- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciókamerák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakesz
aktív tag
válasz
Stauffenberg #133 üzenetére
csatlakozom en is, nekem 7 eves FuSi laptopom van es nem akar kipruccanni, pedig tenyleg brutal modon van hasznalva
igaz a WiFi nem megy rajta hanem be kellett dugni egy 5e -s USb WiFit, de eszembe se jutott volna azert visszavinni, az a sok nyuglodes meg packazas amiket elkovetnek szegeny felhasznalo elleneben az nem erte meg nekem -
törölt tag
és a te egyéni tapasztalataid mennyire alapozzák meg azt, h az apple szerviz akkor jobb, mint az acer?
hú, szerókának cserélték 2 nap, ez engem meggyőzött...
ehhez képest homáron is van fent pár történet, fórumon is olvastam csúnyákat a csutkalogós cuccokkal.
nekem egyébként semmi bajom velük (nem az én világom, sem árban, sem életérzésben), inkább csak a kivont kardú konzumdroid júzereivel, akik mint becsület lovagjai védelmezik, nehogy folt essen az iHírnéven. -
HaZse
őstag
válasz
sing1ep1ayer #60 üzenetére
Tudod: Time Machine a neve. És egy ójratelepítésnél mindent vissza lehet vele állítani. Csak tudni kell róla és használni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#10691584 #143 üzenetére
"Az Aceres ürge is sarkít a hiperszuper Acere kapcsán nyert tapasztalataival, mert szerintem még ő is tudja/tapasztalja, hogy nagyon maximum szerencséje volt"
Mi sarkít benne? Én is pont azt állítottam, hogy ezekkel a személyes tapasztalatokkal nem lehet semmit sem bizonyítani, mert ahogy arra is van példa, hogy a drága eszköz patentul működik, úgy arra is, hogy az olcsó is működhet éveken át hibátlanul. Neki 4 gépből 4 volt hibátlan, ez meggyőzte Őt és ezzel nincs semmi baj. Ennyi idő alatt az én kezeim között is megfordult ennyi különböző gyártóktól és egyikkel sem volt bajom. Az egyik céges MacBook Air (1st gen.) volt 2 év alatt háromszor szervizben (kétszer a kifingott zsanérok miatt, egyszer meg az akku lehelte ki végleg a lelkét). Na akkor ez most mit jelent? nem statisztikát, csak személyes tapasztalatot.
-
törölt tag
Xero, csak óvatosan. Aki NEM AKARJA érteni, amiket mondasz/írsz azt sosem győzöd meg, mert már eleve eldöntötte, mit akar hallani és onnantól halál mindegy milyen érveket sorakoztatsz fel. Érv alapú érdemi vita és sekélyes, általánosító vitatkozás között nagy különbség van. És itt most nem a gagyi hozzászólásoka célzok, amelyek bármiféle apple cucc ismerete nélkül "divathaterek". Az Aceres ürge is sarkít a hiperszuper Acere kapcsán nyert tapasztalataival, mert szerintem még ő is tudja/tapasztalja, hogy nagyon maximum szerencséje volt.. Ezek max elvesznek az életedből, nincs értelme tét nélküli, kicsinyes viták miatt rövidíteni az életedet/idegrendszeredet
(szerintem)
-
ZooLee
senior tag
Písz. Én nem mondtam, hogy bármi gond is lenne az Intellel, sőt, az teljesen egyértelmű, hogy a váltásra mindenképpen szükség volt, és az is, hogy nagyon jól sikerült. Csak arra utaltam, hogy azóta a vasban semmi különös nincs, legfeljebb a dizájn, reagálva Stauffenbergnek erre a mondatára: "Amivel én az utóbbi 3-4 évben találkoztam az alapján a szememben az Apple teljesen egyenrangú a többi gyártóval."
A PPC-s időkről én személyesen nem tudok nyilatkozni, nem volt akkor gépem. Fórum vitákból meg sok tényt nem lehet így utólag leszűrni.
-
janos1988
addikt
Meghalt SJ, oda az
igminőség. Az apple is már csak egy túlárazott tucattermék lett. -
vicze
félisten
"én is folyamatosan hallom az "öregektől", hogy bezzeg régen ez is jobb volt.
Amióta meg átállt Intelre, azóta meg tényleg ugyanazon a dzsunkán gyártják és rakják össze a gépeiket"Hát igen mennyivel jobb volt, a PowerPC még a 0 teljesítményű Motorola. Végül is PowerPC-nél már gyárilag vízhűtés kellett a végén és nem tudtak notit gyártani, mert mindegyik túlmelegedett a halálba (A Cube is ezen bukott meg.), hát tényleg mennyivel jobb volt Intel előtt... Az hogy létezik még piaci részesedése a "PC" fronton, azt az Intelnek köszönhetik, Air se lenne, mert még Intellel is 2 generációig problémák voltak.
Szóval egy ilyenre csak másik közhellyel válaszolnák, "az idő mindent megszépít"...
-
ZooLee
senior tag
válasz
Stauffenberg #136 üzenetére
Bár kérdés, hogy anyagfáradás szempontjából melyik nyírja ki előbb a vasat: Folyamatosan tartott üzemi hőmérséklet, vagy a sűrű lehűlés/felmelegedés váltakozás.
Egyértelmű, hogy a változó hőmérséklet. Nekem van egy HP nc6220, elméletileg üzleti kategóriás gép volt, 2,5 év után romlott el, alig lehet bekapcsolni, mert nem indul el, csak beindul a venti, és világítanak a ledek. Viszont ha bizonyos ponton jól megnyomod az alját, akkor sikerül elindulni, és tökéletesen működik. Így kb. 2 éve non-stop megy, ez a letöltőgépem, és tökéletesen működik, csak ne kelljen ki-be kapcsolni. Állítólag elengedhetett valami forrasztás, elméletileg meg lehet javítani, de eddig olyan díjakat mondtak rá, amit nem érné meg, így marad folyamatos üzemben, drót végén otthon.
Én is csak 7 éve használok Mac gépeket, rossz tapasztalatom még nem volt velük, de én is folyamatosan hallom az "öregektől", hogy bezzeg régen ez is jobb volt.
Amióta meg átállt Intelre, azóta meg tényleg ugyanazon a dzsunkán gyártják és rakják össze a gépeiket, mint bármelyik gyártó pécéjét, nótbúkját, legfeljebb a tervezés és a minőség ellenőrzés más. Bár a jelen eset azt mutatja, hogy a tesztelés vagy a meo nem volt a topon, mert ennek a hibának illett volna kijönnie. -
Stauffenberg
nagyúr
"Ilyen terhelést azért nem kap minden laptop."
Akár csak az én low-cost Acer gépem. Bár kérdés, hogy anyagfáradás szempontjából melyik nyírja ki előbb a vasat: Folyamatosan tartott üzemi hőmérséklet, vagy a sűrű lehűlés/felmelegedés váltakozás.
Egy egykori egyetemi tanárom szerint, aki az első Mac gépek óta foglalkozik almával (szóval sokkal régebb óta mint én, aki nagyjából 5-6 éve találkozott velük először), azt mondta, hogy újabban nagyot zuhant a gépeik színvonala. Sokkal több a tervezési átgondolatlanság (pl: USB portok egymás alatt-felett, ahova ha bedugsz egy pendrive-ot, már nem fér mellé egy USB 3G modem), ha felhasználói sirámok vannak az telibe van szarva, sokkal több az olyan beszállító ami silány alkatrészekkel látja el és az alaposan megnövekedett kereslet mellé nem társult komolyabb minőség ellenőrzés.
Én a szavait sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, nem is akarom, mert nem vagyok sem szervizes, sem a meghibásodási statisztikáik ismerője. Amivel én az utóbbi 3-4 évben találkoztam az alapján a szememben az Apple teljesen egyenrangú a többi gyártóval. Semmi magasztosat, elitet, vagy prémiumot nem tudok a nevéhez kötni. Márkahűséget meg főleg nem.
-
Xero
nagyúr
válasz
Stauffenberg #133 üzenetére
Ez a negyedik ilyen Apple mobilgépem. Ez azért számomra elegendő a márkahűséghez.
A használathoz pedig: Az első három évében 24/7 ment. Ilyen terhelést azért nem kap minden laptop.
-
Stauffenberg
nagyúr
A személyes példákkal az a baj, hogy nem mutatnak meg semmit.
A lassan 6 éves, akkor 99 ezer forintért vásárolt Acer Aspire laptopom még a mai napig működik, pedig volt gyilkolva rendesen. Még mindig kifogástalan, pedig volt már asztalról lesöpörve, ömlött rá kóla és 4 éve az apám használja, ami egyet jelent az extrém igénybevétellel (nem igazán érti, hogy ezek finom szerkezetek).
Akkor ez most mit jelent? Semmit leginkább. Ettől még nem mondom az Acerre, hogy egy ihaj márka, ami csak csupa jót gyárt.
-
ZooLee
senior tag
Jól látom a dolgot?
Nem.
Jó helyen kerestél, az Ultrabook Wikipedia oldalán ott van a specifikáció, igaz, viszonylag laza határokat szabva, pár dolgot viszont konkrétan megfogalmazva: fizikai vastagság, feléledési idő, háttértár átviteli sebesség, akkuról való működés.
Az Apple nincs ott, mivel az Ultrabook kategóriát az Intel "teremtette" meg, pont az Air "ellenében", csak hogy ne úgy hívják ezeket a gépeket, hogy olyan, mint a Macbook Air. Az viszont igaz, hogy az Ultrabook jelzőt, csak nagyjából lehet rásütni egy-egy gépre, és a köznyelv (és persze a "szak"újságírók) léptem nyomon ráaggatja minden kicsit is vékonyabb gépre.
De az is tény, hogy olyan gépet, ami közvetlenül konkurál a Macbook Air-rel, tényleg olyan tulajdonságai vannk, nem fogsz kapni fele-harmada áron, nagyjából ugyanaz lesz a ára, vagy akár még több is. -
Xero
nagyúr
válasz
Stauffenberg #130 üzenetére
Mondjuk a 13 éves PM G4-em tényleg mind a mai napig bírja. Ha nagy szükség lenne rá és lenne türelme az embernek, ugyan úgy szaladna rajta a Corel mint hajdanában.
A lassacskán 6 éves MBP-m is bírja, pedig az első naptól kezdve kapta a kiképzést keményen.
Szóval némi alapja van azért a dolognak. Jellemzően stabil, jól megépített gépek.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Nyilván ugyan úgy megdögölhetnek, de semmivel sem döglenek jobban, vagy rendelkeznek több széria hibával mint bármi más."
Ez csak féligazság. A gond az, hogy pont úgy döglenek, mint az olcsó consumer gépek és épp ugyan olyan amatőr hibákkal jönnek le a gyártósorról. A "bármi más" ebben az esetben csak a többi consumer gépre értendő, nem a business vasakra.
Ettől függetlenül tényleg jó gépek. De ezt a hírverést is az okozza a Wi-Fi probléma körül, mert van egy olyan mítosz, hogy ezek a gépek még az unokáidat is túlélik, olyan minőségiek. Hiszen "fémbül van, ez biztosan sokáig bírja".
-
törölt tag
válasz
brumi1024 #125 üzenetére
volt acer laposom, járt csehországban. 1 hét múlva jött vissza, gond nélkül üzemelt, míg el nem passzoltam.
szintén elpasszolt, volt hp laposom itthon javították, többször, aztán egy köpetet nem ért az egész. pedig nem konzumer volt.
lenovo szervizre is tudok pár szar sztorit, pedig azok thinkpadok voltak, dettó első kézből.
nem biztos, h érdemes pusztán a fórumokon összeokádott urban legendekkel vegyes saját tálalásban előadott sztorikra alapozni.
jótállási időn belül meg az eladót érdemes zaklatni. vitás esetben a kutyát nem érdekli a szerviz véleménye egy bíróságon. ezt is első kézből tudom. -
tntmax
aktív tag
válasz
brumi1024 #125 üzenetére
Segíts kérlek azoknak akik nem tudják mit takar az Ultrabook fogalma!
Elképzelésem nekem is volt, de azért igyekeztem utánajárni hogy ne a sötétben tapogatózzak.
A legalapvetőbbel kezdtem, gugli "ultrabook specification".
Aztán megnéztem mit ír a Wiki, miszerint:"Ultrabook is a specification and brand developed by Intel for a class of high-end subnotebooks which are designed to feature reduced bulk without compromising performance and battery life. They use low-power Intel Core processors, solid-state drives, and unibody chassis to help meet these criteria."
Aztán megnéztem az Intel oldalát, ahol a konkrét specifikációra számítottam, ehelyett kaptam hangzatos (reklámszagú) szlogeneket meg csilli-villi fícsörökről ízelítőt, de semmi konkrétumot nem találtam, azaz nem találtam specifikációt az Intel oldalán.
Ezután megnéztem szintén az Intel oldalán található "Shop for Ultrabooks(TM)" részt.
Aszerint csak az ott felsorolt gyártók kínálnak olyan gépeket, melyek használhatják az Ultrabook jelzőt.
Az Apple nincs közte. Biztos ami biztos szétnéztem az Apple oldalán is. Egyetlen termékük sem használja az Ultrabook jelzőt sőt, az "ultrabook" kifejezésre egyetlen találatot sem ad az Apple oldala.Ezek után kapcsoltam, hogy jómagam sem vagyok teljesen tisztában az Ultrabook fogalmával, és helytelenül fogalmaztam az #57-es hozzászólásomban.
Mindezek után az Ultrabook kifejezés nálam egyenértékű lett a "LED TV" kifejezéssel, mellyel először a Samsung kábította-vezette félre a nagyközönséget.
Magyarul egy hatásvadász fogalom. Gyakorlatban semmit nem jelent, csak az ultra szóval hivatott kábítani a fogyasztókat.Jól látom a dolgot?
-
Xero
nagyúr
válasz
Stauffenberg #115 üzenetére
Hidd el nálam is a mozgató rugó az OS X (illetőleg leginkább az, hogy legálisan futhat OS X, Win, Linux). Az utolsó Mac amit pusztán a szépsége miatt vásároltam az az iMac G3 volt.
Nyilván ugyan úgy megdögölhetnek, de semmivel sem döglenek jobban, vagy rendelkeznek több széria hibával mint bármi más. Egyszerűen nagyobb a hírverés.
A Pro vonalat már egy ideje már legyilkolták, kezdve az Xserve-el, majd az Xgriddel. Tartottam tőle, hogy a Mac Pro is erre a sorsra fog jutni, de úgy néz ki ezt is inkább eltolták consumer irányba. Ez mondjuk majd használat közben fog kiderülni, mennyire valósult meg.
(#123) avman: Pár éve teljesen korrekt. 4 éves MBP-n a kiterjesztett garanciás alaplap csere 2 nap volt. Egyik nap be, másik nap ki.
(#120) sad_Vamp: Ugyan úgy cserélik itthon is. Elég felhívni őket, hivatkozni erre, majd mondják is hol a legközelebbi szervíz vagy APR.
-
brumi1024
veterán
Továbbra is mondom, nincs 200k-ért ultrabook, 200 alatt végképp nem. Nagyon nem vagy tisztában az ultrabook fogalmával. A legközelebbi gép az egy Lenovo S400, de annak a papírháza minden, csak nem minőségi. Jó lenne ha a valótlanságok állítása helyett előbb körbenéznél a piacon.
Avman: Legalább itthoni a szerviz. De próbáld ki a cseh szervizt, aztán megérted mire gondolok.
-
sad_Vamp
őstag
Itt is cserélték az ipadokat az újakra akik 2 héttel az új megjelenése előtt vették??? ugye hogy nem?!
Hivatalosan NINCS elismerve a hiba, ergo USA-ban cserélik csak, mert ott a customer az első.... itt megvárhatod míg adnak patchot, vagy hivatalosan visszahívják valamely szériákat.
-
ZooLee
senior tag
válasz
sad_Vamp #117 üzenetére
Ez is csak általában USAr-a érvényes, hogy egyből cserélnek itt a balkánon nagyon nem jellemző (de ez is apple politikáját tükrözi általában sajnos).
Ezt honnan veszed? Teljesen ugyanúgy cserélik itt is, ha hibás a géped, bármelyik APR-be mész is. Egyedi esetek előfordulhatnak, de kifejezettek jók az általános tapasztalatok garanciális ügyintézés terén.
-
sad_Vamp
őstag
Azért előnyös a dolog, mert beismerik a hibát, nem kell senkit meggyőzni vitatkozni hogy nem te tehetsz róla bla és egyből cserélik. Nem megy a huzavona ki miért hibás miért nem.
Ez is csak általában USAr-a érvényes, hogy egyből cserélnek itt a balkánon nagyon nem jellemző (de ez is apple politikáját tükrözi általában sajnos).
-
Stauffenberg
nagyúr
Én a design, fotó, film világában dolgozom, ahol az almás gépek dominálják a gépparkokat, de egyáltalán nem a vas, hanem az OSX miatt. Szerintem csak mítosz, hogy a vas is olyan minőségi, mint a szoftver. Ezeket is ugyan azokon a gyártósorokon rakják össze, mint a többi gyártó consumer gépeit, így a meghibásodási arány is legalább olyan.
Én nem azt mondtam, hogy az Apple nevezte a gépeit business class-nak, hanem ez egy népszerű hiedelem, mert az emberek azt látják, hogy az üzleti életben is sokan használnak ilyeneket (iPhone, iPad, MacBook, stb), mindenhol ott az alma logó, ez meg magabiztosan alakít ki tévhiteket.
Ezek consumer gépek, azok között is elég jók. De köze sincs az igazi prémiumhoz meg az üzleti gépekhez és leginkább a minőségellenőrzésen buknak el.
-
törölt tag
Na, akkor a funkcionális analfabétizmus, diszlexia kedvéért:
Az ultimate bullshit érvelés nem ez volt, hanem amit idéztem tőled. Vagy gondolod poénból volt ott az adott mondatod, ahol? Javaslom fuss neki adott kommentemnek még egyszer, aztán mégy egyszer, majd ismét, s folytasd, amíg rájössz! -
BoC1ka
senior tag
válasz
#06658560 #112 üzenetére
És ez valami ultimate bullshit érvelés amitől meggyőzve érzed magad? mint írtam kutya nem akar meggyőzni téged valamint kétszer is kijelentettem hogy ÉN. Nem is értem miért veszed magadra, de ha így van az legyen a Te sarad.
és ezt itt fejezzük be mert off.
Azért előnyös a dolog, mert beismerik a hibát, nem kell senkit meggyőzni vitatkozni hogy nem te tehetsz róla bla és egyből cserélik. Nem megy a huzavona ki miért hibás miért nem.
-
törölt tag
#97:"visszavisz egy hónapig használt képet és kapsz egy vadi újat. én örülnék ennek. Nem tudom ezzel mi a baj. lusta vagy elmenni és kicseréltetni? vagy nem értem. Én örülnék ha kapnék egy újat a használt helyett"
#108 adamka16: ezen én is néztem egy nagyot, hogy hogy lehet hibaként kezelni.
#110 Xero: még jó, hogy ezt munkáspisti előtt is meg lehetett tenni, magának azt vett az ember, amit akart. munkahelyen a cég gépparkjánál meg nem az a preferencia sehol, hogy de cuki, hanem az integrálhatóság, felügyeleti lehetőségek, stb.
-
Xero
nagyúr
válasz
Stauffenberg #107 üzenetére
Volt már jó pár Apple mobil gépem és nagyon jól kiszolgálták a nem egészen consumer igényeimet is (iBook, MacBook, PowerBook, MacBook Pro). Az igaz, hogy nem a Thinkpadek ligájában akarnak játszani, de ezzel nincs is semmi baj. Egy szóval sem állították.
Sajnos (?) SJ-nak a szívszerelme volt a consumer piac, mivel úgy vélte, hogy sokkal jobb, ha az ember maga dönti el mit akar használni, és nem egy jobb esetben IT-s, rosszabb esetben egy eszköz kezelés beszerző dönt a feje fölött.
A retinák tényleg produkálnak mókás dolgokat. Többek között ezért sem váltottam még le a mostani mobil gépemet.
(#109) the_mad: Milyen Apple minőség? Volt már Mac-ed? Hol szerepel, hogy a vásárló hülye? A legdurvább CTO gépen kívül melyik Air kerül többe 500e-nél?
Divat haterek... bármerre nézek divat haterek.
-
the_mad
aktív tag
A szokott Apple minőség. Általában a vásárló a hülye, mert elvárja, hogy a potom félmilkás gány gépe rendesen működjön.
Nonszensz.
-
adamka16
őstag
"Emellett az IEEE 802.11ac-s kapcsolat sebessége sem jó, hiszen jellemző, hogy az elméletben lehetséges tempó felét hozza a gyakorlatban."
Ez eddig is csak így volt szerintem szinte minden szabványnál.
-
Stauffenberg
nagyúr
Az a baj, hogy az emberek és a sajtó részrehajló munkatársai hajlamosak ezeket a gépeket prémiumnak nevezni, ami nagyon nagyon távol áll a valóságtól. Ezek consumer gépek, közük sincs semmihez amit prémiumnak vagy "business"-nek nevezünk.
Mondom ezt úgy, hogy látom milyen állapotban vannak a céges MacBook-ok egységnyi használat után.
Egyébiránt jó gépek, nagyon jó gépek, amik a business árkategóriában nyomulnak, de a minőség ellenőrzés amin átmennek az csak a consumer szegmensnek felel meg.
Nem a gyönyörű alumínium borítástól lesz valami prémium. Az csak a felszín. Ha a business gépekhez hasonló minőség ellenőrzésen és hosszas tesztelésen mennének át, akkor megemelném a kalapom, hogy tényleg ér is annyit a vas, amennyit elkérnek érte...
A majd' egy millás korai Retina MacBook Pro-k egészen elképesztő és fatális hibákkal rendelkeznek. Ez így gáz.
-
ZooLee
senior tag
válasz
sing1ep1ayer #94 üzenetére
OK, én értem, és tény, hogy nem túl jól sikerült a megfogalmazás. Csak azt vedd figyelembe, hogy mi az kiinduló helyzet: Nem az, hogy van egy gépük, hanem az, hogy van egy hibás műszaki termékük. (Az más kérdés, hogy hogyan kerültek ide, és az, hogy ide kerültek, ez már már rossz helyzet, jó nem lesz soha, csak jobb, ebben teljesen igazad van)
Viszont ebből a helyzetből, amiben ücsörögnek, már csak felfelé vezet az út jó esetben. És ezúttal a lehető legjobb dolog történik ismétlem, az adott helyzethez képest vacakolás nélkül kicserélik.Na mind1, ezt már szerintem túlragoztuk
legközelebb meg a kedves cikkíró úrnak tessék jobban fogalmazni...
(#101) Béééla: A hozzáállás a jó, de nem az, hogy ezért el kell menni, nem ott helyben, azonnal fogsz egy másik gépet kapni, hanem majd ha bevizsgálták, extrém esetben kapsz helyben újat.
Nem, nem extrém esetben, és nem "majd ha", hanem ha ilyen hibával beviszed a gépet, akkor megnézik, és ott, azonnal, feltétel nélkül kapsz egy újat. Erre íródott - szerencsétlen megfogalmazásban - hogy a felhasználók jól járnak.
(#97) BoC1ka: visszavisz egy hónapig használt képet és kapsz egy vadi újat. én örülnék ennek.
Na, ne b@sszá' má' fel! Hát hogy lehet már örülni annak, hogy vissza kell vinni egy egy hónapos gépet? Bármennyire is kicserélik egy újra, ennek azért rohadtul nem tudnék örülni, ez a minimum szerintem... Reméljük, ez is csak egy rossz megfogalmazás
)
-
BoC1ka
senior tag
válasz
#06658560 #103 üzenetére
teljesen másképp állunk hozzá a dologhoz. meggyőzni nem foglak semmiről, se arról hogy rossz se arról hogy jó az amit az apple csinál. túl pesszimistán állsz hozzá az egész dologhoz. Én nem, ez a különbség. Előfordult hogy rossz volt a telefonom egy hónap után, elvittem és nem ordítottam le senkinek a fejét sem panaszt nem írtam csak azért mert valoszínüleg hibás terméket kaptam. Nem haltam bele, nem tört el a kezem sem lábam attól hogy elmentem érte.
mutasd már meg légyszives hol írtam le hogy jól jársz...
-
icon
senior tag
válasz
Szerintem sem járnak jól, ez relatív dolog teljesen... inkább úgy lehetne ezt jól megfogalmazni, hogy a cég így kívánja az ebből adódó kellemetlenségeket enyhíteni...
-
törölt tag
"szerencsére senki nem erőlteti rád az air megvételét"
Ennek mi köze van a topikhoz? Vagy kell valami ultimate bullshit érvelés is, hogy meggyőzve érezzem magam, ha cserélik akkor hú de jól járok, nincs is baj vele?
"a probléma mindig gáz...tökmindegy mikor jelentkezik az gáz. nem arról van szó hogy gáz vagy sem...."
Ehhez képest lejjebb még pont azt mondtad, milyen jól járok, hogy cserélik. Egy esetleg ugyan olyanra. Mondván, hogy havonta új gép. amennyiben a teljes életedet felhőben tárolod és egyetlen azonosító elég neked hozzá, akkor lehet, hogy nincs különösebb probléma vele, minden egyéb esetben irgalmatlan nagy szívás minden garanciális ügyintézés- függetlenül a márkától, bármitől. S még értékre sem mondható, hogy nem buksz semmit, az ügyintézési időt fordíthatnád másra is.
-
BoC1ka
senior tag
válasz
#06658560 #98 üzenetére
a probléma mindig gáz...tökmindegy mikor jelentkezik az gáz. nem arról van szó hogy gáz vagy sem....Garancia van. ha ugyanúgy szar cserélik. Ha bajod van vele akkor a mellette lévőt kell levenni a polcról vásárlásnál és egyből nincs problémád. szerencsére senki nem erőlteti rád az air megvételét
-
Béééla
őstag
A hozzáállás a jó, de nem az, hogy ezért el kell menni, nem ott helyben, azonnal fogsz egy másik gépet kapni, hanem majd ha bevizsgálták, extrém esetben kapsz helyben újat.
Ismerős 10+ éves Suzukijáról derült ki, hogy valamelyik lengéscsillapító-széria balesetet okozhat; kapott egy levelet hogy itt és itt jelentkezzen be, és ingyen cserélik az alkatrészt. Örült, hogy új lengéscsillapítók és nem fog kiszakadni, de időpontot foglalni, elmenni, várni nem jó móka. Jól nem járt, csak jobban, mintha felkenődött volna a szalagkorlátra. -
sing1ep1ayer
őstag
Már mondtam: más az, ha egy jó ideje használt terméket cserélnek újra és más az, ha egy szinte vadonat újat. De ha te ennek örülnél, akkor tiszta szívből kívánom, hogy ezentúl minden műszaki cikkedet egy hónapon belül vissza kelljen vinned garanciális cserére! Ugye milyen rendes vagyok, hogy ilyen jót akarok neked?
-
BoC1ka
senior tag
válasz
visszavisz egy hónapig használt képet és kapsz egy vadi újat. én örülnék ennek. Nem tudom ezzel mi a baj. lusta vagy elmenni és kicseréltetni? vagy nem értem. Én örülnék ha kapnék egy újat a használt helyett.
pl ennyi erővel kapják be az autógyártók is mikor kiderül hogy egy 5 éves gép szériahibás és nem 400db autóról van szó. bemész szervíz kicserélik. akkor az is rossz?
-
khron78
őstag
Jól járnak? Azért ez egy kis túlzás nem? Jól jártak, mert elromlott, amit vettek, aztán kicserélik, te meg mentheted le a személyes dolgaidat.
-
válasz
Ha egy készülék hibás, hogy a túróba járhatna már jól egy user. Szerencsétlen megfogalmazás volt a cikkírótól. Pont. Ennyi. Vége.
-
sing1ep1ayer
őstag
Teljesen rendben van amit írsz. Nincs is azzal gondom, hogy cserélik a hibás terméket és azzal sem, hogy ilyesmi előfordul. Amin én fennakadtam az (idézem mégegyszer) a következő volt:
"Mivel a problémás Macbook Aireket a cég cseréli, így alapvetően a felhasználók is jól járnak."
Jól nem járnak. Pont. Évekig vitázhatunk rajta, de ha valaki nem ért egyet, akkor indokolja meg, szerinte miért jár jól ezzel a user. Nem azt kell megmagyarázni, hogy milyen rövid idő alatt van meg az adatmentés, hanem hogy mégis mi haszna lesz az egész cécóból a vásárlónak? Mert véleményem szerint semmi.
-
ZooLee
senior tag
válasz
sing1ep1ayer #82 üzenetére
Ezt most úgy írod, mintha még soha, senkinek sem kellett volna egy (nagy értékű) műszaki terméket sem gariztatni. Előfordulhat bármikor, bármilyen műszaki termékkel, amit sorozatban gyártanak, ez minden első szériás termék vásárlásánál különösen befigyelhet. Ha visszaolvasol csak itt a MA/PH-n, találhatsz ilyen cikkeket, és a termékek témáiban is leírásokat, bár tény, hogy nem szokták annyira felfújni, mint az Apple esetében.
A kényelmes az lenne, ha az Apple megnézné ki vásárolt ilyen gépet, egy alkalmazottuk felhívná és felkeresné az illetőt a neki tetsző időpontban és helyen és akkor cserélné a gépet, amire természetesen újra indulna a jótállás is.
Persze. Csak az az apró probléma, hogy nem mindegyik gép hibás, hanem vannak hibás gépek. És ilyenkor ez a normális garanciális eljárás. És a felhasználók azért járnak jól (ha már egyszer valaki benne van ebben a szerencsétlen helyzetbe) mert nem vizsgálgatják a hibát, nem egy "hagyja itt majd megnézzük" felkiáltással elküldik, hanem azonnal cserélik. És ha igényli, akkor a teljes rendszerét minden adatával együtt migrálják a másik gépre, fél óra sem kell hozzá, ugyanúgy tudja használni a gépet tovább.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
tomee007007 #90 üzenetére
#84. nem fogom ismételni magam.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ameddig cserélik, addig nincs baj. Lehet 1-2 kicsit rosszabb minőségű lett, de másnál is előfordul ez.
-
tomee007007
addikt
Nyilván mindenkinek tisztában kellene lenni a saját anyagi korlátaival, csak nem tartom fair dolognak a hozzászólását, attól hogy egyesek bírálják az ár/érték arányt - hozzátszem véleményem szerint jogosan, pedig én is megtehetném, hogy veszek egy ilyet - attól még nem kellene "letrollozni/balkánozni" őket....
Az anyagi korlátok ismeretére jó az autós példa, de sarkított, és közel sem fedi a valóságot amit ír.
Ennyi.
Szerintem itt tegyünk pontot a végére, és folytatódjanak a szakmai hozzászólások. -
sad_Vamp
őstag
válasz
tomee007007 #87 üzenetére
Pedig semmi rosszat nem mondott, csak az általános igazat. Haveromnak volt olyan ismerőse aki szabályosan nem evett, csak azért, hogy meg tudja venni az istentudjamilyenmenő nájk csukát. Az autós példa remekül szemléltette ezt szintén. Ismerősöm is meg vette használtan a luxus kocsit, majd mikor elment rajta valami 2 hónapig kocsi nélkül maradt mert nem tudta kifizetni az alkatrész árát (más kocsira fele annyi lett volna).
-
tomee007007
addikt
Gratulálok a mélyenszántó gondolataidhoz, igazi kis tanulmányt sikerült leírnod hazánk társadalmi körképét figyelembe véve a végetelen sznobizmus szemszögéből, ez az igazán jó szemléletmód amit te képviselsz, csak így tovább! (Az autós rész tetszett igazán...milyen mérnök is vagy? kertész-, vagy agrármérnök?)
Magáról a hibáról nem vagyok meglepve, egyes iphone-, és ipad-ekkel is voltak gondok a kezdeti szériáknál, persze, nem feltétlenül az almás cég hibája, bár ezek elég blőd hibák...nem lepődnék meg egy "ne arra az oldalra rakd a kezed", vagy egy "a gép 50cm-es sugarába ne legyen fém mert az árnyékol" típusú magyarázaton, láttunk már ilyet tőlük...
-
Remus389
veterán
na jó, de ettől függetlenül számít az ar/érték
nekem tetszik a macbook air design-ja szerintem szép, meg sok jó dolgot tud
amiben viszont alulmarad az a kijelző, oké rendben van de kissé lemaradasban, illetve van rajta egy kis extra haszon
annyi az egész hogy hacsak nem ragaszkodik az osx-hez, érdemes megnézni, mert vannak fém burkolatú ultrabookok, 200 körül, műanyagok pedig jóval 200 alatt
és lehet az jobban megéri egy jómódú embernek is
-
Mr.Csizmás
titán
bezzeg ha nem apple lenne, kb. az elado hasznalt butorok rovat mellett lenne 2 sorban ez a hir
-
sing1ep1ayer
őstag
Nem látod a problémát? Szóval neked nem lenne gond, ha a pár hetes laptopoddal be kellene mászni az üzletbe csere ügyén? Utána mondjuk ugyanezt az autóddal, meg az új mobiloddal is eljátszanád, meg a frissen vásárolt televízióddal, aztán a villanyborotvától kezdve a klímáig mindennel a lakásban, mert mondjuk azok is hibásak. Mindezt lehetőleg havonta, mert ha a felhasznált alkatrész hibás, akkor az új darabban is rossz lesz. Ezek után rájönnél, hogy ez bizony kényelmetlenség a felhasználónak.
A kényelmes az lenne, ha az Apple megnézné ki vásárolt ilyen gépet, egy alkalmazottuk felhívná és felkeresné az illetőt a neki tetsző időpontban és helyen és akkor cserélné a gépet, amire természetesen újra indulna a jótállás is. Ha annyi ideig tart átmenteni a rendszert egyik gépről a másikra, mint amíg pislogok egyet, akkor is idő és pénz bemászni a kereskedőhöz. Ráadásul azokról nem is beszéltünk, akik a MAC gépet a külső és a hardver miatt veszik, de Windowst raknak rá. De kényelmes lehet nekik, hogy kiadtak majd négyszázezret egy laptopért és most bocsánat: megy vele a sz@r@kodás. De aki szerint ezek után is tényleg jól járnak a userek, annak szívből kívánom, hogy játssza el azt, amit fentebb részleteztem és járkáljon hetente cserélni valamilyen eszközt! -
1. Ki a túrót érdekel, hogy mit vehetsz, senki sem turkált a pénztárcádban, hogy ezt ki kelljen nyilatkoznod.
2. Te viszont mások pénztárcájának mélyét kutatod.
3. Bullshit, egy termék árát nem igazolhatja, hogy egy célcsoport számára árazták. Ha csak ez igazolná, akkor az adott termék luxustermék, és ez pontosan az ellenkezőjét igazolná, azt, hogy rossz az adott termék ár-érték aránya. -
Fr3eWar
őstag
Az árazás kérdéshez csak annyit, hogy a legtöbb trollkodó tipikus keleti / balkáni hozzáállással drágázza a terméket. Én viszonylag fiatalként egy magyarországi viszonylatban jól kereső mérnökként, bármikor vehetnék macbookot vagy akármilyen ultrabookot, de látom magam körül a megnyomorodott embereket akik havi minimálbérét max annak kétszereséért dolgoznak. Na pontosan ők azok az emberek akik egy apple termékre elérhetetlen túldrága túlárazott jelzőket aggatnak. Mert nem fogják fel, hogy azért annyi az ára, mert nem ők a megcélzott fogyasztók.
Ez pont olyan mint mindenki 5-ös 7-es bmw-be akar ülni, meg s-osztályba.
Igen használtautón 1-2 misi között lehet venni S320-S500 ig autót 2000-es évjárat felett, fullfullextra, de ha megveszi és cserés lesz mondjuk az automata váltó vagy a légrugó, nem fog 1milliót váltóra költeni. Nem képes felfogni hogy nem neki szánták, az nem az ő kategóriája, és jön a szidás, hogy a mercedes szervíz milyen nagyon drága és rablás (mire gondolt egy 30millás autó javítási költségeinél). -
madgie
titán
válasz
fordfairlane #55 üzenetére
Hja, csak az Air-en ott a Thunderbolt, Daisy Chain-ba köthetsz rajta több nagyfelbontású monitort, nem a HDMI-vel kell bohóckodni.
-
Xero
nagyúr
G4-ből maximum iBook-od volt amiben, ahogy a G5-ben is, inkább Atheros vagy Broadcom chip volt.
Maradjunk annyiban, hogy kizártnak tartom, hogy bármelyik PPC-s gépbe Intel alapú Airport kártya került volna.
Én sem ma kezdtem a Mac-es pályafutásomat. G3-as iMac-el és G4-es PM-el indítottam még 2000-2001-ben. Szóval csak belefutottam volna ilyesmibe.
-
Xero
nagyúr
válasz
#10691584 #66 üzenetére
Segédprogramra sincs szükség. Disk utility restore funkciója kiváló ilyen célra.
(#67) iBlast: Minden Apple termék ami képes hálózati áramforrás nélkül üzemelni, az világgaranciás. Az egyik kivétel az iPhone, a másik pedig a Mac Mini, ami e feltétel nélkül is világgaranciás.
Tehát világgaranciásak: MacBook Air, MacBook Pro, MacBook Pro retina, iPod, iPad, Mac Mini.
-
dejaris
addikt
Hodor!
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Nem látom a problémát... a boltban cserélik egy újra a gépet, amire kérésre át is migrálják a saját beállításaidat és fájljaidat a hibásról.
(#67) iBlast: Igen, a MacBook-okra világgarancia van.
-
iBlast
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni. Jelenleg Amerikában tartózkodom, ha ott, vagy Kanadában veszek egy MacBook air-t, akkor ha haza viszem es probléma van vele otthon is kicserélik? Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz
Mac-ről menteni röhelyesen egyszerű. Nincs másik gép? Fogsz egy winyót, rádugod és készít rá egy komplett fájlt, amit a telepítő(disk utility részébe húzva) az új gépre pakol. Segédprogramokkal meg olyan komplett mentést csinálsz magadnak, ami bitre ugyanaz és bootol is. Mindezt nagyon rövid idő és pár katt alatt. Mi a gond
-
Normi™
őstag
Nem érzem akkora drámának,bár valóban nem örömteli és kényelmes dolog cserélgetni.Azért elgondolkodtató,hogy miért a felhasználónál derül ki egy nem éppen gagyi cégnél,hogy tömeges hiba van.Ettől függetlenül nagyon penge.
-
A személyeskedést hanyagoljátok urak! (Remusz, fordfairlane).
-
sing1ep1ayer
őstag
Bármennyire is megkönnyítik, a költözés akkor sem sétagalopp. Soha. Egyrészt mindenkinek van olyan adata, amit feltehetően nem szívesen tárol felhőben, másrészt a Migration Assistant tudtommal arra való, hogy egyik MAC-ről a másikra vigyük át a beállításainkat, itt pedig nyugodt lehetsz, hogy nem lesz nálad egyszerre a hibás és az új laptop, szóval hacsak nincs otthon egy másik Apple géped, akkor nem sokra mész vele. De mint mondtam: bárhogy is, a költözés mindig kényelmetlenség, már az is az, hogy a drága pénzen megvett géppel az üzletbe kell szaladgálni a csere okán, így túlzásnak érzem (szerintem joggal) a cikk azon kijelentését, hogy az említett felhasználók jól járnak. Ez maximum akkor lenne igaz, ha egy több éves modell helyett kapnának új MacBookot, nem pedig a frissen megjelent ellenében.
( mod: )
Közben utánanéztem és ha minden igaz, a Migration Assistant külső tárolóra is képes menteni. Ettől még tartom a fentieket. -
BoC1ka
senior tag
A 2 tucat helyett lehet 76 féle is, a hardver úgyis ugyanaz amit beletesznek. A cikkben hardveres hiba van, amely irreveleváns a termékek számától. Nekem nincs apple laptopom, -bár láttam fogtam használtam- de kimondottam jók.
tehát ha jól értem ha valamelyik cégnek pl apple van egyfajta presztizse akkor le kell hozni az összes negatív hírt?
Kiadás előtt tesztelni- mert a többi gyártó tele van haswell cpus ultrabookkal 1000 dolcsis áron. Nem minden a mennyiség ám. Igen megléptek egy gyors lépést, valszeg visszanyalt a fagyi egy kicsit, hidd el kijavítják. -
tntmax
aktív tag
Ha jól tudom egyelőre csak az Apple kínál Haswell-ULT procis ultrabookot.
Valóban lehet találni hasonló képességű és teljesítményű ultrabookokat bruttó 200k-tól, de az nem Haswell-ULT és nem is fele ár, és közel sem képes olyan üzemidőre mint az Air 2013.És mondom mindezt úgy, hogy nagyon nem vagyok Apple párti, sőt.
Még azt is bevallom hogy én is elfogadnék egy ilyen Air 2013-at, mert szaladgálós üzleti notinak tökéletes és az ára sem tűnik elszálltnak egyáltalán. -
Xero
nagyúr
válasz
sing1ep1ayer #54 üzenetére
Migration assistant, iCloud. Mac-en azért kicsit más a költözés.
-
fordfairlane
veterán
A nagyfelbontású kijelzőben valóban lemaradásban van egy-két modelltől, viszont az Air-nek így is jó a kijelzője, még ha TN is. És egyébként semmi baj nincs az Airekkel, (Illetve most pont van az újakkal a cikk szerint.
) ebben a termék kategóriában még az árazásuk sem extrém.
-
sing1ep1ayer
őstag
"Mivel a problémás Macbook Aireket a cég cseréli, így alapvetően a felhasználók is jól járnak."
Ja, baromi jól járnak. Valószínűleg én is a s@gg@m verdesném a földhöz örömömben, amikor a pár hetes / hónapos belakott gépem helyett egy újat kellene használatba vennem és az adataim mentésével szórakoznom.
-
joysefke
veterán
akármelyik másik gyártó laptopjával lenne ez tuti nem lenne leközölve hírként...csakúgy mondom...
"Akármelyik gyártó" az nem az Apple, sem presztizsben sem árban...
Akármelyik gyártónak 2 tucat laptopja van, szemben az apple összessen talán fél tucat számítógépével, és úgy tűnik még ezeket sem sikerült kiadás előtt rendessen letesztelni...
J.
-
brumi1024
veterán
Arra próbáltam utalni, hogy egy laptopnál nem minden a hardver, és nem véletlen, hogy nem ajánlunk Acert kb senkinek a milyen notebookot vegyek topicban(pl a gyenge Brnoi szerviz miatt). És simán előfordulhat bármilyen hasonló jellegű, vagy akár komolyabb szériahiba ennél az Acernél is, csak nem tudunk róla mert nincs belőle ekkora hírverés, és mert sokkal kevesebb fogy belőle. Például az első ultrabook szerű Dell XPS 15 folyamatos túlmelegedés miatti leállással küzdött, mégsem volt ekkora fújolás belőle.
Szerk.: Mindenféle hype meg fanboykodás nélkül, tényleg nem tudok értelmes ultrabookot még 250k-ért sem, nem hogy féláron 170k-ért, pedig hidd el elég sokat foglalkozom ezzel. 170k-ért semmilyen ultrabook nincs. Ez már pusztán csak kötekedés.
-
Xero
nagyúr
Milyen magyarázkodás könyörgöm?
Az állítás az volt, hogy töredék áron lehet ugyan ilyet vásárolni. Majd jöttél Te az Acer példával, ami kb ugyan azt nyújtja ugyan olyan áron.
Minden Mac related topicban előjön az árazás kérdése, de az esetek döntő többségében, csak lebőgés a vége a troll részéről. Fel kéne már nőni.
-
Xero
nagyúr
Hagyjuk már ezt a marhaságot. A kijelző valóban jobb, de ha ez a szempont vesz az ember MBP retina-t és készen is van. Még a Windows 8.1 sem kezeli tökéletesen a hidpi kijelzőket.
Ha gond van a wifi-vel, akkor ahogy a cikkben is szerepelt kicserélik. Nagy kaland. Ilyesmivel nem nagyon szórakozott az Apple. Volt már nekem is alaplap cserém 4 éves gépen gratis.
A wifi-t meg a hajadra kenheted, ha 5 óra után elfogy a szufla.
"így hirtelen ezt találtam, de biztos van olyan amelyik féláron többet esetleg ugyanazt nyújtja mint az agyonhajpolt Wi-Fi hibás Air"
Biztosan... Ugyan kérlek.
-
Remus389
veterán
válasz
brumi1024 #32 üzenetére
na jó, de IPS full HD kijelző vs 1440*900 tn panel
plusz érintő, mond te melyiket valasztanad?
vannak dolgok amiben állva hagyja az apple-t
ja és Apple és a minőség, ne említsük (ne feledd melyik cikkben is vagy, hogy jön ide az Acer csúcs ultrabookjanak minősége? Az legalább lekezeli a wifit rendesen hehe )
így hirtelen ezt találtam, de biztos van olyan amelyik féláron többet esetleg ugyanazt nyújtja mint az agyonhajpolt Wi-Fi hibás Air
most mobilrol vagyok, de próbálj meg ugyanabból a boltból linkelni
-
-
Fryskitt
addikt
Az iPhone-om sem a WiFi bajnoka... úgy látszik, ez valami átok.
-
Remus389
veterán
Windows 7-essel
Ha Windows 8-as akkor már inkább osx, ha csak nem lehet w7-esre váltani
Xero: ha nem is töredék áron, de fél áron van ilyen tudasu ultrabook ,vagy jobb
full fém acer, Dell és van hogy tudásban rá is ver az almara, most pontos típust ne kérj, de vannak
tessék: http://mobile.theverge.com/2013/6/4/4393708/acer-aspire-s7-s3-2013-computex-hands-on
bár a Windows 8 nem szimpatikus
-
vicze
félisten
Tipikus "első" generációs szériahiba, bár hibát megtalálni ilyenkor mindig jó móka...
Akkor azért elismerik majd gondolom, ha megvan az oka. -
nem vagyok oda a rágott gyümért, de ez egy korrekt hozzáállás.
mert amit leírtak néhányan az igaz, nehéz egy brand felépítése, könnyű lerombolni egy rossz döntéssel.
a begyűjtött gépekből meg kideríthetik, hogy tervezési hiba, szoftver, vagy kompatibilitás hiba (akárcsak annyi, hogy bizonyos gyártók wifi eszközeivel van probléma) és van esélyük javítani.
és ez korrekt hozzáállás. -
Xero
nagyúr
válasz
Zod tábornok #19 üzenetére
Mutass ilyen paraméterű ultrabookot töredékéért.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Ja, Windows-al...
-
BoC1ka
senior tag
válasz
ajánlom figyelmedbe a windowsos ultrabook árakat. Megjegyezném még, hogy külföldön elenyésző az árdifferencia.
-
ZS3NI
őstag
Nagyon tetszik az Air, csak túl drágának találom. Remélem hamarosan lesznek megfizethető alternatívái.
-
bteebi
veterán
...de legalább vékony
.
Mondjuk időnként előfordulnak tervezési bakik, és tényleg bekövetkezhetnek, bekövetkeznek előre nem látható problémák. Szerintem itt most ez utóbbi történhetett.
#5: De nyilván nem jófejségből, hanem a felépített brand miatt. Nagyon nagyot esne a hype, az Apple-t övező általános rajongói hisztéria, ha most feleslegesen keménykedni próbálnának, akár az ő hibájuk, akár nem. A márka felépítése baromi macerás: sok idő, és még több pénz. Ezt nem merhetik megkockáztatni. Azt meg lehet magyarázni, hogy azért baromi drága az összes cuccok, mert nagyonnagyon jó minőség, tök egyedi
, igazi életstílus
, és hogy a design oltárán biza' áldozatokat is kell hozni. Az viszont nehezen lenne tolerálható, ha a
zomrajongóikat cserbenhagynák. Itt nem kétszereplős a piac (bár majdnem itt is azzá vált), mint a processzor, videokártya vagy HDD fronton. Van verseny, a jóárasító kínai gyártóknak köszönhetően egyre nagyobb, úgyhogy résen kell lenniük.
"A hibásnak vélt termékek egyenesen az Apple-höz mennek, hogy kiderüljön mi a gond forrása."
...vagy csak azért, hogy később, a javítás után (szigszalagozás?
) vaciújként el lehessen adni
.
Az amúgy nagyon érdekes, hogy csak bizonyos darabok rosszak. Több helyen készülnek/több beszállító van? Valamelyik Foxconn gyárban nem rakják össze rendesen? Kíváncsi lennék a helyes megfejtésre, de sajna soh'se fogom megtudni - persze ezzel sokan leszünk még így
.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az lenne a korrekt, ha kiderítenék gyorsan hogy mi a hiba (ez nekik pár hibás modellel 1-2 napba tellene ha tényleg ennyire stabilan előjön a hiba) és miután kiderült beismernék és tennének ellene.
A csere nem biztos hogy elég, lásd anno az iPad 2 backlit bleeding esetét, ahol szépen cserélték a hibás modelleket másik hibásra, hiszen szinte mindnek ugyanaz a hibája volt. Nekem is hibás volt első naptól kezdve az iPadom, és ma is jól látható a kijelző több részén a háttérvilágítás erős beszűrődése sötét témánál, pl. sötét filmeknél, de nem volt értelme vidékről visszaküldözgetnem cserére, mert csak kaptam volna egy másik hibás modellt. Amíg nem tudják, sőt el sem ismerik ezt a hibát, addig max. cserélik egy másik macbook air-re, ami talán szintén hibás.
-
sebessége sincs rendben
-
BoC1ka
senior tag
akármelyik másik gyártó laptopjával lenne ez tuti nem lenne leközölve hírként...csakúgy mondom...
-
Csak nem az Atheros a beszállító?
Kb már fél éve megy a kínlódás WinFos szinten; de akkor nem oprendszer-függő a dolog. Mondanám, hogy megnyugtat, de attól én még kínlódhatok tovább a gépemmel
-
Remus389
veterán
nincs ezzel baj
ha kicserélik akkor korrekt
ha nem cserélnék az lenne a baj
lehet a beszállító, lehet az osszeszerelo üzem, lehet tervezési hiba is
lényeg hogy cserélik
-
Xero
nagyúr
Ez nem szarkazmus simán troll feed. Ettől a beszólástól és a képtől, azért némileg többet vártam volna. De valahogy már nem lep meg a dolog.
Ettől függetlenül várható volt, hogy az új szabvány nem fog minden gond nélkül beindulni. A draft n-el is voltak gondok szinte mindenhol.
(#6) Remusz911: Kb minden ilyen felmerülő gondnál cserélik, akár bőven garancián túl is, még akkor is ha a beszállító sara volt. Lásd döglődő nVidia gpu, repedő topcase.
-
Áh ez mekkora:
"Az Apple szerencsére figyel a gondra, így a cég feltételezi, hogy nem a vásárlók fogják rosszul a masinát. "
Befigyel a szarkazmus
-
Jakuu
őstag
Az Apple minoseg. Micsoda blama.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 24 GB, 1TB vagy 512GB, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (79)
- Katana GF76 11UG 17.3" FHD IPS i7-11800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 93%/p4289
- ingyen fox/ 11. gen. i5/ 14'' FHD IPS/ Iris XeG7/ 16GB DDR4/ 512GB m.2/ Latitude 3420
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged