Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
front3r
őstag
válasz
boda.adam967 #24852 üzenetére
Majd a Cyanogenmod - al megkapjuk mi is a 6.0-át. Simán üzleti döntés ez a Google - től.
-
front3r
őstag
válasz
l.skywalker #23412 üzenetére
Ha jó fej a Google, akkor megcsinálja az 5.1-et, mert nem biztos, hogy ezek után megint Nexus-t fognak venni az emberek, mert csalódnak a brandben.
Tegyük hozzá: Az 5.1 az eddigi információk alapján is csak egy nagyon nagy bugfix és optimalizált változat lesz. Valószínű az is Lollipop néven fog szerepelni, mert lényegi változás nem fog történni. Annyit olvastam róla, hogy a Material design lesz pár színnel kibővítve, ami változás az 5.0-hoz képest, de ennyi csak. -
front3r
őstag
Remélem eljut oda az Android is, mint az asztali Windows, hogy az újabb verzió nem kér erősebb hardvert!
-
front3r
őstag
Nálam most a Xenon HD féle 5.0.2 van fent, és ez eddig a leggördülékenyebb főzött ROM, F2FS fájlrendszerrel.
Még ez se az igazi, de így már elég jól használható. -
front3r
őstag
válasz
rootkiller #23107 üzenetére
Mert lényegi változást nem hoz az 5.0-hoz képest, azért reméljük, hogy megkapjuk.
A changelog alapján meg pont azokat a hibákat javítják, amelyek miatt szenvedünk tőle Nexus 7 alatt. (Laggolás, lassú reakció)
Ha meg hivatalosan nem jön ki, akkor majd a CM csapat megcsinálja Nexus 7-re is. -
front3r
őstag
Elszabadult a parti, és a kijelző alá víz került.
De csak a kijelző 1/3-ánál lett vizes. Mi a tuti módszer? Szedjem szét, és szárítsam ki, utána nem lesz elszíneződés? Nem is elszíneződés látszik inkább, hanem árnyalatok látszódnak ahol beázott. Ugye nem kuka a kijelző? Van valakinek tapasztalata ebben?
Amúgy a készülék működik, ezzel nincs gond.
A válaszokat köszönöm! -
front3r
őstag
válasz
vikla007 #22696 üzenetére
Mennyire gyors? Ahogy olvastam úgy ajánlják, hogy a system ext4, cache, data az meg F2FS fájlrendszerrel legyen formázva.
Ahogy látom ez a Rastapop 5.0.2-es verziója.
Teszek egy próbát vele, ha ez tényleg ennyire jó!Előtte a FreakSlim-et próbáltam, de csak belassult, hiába volt F2FS fájlrendszeren. Az 5.0.1-es volt.
-
front3r
őstag
válasz
sto1911 #22712 üzenetére
Viszont ebbe is fektethetné a bevételét a cég, annyi pénzt nem is vinne ez el...
Így növelné a bizalmat a vásárlók felé, és ez a jövőre nézve sokkal profitálóbb lenne, mert az ember nagy kedvvel venne egy újabb Google készüléket, mert tudja, hogy 3-4 év múlva sem lesz használhatatlan.
Az meg egyáltalán nem biztos, hogy a kikényszerített lassúság miatt az emberek automatikusan újra Android készüléket vásárolnak, vagy Nexus-t, mert a régi akad, lehet az Apple, vagy más cég felé fordulnak... -
front3r
őstag
válasz
csasaKKP #22699 üzenetére
Igazság szerint az 5.1-ben nincs olyan, ami miatt ne kapnánk meg, sőt az optimalizáció miatt nagyon is fontos lenne. Persze a Google ráfoghatja a támogatási időre, hogy már bőven lejárt, csak ezt nem érezném fairnek.
Az akadozás miatt nem lenne fair egyértelműen.
Ha meg nem adja ki a Google, akkor ott lesz a CM, vagy valami másik custom ROM... -
front3r
őstag
válasz
Partybokszos #22680 üzenetére
Tegnap este nyüstöltem. Még várj vele! Ha kijön február környékén az 5.1(remélem ki fog erre is), azt már érdemesebb lesz felrakni.
Sajnos az appok első megnyitásánál nagyon lassúcska a rendszer, és persze az alatt nagyon nem szabad semmit sem csinálni(de az appok is hosszú másodpercekig töltődnek). A Foursquare app pl. gyötrelmesen lassú, belassul az egész rendszer tőle, amikor fut.
Tehát még mindig nem az igazi. Egy fokkal már jobb, mint az 5.0, de nem olyan mint a 4.4-el.
Az 5.1 a changelog alapján, meg a teljesítményt tekintve fog előrelépést hozni, én azt várom. Talán addig kihúzom az 5.0.2-vel... -
front3r
őstag
Jön az 5.1 is februárban:
- Silent mode added after missing on Android 5.0
- General improvements in system stability
- Improved RAM management
- Fixes for sudden app closures
- Improved battery management
- Excessive consumption of network devices when used Wi-Fi fixed
- Issues with wireless connections fixed
- Problems with Okay Google function solved
- Notifications problems solved
- Some sound problems experience by certain devices fixed
- Other improvements and changes
- Changes in the Material Design color paletteCsak megkapjuk még...
-
front3r
őstag
válasz
bAtt001 #22456 üzenetére
Fel kell rakni a legfrissebb (azt hiszem 2.8.2) TWRP-t, majd ott formázni a system, data, cache partíciókat, és át lehet konvertálni F2FS fájlrendszerre. Ha jól tudom a többit nem is engedi, valami hibát ír ki rá, de ezeket engedi, ki is írja hogy milyen fájlrendszere van most az adott partíciónak.
OTG-n meg felrakod (vagy internal storage, ha nem törlöd) a ROM-ot, mellé a normal slim gapps-ot.
Ennyi. Így nem lesz bootloop. A Recovery-t formázások után azért újra kell indítani.
Kernelt nem kell cserélni, alapból az M-kernel legújabb verziója van benne.(ami támogatja a F2FS fájlrendszert)
Ja és az XDA oldalon a ROM-ok közül persze a F2FS-es verziót kell letölteni.Így már azt mondom elviselhető a tablet sebessége, persze ez még alpha verziós ROM, de eddig nem dobott hibát.
Úgy látszik a Google helyett megint a custom ROM készítőknek kell megoldania a lagolós problémákat! :SA telefonomat meg nem féltem(Xperia Z1C), az talán elég erős lesz az 5.0-hoz, de aztán ki tudja, majd kijön rá egy 5.1 és belassul az is.
-
front3r
őstag
SlimLP, én meg ebben "hiszek". F2FS fájlrendszerrel, tényleg gyors lett a ROM! Kb mint a 4.1, olyan gyors. Így már jó használni a tabot!
Normal gapps-ot(5.0) kell feltenni hozzá, a többi nem jó hozzá. -
front3r
őstag
válasz
Teagol #22285 üzenetére
Ugyebár a telefonoknál már elég szépen ott vannak a kínaiak: OnePlus One, Oppo sorozat, Xiaomi.
Ezek minőségi telefonok, de olcsóbb áron adják őket, mint pl. a Samsung. Szoftveres támogatásuk kiváló, a OnePlus One pl. CM ROM-al jelent meg.Tableteknél nem tudom, hogy vannak-e minőségi kínai cuccok...
-
front3r
őstag
Az 5.0 már jobb nálam egy fokkal, FB app mentesen, és Nova Launcherrel. De ha pl. nyitok egy Chrome tab-et, és utána egy Hangouts-ot indítok, vagy ha előhozom a futtatott app listát, akkor van delay rendesen.
Amúgy, fogják rá, használható, persze sehol sincs a 4.1 gyorsasága közelében. Még abban reménykedhetünk, hogy ez valamiféle bug, amit javítanak egy hotfixben. Az animáció is beakad az OS betöltésekor időközönként, szerintem ez se normális. -
front3r
őstag
Aki nem panaszkodott lassulásra 5.0-s rendszerrel, az most sem panaszkodik? Továbbra is gyors, gördülékeny?
-
front3r
őstag
válasz
l.skywalker #21963 üzenetére
Várjuk a hotfixet... már ha lesz.
Megpróbálom még az OTA módszert, hátha úgy nem fog akadni....
De az "biztató", hogy egy 32GB-os rendszeren is akad, mert akkor nem a 8GB-os verzióval van a gond, hanem úgymond random a dolog. -
front3r
őstag
válasz
Polllen #21941 üzenetére
Csak az a baj, hogy utána is akad, ha egy appból kilépek pl. a settingsbe. Tehát itt valami gáz van... A chrome is lassú, ha oldalakat nyitok meg. Azért ennyire nem volt gáz ez sosem. A JB meg olyan mint a vaj?
Polllen: Ha mondjuk bezárom az appokat, és csak a beállításokba megyek be, akkor jó a sebesség, meg ha ott görgetek, beállítok 1-2 dolgot, az úgy OK, akkor nem laggol.
De ha indítok egy böngészőt, akkor már szörnyű. -
front3r
őstag
válasz
Polllen #21931 üzenetére
Komolyan irigykedem... nálam nem tudom mi okozza a lassulást. Megfigyeltem, mikor nincs wifi kommunikáció, akkor elég gyors. Viszont amikor a playről frissíti az alkalmazásokat, akkor mást nem is igen lehet rajta csinálni, és látható, hogy lassabban frissíti be az alkalmazásokat, mint a 4.4.4.
Elvileg nincs különbség ugye a 2012-es Wifi modellen belül?
XDA-n is egyre több embertől olvasom ezt a lagos problémát.Próbáltam már Nexus Toolkit-el is felrakni, hátha az "máshogy csinálja", de persze hogy nem.
Integra: Még a módszered nem próbáltam.
Ahogy látom kiszivárgott az OTA URL, megpróbálom azt a módszert is.
-
front3r
őstag
XDA-n másoknak is jelentkezik a lag, tehát "nem vagyok hülye".
Persze vannak, akiknek meg úgy megy mint a vaj... -
front3r
őstag
válasz
Integra #21882 üzenetére
Akkor is akad, ha factory reset-et csinálok, bár én hagytam hogy befrissítse az appokat az után(Google appokat csak).
Nálam egyáltalán nem ilyen jól fut, mint itt!
Neked ilyen jól fut, mint a videóban?Amúgy nálam már a varázsló sem az igazi, ami a reset után következik. A gombnyomás ott is akad picit. :S
8GB-os refurbished modellem van. De nem hinném, hogy a 8GB miatt lenne ez.
A 4.4.4 is elég jól megy, de az első verzió az igazi, ott olyan jól fut a tabletem mint a vaj. -
front3r
őstag
válasz
Integra #21876 üzenetére
Jó lenne kideríteni a különbséget! Mi okozhatja azt, hogy nálam kb halálra fagy az 5.0, nálad meg szárnyal?
Fastboot-al raktam fel, így szerintem mindent formáz, nem? Az XDA-s guide szerint mentem végig, utána felraktam a lollipopot, és elborzadtam az akadásoktól, de már a legelején nem úgy reagált a gombnyomásra ahogy kellett. Az animációt picit később kezdte el. Miután meg már felvettem a fiókom, akkor olyan lassan hozta be a beállításokat hogy ne is beszéljünk róla.
Felraktam a 4.2-őt, az meg úgy megy mint a baj, nem hiszem hogy hardveres hiba lenne, ha az meg ilyen szépen megy...
A 4.4.4 elviselhetően megy, de már itt látszik, hogy a 4.2 jobb volt ebből a szempontból is már. -
front3r
őstag
XDA be is halt a nagy terheléstől.
-
front3r
őstag
Az a durva, hogy a 4.1.2 meg úgy megy mint a vaj.
Ettől is ezt várnám el! -
front3r
őstag
Visszaállítottam gyári állapotba, majd csak frissülni hagytam a Google appokat. Ezek után is úgy belassul az egész, hogy a beállítások panel is laggol, sőt, a gépelés is. Ez inkább valami kemény bug lehet...egyelőre nem tudom mi az, de kizártnak tartom, hogy ez a végleges állapot, és erre a Google rábólintott.
-
front3r
őstag
válasz
resyxx #21814 üzenetére
Tényleg? Nekem 7x darab app telepítése után(Google féle visszaállítás) olyan laggos az eszköz, hogy még a 4.4.4 is jobb volt ettől...
Tárhely van, több mint 3GB. Nem értem mi a gond.
Mondjuk ha nem állítok vissza mindent, akkor lehet nálam is szuper lenne, de ez így nagyon gáz.
Remélem csak valami bug, amit gyorsan javítanak, vagy valami triviális hiba, de ennek nem így kellene mennie, főleg hogy az összetákolt verzióról meg jó vélemények voltak, tényleg nem értem. -
front3r
őstag
-
front3r
őstag
válasz
Rocky975 #21807 üzenetére
Annyira ma van a nagy nap, hogy már ki is szivárgott!!!
Lollipop Factory IMAGE for Nexus 7(2012-WiFi)!!!!!!Nekem már az appok települnek!
Lassú lesz az install, de ez várható volt, mert titkosítva lesz a partíció is!
-
front3r
őstag
válasz
Cingáriusz #15694 üzenetére
Szuperstabil, és gyorsabb!
-
front3r
őstag
Ha jól látom az új Nexus 7 kb 60 000 Ft-os áron fog kezdeni?? 199$ átszámítva euróba...
Elég durva lenne, hogy nem rég kiadtam rá 50k-t, egy 8GB-os Nexus 7-re. :S
Most adjam el?50-ért úgy sem tudom...
-
front3r
őstag
válasz
front3r #14279 üzenetére
Ahogy látom a fényerő villogás nem hardveres gond. Ezen kívül nagyon tetszik a N7 teljesítménye, és tényleg smooth, bár én felraktam egyik főzött ROM-ot a leghíresebb kernellel, mert amúgy sem álltam volna meg, hogy ne próbáljak ki egy ROM-ot.
Na ez már tudja helyettesíteni a PC-t is, ha nem akarunk nagyon nagy dolgokat végrehajtani vele.(Komolyabb játék, több asztalos munkavégzés - remote desktop)
-
front3r
őstag
Sziasztok!
Sikerült szereznem egy Nexus 7 8GB refurbish verziót! Remélem nem csalódom majd! A tárhely miatti korlátokkal tisztában vagyok, ha mégis több hely kellene, akkor az android rendszeren az megoldható tudtommal elég ügyesen.(pendrive, felhő)
Kíváncsi vagyok a Nexus élményre!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest