval kozel azonos arban mar lehet tabletet venni, ami tudasban/funkcionalitasban osszehasonlithatatlanul jobb vetel, ezert ezutan a betonba a tipliket tablettel furjuk be.
(Es akkor itt egy kicsit lehetne feszegetni azt, hogy pl. a Kindle 3 milyen tablettel van kozel azonos arban.)"Egy 1875-ös kiadású könyvnek összehasonlíthatatlanul nagyobb a varázsa, mint annak digitális formája."
Lehet. Viszont egyreszt a konyvek java nem 1875-os, masreszt altalaban a praktikum, mint szempont, magasan veri a varazst.
-
worxland
addikt
Amikor egy ilyen szar elpukkan, akkor előveszed a mentést (pár ezer könyv elfér egy DVD-n), átmásolod egy memkártyára és beteszed egy újabb ilyen szarba. 1875-ös kiadású könyv sincs mindenkinek otthon. De mutasd meg, hogy ki mondta, hogy a Kindle arra való, hogy kiváltsa a te antik könyveidet? Miért ne mindjárt az Ómagyar Mária-siralom helyett rakjuk ki a múzeumba? Vagy a Tízparancsolat helyett? Tablet vs e-olvasó: a tablet képernyője nem szembarát, az akksija hamar lemerül és napfényben nem olvasható. Ennyi hátrány elég ahhoz, hogy a piaci résben megéljen az e-ink alapú olvasó.
-
Geller72
veterán
válasz
dear plastic #38 üzenetére
L.O.L...
.
Mondjuk egy Verne könyvben mit keresnél "kontroll-effel"? Azt hittem, hogy egy könyvet VÉGIG kell olvasni, nem keresgetni benne. (Állításod tankönyvekre, egyéb, hasonló jellegű könyvekre igaz.)
A témához: A büdös életben nem lesz nálunk verseny ebben a tekintetben, mert a mai felnőttek közül sokan, a fiatalok nagy része egyáltalán nem olvas. Magam részéről szükségesnek tartom, hogy a könyv fizikailag is meglegyen. Akármikor levehessem, és ne tűnjön el, amikor egy ilyen szar elpukkan.
. Az e könyv olvasókat részemről azért sem tartom semmire, mert közel azonos árban már tabletet lehet venni, ami tudásban/funkcionalitásban összehasonlíthatatlanul jobb vétel. Örülök, hogy komoly "készletekkel" rendelkezem könyvekből. Egy 1875-ös kiadású könyvnek összehasonlíthatatlanul nagyobb a varázsa, mint annak digitális formája.
. És értéke is.
Szerintem.
-
dear plastic
csendes tag
nem is csoda, a papírkönyv csak egy idejétmúlt tereptárgy már a lakásban. ha olyan expertek lennének, hogy lehetne bennük crtl-f-fel keresni, talán fel tudnák venni a versenyt, de szerintem enélkül maximum a művészeti albumoknak, esetleg szótáraknak marad piacuk.
-
sti10p
senior tag
Ennek akkor lenne igazán értelme, ha a tankönyvek is nagyobb számban jelennének meg e formátumban. Aki valaha járt felsőoktatási intézménybe tudja micsoda káosz szokott lenni egy-egy könyv beszerzése, vagy egy rakat tárolása/cipelése. Valami kölcsönző rendszert is kitalálhatnának rá drm-el, hogy olcsóbb legyen, a hagyományos mintájára és pesze a hátrányai nélkül. Szerintem ezt egy kis ideával simán be lehetne szervezni a közoktatásba, hogy mindenki jol járjon. Azt meg már csak találgatni sem fogom, hogy magyarországon mikor fog beindulni egy ilyen rendszer, feleslegesen nem idegesítem magam. Itt a technika kérem, ideje lenne értelmesen használni is.
-
kraftxld
félisten
válasz
bolondember #31 üzenetére
Minek, aztán nem lehet menni az ASVA-val és az ARTISJUS-al karöltve óbégatni, hogy a nyavajás kalózok szétverték a piacot, tessék minden pdf-et megjeleníteni képes eszközre 50e Ft-os jogdíjmatricát nyomni, majd igazságosan szétosztani a bestseller írók között.
-
jerry311
nagyúr
válasz
bolondember #31 üzenetére
Nem, mert esetleg kiderülni, hogy lenne piaca itthon is az e-könyveknek és nem lehetne a letöltésekre fogni a mostani gyenge szereplést.
-
bolondember
MODERÁTOR
nem akar esetleg a libri és az alexandra pár hónapra idehívni pár amazonos fickót, akik elmagyarázzák, hogy is működik ez?!
-
floatr
veterán
Hát először is a "Nem kéne 6 kilót a gyerek hátára akasztani minden nap..." alapján én az általánosba járó gyereket azonosítottam be, ide mi gyerekenként nem fizetünk 10eFt-ot tankönyvekre. A gimit még nem tudom, majd jövőre, de elsőre kicsit túlzásnak érzem ezt a 30-at, művészeti extrákkal spec gimnáziumban láttam egy 27 eFt-os tanévkezdést, de ez messze nem átlagos.
De: egyrészt tegyük fel, hogy 3 év alatt kiperkálná a szülő az eszköz árát, és akkor már azt is feltételeztük, hogy van magyarországi forgalmazó, mert a hazai megoldások lényegesen drágábban, a rendszerbe meg nem ezen az áron kerülne be. Másrészt tegyük fel, hogy az a kisiskolás nem szedi darabokra a 3 év alatt a kütyüjét -- na ez a keményebbik dolog, egyik gyerekem esetében sem tudnám magabiztosan rábízni az osztálya nagy részére az olvasókat, vagy egyéb cuccokat. Harmadrészt tegyük fel, hogy bár hangsúlyozottan nem ajánlják, de használják rendszeres netezésre -- ki ad hozzá bármilyen supportot, és miből?
Aztán menjünk tovább. Már az e-napló rendszere is baromi sokba kerül országos szinten. Ha egy ekkora online rendszert kéne fejleszteni, és fenntartani, tartalommal folyamatosan tölteni, felügyelni, stb... az durvasokba lenne még ezen felül a sw/hw a kiszolgáláshoz, ráadásul ilyen szintű felhasználásnál elosztottan inkább...
Már az e-naplós rendszert sem lehet a szülökre terhelni, azt is a jóságos állam perkálja ki. De hogy ne menjünk messzire az oktatáshoz felhasznált ms szoftvereket sem a ms nem szponzorálja (pedig ez a fajta oktatásnak álcázott marketing leginkább neki jó), de a szülők sem veszik meg, bárhogy rinyál a gyerek -- az állam perkál ezek után is, de a többi szoftverért sem fizet a tanuló/szülő.
Ezek után kissé meredek elképzelés, amit vázoltatok.
-
floatr
veterán
Hamarabb lesz értelme egy netbook/tablet megoldásnak, mint egy eInk alapú eszköznek. Olvasóval sokat babrálni a netet elég bizarr. Az meg nem mostanában lesz. Ráadásul egy ilyen webes "tankönyvet" meg is kell íratni valakivel, a szülőkkel meg nem fogod megfizettetni a használati díját, amit nem kellene tankönyvre költeni.
Finoman szólva a valóságtól egy kicsit elrugaszkodott dolog. Szép lenne, csak jelenleg megoldhatatlan.
-
jerry311
nagyúr
Kassadin
Már a terjesztés is sokkal egyszerűbb lenne. Bemegy a gyerek év elején az iskolába, ha éppen nincs otthon WiFi, beaktiválja a frissítést és 5 perc múlva ott vanak az új könyvei.floatr
Nyilván nem a munkafüzetekre kell gondolni...
Bár ha az e-könyv olvasó rendelkezik billentyűzettel és internet böngészővel, akár egy webes formba is beírhatják a megoldásokat. -
jerry311
nagyúr
válasz
Cathfaern #13 üzenetére
Cathfaern
Igen, jelenleg a 25%-os ÁFA körbe tartozik az e-könyv, mert szolgáltatásnak minősül.
Amit nyerni lehetne a nyomtatás, szállítás, raktározás hiányán azt el is viszi az ÁFA.floatr
Ilyen árazással a magyar e-könyv olvasó teljes csőd. Sajnos azt érzem, hogy ez nem is véletlen. Sokkal inkább azt akarják mutatni, hogy a magyar nem vesz e-könyvet csak letölt. Ehhez gyakorlatilag mindent összehoztak: drága olvasó, drága könyvek, DRM. -
jerry311
nagyúr
Igen, a rendelés ennél a terméknél csak úgy működik. (Szerencsém volt, mert még a rendelés előtt megtudtam, hogy egyik ismerőst kiküldte egy hétre a cége USA-ba. Így berendeltem az egyik kinti kollégájához, aztán szépen hazajött repülővel.
)
Viszont az új reklámokat itt is simán letölti WiFi-n. -
julius666
addikt
Illetve a döbbenetes hogy kínálat terén szinte össze sem mérhető a fizikai és az e-könyvek piaca, mégis az e-könyvekből veszik a többet.
#10: Ez azért amazonéknál nem nagyon van így, ez kis hazánk jellegzetessége. Illetve az e-könyvek jelenlegi ára főként a kiadói lobbinak köszönhető, ahogy gyengülnek illetve látják mekkora anyagi potenciál rejlik az e-piacban, valószínűleg változni fog a helyzet.
-
julius666
addikt
Ennyit a sok "profi üzleti tanácsadóról" akik megmondták ez az egész e-könyv cucc mekkora vicc mert nincs könyv szaga a Kindle-nek. 4-5 év és könyvet már csak polcdísznek vesznek az emberek illetve az informatikai analfabéták körében lesz már csak rá kereslet.
A hazai könyvpiacot írmagostul fogják kiirtani az amazon és tsai, őszintén szólva meg is érdemlik. Csak az b*sz fel ilyenkor hogy lassan már a túró rudit meg a gulyáskrémet is importáljuk. Nagyon szomorú az a töketlenség ami az országban uralkodik.
-
törölt tag
Nem tagadom, hogy nagy dolog, de szerintem a megfogalmazásból (ha pontos a fordítás) leszűrhető, hogy még nem az eladások, hanem az eladások + ingyenes letöltések haladták meg a nyomtatott könyvek forgalmát. Persze az se kutya.
-
Gergosz2
veterán
én még papíron nőttem fel.
-
SentryGun
aktív tag
Szerintem előbb utóbb tényleg az lesz, hogy betör az Amazon, és a jelenleg semmilyen összetartást nem mutató magyar könyváruházak lehúzhatják a rolót, de legalábbis drasztikus forgalomeséssel számolhatnak majd.
Bár kétoldalú az érme, mert magyar tartalmakról beszélünk, de szerintem ha nagyon akarja az Amazon seperc alatt lezsírozza az szerzői jogok kérdését...Akit érdekel a téma, annak tudom ajánlani az ekonyvolvaso.blog.hu-t.
-
jerry311
nagyúr
A vállalat legkelendőbb olvasója most a fogyasztókat reklámokkal bombázó, de cserébe mindössze 114 dollárért hazavihető Kindle-verzió.
Egy ilyet sikerült beszereznem. A reklámokkal bombázó kifejzést túlzónak találom. Ez az egész egyrészt kimerül abban, hogy készenléti állapotban egy teljes képernyős reklám van a kijelzőn. Másrészt a Home képernyő alján elvesz egy másfél centi megas vízszintes csíkot.
Technológiájából adódóan a reklámok állóképek és feliratok, semmi zavaró.
Az olvasást egyáltalán nem szakítja félbe.Gyakorlatilag addig látok reklámot, amíg bekapcsol a Kindle vagy míg éppen a Home képernyőn válogatok a könyvek közül.
[ Módosította: Erasmus ]
-
8zabi
őstag
aki lemarad, az kimarad
... és sajnos mi ismét hatalmas lemaradásban vagyunk
ha minden jól megy hamarosan én is kindle tulaj leszek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Gigabyte H310M-S2H + i5 9400F + Arctic Alpine 11 + 16 Gb G.skill 3.200 Mhz Beszámitok!
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest