Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz
#20844032 #12843 üzenetére
Ismerem a Wacom cuccait, nem is azt mondtam, hogy az S Pen egyedülálló, hanem hogy jó és érdekes fejlesztés a kommersz kategóriában (kommersz itt most = átlag vásárlónak átlag áron). Így nézve pedig egyedülálló is, mert jó, profi a Wacom eszköz, de az emberek nagy része nem költ rá annyit, és nem is használja ki a tudását (4 lábú valamilyen állatot lerajzolni nem kell profi eszköz ugyebár...
). A Samsung meg lehozta a dolgot több készülékébe is, elérhető áron (ez utóbbi mondjuk relatív, de na, érthető mit zagyválok).
-
|AP|
veterán
válasz
#20844032 #12806 üzenetére
Ennyire ramaty az összeszerelési minőség?
Pont azért kezdtem feljebb nézegetni a 30-as kínai tábláknál, mert utálom ha valami mocorog, nyikorog, ropog a kezemben.
Több kiállított Nexust is megtapiztam már üzletekben és nekem nem volt feltűnő, hogy ennyire rossz lenne az összeszerelés... -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#20844032 #12571 üzenetére
A lényegen ez nem segít, mert mint mondtam a fontos adatok felett rendelkező alkalmazások lockolva vannak, így ilyen szempontból édes mindegy, hogy az illető el tudja indítani mondjuk az Angry Birds-t.
Nekem az kell, hogy megtudjam hozzá akarnak-e férni ahhoz amit jelszavaztam. A szándékot akarom felderíteni.
Most csak egy példa: Leteszem az asztalra és elmegyek a dolgomra és mire visszaérek el van mozdítva a táblagép. Ha tudom, hogy valaki feloldotta a távollétemben, akkor tudom, hogy nem csak meglökték vagy pakolás közben került odébb.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#20844032 #12335 üzenetére
"Mit vennél 80-ért?"
A kérdés nem nekem lett címezve, de ezt én magam is kijelentettem.
Létezik olyan opció is, hogy leginkább semmit. A Nexus 7 a konkurenciához képest (de csak ahhoz képest) itthon is jó árban van, még a bő 20 ezres felárával együtt is, de sem Brumi, sem én nem erről beszéltünk. A táblagépek (főleg ebben a kategóriában) kollektíve vannak túlárazva.
Amúgy meg senki sem kotorászik a zsebetekben, hogy ti megvettétek 80 rugóért a gépet. Senki még csak nem is utalt arra, hogy hülyék vagytok emiatt. Neked megér ennyit, nekem (nekünk) meg nem. Te megveszed ennyiért, mi meg nem. Akkor most ebben hol is van a probléma?
Én mondjuk nem terveztem 50 ezernél többet kiadni táblagépre (egyszer a Samsung Galaxy Note 10.1 miatt majdnem elcsábultam, de a "kínai gagyinál" is ócskább anyaghasználata és minősége miatt letettem róla). Jött a T akciója és úgy gondoltam 48 ezerért simán bevállalom a Nexus 7-et. De ha ez nem lenne, akkor most táblagépem sem lenne és nem dőlne össze tőle a világ, élném ugyan úgy az életem, mint eddig.
A fogyasztói társadalomban sokszor elfelejtjük, hogy vásárolni nem kötelező.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
#20844032 #12288 üzenetére
amiért nincs jó tapasztalatom az asus-al, azért még lehet, hogy a nexus 7 jól sikeredett, elolvastam az összefoglalót már hónapokkal ezelőtt, de gondolom az első daraboknál szinte minden márkánál/terméknél előfordulnak gondok...a kérdés, hogy amit most veszek, kiforrott terméket, mennyire megbízható? nyilván, ha garival venném, fel sem tettem volna a kérdést...és én nem így fogalmaztam... "kinek volt vele gondja, mert vigyáznék rá, meg kímélném" stb...kiforgattad a szavaimat, így más értelmet nyertek, aztán támadsz, hogy én vagyok érthetetlen?
mindegy na...inkább írd le ha volt már vele valami problémád, illetve ha nem volt azt, dióhéjban, könnyebb, és én hálás leszek...
-
assemble
addikt
válasz
#20844032 #12284 üzenetére
Na ez az. A legtobben amikor a Tab-rol beszelnek, sztem a Tab 2 7.0-rol beszelnek. A 7.7 az teljesen mas liga a 600+ dollaros induloaraval, es SAMOLED+ kijelzojevel.
Hozzateszem hogy ennek ellenere is sok dologban jocskan rosszabb (pl cpu, szoftver), de meg ezzel egyutt sem lenne fair az osszehasonlitas, amikor 3-szor annyiba kerul. -
edward2
addikt
válasz
#20844032 #12189 üzenetére
Dropboxal annyi a baj hogy végül nem cloud a megoldás. 2 lépcsős szinkron nálam be van lőve, de mivel nexus összes készülék így ezek belépnek automatikusan mégse működik rendesen.
G+ teljesen jó főleg hogy van full méret backup már. Az meg hogy van dropboxtól ingyen 100.25Gb az valószínűleg csak te vagy.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#20844032 #12074 üzenetére
Az a baj a tervezett elavulással, hogy nem csak technológiai értelemben avul el a készülék, hanem fizikailag is. Nagyon jó példa erre sok nyomtató típus, melynél ha eleget nyomtattál kiírja, hogy nyekk, elérted a tervezett élettartam végét, cserélj benne ki bizonyos alkatrészeket. Azok az alkatrészek meg egyszerűen annyiba kerülnek, hogy jobban megéri egy új nyomtatód venned. Aztán vagy megveszed, vagy beleásod magad a fórumokba és találsz meghekkelt firmware-eket, amik kiiktatják ezt a szoftveres letiltást és bátran használhatod tovább a nyomtatót még éveken át.
Ezt a példát hozza fel a Villanykörte elmélet is, bár az a film eléggé bulvárosan, tényeket megkerülve kezelni a kérdést, de egy másik jó példája is van:
Az Apple valóban szembenézett egy perrel amiért az iPod (még a régi generációk) akkumulátora nem cserélhető és a garancia sem terjedt ki rá. Úgy volt az élettartamuk kalibrálva, hogy akkor dögöljenek be, mikor esedékes a modell váltás. A perben megbüntették az Apple-t és azóta a termékeikben az akkura is kiterjed a garancia és így már nem éri meg neki ezzel szórakozni. Szóval GoodSpeed példája az akku elavulásáról nagyon is helytálló.
Az én Motorola Defy telefonom két és fél éves lesz lassan és már nagyon nem hozza azt az üzemidőt, mint régen. De ebben legalább cserélhető az áramforrás.
Sajnos a gyártók mindig piszkos módszerekkel akarnak rávenni arra, hogy vásárolj. Hiszen eleve ez a kapitalizmus egyik alapjaiban elhibázott gondolata, hogy a rendszer csak addig működik amíg vásárolsz. Sőt, nem elég vásárolnod, hanem növekvő ütemben kell vásárolnod. Az is gazdasági nehézséget okoz, ha a növekedés üteme lassul... értsd: Még mindig profitot termel, még mindig keresel az üzleten, csak nem annyit, mint egy korábbi mérési időszakban (pl: múlt hónapban, előző negyedévben, elmúlt évben, stb).
És ez nem áll meg... hiszen nem állhat. Tíz év múlva kétszer annyit vásárolsz, mint most. Húsz év múlva négyszer annyit vásárolsz, mint most. Harminc év múlva nyolcszor annyit vásárolsz, mint most... (csak példaként... elég elnagyolt a képletem, de remélem a lényeg átmegy).
Szóval a rendszer nem működik, mert hosszú távon fenntarthatatlan. De hogyan cseréled le a rendszert? Előbb össze kell omlania, el kell romlania, hogy végleg kidobjuk és újat akarjunk. Jobb előbb, mint később amikor jobban fáj majd.
Ez a másik baj a rendszerrel. Elhiszed róla, hogy attól jó neked ha mindent meghatározott időközönként kidobsz és lecserélsz, olyan dolgokat vásárolsz amire a legkevésbé sincs szükséged.
----------
És mellesleg engem is zavar, hogy itt egy teljesen jól működő termék, amit egy év után lecserél a gyártó és itt van az alig modernebb új verzió. A gyártók mindig tartogatják a fejlesztéseket, jól beosztják, hiszen tudják, hogy nem lehet évente technológiai forradalmat robbantani. Ha jön egy új fejlesztés akkor azt apránként, évről-évre csepegtetik, hogy minél több pénzt kisajtoljanak azokból, akik mindegyik új modellre ráugranak... de lehet ez akár csak minden második vagy harmadik generáció is.
Én fotózom. A nagyapámtól és apámtól rámruházott gépek még a mai napig működnek. Ellenben már több digitális gépet is sikerült rottyra vágnom a használattal, pedig fele annyi fotó sem készült velük. Van egy második világháború előtt készült Zeiss Ikon középformátumú gépem. Makulátlan, kifogástalanul működik, pedig több, mint fél évszázadig volt használatban (igaz eléggé kímélve). De van 1950-ból származó gépem is, ami bő 15 évig képviselte a technikai csúcsot és még rá 15 évig is simán használta a szakma csúcsa.
Ma meg 2-3 évente cserélheted le a millió forintos gépeidet, mert elavulnak. Vagy legalább is azt mondják, hogy elavul, de aki átlát a szitán, az simán használja tovább a régit, de az élettartamuk még így sem több 5-6 évnél.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#20844032 #11809 üzenetére
Akkor ugy mondom, hogy nem feltetlenul normalis, hogy a mediaszerver tobb orat megy aktiv allapotban, mint a kepernyo. Kiveve persze ha kikapcsolt kepernyovel hallgatsz zenet.
En sok filmet nezek a gepen es meg nem ment 10-12% fole a mediaszerver fogyasztasa, mindig a kepernyo viszi az uzemido nagy reszet (65-70% korul).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- iPad Air 6 13" M2 256GB Wifi Megkímélt/2025.11.18.Apple Gar./e200
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest