Új hozzászólás Aktív témák
-
sziluboy
tag
sziasztok
Nem tudom hogy linkelte e már valaki de csak összehasonlítás képpen küldöm, hogy az ATI tól mit lehet majd várni:
-
bteebi
veterán
Na igen. De amíg a játékfejlesztők és az nVidia ilyen nagy spanok (na jó, ez így elég eufemisztikus ), addig nem nagyon várható, hogy a független játékokon/szinetikus teszteken kívül igazán nagyot üssenek... És ez valószínűleg nem fog túl hamar megváltozni.
#189 nagy igazság!
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
cizoe
őstag
válasz sziluboy #201 üzenetére
Az amd szerint ezt:
[I]AMD says its 4850 device at about 110 W and $199 will deliver about 75 percent of the performance of Nvidia's high-end GTX280 which costs $649 and dissipates 236W. Two of the AMD parts on a board will hit graphics benchmarks about 30 percent higher than the Nvidia device, the AMD spokesman added.[/I]
Mondjuk ezt illik nagy fenntartásokkal kezelni...
[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
-
v.tom
őstag
válasz drizzt1666 #152 üzenetére
Igazad van, elkerülte valami a figyelmem. Igy már helyes az állítás, nem is kötök bele.
-
Findzs
addikt
az 1000W-os táp kevés neki sli-be
lol"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
skyboi
tag
Az a baj, hogy tápot is kéne cserélni miatt. Corsair-ből az 1000W-ost venném meg már, ha egyszer cserélek, mert unom ezt a tápmizériát. Az asszem egy pár évre fedezni tudná a Watt-éhséget. Sajnos az 550W-os asusomon nincs 8-as tápcsati, így adhatnám el, sem gx2-t, sem gt200-at nem tud hajtani. Az új 1000W-os táp majdnem 50, a kari kb 130. Együtt az majdnem 180e. Nem kevés sóder, így a nyaralások időszakában. Jó még ez a régi, leköpdösött 8800GTX. Jó ez még egy kicsit.
True story.
-
Dare2Live
félisten
Nagyon meglepődnék ha nem adnának a GT hez tápcsatit és nem vinné el az 550Wos Asusod.
Mondjuk hamár nyaralás meg 8800GTXed van akkor érdemes megvárni az őszt a fejlesztéssel, esik ennek még sokat az ára meg jön az "új" 55nmes NV nemsokára.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
t72killer
titán
mivel a GTX 280 egyáltalán nem előrelépés (sok alkalommal inkább teljesítménybeli visszalépés) a GX2-höz képest, észhez fognak térni. És ha az ATI épkézláb RV770-et+R700at ad ki, akkor megismétlődik a GF-5 vs radeon 96/7/800 korszak
pár apróság máris az ati mellett szól: jóval hatékonyabb uvd-chip, DX10.1, alacsonyabb fogyasztás. már "csak" a 3D teljesítményben kell robbantani.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Chrys_
addikt
Házi szélerőművek és szolárcellák eladók! Érd.: ....
...és beindul a business
-
Gabis
őstag
bocsi ha megint olyat linkelek ami volt már
800 árnyaló ? -
Myers
senior tag
Nem tudom, hogy itt sokan mit néznek, de a gtx280 ugyanannyit v. kevesebbet fogyaszt az x2-nél. Mind idle-ben, mind terhelve.
Akkor mi lesz itt az új x2-vel? És az nV jön majd az 55nm-es GTX-el, akkor még kevesebbet.
Talán még egy GTX280GX2 is lehet belőle.
http://www.muszaj.hu/
-
t72killer
titán
biztosan az lesz belőle, GF7 óta ez nvidia hagyomány és az ATI is rászokott
#213: a CPU-z azt mondja róla, de vajon milyenek a teszteredmények . Ha 800 shaderrel gyengébb lesz a GTX280-nál, akkor az nagy szégyen az AMD-nek... Eddig kb 1 nv sp kb = 3 ATI sp, reméljük ezt nem sikerült alulmúlniuk.
-
edipqe
senior tag
hát a teljesítmény/fogyasztás hányadosának javulása azt hogy az idle-t lenyomták az szép és jó, de idle helyett rámehettek volna a játék közbeni fogyasztás csökkentésére, mert ha idle a vid karim, akkor fogom és kikapcsolom a gépem
És ezzel sztem sokan vannak igy, ha meg töltegetünk a géppel, arra ott van a noti vagy a második konfigja elég sokaknak, mert ez a költséghatékony.235 W...nem lesz ez igy jó
[ Szerkesztve ]
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
Solten
őstag
"Jó, ha tisztázzuk már az elején, hogy a GT200 alapjában véve nagyban a G80-ra épül"
Saor Alba
-
glutamin
őstag
Ezzel azért nem tudok teljesen egyetérteni. Az nagyon is jó kezdeményezés, hoigy alkalmazástól függően kapcsolgatja a teljesítményét. És az idle 25W már elég baráti.
Abban viszont teljesen igazad van, hogy a terhelt 200+W az nagyon sok.
solten:
ez de komoly
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
dezz
nagyúr
válasz t72killer #215 üzenetére
"Eddig kb 1 nv sp kb = 3 ATI sp"
Azért tegyük hozzá, az Nvidia egységei 2x-es órajelen mennek. Ezt éppen az teszi lehetővé, hogy egyszerűbb feladatokban remekel igazán, miközben az ATI összetettebbeknél sem fekszik meg annyira. Egyébként mi volt itt az összehasonlítás alapja? A végső 3D teljesítmény? Esetleg a PS teljesítmény - bár nem úgy tűnik. A VS és GS teljesítmény meg semmiképp. Szóval utóbbiakban kicsit más az arány.
Az új ATI chip meg még alacsonyabb órajelen megy. Szóval inkább a számolók számára mennek, nem az órajelre. Gondolom, az alacsonyabb fogyasztás érdekében.
-
juhi07
senior tag
hüdejo dezsavü érzésem van ezzel a gt200 al :9
elötörnek belöllem a régi ti200-400-4600 vgák emlékeiAMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)
-
edipqe
senior tag
pont ez a célja a marketingeseknek!
én is vettem anno abit siluro 200ast ha még jol emlékszem nevére, és nagyon szerettem.
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
-
WonderCSabo
félisten
Ez a hardveres fizika gyorsítás Geforce 8XXX-tól komoly? Miért nem hozták be eddig? Amúgy tök jó lenne, ha télleg teljesülne az Nvidia ígérete. Amúgy grat a cikkhez, picit tömény volt, de jó!
-
Nordic
Közösségépítő
válasz WonderCSabo #224 üzenetére
a geforce-ok fizikai gyotrsítása nem szoftveres lesz?
-
WonderCSabo
félisten
"Kicsit visszatérve a fizikára, az NVIDIA ígéretet tett rá, hogy a GeForce-ok (a 8-astól kezdődően) egy hónapon belül támogatni fogják a hardveres fizikaszámolást is, csak a meghajtóprogram hiányzik hozzá, a platform természetesen a felvásárolt Ageia PhysX lesz." A cikk szerint. Én is csodálkoztam, azért kérdeztem rá. Vagy ez most itt vmi mást jelent?
-
Quan-Chi
őstag
válasz WonderCSabo #226 üzenetére
elég durva hogy még most jelentették be, de itt PH-n már többen is árulják
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
szacsee
nagyúr
válasz WonderCSabo #224 üzenetére
Komoly, mert megvette az NV a Phisixset, szal már csak driver köll.
-
dezz
nagyúr
-
eXodus
őstag
válasz WonderCSabo #231 üzenetére
Hiába tehermentesíti a procit, miközben a vganak grafika mellett fizikát is kell számolnia. cpus meg fizikát és 3d grafikát is lassan számolja.
2 kártyás rendszernél lehet jó h egyik fizikát másik 3d-t számol. -
juhi07
senior tag
A 8800gt hol lesz ehez a vgáhot képes ?Kérdezlek titeket ?
AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)
-
t72killer
titán
-
Charpy
csendes tag
Több mint kétszerannyi tranzisztor a G80-al szemben... szép! 1,4 milliárt uhh... Belegondolni is hátborzongató, hogy néhány milliméterre hogyan zsúfolnak be ennyi tranzisztort
És akkor még ezt megfejeli majd a duál GPU-s kártya Quad SLI-vel... Nagyon dúrvás mire képes ma már a technika, más kérdés, hogy soha nem adnék ki ilyen összeget számítógépért.
-
emmm
őstag
Most olvastam egy friss cikket, miszerint nem ma fog kijönni az AMD 4850-ese.
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=12118
Június 25-én fog csak napfényt látni...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
hát, így jár, akinek nem elég a Full-HD felbontás A sima 1920*1200ban MINDEN tesztelt játékban működött az SLI, csak 2560*1600ban vtak problémák, ami azért nem volt a helyzet 1 évvel ezelőtt. (ekkora felbontású monitort meg még nem is láttam élőben...)
-
hahakocka
senior tag
-
Tomcat
őstag
Mivel még az nVidia-hoz közel álló fejlesztők is csalódtak a GTX280-ban ézért hamar érkezik is az utód GTX290GX2 személyében beépített 500W-os tápegységgel és külső 230V-os csatlakozóval hogy felvegye a versenyt az AMD/ATI 4870X2 csúcskártyájával.
[link]Tomcat
-
Dzs3ko
tag
Áhhh neeeem
Ez egyszerűen lehetetlen!
Ezt a képet te szerkesztetted ?[ Szerkesztve ]
-
Def26
félisten
válasz WonderCSabo #250 üzenetére
Azért el kell ismerni, hogy odabasz a videó, függetlenül attól, hogy rossz minőségü maga a rögzítés.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
RpPRO
őstag
Sorry, ha mar kerdeztek: mikor lesz SK teszt?
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
horyk
senior tag
-
hahakocka
senior tag
http://66.102.9.104/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&langpair=fr|en&u=http://www.hardware.fr/articles/724/page1.html
Ha ez végre egy igazi teszt és annak tűnik akkor szegény GTX 260nak is vége nem csak a GTX 280 nak.
Kevesebb fogyasztás 3d-ben sokkalta (50-60watt) 2-dben ugyanaz 1wattal nagyobb semmi az.
Kisebb hőtermelés és zaj. Legtöbb helyen azonos vagy nagyobb telj. 20 ezerrel olcsóbban.reklámszöveg: Kell ennél több? Nekem legalábbis nem. Arra hogy mit vegyek legközelebb. LE kell cserélnem a régi 9600 XT-met.
A legújabb 86.os driver meg csak ilyen javitásokat, gyorsítást hozott. :
Változások az előző kiadáshoz képest (8.5):
*
OpenGL Adaptive Anti-Aliasing Custom Filters: kizárólag az ATI Radeon HD 3000 és HD 2000 videokártyákat érinti ez a fejlesztés
*
OpenGL CrossFireX (Quad) támogatás: 3 vagy 4 GPU CrossFire módban (ATI Radeon HD 3850, HD 3870 és HD 3870 X2)
*
a meghajtócsomag frissítése után nincs szükség újraindításra
*
optimalizációk (program: teljesítménynövekedés, érintett Radeon szériák):
o
3DMark Vantage: 10-15 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Call of Duty 4: akár 35 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Call of Juarez (DX10): 2-9 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Company of Heroes (DX10): 4-10 %, ATI Radeon HD 3600 és HD 3400
o
Lost Planet (DX10): akár 20 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Lost Planet (DX9): 2-20 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Prey (OpenGL): 3-5 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Quake 4 (OpenGL): akár 8 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Shadermark 2.1: akár 9 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
ViewPerf 10: akár 55 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
*
játékokat érintő javítások:
o
Windows Vista: BioShock, Call of Duty 4, Crysis, Frontlines: Fuel of War, Guitar Hero III, Lost Planet, Sins of a Solar Empire, S.T.A.L.K.E.R., Unreal Tournament III
o
Windows XP: Call of Duty 4, Lost Planet, Unreal Tournament III
*
apróbb fejlesztések, egyéb hibajavításokA Cod 4 ismerőseimnél is hozott 25-30%ot Hd2000-es és 300es kártyán meg ahogy láttam fórumokban másnál is. 8800 GT-t is veri így már Cod4ben a HD 3870.
-
hahakocka
senior tag
Bocsika a rossz linkelésért.
-
RpPRO
őstag
-
hahakocka
senior tag
ÉN úgy vagyok vele és ezzel nem akarom megsérteni a PH-t, hogy a sok sok magyar és külf-i tesztből vetítek egy átlagot és ha az pozitiv akkor tuti jó a kártya mivel sok a fura teszt itthon is és külföldön is.
Mindkét oldalra kivetítve. (hol ATi túlzott csaló fölény , hol meg Nvidiás) Habár az Assasin Creedes Nvidia által kitalált DX10.1ezt kivevő patch azért már tényleg nem semmi.
-
adam520
tag
Nem tudom látta-e már valaki:
http://www.nzone.com/object/nzone_medusa_videos.htmlAkinek van GeForce 200 szériája:
http://www.nzone.com/object/nzone_medusa_downloads.htmlEngem nem győzött meg a látvány.
Nekem hirtelen valamiért a Tomb Raider 3-as vagy 4-es időszakom rémlett fel.
Nem tudom miért.
De tényleg, miért?Dr.Adam520
-
hahakocka
senior tag
[URL=http://www.hoc.hu/index.php?p=news&cid=1&y=16613]8800 GT vs HD 4850[/URL]
[URL=http://66.102.9.104/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&langpair=fr|en&u=http://www.hardware.fr/articles/724/page4.html]ati HD 4850 vs minden GTX 260-280 is[/URL]
Ezek alapján üt a kártya nem kicsit nagyon. Sok helyen már kapható is MO-n is 36-38 ezerért BEST BUY. 9800 GTX telj. ennyiért. Új frissebb tech.-val.
Egy Geforce 2, Ati 9600 XT után ez lesz a köv. kártyám.
-
biggamer
veterán
Csajok !!!
Úgy tudtok linket ide feltenni, hogy kimásoljátok a linket ahonnan akarjátok, majd itt a HSZ írás alatt ráklikkeltek a " Link " gombra, onnan kitörülitek a http ... szöveget, majd oda bemásoljátok azt a linket amit itt szeretnétek megjeleníteni.
Utána OK gomb nyomása.Ha elrontottátok, 5 percig még lehet javítani úgy, hogy a HSZ fölötti
" MOD "gombot megnyomjátok.
A HSZ leOKézása után még 5 percig tudjátok szerkeszteni a szöveget.hahakocka
Látom, Neked már megy.
Ügyi vagy.Ha van új híred a GTX 260-280 kareszokról ide linkeljed : [link]
[ Szerkesztve ]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
biggamer
veterán
Ez a topic a teszthez kapcsolódik, nem biztos hogy mások megtalálják / itt elég kevés HSZ van ezért gondoltam / de nekem mindegy.
[ Szerkesztve ]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
hahakocka
senior tag
[link]
Pcworld.hu teszt.
[link]
hoc.hu-s teszt. Frappáns kis kari lett a HD 4850. Milyen lesz a 4870 es?
-
horyk
senior tag
válasz hahakocka #271 üzenetére
Ha lehetne még1x a linket, mert nem igazán sikerült !
Ne állj le hülyékkel vitatkozni, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. cn.clanbazis.com; www.gajaliget.hu; cN|Squad Promod Pub Server: 84.2.39.248:28977; cN|Squad DAMN:MW PUB Server: 80.249.173.120:28972
-
horyk
senior tag
válasz [CS]Blade2 #273 üzenetére
Hát ez tényleg furcsa
Ne állj le hülyékkel vitatkozni, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. cn.clanbazis.com; www.gajaliget.hu; cN|Squad Promod Pub Server: 84.2.39.248:28977; cN|Squad DAMN:MW PUB Server: 80.249.173.120:28972
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest