- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
horyk
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #273 üzenetére
Hát ez tényleg furcsa
-
hahakocka
őstag
[link]
Pcworld.hu teszt.
[link]
hoc.hu-s teszt. Frappáns kis kari lett a HD 4850. Milyen lesz a 4870 es?
-
biggamer
veterán
Csajok !!!
Úgy tudtok linket ide feltenni, hogy kimásoljátok a linket ahonnan akarjátok, majd itt a HSZ írás alatt ráklikkeltek a " Link " gombra, onnan kitörülitek a http ... szöveget, majd oda bemásoljátok azt a linket amit itt szeretnétek megjeleníteni.
Utána OK gomb nyomása.Ha elrontottátok, 5 percig még lehet javítani úgy, hogy a HSZ fölötti
" MOD "gombot megnyomjátok.
A HSZ leOKézása után még 5 percig tudjátok szerkeszteni a szöveget.hahakocka
Látom, Neked már megy.
Ügyi vagy.Ha van új híred a GTX 260-280 kareszokról ide linkeljed : [link]
-
hahakocka
őstag
[URL=http://www.hoc.hu/index.php?p=news&cid=1&y=16613]8800 GT vs HD 4850[/URL]
[URL=http://66.102.9.104/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&langpair=fr|en&u=http://www.hardware.fr/articles/724/page4.html]ati HD 4850 vs minden GTX 260-280 is[/URL]
Ezek alapján üt a kártya nem kicsit nagyon. Sok helyen már kapható is MO-n is 36-38 ezerért BEST BUY. 9800 GTX telj. ennyiért. Új frissebb tech.-val.
Egy Geforce 2, Ati 9600 XT után ez lesz a köv. kártyám.
-
adam520
tag
Nem tudom látta-e már valaki:
http://www.nzone.com/object/nzone_medusa_videos.htmlAkinek van GeForce 200 szériája:
http://www.nzone.com/object/nzone_medusa_downloads.htmlEngem nem győzött meg a látvány.
Nekem hirtelen valamiért a Tomb Raider 3-as vagy 4-es időszakom rémlett fel.
Nem tudom miért.
De tényleg, miért? -
hahakocka
őstag
ÉN úgy vagyok vele és ezzel nem akarom megsérteni a PH-t, hogy a sok sok magyar és külf-i tesztből vetítek egy átlagot és ha az pozitiv akkor tuti jó a kártya mivel sok a fura teszt itthon is és külföldön is.
Mindkét oldalra kivetítve. (hol ATi túlzott csaló fölény , hol meg Nvidiás) Habár az Assasin Creedes Nvidia által kitalált DX10.1ezt kivevő patch azért már tényleg nem semmi.
-
hahakocka
őstag
Bocsika a rossz linkelésért.
-
hahakocka
őstag
http://66.102.9.104/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&langpair=fr|en&u=http://www.hardware.fr/articles/724/page1.html
Ha ez végre egy igazi teszt és annak tűnik akkor szegény GTX 260nak is vége nem csak a GTX 280 nak.
Kevesebb fogyasztás 3d-ben sokkalta (50-60watt) 2-dben ugyanaz 1wattal nagyobb semmi az.
Kisebb hőtermelés és zaj. Legtöbb helyen azonos vagy nagyobb telj. 20 ezerrel olcsóbban.reklámszöveg: Kell ennél több?
Nekem legalábbis nem. Arra hogy mit vegyek legközelebb. LE kell cserélnem a régi 9600 XT-met.
A legújabb 86.os driver meg csak ilyen javitásokat, gyorsítást hozott. :
Változások az előző kiadáshoz képest (8.5):
*
OpenGL Adaptive Anti-Aliasing Custom Filters: kizárólag az ATI Radeon HD 3000 és HD 2000 videokártyákat érinti ez a fejlesztés
*
OpenGL CrossFireX (Quad) támogatás: 3 vagy 4 GPU CrossFire módban (ATI Radeon HD 3850, HD 3870 és HD 3870 X2)
*
a meghajtócsomag frissítése után nincs szükség újraindításra
*
optimalizációk (program: teljesítménynövekedés, érintett Radeon szériák):
o
3DMark Vantage: 10-15 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Call of Duty 4: akár 35 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Call of Juarez (DX10): 2-9 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Company of Heroes (DX10): 4-10 %, ATI Radeon HD 3600 és HD 3400
o
Lost Planet (DX10): akár 20 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Lost Planet (DX9): 2-20 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Prey (OpenGL): 3-5 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Quake 4 (OpenGL): akár 8 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
Shadermark 2.1: akár 9 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
o
ViewPerf 10: akár 55 %, ATI Radeon HD 3000 és HD 2000
*
játékokat érintő javítások:
o
Windows Vista: BioShock, Call of Duty 4, Crysis, Frontlines: Fuel of War, Guitar Hero III, Lost Planet, Sins of a Solar Empire, S.T.A.L.K.E.R., Unreal Tournament III
o
Windows XP: Call of Duty 4, Lost Planet, Unreal Tournament III
*
apróbb fejlesztések, egyéb hibajavításokA Cod 4 ismerőseimnél is hozott 25-30%ot Hd2000-es és 300es kártyán meg ahogy láttam fórumokban másnál is.
8800 GT-t is veri így már Cod4ben a HD 3870.
-
RpPRO
őstag
Sorry, ha mar kerdeztek: mikor lesz SK teszt?
-
Def26
félisten
válasz
WonderCSabo #250 üzenetére
Azért el kell ismerni, hogy odabasz a videó, függetlenül attól, hogy rossz minőségü maga a rögzítés.
-
Dzs3ko
tag
Áhhh neeeem
Ez egyszerűen lehetetlen!
Ezt a képet te szerkesztetted ? -
Tomcat
őstag
Mivel még az nVidia-hoz közel álló fejlesztők is csalódtak a GTX280-ban ézért hamar érkezik is az utód GTX290GX2 személyében beépített 500W-os tápegységgel és külső 230V-os csatlakozóval hogy felvegye a versenyt az AMD/ATI 4870X2 csúcskártyájával.
[link] -
hahakocka
őstag
-
-
emmm
őstag
Most olvastam egy friss cikket, miszerint nem ma fog kijönni az AMD 4850-ese.
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=12118
Június 25-én fog csak napfényt látni...
-
Charpy
csendes tag
Több mint kétszerannyi tranzisztor a G80-al szemben... szép! 1,4 milliárt uhh... Belegondolni is hátborzongató, hogy néhány milliméterre hogyan zsúfolnak be ennyi tranzisztort
És akkor még ezt megfejeli majd a duál GPU-s kártya Quad SLI-vel... Nagyon dúrvás mire képes ma már a technika, más kérdés, hogy soha nem adnék ki ilyen összeget számítógépért.
-
-
juhi07
senior tag
A 8800gt hol lesz ehez a vgáhot képes ?Kérdezlek titeket ?
-
eXodus
őstag
válasz
WonderCSabo #231 üzenetére
Hiába tehermentesíti a procit, miközben a vganak grafika mellett fizikát is kell számolnia. cpus meg fizikát és 3d grafikát is lassan számolja.
2 kártyás rendszernél lehet jó h egyik fizikát másik 3d-t számol. -
-
szacsee
nagyúr
válasz
WonderCSabo #224 üzenetére
Komoly, mert megvette az NV a Phisixset, szal már csak driver köll.
-
Quan-Chi
őstag
válasz
WonderCSabo #226 üzenetére
elég durva hogy még most jelentették be, de itt PH-n már többen is árulják
-
WonderCSabo
félisten
"Kicsit visszatérve a fizikára, az NVIDIA ígéretet tett rá, hogy a GeForce-ok (a 8-astól kezdődően) egy hónapon belül támogatni fogják a hardveres fizikaszámolást is, csak a meghajtóprogram hiányzik hozzá, a platform természetesen a felvásárolt Ageia PhysX lesz." A cikk szerint. Én is csodálkoztam, azért kérdeztem rá. Vagy ez most itt vmi mást jelent?
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
WonderCSabo #224 üzenetére
a geforce-ok fizikai gyotrsítása nem szoftveres lesz?
-
WonderCSabo
félisten
Ez a hardveres fizika gyorsítás Geforce 8XXX-tól komoly? Miért nem hozták be eddig? Amúgy tök jó lenne, ha télleg teljesülne az Nvidia ígérete. Amúgy grat a cikkhez, picit tömény volt, de jó!
-
juhi07
senior tag
hüdejo dezsavü érzésem van ezzel a gt200 al :9
elötörnek belöllem a régi ti200-400-4600 vgák emlékei -
dezz
nagyúr
válasz
t72killer #215 üzenetére
"Eddig kb 1 nv sp kb = 3 ATI sp"
Azért tegyük hozzá, az Nvidia egységei 2x-es órajelen mennek. Ezt éppen az teszi lehetővé, hogy egyszerűbb feladatokban remekel igazán, miközben az ATI összetettebbeknél sem fekszik meg annyira. Egyébként mi volt itt az összehasonlítás alapja? A végső 3D teljesítmény? Esetleg a PS teljesítmény - bár nem úgy tűnik. A VS és GS teljesítmény meg semmiképp. Szóval utóbbiakban kicsit más az arány.
Az új ATI chip meg még alacsonyabb órajelen megy. Szóval inkább a számolók számára mennek, nem az órajelre. Gondolom, az alacsonyabb fogyasztás érdekében.
-
-
Solten
őstag
"Jó, ha tisztázzuk már az elején, hogy a GT200 alapjában véve nagyban a G80-ra épül"
-
edipqe
senior tag
hát a teljesítmény/fogyasztás hányadosának javulása azt hogy az idle-t lenyomták az szép és jó, de idle helyett rámehettek volna a játék közbeni fogyasztás csökkentésére, mert ha idle a vid karim, akkor fogom és kikapcsolom a gépem
És ezzel sztem sokan vannak igy, ha meg töltegetünk a géppel, arra ott van a noti vagy a második konfigja elég sokaknak, mert ez a költséghatékony.235 W...nem lesz ez igy jó
-
biztosan az lesz belőle, GF7 óta ez nvidia hagyomány és az ATI is rászokott
#213: a CPU-z azt mondja róla, de vajon milyenek a teszteredmények
. Ha 800 shaderrel gyengébb lesz a GTX280-nál, akkor az nagy szégyen az AMD-nek... Eddig kb 1 nv sp kb = 3 ATI sp, reméljük ezt nem sikerült alulmúlniuk.
-
Myers
senior tag
Nem tudom, hogy itt sokan mit néznek, de a gtx280 ugyanannyit v. kevesebbet fogyaszt az x2-nél. Mind idle-ben, mind terhelve.
Akkor mi lesz itt az új x2-vel? És az nV jön majd az 55nm-es GTX-el, akkor még kevesebbet.
Talán még egy GTX280GX2 is lehet belőle.
-
Gabis
őstag
bocsi ha megint olyat linkelek ami volt már
800 árnyaló ? -
Chrys_
addikt
Házi szélerőművek és szolárcellák eladók! Érd.: ....
...és beindul a business
-
mivel a GTX 280 egyáltalán nem előrelépés (sok alkalommal inkább teljesítménybeli visszalépés) a GX2-höz képest, észhez fognak térni. És ha az ATI épkézláb RV770-et+R700at ad ki, akkor megismétlődik a GF-5 vs radeon 96/7/800 korszak
pár apróság máris az ati mellett szól: jóval hatékonyabb uvd-chip, DX10.1, alacsonyabb fogyasztás. már "csak" a 3D teljesítményben kell robbantani.
-
skyboi
tag
Az a baj, hogy tápot is kéne cserélni miatt. Corsair-ből az 1000W-ost venném meg már, ha egyszer cserélek, mert unom ezt a tápmizériát. Az asszem egy pár évre fedezni tudná a Watt-éhséget. Sajnos az 550W-os asusomon nincs 8-as tápcsati, így adhatnám el, sem gx2-t, sem gt200-at nem tud hajtani. Az új 1000W-os táp majdnem 50, a kari kb 130. Együtt az majdnem 180e. Nem kevés sóder, így a nyaralások időszakában. Jó még ez a régi, leköpdösött 8800GTX. Jó ez még egy kicsit.
-
Findzs
addikt
az 1000W-os táp kevés neki sli-be
lol -
v.tom
őstag
válasz
drizzt1666 #152 üzenetére
Igazad van, elkerülte valami a figyelmem. Igy már helyes az állítás, nem is kötök bele.
-
-
cizoe
őstag
válasz
sziluboy #201 üzenetére
Az amd szerint ezt:
[I]AMD says its 4850 device at about 110 W and $199 will deliver about 75 percent of the performance of Nvidia's high-end GTX280 which costs $649 and dissipates 236W. Two of the AMD parts on a board will hit graphics benchmarks about 30 percent higher than the Nvidia device, the AMD spokesman added.[/I]
Mondjuk ezt illik nagy fenntartásokkal kezelni...
-
bteebi
veterán
Na igen. De amíg a játékfejlesztők és az nVidia ilyen nagy spanok (na jó, ez így elég eufemisztikus
), addig nem nagyon várható, hogy a független játékokon/szinetikus teszteken kívül igazán nagyot üssenek...
És ez valószínűleg nem fog túl hamar megváltozni.
#189 nagy igazság!
-
sziluboy
tag
sziasztok
Nem tudom hogy linkelte e már valaki de csak összehasonlítás képpen küldöm, hogy az ATI tól mit lehet majd várni:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Bemutatjuk az új NVIDIA GeForce-generáció alapját képező GT200 grafikus chip felépítését, újításait.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest