Hirdetés
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- Projektor topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
youngboy
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Garmin óra használatával Samsung telefonnal, amin munka profil is van? Kezeli az app a munka profil alkalmazások értesítéseit?
Korábban más gyártó órájával ez miatt volt gondom.
Köszönöm.
-
zoli03
őstag
Azért ma már számtalan energiatakarékos proci létezik a világon. A feladat adott, a gyorsabb processzor lehet hogy többet fogyaszt, de hamarabb is végez.
Úgyis az AMOLED kijelző fogyaszt sokat, azon meg nem lehet spórolni. Maximum ha nagyobb az óratok, akkor nagyobb akku fér bele, de akkor meg általában a kijelző is nagyobb 0,1 collal, de ezek az 50-51 mm-es órák is óriásiak már (plusz vastagok is).
A nagyobb üzemidő sem ad sok előnyt szerintem. Ha 1 hétig kibírja átlagos használattal az óra, vagy le tudsz vele tekerni 1 Balaton kört, akkor annál nem nagyon kell több, ha reálisan nézzük. 20-30 óra GPS időt tudnak, az elég az emberek 99,9%-ának.
Még ha a kevesebb ciklus miatt tovább bírná az akku, akkor lenne értelme, de nagyon sok akkuhibás Garmin van már 3-5 évesen (vagy korábban), aztán azokban még 500 ciklus sincs. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
eddie1978
üzenetére
Látni vélem a problémát ...
Ahogy itt a későbbi kommentekben fel is vetődött, a jelenségér jó eséllyel a minél több szolgáltatás / adat + jó üzemidő + energiatakarékos mód (gyenge? SoC) lehet a felelős, amihez hozzáadódik az AMOLED kijelző.
Sajnos a neten nem találni (én legalábbis nem leltem) igazán jó, olyan összehasonlító tesztet, amiben látszana, hogy egyik-másik gyártónál ez hogyan működik.
Te azt írod, hogy a Coros, Suunto jobb. Készséggel elhiszem, de lehet ott az üzemidő csökkenésével kell fizetni a jobb felhasználói élményért.
Minden esetre, a legjobb az lenne – ha már épp ennyi óra van nálad – ha tudnál csinálni vm. jó kis videót a jelenségről. Talán (biztos) másnak is hasznos lenne ... -
Parallaxis
addikt
Garmin sok funkciót szeretne és hosszú üzemidőt, de ez utóbbit csak idejétmúlt lassú processzorral tudják megoldani.
Akkor tanuljanak az Amazfittől...
A T-rex 3 simán hozza a Garminos üzemidőket teljesen gyors, reszponziv megjelenítéssel és jó pontossággal (de pl. a Balance 2 is 21 napot tud).
A Garminos ótvar hardver nem a hosszú üzemidő, hanem az olcsó gyártás melletti minél nagyobb profit miatt van
Azért ne röhögtessenek azzal, hogy 2025-ben még mindig limitálva van, hogy hány alkalmazás telepíthető egy fél milliós órára és egy watchface nem lehet nagyobb mint 256 kB, ezt ma már egy 5 ezer Ft-os kínai óra is lazán megugorja. -
hemaka
nagyúr
-
zaskar
senior tag
Igen, láttam hogy válaszolt, de nem igazán értem. Most akkor az Express tárolná valahol a korábbi verziókat az asztali gépen? Nézegettem a program mappáit, de nem tudom, hol kellene keresnem.
Én is openhiking térképet használok mostanában, régebben meg a tuhu-val mentem. A navi gyorsaságával nekem sincs bajom, látom, hogy a linkelt videón a Suunto gyorsabban reagál, de engem jelen pillanatban ez az újraindulás jobban zavar. -
Y72
aktív tag
Amiket írtok az köztudott, Garmin sok funkciót szeretne és hosszú üzemidőt, de ez utóbbit csak idejétmúlt lassú processzorral tudják megoldani. Bár azt reméltem a FR965 és 970 előrelépés lesz ezen a téren, így viszont már nem igazán érdekel a dolog.
-
eddie1978
senior tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
https://youtu.be/Ydjas49HfVg?t=1270
watchAz enyém még ennél lassabb. Mindegy hogy beta vagy final firmware. Régebben jobb volt egy picit. Már írtam, de leírom még egyszer. Csukló felemeléskor ha odaérek egy elágazáshoz, akkor még be kell töltenie az aktuális térkép részletet. Majd elkezdi beforgatni és még a pozícióm sem ott van ahol vagyok, hanem 10 méterekkel elcsúszva. Végül összejön, de ez szerintem ennyi pénzért ez kevés. Coros, Suunto jobb ebből a szempontból. Tegnap voltam egy rövid túrán a Suunto Race S órával. Az nem csinált ilyet. Mindig azt mutatta, amit kell. Ott más ami problémás lehet. Persze ha az életem múlik rajta, akkor várok én 2 percet is a térképre, csak mutassa, hogy merre.
Most megy vissza gariba gombok miatt. A gomb hibánál az egyik hiba az tisztán hardveres, hogy beragadnak. A másik, hogy a világítás gombra nem kapcsol be a kijelző, az inkább szoftveres gond. Mondeom ezt azért, mert van hogy egy ideje nem nyúltam az órához és amikor megnyomom a világítás gombot, hogy bekapcsoljon a kijelző, akkor nem történik semmi. Pedig hallom, hogy kattant a gomb. Majd 1-2 másodperc múlva megnyomom megint. És utána bekapcsol a zseblámpa funkció a kijelzőn, mintha kétszer egymás után gyorsan nyomtam volna meg a gombot. Ez szerintem lehet inkább szoftver gond. -
eddie1978
senior tag
Emlékeim szerint annyi volt, hogy windows alatt kábellel kell csatlakoztatni az órát a géphez. Majd a kapott filet vagy fileokat be kell másolni az órán a Garmin könyvtárba. Miután lehúztad a kábelt ki fogja írni az óra, hogy akarod-e telepíteni a firmware-t. A telepítés mindent törölni fog az óráról! Olyan mint egy gyári beállítások visszaállítása. Érdemes előtte szinkronizálni az órát a Garmin Connect-tel.
-
eddie1978
senior tag
Keresd meg Garmin fórumon a socorsu nevű embert. Nekem Ő adott az Epix-hez régebbi firmware-t. Lehet van neki a 965-höz is.

-
eddie1978
senior tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Mindent kikapcsoltam a térkép megjelenítésnél (kivéve magát a térképet). Részletesség alacsonyan. Kerestem olyan térképet, amiről le van irtva minden felesleges sallang. Open Trecking Maps (itt megkértem az embert, hogy csináljon már Magyarország térképet is, most tesztelgetem), és MapRando. Ez valamit segített. De nekem úgy tűnik, ez ennyit tud. Nyomvonalasat nem próbáltam, kell a térkép.
Most kipróbálok alternatívákat. Nekem annyi kell, hogy rögzítse a tevékenységet és mutassa az előre megtervezett útvonalat a térképen. Tevékenység az kerékpározás pulzus és wattmérővel. Illetve most rövid séták az erdőben. Most mint említettem van nálam próbára egy Suunto Race S. Fényévekkel van előrébb a térkép megjelenítés. Másban meg hátrébb, igaz azok nem érdekelnek már. Semmiféle számomra felesleges metrika nem kell. Intervals.icu/Goldencheetah-n követem a terhelést a CTL/ATL/TSB alapján, de csak azért, hogy ne nyírjam ki magam. Próbálok Z2-t menni a hosszabbat megyek. Edzés programot nem követek most. Próbáltam többször, de nem nekem való, meg nem is versenyzek. Inkább csak megyek most már.
-
zaskar
senior tag
Engem már régóta nem érdekel, milyen új órákat ad ki a Garmin, másfél éve, mikor megvettem a Forerunner 965-öt, azt hittem, végre révbe értem. 17 éve folyamatosan Garmin órákat használok, és mindössze két dolog érdekel belőlük terepfutóként: a tevékenység rögzítése és a térképes navigáció track alapján. Már az előző 945-öm is tudta ezt, de a 965 a Multiband-el még pontosabb lett, az amoleden meg a térkép is jobban látható. A gondom nem is az órával van, hanem a cég "mérnökeivel". Ugyanis a frissítések egy idő óta egy kalap sz.rt nem érnek. Sok újdonság, állítólagos javítások, de közben meg új probléma generálódott, legalábbis nálam. 16.17 sw-vel vettem meg 2023-ban, és még a 19.18-al se volt gond. Aztán jött a 20-as kezdetű sw, és azóta az óra navigáció során egyszer újraindul (most éppen a 23.20-al). Az egyetlen pozitívum, hogy miután betölt és ismét feláll a rendszer, folytatja ott, ahol abbahagyta. A mai eszemmel már biztosan maradnék valamelyik korábbi sw-n, sohasem frissítenék újabbra. Ebben a hibában az a legrosszabb, hogy nem egyszerű a tesztelése. Az újraindulás ugyanis leggyakrabban 2-3 óra elteltével, vagy még később következik be. Ilyen hosszúkat pedig max. 2x megyek egy hónapban. Lehet mondani, hogy biztosan user error, de ismétlem, sose volt ilyen előtte. Sőt, a 945-el se, pedig azt is használtam 4,5 évig, mindenféle track-el.
-
eddie1978
senior tag
Vett már valaki ilyet? Milyen a térkép megjelenítés? Még mindig akadozik?
Nekem Epix gen 2 van. A csuklómat felemelve van hogy kell 2 másodperc kb, hogy betöltse az aktuális térkép részletet. Ekkor még a pozícióm 10 méterekkel odébb van mint a valóságban. Utána oda tesz a térképen ahol vagyok és eközben még be is forgatja a térképet haladási irányba vagy az iránytű szerint. Egy három éves csúcsórától azért ez nem elég. Vannak gyártók, ahol ez nem gond. Tudom ez tervez/újratervez meg mindent is csinál. Volt Edge 830 órám bringán pár éve. Na az újratervezéssel nem voltam megelégedve. Erdőben bringával úgy akart megfordítani egy kétnyomú földúton, mintha egy 40 tonnás nyergessel lettem volna. Megkereste a legközelebbi kereszteződést, ahol megfordított. Azóta Garminokon tervezés, újratervezés kikapcsolva. Nekem elég az útvonal követés. Most van nálam egy Suunto Race S próbára. Térkép megjelenítésben jobb. Sokkal. Most fogok rendelni próbára egy Amazfit Balance 2-t. Ha az is jobb mint a Garmin, akkor kitalálom, hogy melyik maradjon. Ez csak az én felhasználási szokásomra érvényes.
-
scdlsc
senior tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
"Megbecsülni? Miből?"
Gondolom a két forduló között eltelt időből és a karcsapások számából. De még így sem tudnak teljesen biztosan megkülönböztetni egy 25-ös és egy 33-as medencét.Úszásedzések elkezdése
1. Nyissa meg az Edzés appot az Apple Watchon.
2. Forgassa el a Digital Crownt a Nyílt vízi úszás vagy az Úszás medencében elemhez.
Medencei úzszásedzés esetében állítsa be a medence hosszát, majd koppintson az Indítás lehetőségre.
.....
https://support.apple.com/hu-hu/guide/watch/apd09135915f/watchos -
<Adamsky>
nagyúr
" ... más órák megpróbálják megbecsülni."
Megbecsülni? Miből?
Almás órákhoz nem értek, de a Garmin-oknál (amiket eddig láttam) meg kell adni.
Az első Honor órámnál is meg kellett. Zárt térben nincs GPS ...#41 hemaka
" ... a Vívomove órája, ahol a 25méteres medencét nem lehet megadni ... "
... és akkor annál a modellnél milyen medencehosszok léteznek?
Eléggé bicskanyitogató hozzáállás.
FYI: Forerunner 255-ben egyedi hossz is megadható -
Parallaxis
addikt
Dc Rainmaker és DesFit-en kívül másnak nem hiszek ilyen témában.
Személy szerint én inkább annak hiszek, aki nem a tesztelt márka nagykövete és szinte kizárólagos használója.
Sokkal reálisabb az a teszter, amelyik minden márkát elfogultság nélkül tesztel és pl. az alvás érzékelést orvosi műszerrel (EEG) veti össze és nem csak azt nézi, hogy a két időpont (elalvás, ébredés) stimmel-e (mellesleg nálam a Garminnál szinte soha nem stimmel, mindig kézzel kell utánna állítanom).A pulzusmérést meg a Garminnál akkor fogom komolyan venni, ha nem fog 1 percet késni a pedálszenzorhoz és mellkaspánthoz képest...
-
prolad
addikt
Nekem elég felemás tapasztalataim vannak Garminnal (Enduro és Fenix 7X Pro), súlyzó edzéseknél rendszeresen belefutottam abba, hogy szerinte az 50-60-as tartományban van a pulzusom egy keményebb szett alatt, aztán amikor pihenek a 2 szett között, akkor felugrik 180-215 (!) tartományba. A 100 ezres Huaweinél nincs ilyen gond.
Túrázni, futni jó, a szoftveres sportháttér remek (kivéve amikor az alkalmazás nem. hajlandó működni, mert szerinte offline vagyok), de nem látom mi indokolja a prémium árat. Főleg ha már OLEDre állnak át és az Mip/Solar kombó+ az ezzel járó extra üzemidő is kiesik. -
Alg
veterán
Felőlem annak hiszel akinek akarsz, de:
1.: könyörgöm olvasd már el a linkelt tesztet, esetleg a kapcsolódó videót is megnézheted, vagy a csávó többi Garmin tesztjét amikben ugyanezek a szenzorok ugyanúgy piacvezető szinten teljesítenek évek óta.De a futós topicban rengetegen panaszkodnak a pontatlan Garminokra, nekem is szarul mér... ja, nem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2.: Nem is kell több forrásból tájékozódni: ROFL, bedobsz egy ilyet azután hogy egyetlenegy forrást hoztál a pontatlanságra, miközben ezer másik az ellenkezőjét állítja.Azért ha lesz időm megnézem azt a videót, kíváncsi vagyok hogy hogyan sikerült erre a következtetésre jutnia.
És persze mindenki aki neked ellentmond az le van fizetve, de mégis az általad linkelt video alatti leírás van teleszórva affiliate linkekkel, neki aztán biztos nem szponzoráltak a tartalmai

Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Projektor topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Apple iPhone 12 Mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L530 - i5-3G I 8GB I 500GB +16SSD I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)