Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz qnadam #34951 üzenetére
örömmel látom, hogy még más is talál értelmet az optikai lemezeknek, és értékeli az áltauk kínált nosztalgiát
Nekem sem véletlenül van még DVD író a gépemben. (mondjuk a gépem lazán Sleeper : egy 2007-8-as gépházban (design is olyan), felső táppal, ODDvel... benne meg egy 10th gen I5 lakik, 32GB RAMmal, és RTX 3060 12GB-val, na meg 1TB M2 SSDvel és 6TB HDDvel, amit az ember a külseje alapján abszolút nem várna, sokkal inkább valami C2D-t 1-2GB RAMmal, valami korabeli VGAval, és mondjuk egy 320GB-os HDDvel -- de én így szeretem Egyedül a táp ami lebuktatja az összképet, gyönyörű szép RGB fényeket rajzol a szobám egyik távolabbi falára, de ennyi, ha nem nyitod ki meg nem mondanád, hogy nem egy tizenéves gép van benne ).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
opr
nagyúr
1 byte az index változó (érts: a listában, hogy hanyadik zene jön, arra egy darab 1 byte-os értéket használ a program. 1 byte az 8 bit, 2^8 az 256, tehát ennyi értéket tud felvenni (0-255), ezért ez a limit). Gondolom szokás szerint a gyártó az akkori legfilléresebb szart rakta bele, és olyankor általában úgy spórolunk a mindennel, ahogy csak tudunk. Ezekből lesznek az ilyen szituk, ezek a hülye mesterséges korlátok.
Szerk: Tudom, hogy segíteni ez most pont nem segít rajtad, csak gondoltam beírom érdekességnek, hátha nem csak én találom ezeket a dolgokat érdekesnek.
Szerk2: valószínű ezt azért engedték ki így a kezük közül, mert nem látták akkoriban valós korlátnak a dolgot. Egy átlagos CD max 700Mbyte, egy átlag mp3 3Mbyte körül van még 128kbps mellett is, tehát egy CD-re 233 zene fér fel maximum reálisan nézve. Tehát a 256 mindenre is elég, úgy voltak vele valszeg.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
szebe
addikt
Végigjártam a fokozatokat, és visszanézve mókás, miket tudtam szenvedni, hogy a kocsiban az szóljon, ami nekem kell.
Volt audio cd, adat cd, egy próbát tettem transmitterrel is, de az volt mind közül a legrosszabb. Aztán auxba kábellel, majd bt vevővel, végül bt-s, mechanika nélküli egység.
A legújabb game changer az aa/cp képes technika, hogy ezzel miért vártam eddig...[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-