Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mindezzel maximálisan egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy a háttérben azért durva kavarás-trükközés folyik. Erről persze mindegyik szereplőnek pontos ismeretei vannak, de az egész ügy folyamatai annyira összetettek, hogy még a jelenlegi informatikai infrastruktúrával is esélytelen a teljesen visszaélésmentes üzletmenet folytatása. Egyszerűen nem érné meg lezárni az összes rést -- kb. mint a klasszikus példában, ahol a könyvtár lopásvédelme nagyobb összeget emésztett fel, mint maga a lopáskár.
MaCS
-
azbest
félisten
Érdemes megnézni az alibabás hirdetéseket, ami lényegében a nagyker. Vannak termékek, ahol százas vagy ezres darabszámmal már töredéke áron lehet rendelni. Ott persze még rájön a vámkezelés, szállítás és adók.
Ezzel azt akarom bizonyítani, hogy igenis létezik olcsó gyártás és bőven megéri a consumereknek áruló aliexpresses és többi eladónak is árulni.Európai országokat sem tartja vissza semmi attól, hogy ne tönkretegyék a helyi cégeket, hanem úgy alakítsák a szabályokat és adókat, hogy megérje dolgozni.
#177 MaCS_70
Nem véletlen, hogy áfát tartalmazó árat látsz. Eus szabály 2021 óta, hogy az importált cuccra a kereskedőnek/piactérnek rá kell számolnia az áfát és be is fizetik a nemzeti navnak. Ha nincs rendben beérkezéskor az elektronikus kísérőlevél, ha nem tudják ellenőrizni az adóhatóság adatbázisából, akkor vámkezelik és felszámolják rá itt (is) az áfát és kezelési költséget.A másik lehetőség, hogy valóban európán belül adják fel és akkor már valahogyan bekerült az eu területére és vámkezelték, kivetették már rá az adót elvileg. Egyéni hirdetőnél persze előfordulhatnak olyan seftelők, akik a fizikai utazással pogyászként behozható nagyobb határokkal élnek vissza és nem igazi kereskedők, de ez megvan a magyar aprón is.
És nem csak aliexpressen, temun és kínai webshopokban van így. Hanem a nyugati webshopok is átálltak a piactér modelre. Onnan is lehet venni kínai árut hasonló feltételek mellett, figyelni is kell a termékadatoknál hogy ki az eladó valójában.
-
Tasunkó
őstag
Annyit még én is tudok, hogy globálban keres az összes árun. Nem az 50 centes pillanatragasztómon keresve csinálja meg a bizniszt, hanem azon hogy ez is kell ahhoz hogy mindennel hozzá forduljanak, és mindig van aki mást is rendel emiatt, így már az össztermékforgalom fizeti ki az összállítást, plusz a nyereséget. Hasonlóan működnek a szupermarketek már 70+éve, csak az újszülöttnek minden vicc új.
-
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Szerintem is így kellene működnie. De a saját rendeléseim körében (ami mostanában elég sok vásárlást jelent) én ilyet az elsődleges termékoldalon még nem láttam. És most, hogy külön keresem, is csak a VAT incl. megjegyezés jelenik meg nekem Aliexpress, Banggood, Geekbuying vonalon.
És ez szerintem nagyon nincs rendben így.
MaCS
-
Tasunkó
őstag
Az USA-ban állítólag 4 millió diplomát adnak ki, ebből 600 000 STEM, 300 millió lakosra. Kína 9-10 milliót 3x annyi lakosra. Gyakran szó esik arról, hogy Kína már a megnövekedett diplomás létszámot el sem tudja hová helyezni, és ebből már társadalmi feszültsége van, és még 30 százalékkal több diplomást kéne legyártania hogy elérje az USA-t. . Annyira nem érdekel a dolog, így nem keresgélek igazán hiteles adatot, mert nem gondolom hogy a fejlődés összefüggésben lenne a diplomák számával, de még 30 százalékkal ha megnöveli, akkor menthetetlenül be kéne érni a chipgyártást, mert akkor létszámban is, és sűrűségben is beérte az USA-t, most még csak létszámban és nincs chip.
Aztán van még hogy az USA összdiplomásai hány kilót nyomnak lakosra nézve, mert abban lesz elmaradva, vagy hogy mennyi szőr borítja a testüket, ebben a kínai diplomásoknak nagyobb szakállakat és hajat kell növeszteni. -
Hongkonban mikor dolgoztam azok ott tenyleg 12h siman letoltak az irodaban. Minden nap. Az ottani vezeto kb mindig megbeszelsen/targyalason volt, kiveve a szuksgeletei elvegzesei szukseges ido elvegezese. Volt egy kolleganom, aki bevallalt tobbet is, mert 12 felett mar jo penzt kapott. 16m2-es alberletben volt, es egy kutyaja, akivel kamern keresztul kommunikalt. Mindenz 10 eve tortent. Aki a legjobb fej volt, az meg emigralt Kanadaba, o nem birta a sok kozul.
-
sakal83
addikt
Kukkants ra a kinai ingatlanarakra: (ai valasz igy nem feltetlen pontos)
"Major Cities:
Beijing:Newly built housing averages around RMB 46,079 (USD 6,423) per square meter, while second-hand housing is around RMB 68,714 (USD 9,579).
Shanghai:Newly built housing averages around RMB 57,588 (USD 8,028) per square meter, and second-hand housing averages RMB 59,500 (USD 8,294)
.Shenzhen:Newly built housing averages around RMB 52,705 (USD 7,347) per square meter, while second-hand housing averages RMB 67,587 (USD 9,421).
Guangzhou:Newly built housing averages around RMB 24,744 (USD 3,449) per square meter, and second-hand housing averages RMB 36,385 (USD 5,072).Na, a vásárlóerőt kezdjük innen.
Illetve nem 250e ftpt keresnekna magyar munkasok... Nagyon nem...
-
Tasunkó
őstag
Ez mind propaganda lesz. Már ha a magyart nézzük 4x több átlalános diplomát osztanak ki, mint a kínaiak STEM diplomát. Arról nem található adat mennyi a magyar STEM, de ha a negyede az összesnek akkor az ugyanannyi mint a kínai jövő. A ksh szerint a felsőfokú végzettsége van minden 3. fiatalnak, ezt is nehéz űberelni, mert minden mínusz 1. fiatalnak ha lesz akkor már a spermában lesz 1 érettségi legalább, szóval van egy plafon.
Az európai statisztika ennél még jobb ha jól tévedek. Egyébként a magyar diplomaosztás eredménytelen, legalábbis műszaki visszafejlődés van, tehát a minél több diplomás és a szakértelem között fordított az összefüggés.
Az meg hogy a kínaiak 8 óráznak, egy infernális zöldség. Ha idejönnek ahol senki nem látja őket, itt is csak a 12 órát ismerik. A lie down flatot meg készpénznek venni... Az egy kockázat, hogy kibasznak érte, az nem játék. Itt nálunk is elhanyagolható mértékű, aki mer kockáztatni, kínaiak még az árnyékuktól is fosnak, ezt így elhinni hogy bátorak, ez a bugyutát már hatványra emeli. Szerintem azzal keverik, hogy napi 12-ben képtelenség dolgozni, minden nap. Aki azt mondja abban dolgozik az hazudik. Ott a szervezet reflexei iktatnak be pihenőidőt, vagy rab az illető. -
kilua
senior tag
Különben ja. A YouTubeon egy dokumentumfilm (vagy propaganda film?) "Kínában kevesebb az átlagbér mint nyugaton, valami 700 dollárért dolgoznak, de a lie down flat miatt már tényleg csak 8 órában"
Na Magyarországon havi 250 ezer forint az még kevesebb is volt akkor (400 forintos dollár 280 ezer forint) ... tehát a kínai vásárló erő már nagyobb mint az európai (magyar) főleg ha a magyar árakat is nézem! Talán kétszer akkora vásárló ereje lehet így egy havi 300ezer forintnak megfelelő yuant kereső kínai munkásnak mint egy 250et kereső magyarnak!
Ha igen és Kína előnye nem annyira az olcsó munkaerő, hanem az hogy évente 1,4 millió STEM diplomát ad ki! USA+EU együtt pár százezer. És olyan dolgok is megjelentek hogy például ma szó szerint minden mobil játék kínai.
-
Tasunkó
őstag
Ha az állam segít egy céget, azzal közvetlen kára van, ámde közvetve viszont lehet haszna, ami ugye ha felülmúlja a veszteséget, akkor végeredményben nettó nyereségként elkönyvelhető. Akkor viszont az minimum elvárható, hogy együtt rezonáljon a polgárai érdekeivel. Mondjuk példát mutasson munkakörülményekből, törvényes legyen, magasabb béreket fizessen ezáltal a béreket felhajtja és a külföldi cégek is kényszerüljenek a hazai cég béreit kifiizetni. Ez egy kényes egyensúly, ugyanakkor a cég stratégiai jelentősége is fontos szerepet kap, mert ha mindenhol korbáccsal verik az embert, de ha megszűnik a hazai cég, akkor szinte biztos, hogy mindenhol két korbáccsal fognak verni, akkor mégiscsak jobb az 1 korbács, de akkor megint ott vagyunk hogy példát mutat mégiscsak. Ez csak politika szerintem hogy mit köpködnek, hiszen európában is támogatják a cégeket.
-
Tin
veterán
Az egész világ tolódik át a virtuális valóságba, miközben a népesség növekszik, és a klíma is változik. Meg a nyakunkon az AI is. Ezt érzékeled.
A "bezzegkína" is amúgy demográfiai összeomlás előtt áll, gyakorlatilag nem csak csökken a népessége (D-Koreához és Japánhoz hasonlóan), hanem a születések száma is elképesztően alacsony. És akkor nem beszéltünk arról, hogy a nép elkezd jobban élni, a következő generáció már nem lesz hajlandó robotolni, és ezzel aztán Kína előnye szépen el is száll.
Én nem írnám le Európát. Kína, India, de akár Afrika vagy Dél-Amerika sem fiatalabb, mint Európa, valahogy viszont mégis ez a rész volt képes kiemelkedni és követendő példaként állni. A felsorolt országok/kontinensek közül ugyanis valahogy mégis az EU a célpontja a többieknek, és nem fordítva.
Az, hogy az EU elkényelmesedett, az adottság, de majd felrázódik, vagy lemarad, de még ha le is marad, akkor sem hiszem, hogy az európaiak majd Kínába fognak vágyni, hiszen a kínaiak vágynak el mindig mindenhova máshová, és csinálnak Magyarországból is Kis-Kínát.
-
azbest
félisten
Azt nem értem, hogy miért üldözik azt, ha egy állam segíti a cégeit. Mármint európán belül. Európában erre azt mondják versenyellenes. Helyette más országok cégeinek segítenek piacot találni, mondván nekik is legyen egyenlő az esélyük nálunk. Közben a többi ország pedig a saját cégeit segíti helyzetbe kerülni, így a külföldi cégeknek sokkal könnyebb a helyzete és még csak számon sem kérhetőek nagyon

Ráadásul európában is vannak cégek, aminek állami hátszele van, csak ehhez a csókos haveri/finanszírozó körben kell lenniük.#152 Kaiku, szvsz mindegy milyen izmus, akkor is csak mesével etetik a csóri polgárt, amúgy meg háttéralkuk, korrupció és lopás, ami számít. Az arányokban lehet különbség, hogy van ahol annyit lopnak csak, hogy mellette működőképes maradjon a rendszer, máshol meg széthordják az egészet.
-
Kaiku
senior tag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
De ki van találva, csak az úgy nem működik, hogy részben veszik át és vannak olyanok akikre nem vonatkoznak a szabályok.
Ezt értsd úgy, hogy a csalók a kapitalizmust szeretik, mert ott korlátlanul lehet csalni más kárára és a kapitalizmus alapjában véve egy nagy csaláson alapszik.
Ez az értéktőzsde, meg a banki termék, hitel kihelyezés, stb stb. Mind mind fiktív dolgokon alapszik ezért egy csalás. -
Tasunkó
őstag
Nyilván. A technológiai fejlődés és a logisztika kiiktatta őket a játékból.
Egyébként ha komoly szándék lenne, akkor a vám ráérne, mert első körben meg kéne csinálni azt a terméket európában. Azok a cégek nem kényszerből indultak el Kínába, ezek nyugat -európában is nyereséggel gyártottak, nem még keleten, és egyszerre gyártottak itt is és ott is. Ami még nyugaton maradt, azokat is gyakran a szakszervezeteik tartják ott, különben ha a cég léphetne, már rég Kínában lenne.Aztán el lehet indulni az úton, aminek most hosszúra nyúlna taglalni az állomásait, és a legvégén következhetnek a vámok. De persze mindjárt első lépésként hozzák a vámokat is, mert ahhoz nem kell semmit tenni, csak találgatni ész nélkül. -
azbest
félisten
Ha úgy korlátoznál a kínai importot, hogy közben nem gáncsolnák a belső termelő vállalkozásokat, akkor azt mondanám, hogy legyen.
De azt, hogy csak azért szedjenek több adót, hogy legyen mit elherdálni és olyan kampányokat finanszírozni belőle, amivel tovább rontják a belső életképességet, hát az idiótaság. Se pénz, se munkahely így. Tartják a markukat, de csak a saját megélhetési politikájukra kell a pénz, nem a hosszútávon fenntartható, versenyképes gazdaságra.
-
Viccet félretéve nem a kapitalizmus a probléma, hanem éppen annak hiánya. Legalábbis ha a kapitalizmus alatt a fair piaci versenyt értjük, ahol a legjobb termékek nyernek. És nem pedig a legerősebb vagy aki a legjobban ügyeskedik. A kapitalizmus megfelelő állami fékekkel és ellensúlyokkal szerintem a legjobb rendszer lenne. A probléma az, hogy ilyen nem sok helyen létezik. Tehát pl se USA-ban, se Kínában, se Magyarországon.
Én úgy látom, hogy jelenleg azt a kort éljük, ahol nagyrészt kis startupok versenyeznek jól marketingelhető ötletekkel a gigavállalatok kegyeiért, hogy majd felvásárolják őket. Ez nem kapitalizmus, ez technofeudalizmus.
-
carl18
addikt
+1 Nagy igazság, én is úgy láttom "Sok kereskedő sikerének célja a hatalmas haszonjulcs"
Mert ami Aliexpressen 250 ft magyarba lehet 2000-2500ft is? Ehhez kell külön végzettség erre képes legyél? Venni és haszonnal tovább adni nem atomfizika.
Én Egeret vásároltam kb 5 éve 2020-ba Yindiao G5 a neve de más néven is megtalálható. (Silent Click) Tök néma, durva hogy a akkor 1300 forintért vásárolt egér 5 év múlva is megy. De amit magyarba vásárolsz boltok polcain sok esetbe 5000 forintért 1 év után tönkre megy.
Szóval érted többet fizetsz és rosszabb minőséget kapsz, csak hát itt kap egy új márkaneveg Genesys és társai meg Natec. De közbe a termék kínai, csak ők egy márka név alatt eladják neked. És ebből a komplett ípar él meg belőle.
-
wolfman
veterán
Végigolvasva a kommenteket, mindegyik fórumtárs kicsit másik szemszögből, de ugyan azt ekézi. Egyszóval a kapitalizmus fenntarthatatlan és a világ egyik legveszedelmesebb funkcionáló rendszer az összes hozadékával együtt.
-
Miért? Az itthoni kommunizmusban mi volt? A 100Ft-ért árult órát ~150Ft-ért tudták gyártani. Mégis ment minden, mint a karikacsapás. Máshonnan volt rá pénz. Kínában is rengeteg olyan természeti kincs van, amiből már szinte csak tőlük tudsz rendelni, így meg olyan árat adnak ezekre, amilyent akarnak. De egy konkrét példa: papír (egy társasjátékokat gyártó cég elmondása alapján, akik az árérzékeny vevők miatt Kínában gyártattak - és elmondták miért). Rengeteg papírgyár volt az EU-n belül is. Aztán jöttek a kínai dömpingárak, és az EU-s gyárak nagyrészt bezártak (hiszen elvitték a kínaiak a rendelések nagy részét), majd a kínai cégek árat emeltek (a veszteségeiket ekkor kezdték el kompenzálni). Most már ott tartunk, hogy lassan újra nyitnának itthon is pár gyárat, mert lassan lehet újra konkurálni a most már magasabb kínai árakkal is (csak rengeteg pénz a gyártás előkészítése is, így a vállalkozások újraindításánál ennek költségét is bele kell már kalkulálni az árakba).
-
Tin
veterán
Kell a fenének, csak úgy nem érné meg egyesével filléres szarokat rendelni. De miattam lehetne a minimum rendelési vámérték is 100€, ami alatta van, az után is annyi áfát kellene fizetni.
A cikkből kiderül, hogy a legfőbb probléma a csomagok mennyisége, és nem az értéke.
-
Tin
veterán
Nem bonyi: 150€ alatt fixen 10€ a vám, felette meg annyi, amennyi. Nem tudom, minek kivételezni Kínával még a szállítás terén is...
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Napelem
- Spórolós topik
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest