Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
Szépen tartja az árát pedig pár hónapja hogy megjelent és lassan itt az újabb is.
-
Dr. Akula
félisten
Ennyi pénzért már tudjon is valamit. Igazából az lett volna a meglepő ha semmivel nem lenne jobb a konkurrenciánál, csak többe kerül.
-
mekker
őstag
Combos egy VGA -
capulet75
addikt
Valamikor a 6600gt és a 8800 közt kialakult a fejekben egy téveszme az nvidia felsőbbrendűségéről. Egy percet sem vitatom hogy nagyszerű szériákat alkottak noha azóta párszor elég tisztességesen elverte az amd a zöldeket. Gondolok itt pl a nagyszerű 5xxx szériára, amióta szinte fej-fej mellett van a két gyártó,n kivéve hogy azonos teljesítményt kedvezőbb áron biztosít az amd, a drágább nv kártyák árát meg vörös drivermizériával indokolják,amivel mellesleg én speciel ( a cirka 5-6 radeon alatt) sosem találkoztam.
Bár az épp aktuális vascsere a zöld oldalra visz (GTX780M,notiban jobb a nv szvsz) de alig várom a Fiji-t, erősen sanszos egy asztali gép építése.
-
törölt tag
Hát úgy hogy vesz Titán X eket az Amd befesti pirosra és tesz rá még egy vasaló modult hogy a tőlük elvárt magas TDP meglegyen és senki nem gyanakodna hidd el és kiadják 390x néven
De az is elég ha kiad egy Titán X teljesítményű kártyát és csak 350 ért adja, attól is elájulna mindenki.
Pedig a 350 nagyon sok -
Komplikato
veterán
Ne legyünk már gyerekesek. Tételezzük fel, hogy volt valós teszt X hónappal megjelenés előtt egy termékről.
Számít bármit is? Hányszor láttunk olyat, hogy SE terméket (VGA, CPU) küldtek ki újságíróknak, majd a végleges termék butítva volt? Vagy az ilyen tesztekben látjuk a hibákat, amiket kiküszöbölve majd a végleges driverben szépen esik a teljesítmény? Anno volt egy FireGL Pro 1000 kártyám, OpenGL alatt bizonyos játékokban 10x gyorsabb volt mint más kommersz kártyák, amikor már régiségnek számított. No de ettől még a poligonok jelentős része hibás vagy textúra nélküli volt, mivel nem volt hozzá gamer driver ugye.
Szóval majd ha bolti terméket (akár megjelenés előtt) tesztelnek már létező driverrel, akkor lesz érdekes.(Megjegyzem érdekes infók vannak a Chiphell oldalán a Pascal-ról, de a hivatkozott anyag is kínai, találgatos topikban van róla valami?)
-
Memphis79
aktív tag
Szevasztok!
A Játéktesztekhez visszakerülhetne a BF4! az Alien: Isolation-t úgy se nyomja szinte senki csak max 1szer.
Grafikára meg úgy se tud többet
Esetleg bekerülhetne egy war thunder is-jó kis gf......[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
Pár hét és kiderül mennyire korrekt az információ.
-
westlake
félisten
válasz
capulet75 #371 üzenetére
A Guru3D cikke március 14-ei, ez meg tavaly novemberi. De ezektől függetlenül hajtogasd csak, hogy vannak teszteredmények.
Mellesleg a "2 months ago"-ból hogy lett neked 3 hét?
Se angolul nem tudsz, se a naptárat nem ismered?[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
Mint ha az lenne a fejlécen hogy "3 weeks ago"... És mivel a start kb 1 hónap múlva esedékes, nagyon is hihető egy ilyen teszt megléte. Annak ellenére nem vitatom azt a lehetőséget hogy fake, volt már ilyen rengeteg a történelemben, de lehet real is.
-
westlake
félisten
válasz
capulet75 #360 üzenetére
Ennek a cikknek semmi valóságalapja sincsen.
Neked nem furcsa egy kicsit, hogy a tesztben az összes olyan VGA benne volt, amit akkor még nem lehetett kapni? Pre cuccokból egyet sem egyszerű beszerezni, nem hogy az összeset. Kicsit legyél már racionális. Ráadásul valóban több hónapos a cucc. -
törölt tag
Most tényleg nem kötözködésből de le sincs gyártva még az a kártya .
Melyik verzó van benne a tesztbe az Asus vagy Msi ? És nekik szólt valaki ?
Én is drukkolok a 390x nek de azért hogy egy tesztet komolyan tudjak venni egy embert akarok látni aki látta azt a kész működőképes példányt -
-
tom_tol
addikt
válasz
Malibutomi #365 üzenetére
Ja vagy hét inkább. [link]
-
capulet75
addikt
válasz
Malibutomi #365 üzenetére
Kimaradt egy betű.
És 3 hetes a cikk. Mindegy is, ha ez valós az kellemes hír.
-
törölt tag
Ja akkor biztos Direct X 12 ben Win 10 alatt
-
capulet75
addikt
Nyilván vannak előzetes tesztek. Gondolom én.
-
törölt tag
De még ki se jött hogy veri ?
-
capulet75
addikt
[ Szerkesztve ]
-
jedis
senior tag
válasz
MZperX75 #357 üzenetére
Természetesen nekem(künk) is a kölyök az első ! Én szívesen megvennék neki mindent, de sajnos a nagymama(ák) mindig megelőznek !
Első unoka a családban ! Mondjak még valamit ?????
Szülinapi ajándék(ok(motor, sisak,kabát)), a nagymamiktól !
Nálam is kiverte a biztosítékot, de mit tudsz tenni velük !!!!!!
Amúgy a fizut én is egy fillérig odaadom az asszonynak ! Az ilyen PC-s, meg motoros kiadások, szigorúan, az én saját magán(biznisz)kasszámból mennek !
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
Nem olyan rossz az,ha belegondolsz Motor -vagy Videó kártya
2 luxus dolog ,egyikre sincs igazán szükség.
Főleg nem nekünk 400.000Ft- videó kártyára.
Ismerek olyat ,hogy kenyéren vagy húson hezitál így,mert 140.000-et keres és családot tart fenn belőle.
Én sem állok sokkal jobban,de nekem nem kell hezitálnom mi a legfontosabb.1.Gyerek
2.Család(rezsi-alap dolgok)
3.Lakásépítésre spórolás
4.Utazás-üdülés élmény programok(nem a játék a PC-n)
5.Az asszony
6.Én
7.Én és hülye kütyüim.De lehet valamit kihagytam ,elnézést és 10.pont az ÉN ÉS KÜTYÜIM.
és ez így jó! Szerintem ,ez nem a panasz ,csak az életben vannak dolgok aminek a fontossága számít nekem ,.(#356) capulet75
Nem minden neked szól,olvasni tudsz azért,na pont beletrafáltam nálad........ sajnálom.
Ajándék?
Persze ,de azt is én veszem meg magamnak mivel én értek hozzá, nem az asszony.[ Szerkesztve ]
-
jedis
senior tag
válasz
MZperX75 #352 üzenetére
Havi 25-ből nehéz volna eltartani neki !!!!
Hát egy ilyen hobby sokba kerül, pláne ha van mellette még egy !
Volt olyan nekem is, hogy napokig hezitáltam, hogy új videókaresz, vagy új gumik a motorra ????? 70-70 , és tudtam hogy legalább 2-3 hónap, míg a másikra is meglesz ! Az első olyan évem volt, hogy azért imádkoztam, hogy NE jöjjön a jó idő egyből tavasz elején, mert csak fájna a szívem, hogy nem tudom kihozni a garázsból a "gépszörnyet" !!!!!!!!!!
.........
-
MZperX75
addikt
Mi van skacok ,annyit változott a világ,hogy a nők tartják el már a férfiakat?
A feleségem max zoknit vesz nekem,de nem laptoppot.
-
-
törölt tag
Ez egy kis viszonylag zárt közösség sokszor beszélgettek ugyanazokkal az emberekkel más más témáról.
Úgy látom hogy emiatt már sokszor egymás idegeit rágjátok meg személyeskedtek a cikk helyett.
Aki nem ért velem egyet nem az ellenségem, csak nem ugyanazok az élettapasztalatai.
Ezennel beiratom a csapatot egy csapatépítő tréningre mondjuk az ööö playboy villába
Menta te meg ne akadj ki egy plecsnin, máshogy gondolták azt csókolom ...
A tej nem lesz számomra attól olcsóbb hogy ha valakinek akár 2 titán- x e van a gépébe, egészségére.
Aki meg odaadta a kártyát tesztelni annak erősen köszönjük ! -
válasz
westlake #339 üzenetére
Sztem a család nagyon fontos és én azért 30 év felett már nem szeretnék egyedól lenni, de ne tévesszen meg, hiába fröcsögi ezt a lovas, valójában a dolognak ehhez semmi köze.
Alapfelállás annyi volt, hogy deicide szolgáltatta a kártyát, a lovas meg elkezdett személyeskedni, meg iylen off-dolgokkal felvezetni a fröcsögését, hogy hogy bírja ezt a nője. Ja, hogy nincs is nője, hát tiszta gáz. Az alap pedig csak annyi volt, hogy a lovas mocskosul be van sérülve, meg elég irigy és rosszindulatú is és besérült egoját valahogy egyensúlyba kellett billentenie, így valami fogást keresett, amviel elkezdhet mocskolódni.
Neki nincs ilyenje, deicide-nak meg van, de mivel az emberek úgy vannak beállítva, hogy magukat képzelik a legjobbnak, ha valaki meg mégis jobb, azt nem bírják elfogadni, ezért inkább gyártanak valami ideológiát, hogy mégis miért ők a jobbak (ezt hívják egyébként kognitív disszonanciának). a lovas csak egy szánalmas példa erre. -
mlinus
őstag
Egyesek nagyon irigyek.
-
westlake
félisten
Nem mindenki akar családot alapítani. Nem mindenkinek az az élet értelme. Ez is egy döntés, amit a többi embernek illik tiszteletben tartania. Kicsit bántó, hogy egyesek úgy állítják be, hogy ezek az emberek nem normálisak. Egyáltalán nem tartom magam kevesebb embernek attól, hogy harminc felett egyedül élek. Senki nem attól lesz hasznos tagja a társadalomnak, hogy családot alapít.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz
#72042496 #334 üzenetére
Akkor nagyon nagy bajban lennénk, ha a legújabb játékokat (amiknek sokszor jó pér éves fejlesztési idejük van) az épp aktuálisan abszolút csúcs VGA-kra írnák.
80-100-120k-s kártyáknak is tudniuk kell az ultra beállítást a játékokban. És még ennyit is csak relatíve kevesen adnak ki egy VGA-ért...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#72042496 #331 üzenetére
Egyetértek, a tetszett az a semminél több, de az ajánlottnál kevesebb. Ilyen van akkor ha a cucc jó pl, de azért még drága, esetleg 1-1 jobb alternatíva azért van nála. Tehát azért nem tudják ajánlani, mert van nála mondjuk egy ugyanolyan jó de olcsóbb, de ettől függetlenül nem mondhatják hogy nem ajánlott, hisz jó a termék.
Ami meg nem különösebben jó, az nem kap semmit.
az fps-re visszatérve meg, tipikusan ilyenkor szokták előhozni a microlag zászlót az nvidia hívők, hogy az a lényeges, amilyen tempót minden körülmények között tud tartani (tehát minimum fps). Illetve emellett akkor a metro demo szar, ha ennyire nem konzisztens.
-
Dyingsoul
veterán
A cikket és a hozzászólásokat olvasva leszűrtem, hogy az a baj, hogy sokaknak nem való ez a kártya a gépébe hiszen a teljes konfiguk több, mint kétszeresébe kerül ez a kártya. Ők azok akiknek valószínűleg még nem volt olyan élményük amikor kipróbálhatnak egy újonnan megjelent játékot maximum grafikán 60+fpsel röccenésmentesen játszva.
Ez a kártya nem az átlagfelhasználóknak készült, akik értelmesen végigolvassák a cikket azok rá is jöhetnének de aztán néhányan elkacérkodnak milyen lenne egy ilyennel játszani aztán meglátják az árat és dühöngenek mert mást nem tudnak csinálni. Hozzáteszem értelmes ember ilyet nem csinál akkor sem ha valamit szeretne de nem tud megfizetni.
Tökmindegy mi van a gépedben -zöld vagy piros- a lényeg, hogy Te elégedett légy a többi pedig nem számít. Az pedig, hogy ki mivel elégedett az egyéni pénztárcától, tapasztalatoktól és ízléstől függ. Mindenkinek tiszteletben kellene tartania a másét, annak aki 20 fps-el gamel egy 8 éves konfigról azét aki egy 600 ezres gépen 120 fps-el játszik és fordítva is.
Egyébként valaki nem tudja mikor jönnek újabb generációs VGA-k (mindkét vonal érdekelne)?
-
törölt tag
Fúú ez a kép...
"A tetszett plecsni simán annyit jelent, hogy nem ajánlott. Csak mivel forgalmazóktól kapják a kártyát, nem írhatják rá, hogy nem ajánlott, mert többet nem kapnak semmit."
Olyat viszont tehetnek, és szoktak is tenni, hogy nem adnak rá plecsnit. A Tetszett azt szokta jelenteni hogy jó a termék, csak drága.
"de pl. a Steam-en, ahol közvetlenül eladnak, a legrosszabb értékelés a Mixed"
Ez marhaság. A Steamen a felhasználók értékeléseit összesítik. Szűrni is lehet rá, itt vannak a leggyengébbre értékelt játékok. Amúgy a Mixed a legtöbbször tényleg egy jó béna játékot takar. Ez már olyan mint az újságokban az 5-6 pont vagy az 50-60%; érdemes tőlük óvakodni.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Menthirist #85 üzenetére
Nem tudom mennyire ismered a Metro benchmarkot, de ott csakis az átlag fps a releváns. Az fps mért értékek egyáltalán nincsenek időablakra átlagolva, tehát kb. századmásodpercenként ugrál sokszor 20 és 150 között. Itt van, hogy hogy néz ki egy Metro benchmark:
Szóval, ahogy mondtam, itt a minimum nem, csakis az átlag a mérvadó, és abban 25%-al gyorsabb.Persze erre is mondhatod, hogy kevés, csak kicsit mintha úgy tűnt volna, hogy a minimum fps-re akartad volna kihegyezni, hogy szinte nem is tud többet.
(#156) a lovas
Neked nagyon fáj, hogy neki ilyen penge felszerelése van. Bocsi, de ez nagyon illik ide(#109) Kopi31415 és (#110) Menthirist
A tetszett plecsni simán annyit jelent, hogy nem ajánlott. Csak mivel forgalmazóktól kapják a kártyát, nem írhatják rá, hogy nem ajánlott, mert többet nem kapnak semmit. Ez olyan, hogy gamer újságokban és oldalakon még kimondják, ha valami gyenge, (bár itt is inkább csak a noname-eknél), de pl. a Steam-en, ahol közvetlenül eladnak, a legrosszabb értékelés a Mixed. Utána már Mostly positive, Very positive és Overwhelmingly positive. Kicsit se feltűnő[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz
- = Zk = - #325 üzenetére
Stabil fps-t akarsz lejjebb veszed a grafikát,ha meg kompromisszum nélkül szeretnél"major blink"-el játszani akkor nyúlj bakker a zsebedbe....ez így megy
Nem minden games szereti 2 gpu-s megoldásokat.
Nekem 4870 CFX-em volt azóta nem játszom(4 éve talán)
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Malibutomi #323 üzenetére
annyira mélyen nem mentem bele... de volt 7870 majd Cf, majd 270X...
szingli kártyáim voltak mindig is...
igen, ez a posztból lejöhet így is, jogos a pont -
tom_tol
addikt
válasz
Menthirist #318 üzenetére
"Sajnos mindenképp várunk kell júni közepéig-végéig "
Ki tudja ? AMD-nél így is 24/7-ben dolgozik két csapat.
1. Reszelik a 390X-t, hogy dx11 alatt legalább annyit tudjon mint az NV karik
2. Nyomnak legalább egy címet ami tud Vulkan/Mantle támogatást, amivel befoghatják esetleg megelőzhetik a konkurenciát, ha az első csapatnak mégsem jönne össze -
Malibutomi
nagyúr
válasz
- = Zk = - #322 üzenetére
Mondjuk az ilyen tapasztalatokra mindig furán nézek.
"Amd-m volt (30-40.000ft-os) nv-re váltottam (80-150.000ft-os)azóta minden csodás, és jobban fut.""Amd-m volt (CF),nv-re váltottam (egy kártyára, de sokkal erösebbre)azóta minden csodás, és jobban fut."
Köztudott hogy a cf nem muzsikál fényesen, de ez a fenti véleményed kb semennyire nem mérvadó.
Ha mondjuk 280x-770 váltás lett volna ilyen világ nyolcadik csodája az érdejesebb lenne...de ott nincs ilyen kontraszt. -
- = Zk = -
félisten
ez egy Titan topik, de már na... leírom. megérti aki megérti
anno volt CF-fem (7870/270X)... imádtam BF3/4 alatt... aha.. aztán jött az új Thief.... és elhasalt a CF... jött path az AMD felől és a játék készítők felől is... a problémám nem változott... beton 45FPS... (még a topikot is telebosszankodtam anno
)
aztán javasolták a cserét... két kártya elad, lett a GTX770... és voilá...csodatörtént (vagy nem)
de azóta driver bugjaim sincsenek... mindig a legfrissebb drivert használom, nem kell buzulnom a decemberivel stb.... minden csak nézőpont kérdése
spanomnak 5770 van, mondja, hogy sose volt baja vele.... aha, anno nekem sem... de ahogy léptem feljebb, jöttek a bajok, bugok, gondok...volt főnökömnek 280X CF van, de már ő is tervezi, hogy elad, csere, vesz másik.... (cpu fronton ugyan ez)
most már ott tartok, hogy én a Division miatt cserélek platformot, szal.... anno a STALKER miatt vettem vga-t, most ugyan itt tartok... ahogy mondták fentebb is...
adott játékhoz veszek cuccokat, alkatrészeket...párdn
-
bpatrick
csendes tag
a valoszinusegszamitast es statisztikat inkabb hanyagoljatok. nem art, ha ert is hozza az ember.
-
mghltm
addikt
válasz
Menthirist #315 üzenetére
-
válasz
Whysperer #316 üzenetére
én szeretném a legjobban ha biztos igaz lenne az a chart, de jelenleg nincsenek (!) benchmarkok, csak pletykák. Sajnos mindenképp várunk kell júni közepéig-végéig mire befutnak a tesztek kellő mennyiségben. Aztán remélhetően megerősítik ezeket a chip hell-es leak-eket. Ettől függetlenül addig óvatosan kell bánni ezekkel, mert gyakorlatilag 2014 októbere óta ömlenek az ilyen-olyan vélt benchmarkok és pletykák, de tényeket nem tudunk.
-
capulet75
addikt
Ami még kimaradt, csak hogy profin ócsároljuk ezt a kártyát, az az elképesztő értékvesztés. Egy éven belül a 40%-át ( főleg ha kijön a next radeon és azt tudja amit állítanak róla), két éven belül az értéke 70-80%-át elveszíti. Sacc. Azért ez szívás.
-
Whysperer
addikt
válasz
Menthirist #315 üzenetére
Jó legyen akkor úgy,hogy Én elmondtam a véleményemet és mindenben tévedtem!! Bocsánatot kérek mindenért!
[ Szerkesztve ]
-
-
Anubris
őstag
válasz
Whysperer #313 üzenetére
Nem értem miért írsz mindig 400k-t, mikor 350-ért kapható számos normális boltban ez a kártya. Ezzel nem azt mondom, hogy megéri az árát, csak ne túlozzunk.
Munkára lehet, hogy jó a CF/SLI, de játékokra már nem mindig igaz ez az állítás. Ráadásul FHD feletti felbontásra nem sok alternatívát lehet találni, ahol van erő és a vram sem fogy el. -
Whysperer
addikt
Direkt ugrod át a szavakat?
- Azt írtam SLi vagy CF -- MUNKÁRA, ha már kell az erő... Erre írtam...hog ymunkára sem látom létjogosultságát. Erre céloztam..
- Otthoni felhasználásra meg megint csak mert fölösleges 400 ezerért...
400 szerintem nagyon sok érte..
már fönt van a Fiji benchmark. ma rakták fel. www.overclock3d.net -n
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Nem Én nem azt mondom ,hogy rosszul fog futni a TITAN-X.
Én ezt állítom:
Én nem az 290x-ről bezsélek csak arról ,hogy a TITAN-X nek nem sok értelmét látom mert munkára inkább SLI vagy CF,ha már teljesítmény kell. játékra meg megint csak értelemetlennek találom 400 ezerért egy váltás elött... 4k-hoz kevés Full-hd-hoz meg túl sok.. Én erre céloztam -
-
Whysperer
addikt
Én meg abban érzek iróniát,hogy "hol érdekel engem ma directx12"
"A választ persze még nehéz megmondani, de amit a GDC során mutattak és mondtak, az ígéretes. Egy szimpla 3DMark demó például DX12 alá ütetve, optimalizáció nélkül jobb teljesítménnyel futott, mint a korábbi API-n, illetve a Turn 10 bemutatta, hogy viszonylag rövid idő alatt lehetséges egy már meglévő Xbox One címet, esetünkben a Forza Motorsport 5-öt, PC-re átírni a DirectX 12-vel, ráadásul úgy, hogy a konzolon látott 1080p felbontás és 60 fps sebesség megmaradjon"
Ez szerinted nem irónikus, hogy a folyamatosan fejlödő hardware software területen avval érveltek ,hogy hol van az még?
(#303) Balika911 igazad van. 8)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Whysperer #299 üzenetére
A Titan X-nek az a lényege hogy csúcskártya, akkor sem lenne ésszerűbb ilyet venni ha támogatná a DX12-t. A DX12-nek úgyis kell majd egy-két év mire kiforrja magát és elterjed, addigra egy ilyen kártya így is, úgy is korszerűtlenné válik.
Érdemes megnézni a Titan Black-et. Egy éve az volt az egy GPU-s csúcs ha jól tudom, mára gyakorlatilag eltűnt.
[ Szerkesztve ]
-
huncut123
tag
Én csak egyet sajnálok, hogy a szuperfelső kategóriás VGA árak nagyon elszálltak az elmúlt pár éveben. A GTX680 még csak 500$-ba került, ezek (gtx690/titan/780ti) meg már 1000$ körül járnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Végre mi is kipróbálhattuk az egyetlen GPU-val rendelkező videokártyák aktuális nagyágyúját, a GTX TITAN X-et.
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- További aktív témák...
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest