Hirdetés
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegasus
senior tag
válasz
assemble #14394 üzenetére
tőle vettem, és számla is járt hozzá(cége ezzel foglalkozik), meg volt benne garikönyv is, és regelni is tudtam asus honlapján, és 2 év gari a nemzetközi is.
-
Hegasus
senior tag
szerintetek mennyit ér most egy karc mentes (tok+fólia elejétől fogva), 32 gb-os wifi only, januári (még 1 év és 7 hónap garis) n7?
-
Hegasus
senior tag
válasz
elfelejt #14263 üzenetére
nekem szerencsére semmi problémám nem volt vele, és mai napig nincs (bár volt ehhez hasonló, de szerencsére nem állandóan, és csak le kellett vennem a szilikon tokot és nem is jelentkezett azóta) szóval nekem megérte, nem úgy mint a telefonom, de az nem ide való
amúgy ment pü -
Hegasus
senior tag
jajj hát igen az alma az egy külön világ, hagyjuk is azt a majomságot amit az alma lenyom a fogékony emberek torkán...
az úgynevezett retina b@romság az csupán azt jelenti, hogy az alma elnevezte a 300 ppi-t retinának, és ezzel is már megvett több ezer embert magának. És már látom magam előtt, hogy az alma az újabbaknak is csilivili neveket ad majd, mint super retina, meg ultra retina, és közben ott tart ahol a többi gyártó. Amúgy a hivatalos definíciója: "használati távolságból (40-45 cm) a pixeleket nem lehet látni", nos én a 23"-os monitorom szoktam 50-100 cm között használni és oda kéne inkább ez a 300 ppi, mert ott már talán nem látnám a pixeleket.
De az igaz hogy extrém esetet mondtam valóban, mert a 700 ppi az 1 cm távolsághoz kéne, de amúgy is én ezeket 20-30 centi között szoktam nyomogatni, és ott számomra zavaró ez a felbontás. De én azt mondom, hogy nyugodtan elmehetnek 700 ppi-ig senkinek sem fog ártani, és olyanok is megnyugodnak mint én.
(#14258) elfelejt elfelejtettem a kontrollerhez is hozzá szólni: nekem ebay-ről rendelt ps3 kontroller(valszeg utángyártott, de nem gond) van amit mini usb kábel+ otg kábellel használok (root nélkül csak kábellel működik), és tökéletesen működnek azokkal a játékokkal amik támogatják a kontrollert, de én mondjuk csak gta 3-hoz használom, mert shadowgun deadzone-hoz használhatatlan számomra, touch paddal könnyebb és gyorsabb irányítani(de persze egérrel lenne a legjobb az fps itt is
)
amúgy a fentebb linkelt oldalakon azt írják, hogy júliusban jöhet, de itthon lesz az szeptember, plussz míg olcsóbb is lesz az is később lesz. -
Hegasus
senior tag
válasz
elfelejt #14235 üzenetére
kicsit megkésve ugyan de válaszolok szívesen neked, ugyanis én csak és kizárólag játékra használom
szerintem majdnem minden játékot toltam rajta, ha megkérdezed melyik játék a kiszemelted, akkor mondhatok róla véleményt hogy hogy fut. (de általánosságban, egész szép és gyors minden, egyedül a batman és a wild blood, amin optimalizáció hiánya miatt lebutították a grafikát -kocka fejű emberek-)
Amúgy ha elfogadsz egy jó tanácsot akkor vársz egy kicsit a következő generációs n7-re, mert nem rossz a tegra3, de már majdnem két éves soc(40nm) és ehhez kell mérni a fogyasztását, és a melegedését is. De a snapdragon andreno 320-ával sokkal jobb lenne a játékélmény, mert amint olvasom a játékok fhd-n(még csak telefonokon) közel 60 fps-el mennek, itt meg (ha tippelnem kéne) olyan 30-40 fps sima hd felbontáson. Arról nem is beszélve hogy arra a socra minden játékot optimalizálnak, míg tegrára nem feltétlenül.
Ami kiverte nálam a biztosítékot a tegránál, hogy ez az állat(vagy épp okos) nvidia kivette a tegra3 effekteket és újból eladja mint tegra4 hiper mega special effekt
ez a komment mindent leír: "When tegra 5 comes out tegra 4 will all of the sudden not be able to handle water and particle effects. Lol."
én valami jobb grafikai fejlődésre számítottam, de legalább eldőlt nálam melyik soc a tuti befutó most már, és talán nem véletlen, hogy már a samsung is qualcomm-al adja ki a készülékeit, mert ő se bírja az exynosokat szinten tartani a sanpi-kal.
szóval lehet hogy van egy-két szebb játék tegrára, de több lesz olyan ami le van butítva.(#14231) obga "Van 1xxMb szabad ram" mit tettél te fel erre a szerencsétlen gépre
nekem tele pakolva (26 giga foglalt) van 400-500 mega szabad ramom gyári rommal... és még csodálkozol hogy akad... mi lesz a következő, hogy csodálkozol, hogy gyorsan merül?
ha meg semmit se tettél fel, akkor azonnal nyomj egy factory resetet, mert ez több mint nem normális...
(#14256) Tin mi ez a hülyeség, hogy minek fhd?!?! azt ugye tudod, hogy az emberi szem olyan 700 ppi-ig meg tudja különböztetni a pixeleket, magyarul a kör nem kör, hanem sokszög lesz addig... ezt a pixelsűrűséget meg 5"-on a kb 2500x1600 felbontás fogja elérni, és értelem szerűen a nagyobb kijelző meg nagyobb felbontást követel, majd ezután lehet bőgni, hogy "minek nagyobb felbontás", de addig inkább keress egy jó szemészt ha neked ez a felbontás elég, mert engem nagyon idegesít hogy minden rohadt pixeles
-
Hegasus
senior tag
Valaki már találkozott olyan problémával, hogy néha megszakad az érintés érzékelése a kijelzőnek? Értem ezalatt, hogy egy játékban húzom a csúszkát (amivel menne előre) majd eltűnik és megjelenik újból az ujjam alatt, csak úgy mintha nem is húztam volna, és van olyan hogy néha nem is érzékel... Ami érdekes, hogy csak néha csinálja, általában teljesen jó, néha rájön a 10 másodperc és bekergül, és nem érzékel vagy csak néha, aztán jó lesz, de addig vagy százszor földhöz vágtam volna... Lehet hogy valami program csinálja, fenn volt a next launcher 3d, majd leszedtem, de mintha előtte nem lett volna ilyen, vagy tettem rá fóliát lehet az a baj....
lényeg, hogy találkozott már valaki ilyesmivel? (mert nem állandósan csinálja, ami tudom hogy garanciális lenne)
-
Hegasus
senior tag
-
Hegasus
senior tag
Next launchert használja valaki? Megéri az akciós árát? Meg az engedélyeknél telefonhívásokat akar kezdeményezni... wtf?
-
Hegasus
senior tag
válasz
xcsaba1975 #13575 üzenetére
nekem szerencsére a kezdetektől kingston-om van.
viszont a csak read only-hoz is kéne root a stickmount-al? (az íráshoz egyértelmű) vagy valami nagyon nem megy nekem, hogy nem látom sehol a pendrive tartalmát...
vagy az egyetlen módszer root nélküli pendrive-ozáshoz az ezzel megy csak? -
Hegasus
senior tag
leslieke, MurdR köszönöm!
és jelent valamit az androidnak milyen a pendrive fájlrendszere? (ntfs,fat32,exfat)
meg a lemezfoglalási egység mérete? (4k,8k bájt, 16,32,64 kbájt)
vagy mindegy hogy van formázva, olvasni ugyanolyan sebességgel tud róla, mert ezt a pendrive-ot szerintem már csak sorozatok,filmek nézésére használnám otg-n keresztül. -
Hegasus
senior tag
ha már szóba jött az otg...
root nélkül ugye tudok olvasni egy 16 gb-os pentdrive-ról sorozatokat? valamikor hirtelenjében rádugtam egyet, de nem nagyon találtam semmit, gondoltam majd később foglalkozom vele. Total commander-ben hol találom ha rádugom?
és a +1 kérdés: vlc elég jó lejátszó, vagy van másik ingyenes ami jobb? -
Hegasus
senior tag
válasz
#41133696 #13291 üzenetére
Minek vírusirtó?!
Én anno megvettem a kasperskyt mikor azt se tudtam mi fán terem az android és azt hittem olyan mint a windows, de mióta tudom, hogy itt a vírusokat te magad viszed be a gépbe (gerinctelen féreg módjára warezzal, és nekem nőtt gerincem), azóta le is szedtem, néha lefuttatom havi egyszer-kétszer, de természetesen nem talál semmit... -
Hegasus
senior tag
válasz
#41133696 #12796 üzenetére
pont hogy az android biztonságosabb (ha alkalmazásokat használsz, ha meg nem akkor mind a kettő teljesen biztonságos)
-
Hegasus
senior tag
a tokokról jut eszembe: nem tudja valaki, van-e és ha igen hol ehhez hasonló ps3 kontroller és nexus 7 tartó?
-
Hegasus
senior tag
-
Hegasus
senior tag
válasz
spike70 #12474 üzenetére
Jelly bean(4.1) óta mtp-vel kapcsolódik az android, nem lesz külön "betűje" (mass storage) ha rádugod a gépre a belső sd kártyának, csak ha lenne benne kivehető sd kártya az kapcsolódna betűjeles meghajtóként.
Ez részben jó, mert egyszerre látja a két gép az sd kártyát, és nyugodtan használhatod rákötött állapotban is. Egyedüli hátrányát eddig csak ott tapasztaltam, hogy egyszer telefonon próbáltam visszaállítani a véletlenül letörölt képeket, ehhez találtam is csomó visszaállító programot, de egyik se látta az mtp-s sd kártyát, csak a betűjeles meghajtókat látták. -
Hegasus
senior tag
válasz
Aethel #12467 üzenetére
Próbáld ki a dead triggert mert az csak telepítésnél dönti el tegra vagy sem és annak megfelelő verziót tölt le. És nézd meg megvannak-e az extra effektek.
amúgy szerintem az egész androidot újra kéne raknod valamelyik ruu-val.
-
Hegasus
senior tag
válasz
Stauffenberg #12450 üzenetére
akkor irány az ebay!
-
Hegasus
senior tag
válasz
Stauffenberg #12446 üzenetére
Honnan lehet beszerezni ilyen párologtatós usb-s ventit?
Hogy pontosabb legyek te hol vetted?
Mert nekem is kéne ilyesmi. -
Hegasus
senior tag
ha nem lenne alternatíva akkor rootolnám ezért, de találtam egy-kettő olyat aminél nem biztos hogy kéne.
kicsit jobban beleástam magam, meg bújtam az xda-t és eddig úgy tűnik, hogy ez az egyetlen bt-s ami menne menne root nélkül... csak nem kapni itthon, pedig az ára is nagyon jó. (vagy esetleg tudja valaki honnan lehetne beszerezni?)
aztán a ps3-as is usb-re rákötve otg-n keresztül is menne root nélkül elméletileg. (sőt ahogy olvastam otg-n keresztül mindegyik menne)
most jönne az a pofátlan kérésem, hogyha valakinek épp van a közelben egy otg kábel, egy usb-s kontroller, és nincs rootolva akkor kipróbálná nekem mondjuk a dead triggerrel? -
Hegasus
senior tag
válasz
#41133696 #12432 üzenetére
érdekes... de szerintem nem lesz baja a 45 foktól se, már majdnem 1 éve van meg a hoxom, és januárig (azóta n7-en tolom az ipart
) szépen toltam rajta mindenféle izzasztó játékot, de nincs semmi baj az akkuval (sőt inkább sokkal jobb az üzemidő, mint régen), bár lehet közrejátszik, hogy abban li-po van li-ion helyett.
-
Hegasus
senior tag
válasz
#41133696 #12428 üzenetére
hát ezek kiváló hőmérsékleti értékek! Szerintem nyáron tűző napon se fog 40-45 fölé menni.(ami úgy tudom a határ)
aggódni a hox-on kell, ahol játék közben volt már 50 celsius is az akku, olyankor ha töltőn volt már le is kapcsolta a töltést, a proci meg 70, de volt aki 90-et is mért állítólag (játék közben természetesen)
-
Hegasus
senior tag
(#12401) MurdR, (#12403) brownus, (#12404) assemble
azt hittem meg tudom úszni 1-2 Matyiból...akkor lehet használt bt-s (a kényelem miatt) ps3 kontroller lesz a befutó.
-
Hegasus
senior tag
Tud nekem valaki linkelni (akár pirvátba) egy jó kontrollert játékokhoz?
(akár ebay-es, vezetékes, vagy bt-s, eredeti, vagy hamisítvány, mindegy csak működjön és olcsó legyen) Rájöttem, hogy dead trigger, shadowgun, gta3 stb... egy csöppet élvezhetőbb lenne kontrollerrel.
-
Hegasus
senior tag
válasz
Aethel #12042 üzenetére
hát én amondó vagyok, hogy nincs sok értelme nézni ezeket a szintetikus teszteket, mert szerintem bűzlenek a pénztől (antutu "frissítés" után samsung termékek +3000-4000 pont XD)
szóval a gyakorlat (játékok) a lényeg és ott elég jó a tegra, mert a játékok elég vajasak (például a mali 400-son megakad a real racing 3, meg a temple run 2 is - felhasználói visszajelzések alapján...)
amúgy egyik benchmarkban (epic citadel) jól elveri a malit a másikban meg fordítva... szerintem némelyik a tegra 16 (vagy nem tudom mennyi) grafikai feldolgozó egysége közül csak néhányat használhat ki... de ez csak egy elméleta képnek a "marketing áldozata" címet adnám
http://db.tt/U8hdXPmP -
Hegasus
senior tag
Böngészők tesztje!
(akit esetleg érdekel) -
Hegasus
senior tag
válasz
Stauffenberg #11803 üzenetére
ha iróniának szántad, akkor elnézést kérek
én csak azt nem bírom, hogy állandóan az almával példálóznak egyesek, holott, olyan mintha a dos-t és a win7-et hasonlítanánk össze (najó enyhe túlzás, de hát na
) az egyiken szinte azt csinálsz, amit akarsz, a másikon meg semmit, ráadásul a single task-os rendszer már 2007-ben is vicc volt, nem hogy manapság. És a fogyasztásbeli különbségek is itt jelentkeznek a legjobban, ugyanis az ios, semmit nem csinál a háttérben, ergo nincs is mi merítse a háttérben a készüléket(kivéve az ios 5.1 óta ez erősen kezd megváltozni
), az androidnál meg nem a google hibája hogy trágyán megírt alkalmazások lepik el a play-t, amiknek nincs jobb dolguk mint futni a háttérben (illetve talán igen, de akkor pontosítok, nem a rendszer hibája.)
de még egyszer bocsánat, csak az almávál való példálózásból gondoltam, hogy tettél egy kis kitérőt az android felé, és gondoltam azonnal szidod, hogy nem úgy működik ahogy az alma.
természetesen volt olyan, hogy merült mint a fene a one x, és jó ha elértem az 1 órás kijelző időt, a fentebb linkelt 5 helyett, de nem hagytam annyiban, és végül elértem az 5 órás kijelző időt, és az éjszakai 1%-os merülést, de hány hajszálam hullott ki az idő alatt
de ez inkább a htc felülete miatt volt, mert főleg egy laucher(apex) váltás segített, mert persze még csak nem is romoltam, mindent a gyári rendszeren változtattam meg, hogy kihozzam a maximumot, és szerintem(tapasztalat szerint is) a legjobb a stock android, minden szempontból.(#11801) ólomvarjú: nem kell törölni, csak bemész az alkalmazások/mind-be ott rámész a médiatárolóra és leállítod majd rányomsz még egy kicsit lejjebb az "adatok törlésére" utána újraindítod a gépet.
-
Hegasus
senior tag
válasz
ólomvarjú #11798 üzenetére
ott figyel neked is az a gyönyörű médiaszerver...
Nekem (telefonon) az oldotta meg, hogy az alkalmazások/mind-nél kikerestem a "mediatároló"-t (meg a htcmediacacheservice, de itt nincs ehhez hasonló) és leállítottam illetve adatokat töröltem benne, majd letűnt az összes kép és gyári csengőhang, de egy újraindítás után előkerültek, és azóta nem jelentkezett szerencsére a médiaszerver fogyasztás.(#11779) leslieke: igazán?
(#11799) Stauffenberg: akkor tessék azonnal eladni és megvenni a csodás almát! És ha valami probléma jelentkezik akkor be kell vinni a géniuszokhoz és 40 Mátyásért újraindítják neked és boldog a felhasználó és az alma, sőt cserébe jól megsimizik a fejed búbját is, hogy nagyon okos, ügyes, menő vagy hogy az almát vetted, csak tejelj tovább!
Nekem eddig nem egy problémám adódott a one x telefonon (nexus 7-en még egy se), de képzeld kis gondolkodás után meg tudtam oldani, és most itt tartok, (egy átlag usernek a hox-al, 3 óra a kijelző ideje...)
sajnos azzal, hogy adroidot vettél, magadra vállaltad a felelősééget, hogy muszáj lesz gondolkodnod, és a tőled származó hibák 95 %-át otthon megoldani... de persze neked van igazad, sokkal könnyebb fröcsögni és szidni az androidot, mert valamit elrontottál... -
Hegasus
senior tag
válasz
edward2 #11496 üzenetére
Természetesen nem alkalmazások nélkül kell használni a gépet, csak úgy a legegyszerűbb eldönteni, hogy a géppel van a baj (ez garanciás), vagy valamelyik alkalmazás szeret beragadni, ott meg viheted szervízbe, nyomnak egy fr-t majd visszajön hetek múlva, visszateszed az alkalmazást és ugyanott vagy ahol kezdted.
Én szerintem te is próbáld meg, hogy factory reset után beállítod a fiókokat, és megnézed hogy merül videólejátszással, vagy böngészéssel, ártani nem árt, és legalább megnyugodsz, hogy a géppel van a baj, vagy sem.Hogy egy példával éljek, megvettem, feltettem az temple run brave-et, gondolná az ember csak egy játék, hát akkor merít ha használja az ember, de utána valamiért jobban merült a megszokottól a gép, hát meg néztem gsam-be, egész sokat fogyasztott pedig meg se nyitottam jó ideje... Megnéztem mi használta a szenzort, hát nem pörgette már több órája... Sajnos vannak ilyen trágya alkalmazások, amiket összecsaptak, holott látszólag jól működnek...
(Ezt általánosságban írom) Meg például a warezzel 90% hogy összeszed az illető valami zsírós trójait, ami egyfolytában küldi az adatokat kifelé, és meríti ezáltal a gépet, és lopja a jelszavakat. (Mondjuk aki warezol az meg is érdemli, még sajnálom is, hogy nem mindig szívják le a bankszámlájukat, mert képtelenek voltak néhány száz hufot kiadni egy programért)
-
Hegasus
senior tag
válasz
ólomvarjú #11490 üzenetére
Hát nem igazán tudom hol találni de tessék, gondolom erre gondoltál
az teljesen természetes ha valaki azért custom romozik, mert teljes mértékben testre akarja szabni az egész felületet...
és még néhány gyártó felületénél is jobb a custom rom, főleg amelyik a stock androidhoz hasonlít, de azt nagyon, de nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy a google, aki milliókat öl az android fejlesztésébe és optimalizálásába, és ezt a rendszert néhány fejlesztő átírja -bármennyire is tehetségesek-, de nincs elég idejük tesztelni, és ezáltal apró hibák becsúszhatnak, és ha jól tudom majdnem mindegyiknél oda is van írva hogy ez meg az nem éppen működik tökéletesen(és a rendszerben lehet beakad emiatt a hiány miatt)... hogy egy példával éljek: beállította hogy a kernelben a smooth-ság érdekében ne 50 mhz hanem 150 mhz legyen a minimum freki, ami éppen elég, hogy máris kevesebb ideig menjen a gép, de legalább soha nem akad meg.
(#11491) MurdR: szokták ajánlani félévente egy fr-t, hogyha sokat telepítesz és törölsz, mert némelyik program hagy szemetet maga után, (például csak rádugom a telefonom a gépre és látom olyan alkalmazások mappáit is, amik már nincsenek fenn...) de ha csak most letöröltél egyetlen alkalmazást akkor nem gond.
-
Hegasus
senior tag
válasz
havri1 #11488 üzenetére
én szerintem ha kipróbálnád (vagy valaki más) a factroy reset után nem nyúlsz semmihez (csak a fiókokat állítod be) és nem telepítesz semmit, csak böngészel és videót játszol le, akkor meg lennél lepődve az eredményen
, nem kell gariztatni, hogy 1,5x üzemidőt érj el
mellesleg egy másik kernel van fenn, amit elhiszek, hogy a leírás szerint jobb meg minden, de próbáld csak ki fr után stock-al...és fontos az fr, hogy teljesen tiszta rendszer legyen.
-
Hegasus
senior tag
Itt is van, hogy a chip tesztjében miért lett az ipadeknek rosszabb üzemideje.
Ergo a teszt nem "hazugság"és ebből következik, hogy az ott leírt n7 üzemidő sem kacsa, csak gondolom nem szemetelték tele mindennel a gyári rendszert...
-
Hegasus
senior tag
válasz
edward2 #11484 üzenetére
Ha nyomsz egy factory reset-et a gyári romon és kernelen és 0 azaz nulla (igen nulla) telepített app-al is ezt csinálja (amit totális képtelenségnek tartok) akkor garis probléma. De ha probléma lenne az akkuval akkor komolyabb problémák lépnének fel (kikapcsol magától, újraindul, eszméletlen melegedés stb...)
De ugye semmi rom, meg másik kernel nincs fenn, csak a gyári, mert akkor nem értem miért kell értetlenkedni, hogy nem bírja addig mint a gyári... -
Hegasus
senior tag
válasz
brumi1024 #11207 üzenetére
de ezeket mind próbáltad is? és tényleg hozzák is ezeket az èrtékeket? vagy ezek is labor körülmények között készültek? mert ha próbáltad és hozzák hétköznapokban akkor is azt mondom hogy nálam a stock szintjén van, mert 7 óra böngészés meg lehet az 5 óra játékból kiindulva. de majd mondom megnézem 25% hány óra alatt esik böngészve.
de még mindig azt mondom, hogy alkalmazások miatt merül... ki kéne próbálni hard reset után nulla telepített alkalmazással hogy működik a gép stock kerneller és rommal, és akkor egyértelmű lesz mi a turpisság...
-
Hegasus
senior tag
válasz
Hegasus #11194 üzenetére
(ez a smile
véletlen volt.)
mellesleg: ugye akik panaszkodnak hogy nincs meg a 8 óra böngészés, azok nem használnak semmilyen romot, mert akkor sikítva fogok nevetni
mert nekem gyári 4.2.2.-ön ilyen jó (még rootra sincs szükségem), és nehezen tudom elképzelni, hogy egy szakács jobban optimalizáljon a google-nél... egy hülye gyártó fos felületénél még oké.... a testreszabhatóság az egy dolog, de hogy az üzemidő csak rosszabb lehet az is biztos. -
Hegasus
senior tag
válasz
Stauffenberg #11190 üzenetére
ohhh n7-en én is kikapcsoltam az alkalmazások helymeghatározását, de ettől függetlenül ha megnézed a facebookon kiírja hol posztoltál...
mellesleg mikor kerestem mi meríti a hoxot, én is feltettem a watchdog-ot... na az daráltabban biztos vagyok.
szerintem töröld le a fb-ot, és a watchdogot, tedd fel a gsam-et indítsd újra, és nézd meg készenlétben 2 óra alatt (vagy munka alatt) mennyit merül, ha 1%-ot az éppen jó annál több már súlyos és valami nem stimmel.
sajnos ez ilyen és vannak trágya alkalmazások (a facebook tipikusan a legrosszabb, én csak a böngészőből ajánlanám az arckönyvet, főleg ha nem használod az értesítéseket)ez meg egy kis érdekesség mindenkinek
bocs mobilról)
http://m.pcforum.hu/hirek/14714/Nagyobb+biztonsagi+fenyegetest+jelentenek+az+iPhone-+mint+az+Android-alkalmazasok.html
-
Hegasus
senior tag
válasz
Stauffenberg #11178 üzenetére
ez nekem fura, mert nekem 3d-s játékokkal megvan a 4 óra, de néha 5 is... netezést majd kipróbálom, hogy 25%-ot mennyi idő alatt merül és majd felszorzom 4el...
amúgy kicsit átérzem az elégedettlenséget, mert nekem is volt hasonló problémám a hoxommal, de ott a facebook alkalmazás, aztán egy gyári könyvjelző widget(mely miatt launcher csere lett) merítette csakúgy hobbiból az akksit, de ez valóban nem az n7 hibája, nekem például van hogy 24 óra alatt 4%-ot merül és azt már soknak érzem, és biztos vagyok hogy a facebook alkalmazás a ludas az állandó helymeghatározásával, és csak böngészőből fogok fbozni.
ajánlom a gsam batteryt, az majd megmondja mi mennyit fogyasztott, és ki lehet szűrni a tetteseket, mert ezt bizony néhány trágya alkalmazás okozza, melyek helyett alternatívát kell keresni. -
Hegasus
senior tag
-
Hegasus
senior tag
válasz
Krisz0630 #10820 üzenetére
hát én úgy tudom(olvastam), hogy az androidon nincs az a hétköznapi vírus, mely ide-oda írja magát, mert a programok elkülönítve futnak. az adatlopó programot neked kell bevinni a rendszerbe (nem play-ről való telepítés során 90% az esély valami adatlopó összeszedésére).
a playről is inkább legalább 3-4 hetes programokat kell telepíteni (addigra biztos kiszűrik)
ha playről telepítesz akkor nincs szükség rá.de ha nyugodt akarsz lenni hetente leszeded az ingyenes avast-ot, lefuttatod, majd törlöd.
(és most remélem kijavít valaki ha hülyeséget írtam) -
Hegasus
senior tag
válasz
brumi1024 #10760 üzenetére
Én elhiszem!
én is úgy tudtam, hogy az alma stabilan tartja a 10 óra böngészést... Felettébb érdekes, és az egyik tesztben ami linkeltél, ott a nexus 10 is tovább bírja, mint a chipnél...de lehet, hogy több napon át tesztelték, mindennap 2-3 óra vagy nem tudom.
de hogy legyen egy kis on is, ki milyen kontrollert használ játékokhoz? (márha használ valaki) A kékfogas ps jobb vagy a vezetékes, és kaphatnék linket, akár pü-be hogy honnan vette (olcsón, és nem hamisítványt)?
-
Hegasus
senior tag
válasz
brumi1024 #10758 üzenetére
feltöltöttem az egész tesztet!
az durva! itt feleannyi a böngészési ideje...
amúgy a legújabb az újság lehet 4.2.2 androiddal készült, ami érzésre szerintem jobban bírja.
nem lehet, hogy alma most dobott ki valami "frissítést", amitől csökkenhetett ennyire az üzemidő? mert a chip-eseket nem úgy ismerem, mint akik szórakozásból írnak számokat (főleg, hogy az alma jött ki nekik győztesen érthetetlenül...)
-
Hegasus
senior tag
Nahát! eddig azt hittem, hogy a készülék hozza az ipad mini üzemidejét, de hogy bő egy órát ráver... ez több mint felemelő érzés. (nekem elég reális értéknek tűnnek, kivéve a gl benchmark, ami nem szereti a tegrát és aszerint a dead trigger, vagy real racing3-nak szaggatnia kéne elég masszívan...
)
amúgy a nexus 10 is veri majd egy órával az ipad4-et a chip teszjében, szóval kezdek rájönni ha android csak a nexus.
(de figyelve ki gyártja, mert az n4-nél úgy olvastam, hogy az lg elbaltázott valamit a gyártósoron a flash-elésnél, és újra kell rakni az egész androidot, és akkor lazán duplázni lehet az üzemidőt. de nem tudom ebből mennyi igaz.) -
Hegasus
senior tag
válasz
BigBlackDog #10748 üzenetére
először elindítom és csodálkozom, hogy helyettem fékez, mondom nekem csak kanyarodni kell vagy mi?!
aztán kikapcsolom az assist-okat... totál kár, mert mindenkibe belemegyek, meg kicsúszok
akkor a fékezés assist vissza... úgy egész jó lett, de mondom nekem ez a várakozás nem jött be...
amúgy lehet hogy ehhez már inkább kontroller kéne, vagy kormánysto1911: akkor lehet kipróbálom úgy (másodszor is) és megszokom, mert ez bal oldalt kormányt kell húzogatni... csak cikázok össze-vissza képtelen vagyok megszokni
-
Hegasus
senior tag
válasz
BigBlackDog #10738 üzenetére
én nézegettem youtube-on ahogy ipad4-en futott az asphalt 7 és semmi különbséget nem láttam a nexus 7-el összevetve...
mellesleg nekem nagyon bejön, a most wanted-al meg az a baj, hogy nincs olyan irányítás hogy megnyomom a képernyő jobb vagy bal oladalát és arra fordul...
amúgy a real racing 3 mennyire undorító ezzel a "fizetsz vagy vársz"-al
két nap után elegem is lett belőle...
amúgy próbálta valaki a real racing 2-őt? az is ilyen? (igaz ott látok egy árat mellette, de ki tudja) -
Hegasus
senior tag
válasz
brumi1024 #10374 üzenetére
jajj bocs, most látom csak hogy írtál.
ez érdekes, mert a cikkben amit (#10353) assemble kolléga linkelt ott 57 fps-t írnak az 1080p-s tesztre a tegra4-nek, míg a te általad linkelt tesztben az a6x 49.6-ot ér el 1080p tesztben, ami akárhogy nézem több mint az a6x.
De ez csak szőrszál hasogatás, és mint korábban írtam engem jobban érdekel a gyakorlatban a játékok szépsége, mint ezek a "lefuttatunk egy videot és kapunk egy pontszámot" tesztek. -
Hegasus
senior tag
válasz
#59070464 #10398 üzenetére
dead triggerből ugyan csak egy van a play-ben, de ha tegrás készüléken telepíted, akkor automatikusan a szebbet tölti le.
a bards tale-nél is megkérdezi, hogy a "normál" 1,5 gigás, vagy a tegrás 3,5 gigás verziót töltöd le, szebb textúrákkal, meg minden nyalánksággal.
amúgy itt vannak a tegrára optimalizált, szebb játékok: (ha estleg valaki nem ismerné)www.tegrazone.com/games
(bocs, de mobilról)ajánlom még az ingyenes dark meadow-t, valami brutálisan szép.
-
Hegasus
senior tag
válasz
kovsol #10371 üzenetére
hát én úgy vagyok ezzel hogy lehet akármilyen "elavult" a gpu, ha mégis van egy-két olyan játék, amit ha ráoptimalizálnak, akkor az átlagnál szebb. (dead trigger)
vegyük például az andreno 320-at, van egy játék amit kifejezetten rá "optimalizáltak", amolyan techdemo (reign of amira), hát a grafika enyhén szólva megmosolyogtató...hasonlítsd össze például a tegrás bards tale-el, vagy más tegrás játékkal. szóval az egy dolog hogy valami papíron(elméletben) jól mutat, de engem a gyakorlat jobban érdekel, és ott többet mutat a tegra, legyen akármilyen "elavult"
az optimalizáltság terén meg eddig egyedül a gameloft-os játékok reccentek meg, de úgy hallottam azoknak ez a szokásuk bármelyik soc-on ami nem alma.
amúgy kíváncsiságból melyik amelyik hozza ezt a szintet? -
Hegasus
senior tag
válasz
assemble #10361 üzenetére
a tegra 4 a kemény, nem a faláb!
azért azok a pontok... szóval igen.
részben "örülök", hogy jövöre még nem tegra4-el jön ki a nexus7 utódja, mert nem kell cserélnem
részben meg nem örülök, mert ez egy akkora fegyver lenne a google-nak hogy csak na...
azért nem kis ugrás az eddigi socokhoz képest, azért kíváncsi leszek a többi beéri-e... -
Hegasus
senior tag
Hát én totálisan megvagyok elégedve az üzemidejével, főleg hogy csak 3d-s játékokkal játszok és úgy lett közel 5 óra sőt ha nem facebookozok 15 percet, akkor meg is lett volna, az a ****** facebook 15 perc alatt 5%-ot ledarált(direkt figyeltem, mert gyanús volt, hogy majdnem úgy eszik mint egy játék), lehet hogy vissza is térek a böngészős változathoz....
amúgy szinkronizálásban csak a chrome és a google aktualitás van bekapcsolva, levelek a telefonon jönnek.korábban írta valaki hogy a mediaszerver fogyaszt neki, érdekes módon nekem is ott van, pedig nem is használom arra ami a funkciója, minden esetre ez alapján a leírás alapján le is tiltottam a play music-ot, azt meglátjuk ott lesz-e még.
-
Hegasus
senior tag
simán lehetséges
próbáld ki: wifi nélkül ott hagyod bekapcsolt minimum kijelzővel az asztalon egy képpel, vagy pdf-el... lesz az több is
amúgy valahogy biztos kihozta, nem lenne értelme a fényképboltal bebüfögni ilyesmit (uv, custom rom, semmi használat), az már más kérdés, hogy nem megy vele sokra.mivel én szinte csak játszom, nekem úgy van 3-4 nap után 4-5 óra kijelző, ami játékkal egész jó.
btw: melyik jobb (smúszabb) játékokhoz 4.1.2 vagy 4.2.2.? -
Hegasus
senior tag
Sziasztok!
Ugye jól tudom, hogy a 3g-s verzióval nem lehet telefonálni, sms-ezni? Vagy van hozzá program ami után lehet, vagy netán custom rom?Amúgy nagyon jó lett az 1.hsz! Annyi tisztázatlan kérdésre kaptam választ!
-
Hegasus
senior tag
Sziasztok!
Mivel én szinte csak játékra használom (meg néha tanulásra), ezért nekem a teljesítmény a fontos, és szeretném húzni a mind a cpu-t és a gpu-t. Gondolom, nincs olyan app, amiben huzogatom a csúszkákat és kész. Custom rom nekem szerintem felesleges, mert az nem dob a teljesítményen, jó a gyári, apex-el.
Viszont ha jól olvasom a kernel fontos, és melyik lenne ehhez a legjobb? (olvastam itt trinity, meg m kernelről is, vagy van másik?) és ezek stabilak? és ha megvan hogy raknám fel? és hogy húznám a gpu-t és a cpu-t? Mellesleg van valami egyéb teljesítmény növelő program, patch? amúgy ota-nak mennyire nem tetszhet egy custom kernel?
előre is köszönöm! -
Hegasus
senior tag
válasz
Cingáriusz #8955 üzenetére
Hát nem biztos, hogy ki kellett volna dobni
Én a telefonomra, vagy hatszor raktam már fel ugyanazt. Fogtam lemostam szappannal mindkét oldalát, aztán egy kis víz és ment fel rá, majd kinyomkodtam, ha megint volt alatta valami, akkor ismételtem ezt a folyamatot, míg jó nem lett
(#8975) fermacht1994: Nekem is látható egy kis felhősödés, de ez az lcd "hibája", szerintem minden ami lcd, ott van felhősödés, kinek erősebb kinek kevésbé, de van mindenhol. Ha van lcd monitorod, vagy lcd tv-d nézd meg, hogy azok is ilyenek.
-
Hegasus
senior tag
Sziasztok!
Voltam olyan szerencsétlen, és a telefonomról (hox) fr előtt nem mentettem le a képeket, és jb óta mtp-vel kapcsolódik a géphez ugye, és csomó programot találtam, de egy se ismerte fel, hiába volt rádugva, csak a betűvel ellátott tárolókat látta...
Szóval tudtok olyan programot, mind windowsra vagy androidra, amivel visszalehet kisebb-nagyobb sikerrel állítani a letörölt képeket mtp-n keresztül?
nagy segítség lenne -
Hegasus
senior tag
Hogyha nyitvan a bootloader és véletlenül meghalna a tablet (se ki se be) akkor gondolom szervizben megállapítják hogy nyitva volt és annyi a garanciának is ugye?
-
Hegasus
senior tag
Két kattintás és kész is a root? És hol az unroot és lock bootloader gomb?
-
Hegasus
senior tag
De jó hogy megkérdeztem a backup dolgot
Szóval root nélkül is lementhetem a játékok mentéseit a toolkit-el, csak akkor kell rootolni, ha vissza akarom tölteni őket... ami remélem nem következik be egyhamar...
és nem csak magát a programot menti, és semmi beállítást, meg mentést, mert már jártam így a root nélkül backup programokkal a telefonomon....amúgy a bootloadert minden nyom nélkül vissza lehet zárni, ha garanciáztatni kéne ugye?
-
Hegasus
senior tag
válasz
watercooling #8130 üzenetére
ohhh értem már, tehát bootloadert nyitok, aztán rootolok, majd jön a frissítés akkor elveszik a root melyet pillanatok alatt visszarakok, de az adatok megmaradnak, a változatlan bootloader miatt.
Egy rövid leírás található valahol a bootloader nyitásához/zárásához? -
Hegasus
senior tag
válasz
Dzsuri89 #8120 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Bootloadert úgyse akarok nyitni, szóval nagyszerű!
Jah és ha rootoltam, akkor az még garancia köteles, vagy előbb el kell tüntetnem a root-ot (gondolom ezt is a toolkit-el) és utána garanciáztatni (amit remélem nem kell majd)
szóval akkor jelszóval levédeni a könyvtárához való hozzáférést nem lehetséges? -
Hegasus
senior tag
Sziasztok!
Én is boldog tulajdonosa lettem egy 32gb-os wifisnek, most töltődik, de miután kész egyből felfrissítem és utána rootolom azonnal a toolkittel. és lenne néhány kérdésem:
1.
Rootolni csak azért akarom, hogy a játékok mentéseit leszedjem, nade ha jön ota akkor ugye ugrik a root, és a mentések is, mert ha újra rootolom, akkor törlődik minden, tehát ota előtt le szedek mindent, majd ota, majd root és fel minden újból. Ugye?
2.
Root konkrétan mivel különbözik a nem root-tol? Ha rádugom a gépre látom az összes mappát és fájl amit nem szabadna? tehát óvatosan a törléssel... és ebből adódik a kérdés le lehet-e védeni jelszóval, ha rádugom a gépre és csak az nyissa meg aki tudja a jelszót?
3.
A játékok mentéseit Ctrl+c, Ctrl+v-vel mentem le vagy van egy progi ami ezt elvégzi helyettem? (titanium backup esetleg?)
előre is köszönöm a válaszokat -
Hegasus
senior tag
válasz
oliverkiss32 #5488 üzenetére
Köszönöm oliverkiss32, C.Brigante, watercooling!
Akkor marad a Hollandia, és megkérdezem az asust, hogy arra mennyi a garancia itthon, ha van.
Én meg naivan azt hittem, hogy ezek a gsm boltok megveszik külföldön, aztán csak itthon tovább adják bontatlanul papirokkal, meg persze használtan.ohh az álomvilág...
Amúgy ez a bolt lett volna az, igen csak kedvező árral...Bár zord01 hozzászólásai nagyon irritáltak, de ezt én is hallottam hogy itthon gyengébb minőséget kapunk(bár ezt nem tapasztaltam szerencsére), mint külföldön, és nem csak eletronikai termékekkel, hanem élelmiszerekben is(ezt viszont lehet tapasztaltam
).... úgyhogy irány a cba és csak magyar terméket
-
Hegasus
senior tag
Csak hogy tisztán lássak:
Itthon ugye a 16 gb wifi, és a 32 gb 3g változatra 2 év a garancia, ha itthon veszem, de én pont 32 gb wifi változatra vágyok és ha megvenném majd Hollandiába és haza hozom, akkor hiába itthon érvényesítem a garanciát csak 1 év lesz ugye, mert nemzetközi garancia, ergo a 32 gb wifi változat hivatalosan csak 1 év garancia. Szóval ha gsm boltba venném és azt írja két év garancia erre a változatra, akkor az valószínűleg bolti garancia (erről természetesen majd megkérdezem őket is), tehát még ha bolti a garancia, akkor is az a plussz 1 év lehet jól jön (persze ha rendes a bolt és nem csődöl be "véletlenül"), de az is elképzelhető hogy 1év gyártói + 1 év bolti.
és most ha tévedtem valamiben lenne oly szíves és kijavítana valaki? -
Hegasus
senior tag
válasz
C.Brigante #5462 üzenetére
Nekem főleg akkor csinálta ha állandó 3g/wifi kapcsolat volt (telefonon ugye akkor állandóan), tehát kommunikálhatott, és ráadásul még ki volt kapcsolva minden szinkronizáció, értesítés és még úgyis két hét alatt generált 5 mega adatforgalmat hogy hozzá se szagoltam
Amúgy a telefonon gyári romot használsz? Mert a hoxomon gyárilag benne volt és állandó jelleggel benn volt a ramba(még ha le is állítottam akkor is visszakerült néhány perc után), még ha újraindítás után el se indítottam akkor is ott volt. Én arra gondoltam, hogy néhány gyártó, meg a szakácsok ezt megakadályozzák, hogy ramban terpeszkedjen, főleg ha az ember nem is használja, de néhány nem. -
Hegasus
senior tag
válasz
brownus #5452 üzenetére
nah pont ez volt a bajon a mindenféle "megmondja mi fogyaszt" appal, mint ez a BetterBatteryStats, hogy folyamatokat mutatott a fogyasztásban nem konkrétan programokat amikhez a process tartozott, vagy sem, de persze ha abból tudod melyik app-hoz tartozott akkor jó az is.
-
Hegasus
senior tag
válasz
brownus #5435 üzenetére
Ahogy tvamos írta nekem is a facebook app volt a ludas a one x-emen, ajánlom azonnali letiltását és helyette böngészőben facebook-olni (sokkal gyorsabb böngészőből), a messenger viszont jó, azzal nincs ilyen probléma.
Én próbáltam sok ilyen "megmondja mi mennyit fogyaszt" appot, de nekem a legjobban GSam Battery Monitor jött be, ha akarod még az értesítési sávban kiírja hogy hány százalékon áll a töltöttség, és még ingyenes is, a fogyasztása meg nulla. Rögtön ahogy elindítod az alkalmazást, kiírja mi mennyit fogyasztott, és alul van olyan "app usage" arra rámész látod azonnal melyik app hány százalékot fogyasztott, és még azt is megnézheted melyik hányszor ébresztette fel a telefont, vagy meddig tartotta ébren, fölül lenyitod egy kis fület ott kiválasztod, amit megakarsz nézni. -
Hegasus
senior tag
Hollandiában mennyibe kerül a 32gb-os, wifi only modell 2év asus gyártói garanciával (aki kinn él/tartózkodik attól kérdezem főleg). Például media markt-ba vagy egyéb elektronikai üzletben. Válasz akár pü-be is jöhet.
-
Hegasus
senior tag
Próbálta valaki, hogy játékkal mennyi ideig bírja az akkumulátor (egy huzamban)? Mondjuk dead triggerrel, vagy gta 3-al? Kb 3 órát?
-
Hegasus
senior tag
Ez a játék "hibája", hogy akad, ugyanis nem szereti a tegrát, pontosabban nem optimalizálták tegrára, és nem csak ezen tableten, hanem más tegra alapú készülékeken is, de én eddig csak az nfs-sel találkoztam, ami akadna. (azt meg végképp nem értem, hogy miért írják mellé, hogy kompatibilis a készülékkel...)
-
Hegasus
senior tag
Sziasztok!
Vajon az expansysnál miért nem lehet kapni? Ott még lenne esély 32GB-os wifis verzió megvételére... vagy van egy olyan oldal esetleg, ami külföldi, beregelek, megrendelem és hazaszállítják nekem? Ha ilyen sincs akkor Hollandiában vajon kapni majd a 32-es wifis verziót?Más: miért ilyen fontos, a tablet ui? Meg a tabletre optimalizált alkalmazások? Miért nem jó a felnagyított?
Főleg, hogy már a hoxom mellet (1280x720) a tablet (1280x800) felbontása nem is olyan nagy eltérés, a tablet ui tulajdonképpen csak a menü elforgatása és a programokon belül is a menü máshogy néz ki? Mert ez nekem parasztvakítás szagú, amivel csak alma dobálódzik, hogy "nézd tablet menüje van, ehhez az alkalmazáshoz kell egy új tablet"...
-
Hegasus
senior tag
válasz
oliverkiss32 #4280 üzenetére
Én meg csak a játék miatt akarom megvenni, hogy a nagyobb képernyőn játsszak a mobilos játékokkal, és ne a hox-om legyen tele 2-3 gigás játékokkal
-
Hegasus
senior tag
Sziasztok!
Tervezek venni egy Nexus7-et, de mindenképp a 32 GB-osat és előre láthatólag november második felében már kapható lesz itthon, és vajon változatlan áron adják szerintetek?
Eddig én nem vágytam tabletre, de most hogy kijött egy olcsó tegra 3-as, így mindenképp benevezek egyre csakhogy nagyobb képernyőn játszhassak tegrás játékokkalviszont e szerint az írás szerint a gpu 100 Mhz-el csökkentették, és ez láthatóan befolyással van az fps-ekre? Főleg azoktól kérdezem akiknek "normális" tegrás készülékük van mellette, hogy ők mit tapasztaltak? Vagy igazából lényegtelen, mert olvastam, hogy még tuning rekordot is döntött, de az csak a cpu-val vagy volt abban gpu is, tehát a gpu-t is fel lehetne húzni 520-ra vagy tovább is? Esetleg valaki már meg is tette?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Azonnali mobilos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Black & Decker töltőt keresek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest