Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Árazástól függ a sikere.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
-
Aucor
senior tag
válasz FireKeeper #6 üzenetére
Ühm... Tisztában vagyok az SSD-vel, remélem te is azzal, hogy vannak DRAM SSD-k.... Attól függ mennyiszer írható... Azért cache az egy olyan dolog, ami pusztítja a flash meghajtókat...
-
Hunter2
addikt
Ennek tényleg akkor lenne értelme ha PCIe-es foglalatba illeszthető lenne és támogatnák a régebbi (s775, AM2-3) lapok is.
-
Beci9595
tag
Ha annyiba kerülne mint egy pendrive az jólenne
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez így olyan, mintha ennek még az SSD-nél is rosszabb lenne az ár/tártület aránya, a sebességéről nem is beszélve. Ezzel akarják elsózni a megmaradt alkatrészeiket?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
vlevi
nagyúr
Itt egy teszt az Intel SRT technológiáról : Intel Z68 SSD Caching technológia közelebbről (elemzés)
"Mind az írási, mind az olvasási műveleteket gyorsítja az SRT. Az írásra vonatkozólag két üzemmód körül választhatunk: enhanced és maximized. Enhanced módban minden egyes írási művelet szimultán végrehajtódik az SSD-n és a HDD-n is, ezzel szemben maximized módban az írások az SSD-re történnek meg, majd a változások idővel innen szivárognak át a háttértárra, de a lényeg, hogy nem azonnal. Az enhanced verzió a biztonságosabb, hiszen ilyenkor minden változás azonnal megtörténik a merevlemezen is, így egy hirtelen leállás, vagy akár az SSD cache eltávolítása sem okoz problémát, a gép ugyan úgy fog bootolni és működni. Tehát ez a megoldás csak az olvasást gyorsítja, az írást nem (sőt, a párhuzamos írás miatt valójában inkább egy leheletnyivel lassítja is azt). "
[ Szerkesztve ]
-
lujó55
addikt
akkor redundánsan kezeli ezeket a fájlokat. olyan, mint a mirrored-raid? vagyis ha törlöm a fájlt akkor törlődik mindkettőről? (bár a rendszerrel ez nem nagyon fordul elő, de egy frissítés azért befigyelhet folyamatosan) mert ha igen, akkor a winyó a szűk keresztmetszet még mindig. bár lehet, hogy én nem értem a koncepciót
-
-
Taranti
senior tag
A gyorsítótárazás arra jó, hogy a rendszert HDD-re telepíted, az SSD pedig amolyan pagefile-szerű szerepet tölt be. Az olvasást nagyban gyorsítja, az írási műveletek viszont kicsit lassul(hat)nak. Tudtommal az Intel RST technológia max. 64GB SSD-t használ, tehát ha 128GB-ost teszel a rendszerbe, lesz még egy 64GB-os partíciód is (a gyorsítótárnak használt partíciót nem is fogod látni Win7 alatt).
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
aram01
nagyúr
válasz FireKeeper #6 üzenetére
ez jó
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
lujó55
addikt
válasz Core2duo6600 #12 üzenetére
ja, hát a rendszer amúgyis SSD-n van, ezért nem értettem, hogy ez most mit gyorsít
-
Core2duo6600
veterán
Leginkább akkor van értelme, ha hdd ről bootolsz.
De ha ssd ről bootolsz akkor tökimdegy.
Inkább teszek bele még 1 normált, minthogy lasabb vagy kisebb legyen
Most is van msata as ssd igaz nem sok, de kicsik és relative drágák.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
vlevi
nagyúr
válasz FireKeeper #4 üzenetére
Oda is, de pl. a H77-es alaplapoktól van mSata slot, és pont erre a feladatra. Gyorsítótárnak. Tehát nem baj, ha kicsi az SSD-d nem kell félni, hogy nem férsz el rajta, vagy elhasználódik a NAND flash rajta, legeljebb kevesebb fél a cache-ba. De azok a sebességek tényleg elbizonytalanítanak.
Mondjuk nagyon olcsónak kell lennie, mert itt van pl. az árgépen az OCZ 30Gigás, ami 15 ezer forint környéke, és 200-al ír, olvas
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz FireKeeper #4 üzenetére
modern alaplapokon is talalhato msata csatlakozas
csak nekem tunik mokasnak a nanya cache a kingmax ssd-n?!
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Aucor
senior tag
Ööö? Tudom, hogy annyira csak nem használja el, de mégis nem jobb erre a DRAM? Bár nem tudom, hogy ez most mi, mert nem írják...
-
FireKeeper
nagyúr
-
Csak nekem tűnnek lassúnak?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
djculture
félisten
Olyan kellene inkább ami a PCI Express 2.0 x1 slot-ba menne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest