- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez a j elenség nem csak itt figyelhető meg, ugyanez volt a CPU-piacon is; intel elkényelmesedett és mire észrevették, hogy az AMD ütött rajtuk egy több kalapácsnyit, addigra jelentős piacveszteséggel kellett szembenézniük. Ők sem csináltak semmi mást a Pentium4/D időkben, mint játszottak a cache-méretekkel, buszórajellel, végső órajellel, de érdemi fejlesztésre csak a K8-korszak kiteljesedésével kényszerültek. nV nem fejleszt, csak többet pakol mindenből - mindezt nagy csíkszélességen, brutális fogyasztással, drágán...
-
J03Y
tag
Hát nem tudom. Miért kell ezt mindig eljátszani? A 9600GT nagyon jól optimalizált, pedig a számok nagyon ellene vannak. Rájöttek nvidiáék, hogy is kell ezt...
Akkor meg mindek esnek bele megint ugyanabba a hibába?
Ennyire nehéz egyből (nem azt mondom h tökéleteset, mert azt nem várhatjuk el) legalább egy kicsit átgondoltabb terméket tervezni? -
emmm
őstag
Na jó, megyek dolgozni, f@szomba, hogy itt figyelem az eseményeket
-
Dzs3ko
tag
válasz
adalbert1 #166 üzenetére
Azért nem kell leírni az Nvidia-t. Jó ez egy olyan Vga ami nagy, szörnyen melegszik és rengeteg áramot fogyaszt, mellé párosul a meglehetősen magas ár. De a következő szériában kiadják kisebb csíkszélességgel és kevesebb shader egységgel, optimalizálják és ismét produkálhatnak vele egy olyan vga-t ami ár/teljesítményben partiban lehet akár a 4870-essel is. És az még koránt sem derült ki hogy a 4870 vajon mennyire melegszik és mekkora lesz a fogyasztása, de legalább az olcsóbb árban biztosak lehetünk.
-
emmm
őstag
Én igazából azt remélem, hogy az Ati most jól elveri az nVidia-t.
Mielőtt nekem ugranátok: nem azért, mert Ati fan vagyok, hanem azért, mert ideje, hogy rendesen fejlesszen az nVidia is! És ehhez előbb egy jó nagy lebőgés kell nekik.Csak aztán tényleg így legyen!
-
Áááá, ez az iszonyatos 3D-s fogyastás nagyon durva.
-
emmm
őstag
válasz
GumisPeter #183 üzenetére
Egyébként ennek az ár/teljesítmény arány oldala talán a legérdekesebb: legjobban a 3850-es éri meg a pénzét (közvetlen utána jön a 9600 GT és a 8800 GT). Nos, egy teljesen jó 3850-est már 22 rugóért lehet kapni és tökéletesen működik...(jó, a 9600-os meg 27 e, szóval nem sok a különbség).
-
marcias
őstag
Én a legjobban annak örülnék, ha legalább visszaszorítani sikerülne a piac nV-orientáltságát, ami csak azért baj, mert elfogultság áll mögötte, a 3000-es széria pl abszolút versenyképes, mégis mindenhol csak az nV-ről hallani, hogy 9600GT, meg 9800GTX az ász.
Bízom benne, hogy a 4000-es széria mellett már nem lehet majd legyintéssel elmenni hogy: "hát, talán, lehet hogy majdnem olyan jó, de azért az elvídián jobban jut, meg ez gété, meg izé, meg jobb a drájver is..."
-
Neoteric
addikt
válasz
GumisPeter #177 üzenetére
köszi, egy ilyet kerestem pont, ahol benn van a 88gt, 88gts, 96gt is
-
whiz
aktív tag
Igen, ez a 800 ez erősen kérdéses, de láttam már ilyet is. Eleinte 480db-ról volt szó, az mondjuk csak +33%, bár ha optimalizáltak, meg fúrtak-faragtak, sebességben nem feltétlenül csak ennyi. De hát majd meglátjuk mi van benne, na meg a teszteket is hamarosan. Am egy 4850-re én is vevő lennék
-
emmm
őstag
Én úgy tudom, nem lesz 800 benne, de még így is verő-nyerőlegényke leszen. Meg kaptam egy linket is, már kapható 210 USD-ért a 4850-es, átszámolva kb. 33.000 Ft. Ami itthon sztem olyan 50 e Ft lesz (lásd anno 8800 GT árai kint és itthon). Az meg bőven elég mindenre és még relatíve olcsó is.
-
whiz
aktív tag
Na ha valóban 800db shadert állítanak csatasorba, és a fogyasztás/melegedés is olyan lesz (alacsony), akkor csumi Nvidia, mert legrosszabb esetben egy X2-es agyon fogja alázni a gtx-eket. Mindezt emberi áron. És az nem fogja hazavágni a kilowattos tápot, meg a villanyórát... reméljük, hogy így lesz, mert ami gennyvidiáéknél folyik az megint csak brute force, de fejlesztés nulla...
-
GumisPeter
senior tag
Egy egész jó kis teszt...
-
mgoogyi
senior tag
Ez a kártya nagyon LOL.
Az anandtech tesztje szerint lassabb, mint a 8800GT SLI és persze sokkal drágább...
Meg az is elég vicces, hogy SLI variációhoz nem elég egy 1000-es OCZ táp...hát vazz...
Vegye, akinek jól esik... -
ProEvoFan
nagyúr
hivatalos Prohardver tetsztet akarok MOST!!!
tényleg, már rajta vagytok? -
robyeger
addikt
Kösz a teszteket. Ez a GTX280 még saját táborában se elég erős, sok játékban még a 9800GX2-t se tudja befogni, azon játékokról nem is beszélove, ahol az ATI-nak áll a zászló, pl: Call of Juarez vagy Assassin's Creed, ott még a régi 3870x2 is elkapja és várhatóan a 4870 magában is lealláza az NV karikat. Az AMD előtt nyitott a lehetőség, ha nem vár vele sokáig, hogy a 4870X2-vel minden játékban átvegye a koronát.
-
marcias
őstag
A teszteket elnézve, számomra nagyon szembetűnő, milyen jól teljesít a 3870 X2 a sima 3870-hez képest.Különösen ha a 9800GTX és GX2-hez viszonyítunk, a Radeon nagyon sok helyen 2x-es teljesítményt hoz. Szerintem ez nagyon szép eredmény! A 280-ról pedig annyit, hogy ingadozó a teljesítménye, sok helyen a GX2 szintjét sem hozza, főleg magas felbontásokban. Nem igazán értem, miért előny az 1 mag, ha az az egyetlen mag annyit fogyaszt mint 2 másik, és nem is erősebb náluk. Számomra pedig különösen a CF teljesítménye kezd egyre meggyőzőbb lenni.
-
J03Y
tag
Sztem is a kártya nem rossz. Végre fejlesztettek is valamit (ha sokat nem, legalább nyers erőre) és nem a több gpu lett a nyerő. Az ára tényleg más kérdés. Ezek után, hogy az embereket rászoktatták a viszonylag alacsonyabb árakra (pl: 8800gt, 9600gt esetleg 8800gts)
ki fog ennyit költeni vga-ra? (jó biztosan fognak csak akkor is...)
Jelenleg még úgysem jelent meg olyan játék ami akár az én gépemet is "megállítsa" (és nekem nem csúcs gépem van) szóval egyelőre feleslegesnem tatrom egy ilyenbe befektetni. -
Gabis
őstag
ha esetleg valaki lemaradt róla
AnandTech
Guru3D
HardwareZone
HotHardware
Pc Perspective
Hexus
ExtremeTech -
adalbert1
veterán
Beálltam n+1-edik elégedetlenkedőnek egy képzeletbeli nvidia mondjon le táblával!
Mióta kijött a 8800 GTX gyakorlatilag nulla fejlesztéssel húzzák le a usereket. -
anulu
félisten
a VGA aranyos (nem birtam ki, PH-s elott elolvastam mar Anandtech-en a cikket...), de nem latom, miert kene lecserelnem egy 22" TFT mellett a 8800GTX-em akarcsak a kisebbikre is. ja, es akkor az uj taprol meg nem is beszeltem
-
Bcy+
tag
Jóregelt !
A cikk jó ! a vga nemezt nem csak árban fogja verni szerintem az amd ....
Minnél olcsóban veszek minnél fejletebb vga-t anál tovább tudom használni ..
ergo annál tovább sporolok vele ...
Nv hülye időhuzásaival lehet öszerakot egy ujabb fx szériát ? ... -
Ant@
senior tag
Ha ez így megy tovább, akkor az olajár és az nV együttes erővel küldik halálba Moore törvényét.
-
FireShadow
senior tag
atyavilág
amugy arra vagyok kivancsi hogy mikor lesz dual/quadcore gpu... mintha probalkoztak volna mar valami ilyennel? de szerintem ez lesz a jövő csak hogy fog elférni egy ekkora kártyán annyi minden már igy is alig fért be a 8800gt-m
-
Dzs3ko
tag
Hát igen ezzel vége a Moore törvénynek, és (#156) alapján nem elég az 1 Kwatt a GT 200 slinek
Eléggé elszomorító hogy az egymagos nextgen vga már nem ellenfél az előző generáció többmagos rendszerének. Akkor itt is jöhet majd a 4 mag meg 8 16 .... alaksorba meg az atomreaktor ami meghajtja...Ha ez kb 650 $ az Ati 4870 meg kb 350 $ lesz és nem ilyen robosztus villanyórapörgető kazán felépítésű akkor nagy sikert arathat. Még akkor is ha a teljesítménye " sokkal " gyengébb.
..." AMD (illetve az ATI) túl korán, túlságosan előre fejlesztett, " ... " A versenytárs pedig nem arra készült fel " ..... " Most talán megváltozik a trend " ... " ha kimondatlanul is, de zöld utat adott a játékfejlesztőknek ebbe az irányba "
nem akartam bemásolni az egész bekezdést, de ez eléggé elgondolkodtató
-
dezz
nagyúr
"Ezzel szemben az SM-ek között nem a SIMD, hanem a SIMT, tehát több utasítás, több szál megvalósítás található."
Izé, ez utóbi egy utasítás, több szál. Azaz, egy SM-en belül az SP-k ugyanazt a kódsort hajtják végre, csak párhuzamosan több szálon (pl. több pixelre ugyanazt a shaderkódot).
-
-
szab.tam
nagyúr
előre mualtok majd az azonnali vga-s kérdések topicban:
...és szerintetek a 350w-os codegen tápom elbírja? egyébként d805-öm van....? mert együtt a kettő már lehet, hogy sok lesz neki...
és lesz, aki ebben az összeállításban, és komolyan fogja kérdezni....
-
Neck
veterán
Anandtech alapján egy fos. Senki se fog 3000x2000be játszani, 1280x1024ban, és 1600x1200ban viszont konkrétan a 88GT SLI MINDEN tesztben elveri, ahogy a 9800GX2 is.... No comment.
MOD: 60e FTért..
Ja, és felhívnám még valamire a figyelmet, Anandtechről idézek:
"We had two GeForce GTX 280s on hand and a plethora of SLI bridges, so we of course had to run them in SLI. Now remember that a single GTX 280 uses more power than a GeForce 9800 GX2, and thus two of them is going to use a lot of power. It was so much power in fact that our OCZ ProXStream 1000W power supply wasn't enough. While the SLI system would boot and get into Windows, we couldn't actually complete any benchmarks. All of the power supplies on the GTX 280 SLI certified list are at least 1200W units. We didn't have any on hand so we had to rig up a second system with a separate power supply and used the second PSU to power the extra GTX 280 card."
-
kariad
senior tag
Nem semmi.Kis vadállatnak tünik....
-
bteebi
veterán
Lehet, hogy nem kecses, de eredményes. Túl nagy újításokat szerintem szilíciummal már nem tudnak csinálni. Még egy darabig lehet csökkenteni a csíkszélességet, de már nem olyan nagyon sokáig. Más anyag kellene már, pl. szén nanocsövek /bár az baromi drága és macerás egyelőre/, vagy egészen más, pl. fényátvitel (van ennek valami szebb neve is, de nem jut eszembe, az IBM is kísérleteik vele).
Engem amúgy nem zavarna 1 billió tranzisztor se, csak mondjuk ne legyen mellette a kártya fogyasztása 10 wattnál több
.
-
v.tom
őstag
válasz
drizzt1666 #142 üzenetére
Miért ne jönne ki az ATi 2009-ig mainstream vga-val? Én ugy tudom hogy a legkésőbb az 4000-es szériából a 4870 x2 fog jönni, de az sem jövő év elején, hanem korábban. A 4850-ek és 4870-ek pedig lassan szállítás alatt állnak már. De lehet hogy csak én vagyok félreinformálva természetesen.
-
Olasza
aktív tag
Úgy látom mindenki egy véleményen van: Ez egy szörnyeteg, mindenféle szépség nélkül. Aki megveszi, meg is érdemli.
-
beteg
őstag
válasz
130 brutto nagyker. és tuti egy hónapig zsiros kenyér lesz, hogy lecserélhessem a gx2-őt!
mert annak a min fps -e túl alacsony. egy sli sosem lesz olyan jó... -
LK
addikt
válasz
-
drizzt1666
tag
Ez annyira nem lesz az én kártyám
Sőt szerintem nagyon senkié sem. Árban és teljesítményfelvételben is egyenértékű az egész Pc-mel (amit még sem vettem [e8400, p5q, 4 Giga ReaperX, xfx 8800gts, 750 gb f1]. De ha hozzá is jutnék egy ilyenhez, akkor minimum egy tápcsere mert a kis vx450 elhasalna tőle
Mit röhögnék ha valamelyik gyártó külön táppal küldené a kártyát póló vagy kitűző helyett
Viszont ATi-ra kiváncsi leszek, ha nv tényleg nem jön ki mainsteam karival 2009-ig akkor hatalmas profittol esnek el, mert az ilyen dögöket nem engedheti meg magának akárki (kb senki, talán 500 vevőből 1)
-
cizoe
őstag
válasz
John Fowler #140 üzenetére
szokott....
Az az ár meg minden bizonnyal hibás, nem szabad ilyen "olcsonak" lennie.
-
JColee
őstag
kiváncsi vok mikor érik el a technológia korlátjait
egyszer eljön az a pont amikor már nme tudnak kisebb tranzisztorokat gyártani és arra vok kiváncsi h utána mi lesz
cizoe: fura de itt elég olcsó (állítólag 650 dodó és állítólag euban ugyanannyi euro kb) -
cizoe
őstag
-
ELP2
csendes tag
Előbb-utóbb úgyis 1milliárd, meg 10milliárd, meg 100milliárd tranzisztor lesz egy csipen.
De én ezt izomagyúságnak nevezem.
Nincs semmi "báj" és "kecsesség" benne.
Mintha egy nő azt mondaná: azért vegyél el engem, mert nekem több szilikon van a mellemben. -
kts88
aktív tag
Itt már van is valami. Nem lövök le semmi poént.
-
Csiborbogár
őstag
A raszterizálókhoz, azaz ROP egységekhez is hozzányúltak, a legfontosabb, hogy a számukat megnövelték hatról nyolcra (érdekes ez az összehasonlítás, a G92-es chipben már csak négy ROP volt, amiből anno arra következtettünk, hogy az NVIDIA többé nem különösebben törődik az élsimítással).
LOL. Minek is törődne, mikor minden szoftvergyártó már NV logós?
Nincsen igazán rákényszerítve az élsimításra, hiszen minden játék, ami NV logós gyorsabban fut anélkül, hogy különösebb teljesítménytöbblet volna mögötte. -
Hun'reeth
őstag
A fene se tudja de abszolút nem hozott lázba ez a gpu.
Semmi extrát nem fedeztem fel benne. Még többet és többet bele + optimalizáció? Ennyi látszik belőle.
Majd a valós teljesítmény után eldöntöm tetszik-e. -
Antibazsi
aktív tag
őőő...az nvidia miért nem kezdi végre a ddr5-t preferálni? Ha jól értesültem az új radeonokon már az lesz. A ddr4-et kihagyta,ok azt megértem.Vagy most még kidobják az új karikat ddr3-al aztán fél év múlva újdonságként ddr5-el is?
-
Zso2
őstag
Még mindig csak valószinűsíthető árakról beszélsz , minek téped a szád? Majd megtudod mennyi lesz az ára, ha bemész a bótba vazz azt megveszed, na akkor mond majd hogy ennyi volt ez , annyi az. jön az nem sokára igaz , de ne félj hozzákalkulálják az árát hogy ár\teljesítményben nehogy te járj jobban..
Arról meg nem tehetek, hogy nem érteni mágyárt .okostojás
-
lineage
csendes tag
"Állítják, hogy a GT200 tervezése során fontolóra vették a DX 10.1 támogatásának implementálását, de miután konzultáltak a vezető játékfejlesztő cégekkel, elvetették az ötletet, mert azok úgy nyilatkoztak, hogy a DX10 kiterjesztése nem lényeges"
Hát ez lol.Nagyon atlatszo amit muvelnek. -
rollins
őstag
noormális ?
főleg a végefele az a pár megjegyzés... -
1010
őstag
jó ez a kártya csak ennyiből egy konzolt is lehet venni ami tovább tart mint ez
és a játékok mind kettőre kijönnek -
rviktor25
tag
ezek az új karik betegen nagy speckókkal rendelkeznek xD
kiváncsi leszek a "real-life" teljesítményére -
cizoe
őstag
-
-
Eddig minden csak pletyka, ami megjelent az RV770-ről, és a PH pedig nem egy Blikk napilap, hogy minden hiteltelen sz@rt megírjon.
A GT200 bejelentésre került, van hivatalos speckó, hát írtak róla egy bemutató cikket. Teszt meg lesz, ha kapnak kártyát (vagy már tesztelik is).
Ettől most miért NV-bérenc a PH?
-
LK
addikt
Csak azt nem értem, hogy az elmúlt hónapban sok helyen napról napra jelentek meg a HD 48.. sorozat specifiációi.Itt a Ph-n egy hírt sem láttam. Pedig beharangozók szerint ígéretesebb mint a GT sorozat. Most meg azonnal megjelenik a GT-ről egy cikk.Csak nem N-vidia párti a Ph?
-
-
priti
addikt
Miért van az az érzésem, hogy ez is csak arról szól, hogy a lényegi teljesítménynövekedés nélküli kártyát elsózzák, mert az új játékokat erre fogják optimalizálni, következésképpen a G92-es kártyákon hála a programozásnak akadni fognak, tehát a PH-n majd lesz egy teszt mostani játékokkal, ami kihozza szépen a kb. 5%-os különbséget majd, aztán kijön xy új játék, amiben 30%-al több lesz az FPS különbség és persze ez utóbbira hivatkozva ott díszeleg majd a dobozon, hogy uíí ez mekkora tuti, ezt vedd meg, mer ez 200% faster with 8800GTX
-
JoeYi
őstag
Azthiszem vagy ezzel a kártyával, vagy ennek az utodjával egyidőben Moore törvénye nyugdíjba megy. Már ennek is igencsak erölködés szaga van, és ez a fogyasztás iszonyatos. Gondoljatok bele mi lesz mikor kihozzák az X2-eseket belőlük, majd kettőt beleraknak egy gépbe. Say hello for 1KWatt power supplies.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- Projektor topic
- Le Mans Ultimate
- iGO Primo
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest