- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Dell notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sir fg
aktív tag
válasz
tybsen #29446 üzenetére
Szia,
én nem is nagyon tudtam erről a titkosításról (egész ma reggelig), és mindig feloldómintát használtam. Ma reggel kapcsoltam be a titkosítást, miután itt a fórumon olvastam róla, hogy van ilyen, meg kicsit utánanéztem. (Egyébként azt írják, hogy minimum 1 óra. Nekem nincs sok adat a telefonon, de meg is volt az egész olyan 10 perc alatt.) De utána is tudtam használni a feloldómintát. Nem kényszerített arra, hogy váltsak át PIN-re vagy jelszóra, nem is kellett ilyet megadni. (Lollipop.)
Viszont mégiscsak átváltottam önkéntesen a PIN-re, mert a mintát a kijelzőn kirajzolódó zsírcsíkból könnyebben ki lehet találni. -
sir fg
aktív tag
válasz
slice14 #29276 üzenetére
Ezt passzolom. Most nem tudom megnézni. Meg ez meg is lepett. Még mindig a Total Commander ADB Pluginről beszélünk?
Mindenesetre bármiről is van szó, ami wifin keresztül megy, az lenne a logikus, hogy működik routeren keresztül is. Viszont a telefonon kéne futnia akkor egy szerver alkalmazásnak, ami nyitja a megfelelő TCP/UDP portot, és ezt a számot kéne megadni a PC oldalon. De ezt csak így általánosságban írom.
Szerk: az IP meg persze a telefon IP címe, amit a router kiosztott neki.
Szerk: A telefonon a fejlesztői lehetőségekben nézz szét, ott vannak opciók wifis kapcsolatra is -
sir fg
aktív tag
válasz
slice14 #29269 üzenetére
Most nem tudom pontosan, de azt hiszem, csak meg kell nyitni a TC-vel a
zip fájlt. Ekkor felismeri, hogy az egy plugin, és felugró ablakban megkérdezi, hogy akarod-e telepíteni. Utánaeg kell adni benne valahol az elérési útvonalat az adb
exe-hez.
De ezt én is onnan tudtam, hogy olvastam valahonnan. Nincs ez leírva azon az oldalon, ahonnan letöltötted?Hogy érted, hogy hányas portot? Ha észlel csatlakoztatott eszközt, az megjelenik a TC ablakban, az ADB pluginen belül. Azt meg a 'hálózat' TC gomb mögött találod.
-
sir fg
aktív tag
válasz
slice14 #29262 üzenetére
A korábban emlegetett Total Commanderes ADB pluginnel is tudod olvasni a PC-ről a teljes fájlrendszert, csak az USB debuggingot kell bekapcsolni
Szerk: ezt persze gondolom tudod. Csak azért írom, mert szerintem (nekem) ez a legegyszerűbb. Korábban én is FTP-s programot használtam. -
sir fg
aktív tag
válasz
Dzsuri89 #29252 üzenetére
Igen, valóban a Swiftkey a legjobb szerintem is.
Viszont egy megjegyzés: az Android rendszeren az SMS-ek egy "központi", appoktól független adatbázisban vannak tárolva, és nem az SMS alkalmazáshoz kapcsolódó adatbázisban (hiszen így akkor egy másik app nem tudna hozzáférni). Ezért ha lemented egy SMS app adatait a Titanium Backuppal, akkor így lemented pl. annak a beállításait, de az SMS-eket nem. SMS-ek mentésére vannak külön programok, pl. én az SMS Backup & Restore appot használom. De valószínű, hogy a TB-ban is van erre külön opció. -
sir fg
aktív tag
válasz
alikah88 #28725 üzenetére
2. Szerintem itt az a logika, hogy a minta nem veszi el a helyet az értesítésektől. Engem a gyári 4.4-en pont az zavart, hogy alapból a minta látszódott, és a teljes képernyős lockscreen widgetet csak mozdulattal lehetett előcsalni. Mivel mindenkinek máshogy jó, az lenne a legjobb, ha állítani lehetne. A gyáriban is. Merthogy custom romokban biztos meg lesz oldva.
3. Engem az zavar, hogyha nyomom a hangerő le gombot, a rezgés után nem jön a teljesen néma opció. Pedig már nagyon megszoktam, nemcsak a 4.4-en volt úgy, de a korábbi telefonokon is.
4. Attól, hogy adaptív, még van értelme állítani. Belövöd, hogy az adott fényviszonyoknál milyen fényerőt szeretnél, és utánna azt veszi alapul, amikor a változásokhoz alkalmazkodik. Jó dolog, hogy beletették, így máe nekem nem kell Lux. -
sir fg
aktív tag
válasz
DeathAdder #27909 üzenetére
Igen, tőle származik az ötlet
-
sir fg
aktív tag
válasz
DeathAdder #27892 üzenetére
A Total Commander ADB pluginjét nagyon ajánlom, az tudja, amit szeretnél, és egyszerű.
-
sir fg
aktív tag
válasz
radicspeter1 #27626 üzenetére
Nekem működött rendesen, a flash-all.bat-tal, ahogy le van írva a hivatalos oldalon. Windows 7, 64 bit.
-
sir fg
aktív tag
Nemrég olvastam itt, hogy valakinek gondja volt a TWRP backup és/vagy Titanium Backup fájlok felmásolásával. Az alapból USB-n elérhető PTP és MTP mód tényleg egy kalap sz*r, csak fényképek másolására alkalmas. Ezért eddig wifi alapú megoldást használtam (van FTP szerver illetve Webdav szerver app a Playen), ami jól működik.
Viszont (és ezért írok) most teszteltem először a Total Commander ADB pluginjét (amiről már pár hete beszéltünk ezen a fórumon): ezzel a Total Commanderből az egész fájlrendszer elérhető, és gond nélkül minden felmásolható a gépre (én az sd-card könyvtárra szorítkoztam). A sebesség 3-4 MB/s. Szóval nekem ez a legkényelmesebb megoldás backupok másolgatására.
A pluginnel ADB backup is készíthető az alkalmazásokról, azok beállításairól. -
sir fg
aktív tag
válasz
klevente #27518 üzenetére
De hogy egy kicsit gonoszkodjak is:
"#AndroidLollipop rollout has started... "-> Hogyne, már rég, ha a Nexus 9 rolloutra gondolunk
"... and will soon be available on most #Nexus devices." -> A "soon" még mindig nem konkrétum, szóval lehet, hogy már csak 2 hetet kell várni a factory image-re. -
sir fg
aktív tag
válasz
dozsabalint #26835 üzenetére
Szerintem nem. Az USÁban lehetett/lehet előrendelni de mindig hamar elkapkodták az éppen rendelkezésre álló mennyiséget, ezért az előrendelés is csak kis szakaszokban volt lehetséges. De a kiszállítás valamikor november közepén kezdődik.
Európában meg eleve kb. november 18-tól lesz lehetséges előrendelni. Tehát kb. decemberben szállítják. -
sir fg
aktív tag
válasz
dozsabalint #26831 üzenetére
Gondolom azért csak a Nexus 9 és a Nexus Player image-e van fent, mert ezek kaphatók már ténylegesen. Ezzel kell, hogy összefüggjön, nem tudom, hogy hogyan. Mondjuk úgy, hogy minek feltenni a Nexus 6 image-et a netre, ha maga az eszköz még senkinek sem elérhető?
-
sir fg
aktív tag
Az osztrák Drei szolgáltató kínál olyan lehetőséget, hogy ha rajtuk keresztül regisztrál valaki a Spotify Premiumra, és rajtuk keresztül fizeti a havi 10 Eurót, akkor a Spotify adatforgalmát egyáltalán nem számolja fel. Azaz korlátlanul használható a mobilneten a Spotify, plusz költség nélkül.
-
sir fg
aktív tag
válasz
slice14 #26090 üzenetére
Ahogy néztem a külföldi oldalakat, sehol sincsen megerősítve a nov. 3. Nov. 3-tól elérhető az 5.0 a Nexus 6-on (ami elvileg akkortól vásárolható meg. A nexus 5-re a megjelenés ez után várható valamikor. Legjobb esetben aznap, de az is lehet, hogy napokkal (legrosszabb esetben hetekkel) később. Szóval nincs hivatalos infó, de jövő héten már érdemes figyelni a developer.android.com-ot
-
sir fg
aktív tag
Ezen a fórumon már szinte mindenki tényként kezeli, hogy nov. 3-tól lesz factory image. De ezt egyik külföldi forrás sem erősíti meg. Szvsz ez csak a lehetséges legkorábbi időpont, de jöhet később is.
-
sir fg
aktív tag
válasz
randras_83 #25907 üzenetére
Januárban vettem osztrák DiTechben. Gyártásj időpontot hol lehet megnézni?
-
sir fg
aktív tag
-
sir fg
aktív tag
Hopp, pont most nézem, és az enyém is vékonyan el van ott repedve. Szervizben nem volt soha, és eddig csak kicsiket esett (20-40 cm-t nagyon puha szőnyegre). Én se cseréltem soha SIM-et. Úgy látszik, az egy gyemgébb pont. Engem nem zavar nagyon, az biztos, hogy emiatt nem viszem szervizbe.
-
sir fg
aktív tag
válasz
slice14 #25873 üzenetére
Nem! Egy korábbi hsz-ban írtam, hogy mihez kell nekem root jog. Az egyik ilyen alkalmazásként egy "nyomkövető" appot említettem. Krisz nem értette, ezért leírtam picit részletesebben, hogy mit tud az az app. Semmi köze nincs ennek sem a TB-hez, sem a Google-hez. Bocs, ha valahol esetleg félreérthető voltam...
-
sir fg
aktív tag
válasz
horvathkrisz #25870 üzenetére
Amivel elvesztés/lopás esetén távvezérelni, meg bemérni lehet, na.
-
sir fg
aktív tag
válasz
slice14 #25863 üzenetére
Nem. Az összeset lementettem. Majd kicsomagoltam, kitörörtem az összeset, kivéve egyet, majd visszacsomagoltam. És azt az egyet állítottam vissza (előtte persze töröltem az alkalmazás adatait a telefonon, a beállításokban, hogy lássam, valóban visszaállítja-e).
A Total Commandert használtam a backup és a restore művelethez. Igazából csak kicsit kényelmesebb, mint parancssoron beírni. Viszont vannak egyéb funkciók, pl. logcat letöltése, screenshot készítés, restart, teljes fájlrendszer elérése, stb. Nem próbáltam végig mindet. Egyes funkciókhoz amúgy az ADB Shell a telefonon root jogot kér.bucsupeti: rendben, köszönöm az infót.
Szerk: Akkor nyitva hagyom. Azzal a gondolattal kacérkodtam (vigyázat, a következő sorokban eretnek gondolatok olvashatók), hogy az 5.0 érkeztével visszazárom a bootloadert. Igaz, hogy semmi okom nincs visszazárni, de úgy voltam vele, hogy ha arra sincsen jó okom, hogy nyitva hagyjam, akkor visszazárom. De most már van okom. Nem akarok a megjelenés után még 1, max. 2 hetet várni az OTA rolloutra. Ha lesz factory image, felflashelem. Rootot nem akarok, mert ahogy néztem a SuperSU-t, csak a Titanium Backup, egy nyomkövető app, meg a BetterBatteryStats használja jelenleg. A TB-t kiváltom az ADB backuppal, a többiről meg le tudok mondani. -
sir fg
aktív tag
válasz
sir fg #25856 üzenetére
Na, teszteltem az Android ADB backupot a Total Commander pluginnal, meg a backup extractorral, és sikeresen vissza tudtam állítani egyetlen alkalmazás adatait. A Total Commanderhez írt ADB plugin egész praktikusnak tűnik.
-
sir fg
aktív tag
válasz
slice14 #25849 üzenetére
Az vagy biza
Szerintem most a nagy ráérésemben kipróbálom ezt az egészet egy alkalmazáson.
Megjegyzem, erre az egész bohóckodásra nem lenne szükség, ha az appfejlesztők elterjedten használnák a Backup API-t, ami már elvileg az Andriod 2.2 (!) óta elérhető.Vagy legalább lehetne a fájlrendszerbe beállításokat, játékállásokat, stb. exportálni. Elég soknál szerencsére lehet, de nem mindnél. Na meg hát a TB azért sokkal gyorsabb és biztosabb megoldás, mint egyesével exportálni/importálni a beállíásokat.
-
sir fg
aktív tag
válasz
slice14 #25847 üzenetére
Aha, szóval a Nexus Root Toolkit "Backup" és "Restore" gombja ugyanazokat a lehetőségeket nyújtja, mint ami a cikkben le van írva?
Én azt szeretném, hogy az összes nem-system alkalmazás adatáról készítsek biztonsági mentést, de csak 1-2 alkalmazást állítanék vissza utána (amire éppen szükség van). Erre a Titanium Backup kényelmes megoldás volt, de az 5.0-t root nélkül használnám. Ha jól sejtem, akkor csinálnom kell egy teljes ADB backupot, majd kicsomagolom, kitörlöm, ami nem kell, visszacsomagolom, és az így preparált .ab fájlt kell visszaállítanom.
De maga a backup és a restore az történhet az NRT-vel is, ezek szerint? Illetve a hivatkozott Total Commander pluginnel is? -
sir fg
aktív tag
Sziasztok,
az Android ADB backup működik 5.0-n is? A 4.4.4-en készített mentést vissza lehet állítani 5.0-án? Valaki próbálta már?
Másik kérdés: gyári image flashelése csak nyitott bootloaderrel történhet? Vagy a nyitott bootloader csak a custom romokhoz kell? (Régebbi telefonomon a bootloader nyitás csak a nem Sony által aláírt kernel flasheléséhez kellett.) Másképpen fogalmazva: ha nincs nyitva a bootloader, akkor csakis és kizárólag OTÁ-n lehet frissíteni 5.0-ra, vagy a flash-all.bat használható?
(Tudom, hogy hülyeség zárva tartani a bootloadert, tudom, hogy kicsomagolás után mindenki fastboot oem unlock-kal kezd, szóval ennek a leírását megspórolhatjátok
)
-
sir fg
aktív tag
válasz
dozsabalint #25473 üzenetére
Jaja, épp néztem, hogy megugrott ma nekem a Google Play Services fogyasztása, ez az első a listában. Akkor ez lehet az oka.
-
sir fg
aktív tag
válasz
randras_83 #24588 üzenetére
Hát ha okt. 15, az a mi időzónánkban lehet ma is meg holnap is
-
sir fg
aktív tag
Csak hogy én is megosszam a tapasztalatomat: Nekem szűk egy hete van LTE-m. Korábban szinte mindenhol max térerőm volt 3G-n, az LTE sokkal gyengébb. Ritkán van maxon, amúgy a térerőjelző teljes skáláját szoktam látni. (Főleg beltéren gyengébb. dB-t nem néztem) Mégsem merül érezhetően gyorsabban. Egyébként meg királyság, érezhetően gyorsabban történik minden netes dolog, jobb a válaszidő.
(azt hiszem, nekem 1800MHz-en megy, de nem 100%) -
sir fg
aktív tag
válasz
bucsupeti #23325 üzenetére
Úgy tűnik, újjászülettek. Az éve elején volt, hogy az összes, vagy szinte az összes boltjuk bezárt, most viszont úgy tűnik, hogy 1-2 újranyitott. A minap láttam a Lugner Cityben, hogy ott újból megnyitottak, ki is volt lógatva egy nagy reklám nekik.
A honlapon meg az látszik, hogy egész Ausztriában van összesen 3 működő üzletük, abból 1 Bécsben, meg persze a webáruház.
Kicsit utánajárva: a Wikipédia szerint a DiTech GmbH áprilisban csődbe ment, ezután a márkanevet és a domaint az E-Tec cég vette meg, majd újranyitott 1-2 üzletet. A honlap impresszuma szerint a jelenlegi üzemeltető a DiTech Electronic GmbH.
A lényeg: mivel ez már nem ugyanaz a cég (csak az üzlet neve ugyanaz), én először érdeklődnék levélben, hogy biztosan ugyanúgy intézik-e a garanciális ügyeket, mintha misem történt volna... -
sir fg
aktív tag
Szerintem is egy másik app okozza. Nekem is ez volt, nálam az Endomondo okozta. Ha az futott, nem tudtam emiatt fényképezni. Azóta már jó. Azt nem tudom, hogy a kamera-app, az Android vagy az Endomondo frissítése oldotta-e meg, frissült azóta már mindegyik.
Nálad nyilván valamilyen másik app okozza. -
sir fg
aktív tag
válasz
radicspeter1 #21873 üzenetére
gyors? Ez szempont? A Nexus gyári kernellel is gyors. Ha én kernelt váltok, akkor inkább az a célom, hogy kicsit takarékosabb legyen, ha ez egyáltalán lehetséges. A 276-os blue code-nál úgy tűnt, hogy igen, az azt követő viszont megint mintha kicsit jobban fogyasztott volna. Azóta meg nem cserélgetem, elvagyok én ezzel
.
Na jó, azért majd néha ránézek az éppen aktuálisra. Amíg nem jön a hivatalos L.
-
sir fg
aktív tag
válasz
bucsupeti #21406 üzenetére
Jah, egy másik fórumon is ezt írták, ill. hogy ez a Google válasza is. Szvsz én eddig is jól fogtam a telefont, de ha valaki nagyon panaszkodik, akkor majd erőből odanyomom az arcomhoz, hátha az a pár mm számít... Röhej.
Vagy lehet, hogy jobb kézben tartva jobb! Balkezes lévén úgy ritkán használom, a mikrofon meg ugye nem középen van. -
sir fg
aktív tag
Sziasztok,
nektek nem szoktak arra panaszkodni, akikkel telefonon beszéltek, hogy nem értenek jól? Amióta ez a telefonom van (február óta), velem ez többször is előfordult, egyértelműen a Nexusra gyanakszom. Főleg, hogy az viszont ismert probléma, hogy videókészítésnél valamiféle (gyári) zajszűrés csak ront a hang minőségén. Ugyanez a zajszűrés nem kavarhat be a beszédminőségbe?
-
sir fg
aktív tag
Sziasztok,
nektek frissült már a Google Play a legújabb verzióra (4.9.xx, material design)? Elvileg már több, mint 2 hete megy ki a frissítés, de nekem még 4.8.20-on van.
(Tudom, hogy lehetne manuálisan frissíteni apk letöltésével, de most már direkt tesztelem, hogy mikor jön. Régebben egy OTA is elég későn jött nekem a fórumtársakhoz képest.) -
sir fg
aktív tag
Régen volt egy olyan beállítás, hogy csak a telefonszámosokat mutassa, de most nem találtam. (Mondjuk az másik telefonon volt, szóval lehet, hogy nem echte Google app.)
Én azt csináltam, hogy a sz.gépen a Google címtárban hozzárendeltem egy címkét az összes telefonszámos névjegyzékhez, és a telefonon erre a címkére szűrök. Egyszer kell ezt megcsinálni, utána meg arra figyelni, hogy ha új névjegyet veszel fel, ez a címke is be legyen pipálva. -
sir fg
aktív tag
válasz
atillaahun #13806 üzenetére
Jó, én úgy értettem, hogy FR helyett elég az Xposed uninstall, ha az kavarna be. Meg ez félig w333-nak is szólt, bocs, hogy csak neked címeztem.
-
sir fg
aktív tag
válasz
atillaahun #13804 üzenetére
Már nem azért, de ha az Xposed bekavar, akkor nem elég azt uninstallálni? Mármint az Xposed appon belül uninstall menüpontot választani. SZVSZ ekkor nem marad módosítás a rendszerben, amit az Xposed okozott.
-
-
sir fg
aktív tag
Van, aki közvetlenül tudja kapcsolgatni a 2G only / 2G/3G üzemmódot? Elsösorban a Taskerre gondolok, a Tasker azt írja, hogy a telefonom nem támogatja a közvetlen kapcsogatást. De pl. azok a statusbar-widgetek, amiket próbáltam, azok is csak a beállításokba vittek.
A GravityBox persze tudja ezt, meg ott amúgy is a Smart Radio-t használom. Csak azon gondolkodok, hogyan lehetne kiváltania a GB-t. Ha a Taskerrel tudnám a 2G/3G üzemmódot irányítani, + tetszöleges statusbar widgettel (pl. ezzel) direkt kapcsolgatni, Xposed framework nélkül, de roottal, az már jó lenne.
Ugyan sebességben nekem a Dalvik is tökéletes, de megint elültettétek a bogarat a fülembe az ART-tal kapcsolatban. Hátha mégis jó hatással van az üzemidöre, emiatt visszatérnék rá.
Szerk: van mód a navigációs sáv módosítására Xposed nélkül?
-
sir fg
aktív tag
válasz
zsirfecske #12725 üzenetére
+1
Nekem is tökéletes volt az ART, csak az Xposed framework miatt váltottam Dalvikra. -
sir fg
aktív tag
válasz
nbarnabas #12651 üzenetére
Sok (a legtöbb / összes?) fényképezőgép érzékelője 4:3 arányú, más képarányú képeket kivágással kapsz. A fényképezőgépemen én is 3:2-re állítva fotózok.
Az, hogy tud 4:3-at, az szvsz nem baj, mert az adja a teljes felbontást és max. látómezőt. Az a ba, hogy más képarányt nem lehet beállítani. DE! Azt az előzőben sem lehetet. Itt viszont legalább látjuk a teljes képet.Kari1: és mit raknál oda elhomályosítva?
(A gombok amúgy nem rossz ötlet.) -
sir fg
aktív tag
Hát szerintem még nagyon király lett
A fekete sáv azért van, mert a kép, ami készül, 4:3 arányú, a képernyő meg 16:9. eddig pont az volt a baj, hogy a kép szélei nem is látszódnak a keresőben!
Az is tetszik, hogy a panorámaképek nagyobb ffelbontásban készíthetőek, mint eddig.
Király! -
sir fg
aktív tag
válasz
tybsen #12356 üzenetére
Én az első pár hétben ART-on használtam, aztán az Xposed+Gravitybox miatt váltottam Dalvikra, de nem tűnt fel semmilyen különbség, már ami a sebességet meg az akkuidőt érinti. Az akkuidőt amúgy is nehéz lenne összehasonlítani, mivel akkor a GB miatt amúgy is voltak változások - pl. a Smart Radio használata.
-
sir fg
aktív tag
válasz
G4bi89 #11545 üzenetére
Én Novát használok. Bementem az alkalmazásokhoz. Az "aktív folyamatok" között nincs listázva, a cache-ben tárolt appoknál igen: "háttérfolyamatok a cache-ben" vagy ilyesmi (nem magyarra van állítva
). Szóval a cache-böl most éppen 110 MB-ot foglal, és növekszik. Már 112 MB
.
De engen nem zavar, nem is érzem lassúnak.zsirfecske: köszönöm, valóban nem vettem észre.
-
sir fg
aktív tag
válasz
zsirfecske #11536 üzenetére
zsirfecske, mrdavid,
tudtok egy linket adni, hogy honnan rendeltétek?
Köszönöm. -
sir fg
aktív tag
válasz
pzoley #10649 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a batterystat.bin csak az akkuhasználati statisztikát tárolja, amit meg tudsz nézni a beállításokban. A töltést magát egy dedikált elektronika vezérli, ez tartja nyilván az aktuális töltöttségi szintet is, a kernel csak kiolvassa az értéket szvsz.
Olyan gond, amit írsz, nekem legutóbb a Samsung Galaxy 3 Li-ionos akkujával volt, az újabb Li-polimer akkuknál, pl. ennél a telefonnál nincs ilyen gond. -
sir fg
aktív tag
válasz
mattew #10441 üzenetére
Nem írtad, hogy melyik ország, csak feltételeztem, hogy az Unión belül utalnál. SEPA átutalásnál nem feltétel, hogy mindkét ország az eurózóna tagja legyen, csak az EU-n belül kell lenni (sőt, még Svájc, Monacó, Norvégia, stb. is a körön belül van), viszont az összeget euróban kell megadni. Ami az esetedben azért gond szerintem, mert akkor kétszer történik pénzváltás.
-
sir fg
aktív tag
Sziasztok!
Franco kernelből csak nightly build van? Stable release nem?
Nemsokára nyitom a bootloadert, de még mindig nem döntöttem el, hogy csak root legyen, vagy új kernel + root, vagy új kernel + új ROM.Ha új ROM, a Slimkaten gondolkodom...
-
sir fg
aktív tag
válasz
zsirfecske #9833 üzenetére
Milyen töltöttségi szintnél nézted? Azt vedd figyelembe, hogy a maximum árammal csak kb. 75-77%-ig tölt, utána meredeken, majd fokozatosan csökken a felvett áram. Szóval a maximum áramfelvételt akkor mérd, ha 70% alatt van az akksi.
Grafikon:
Elvileg nagyon lemerült akkumulátornál sem maximális árammal kezd tölteni, de lehet, hogy a telefon nem is hagyja magát addig lemeríteni.
-
sir fg
aktív tag
Na igen. Azt mondjuk nehéz megmondani, hogy neked volt nagy peched, vagy az ismerösnek szerencséje. Ezeknél a noname kütyüknél sosem lehet tudni, szóval szerintem mindkettö. A csúnya dolog, hogy a MM-ban futottál bele, 4 ezerért...
Azért szerintem nem annyira nehéz találni jót sem. -
sir fg
aktív tag
Pont hogy szerintem azok az autós töltök, amiket telefonokhoz meg tabletekhez árulnak, és rá van írva, hogy le tudnak adni X Ampert (p. 0,7 A, 1 A), azok nagy eséllyel le is adják, és nem hiszem, hogy ne lehetne könnyedén ilyet kapni. A telefonhoz min 1,2 A-es lenne ideális. De: egyik ismerösöm vett egy szivargyújtós töltöt a Nexus 7-hez, amit a kocsiban Sygic navigációra használ. 1A-es (ez van ráírva), a Nexus 7 gyári töltöje viszont több, mint 2A-es. Ennek ellenére tudják használni a Sygic-et úgy, hogy nem merül közben a tablet. Ugyanaz a töltö az én Nexus 5-ömmel szintén ment, Google navigáció mellett még töltött egy kicsit. Egy noname, gagyi töltö.
Szóval a lényeg: arra kell figyelni, hogy megfelelö mennyiségü ampert le tudjon adni (>= 1,2 A), és ez rá is legyen írva. Nyilván az sem hátrány, ha minöségi. De nem hiszem el, hogy ne lehetne ilyet könnyedén beszerezni.
Példák:
ÁrukeresöNehogy nekem elkezdjen valaki forrasztgatni emiatt....
-
sir fg
aktív tag
válasz
zsirfecske #8396 üzenetére
Igen, a Tasker jó ilyen célokra. Már korábban megvettem, az elözö telefonomon használtam, ezen (egyelöre) még nem. Az a használat, amit leírtál, ennél a telefonnál még jobban müködhet, hiszen pont az elöbbi beállítás miatt nem csak a cellainformációt, hanem a wifit is használja helymeghatározásra, még akkor is, ha a wifi ki van kapcsolva. Azaz hazaérkezve pontosabban történhet a bekapcsolás. Mondjuk ez attól függ, milyen gyakran szkenneli a wifi hálózatokat.
Én egyébként leginkább a 2G only / 2G/3G mód automatikus kapcsolgatására használtam. Ha be van kapcsolva a képernyö + mobilhálózat, de a wifi ki van kapcsolva, akkor váltott 3G hálóra.@tybsen: A francba, ezek szerint most szombaton buktam 40 eurót...
-
sir fg
aktív tag
válasz
zsirfecske #8392 üzenetére
Köszi a tippet. Igen, van ez az opció, hogy a helymeghatározáshoz más alkalmazások bekapcsolhatják a wifit, akkor is, amikor egyébként a wifi ki van kapcsolva. Valószínü, hogy ez okozta. Most kipróbálom. Ha tényleg ez okozta, akkor ez nem is bug tulajdonképpen, és majd vissza is kapcsolom ez a lehetöséget, mert amúgy jó ötlet.
A kapcsolgatás amúgy nem mániám. Otthon van wifi. Ha elmegyek otthonról, kikapcsolom. Egész nap nincs rá szükségem, nem is tudnám hol használni, akkor minek merítsem jobban az akksit (még ha nem is nagy a különbség), plusz sugározzam a heréimet* fölöslegesen még a wifivel is. IMHO only
.
*Ha a telefon a zsebemben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Synology NAS
- Építő/felújító topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Star Trek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 12/512GB Titán ezüst színű 3év Vodafone garanciával dobozával + 120W gyári töltővel
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- iPhone 12 Pro / 128GB / Pacific Blue / Gyári kártyafüggetlen (164)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged