- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
Az órán elengedett a kijelző ragasztása, és kiesett a kijelző (lifeg). Azóta az érintő összevissza érzékel (a kijelző jó).
A kezemen támaszkodtam épp, a csuklóm hátra feszült és nyomta az órát, mikor kiesett a kijelző.
Vigyáztam az órára, utóbbi 1 évben már nem érte víz (olvastam itt, hogy az idősödés miatt elengedett ragasztás és emiatt beázott).Gondolom ez az óra így kuka, gazdaságtalan és fölösleges a javítás...
-
ArthurShelby
addikt
Ma nekem jelzett az óra, hogy van új sw frissítés, változást még nem tapasztaltam.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Parallaxis #8421 üzenetére
sőt elég a sima pulzuskövetés is (valójában ez alapján riasztanak az órák)
Magyarán már a pulzusból is látszik, az ekg csak plusz 1 bizonyíték.Alapból magas pulzusnál (100 felett) nem is mér ekg-t az óra (pl futás után).
Nyilván az idősebb korcsoportban/stresszes életmód által hamarabb kijön a szívritmus zavar. Viszont az továbbra is tartom, hogy könnyen ad hamis biztonságérzetet az 1 elvezetéses ekg-t.
Egy pánikbeteg, ha jól tudom 20 és 40éves közti korosztályt érint általában, míg az afib 65éves kor fölött jellemző -
ArthurShelby
addikt
válasz
Istvan2020 #8417 üzenetére
Anno láttam, az egész videó egy marketing, olvasd el a címét: "A MAGYAR, akit MEGMENTETT az Apple Watch"
Végig arról szól, hogy milyen szuper ez az ekg funkcó. Én beszéltem erről orvossal, sőt egy orvos barátomnak gear s3-ma van, és ő sem tud mit kezdeni ezzel az 1 elvezetéses ekg-val. Egy rendes ekg ennél sokkal több (12) elvezetéses (nem tudom voltál e már, de pakolnak a lábaidra, kezeidre és a mellkasodra is érzékelőket).
Egyébként nem tartom kizártnak, hogy igaz a story, de szerintem az ilyen eset nemhogy százalékban, még ezrelékben sem mérhető. És itt már bejön a készülék/szenzor hibája is ezen a szinten.Szerintem inkább olyan haszna van, hogy foglalkozik/odafigyel magára az ember. Pl a kalibrálás miatt havonta mértem a vérnyomásom
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Istvan2020 #8414 üzenetére
van fent róla videó is, hogy segített már a bajban
Háát, én szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, lehet h kamu, elég marketinges...
Meg sztem az nem 1%, hanem 0,01% -
ArthurShelby
addikt
válasz
Istvan2020 #8411 üzenetére
Én kb csak az első 2 hónapban használtam az ekg-t, sztem full fölösleges. 1 elvezetésessel nem tudnak mit kezdeni az orvosok sem, csak ha tényleg nagyon necces a helyzet, akkor látszik valami. És akkor is méricskélned kell naponta.
Nekem az értesítések, telefonálás (esim), és az aktivitás (futás, folyamatos pulusmérés) miatt tetszik. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Signat84 #8294 üzenetére
Melyik értéket kell ehhez nézni?
Odáig van meg, hogy *#0*#, és ott hogy melyik menü, melyik érték, milyen szerzor azt már nem tudom.Nekem most ekg-nál elkezdett szólni, h hidratáljam a bőröm, meg 10percig kell viselni mérés előtt, és legyen szorosan a csuklómon. Ez már a vég?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Yogibear974 #8139 üzenetére
Én az mst miatt örülnék a samsung pay-nek (akár széchenyi kártyát is tudnék vele használni)
-
ArthurShelby
addikt
Még az óra (samsung) is boldog új évet kíván gif-ekkel
(betenném ide, csak a ph nem engedi a gifeket). -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #8019 üzenetére
Erre van valakinek tippje?
-
ArthurShelby
addikt
Azt vettem észre, hogy ha elmegyek futni, és otthon hagyom a telefonom csak az e-simes órát viszem magammal, nem kapom meg a telefon értesítéseit (pl fb üzenetek értesítései). Ezt valahol be kéne állítani?
Wifin gondolom hasonló gond lenne. -
ArthurShelby
addikt
Ti is tapasztáltok, hogy ha bekapcsolom az elemlámpa funkciót (gyorsbeállítások menüből) és utána hamar elfordítom a csuklóm (anti ébresztés mozdulat), akkor az elemlámpa (fehér világítás) is kikapcsol?
Nem mindig tudom reprodukálni, de néha nagyon idegesítő. -
ArthurShelby
addikt
Még mindig meg tud lepni az óra: töltés közben el tud fordulni a képernyő
-
ArthurShelby
addikt
válasz
szalai112 #7741 üzenetére
Jogos, bocsánat, tévedtem!
T: "Az előfizetésed aktiválásához kapott QR-kód egyedi és kizárólag egyszer tudod felhasználni!" [link]
Voda: "Hogyan tudom egyik eSIM-es készülékről áthelyezni az eSIM-emet másik eSIM-es készülékbe?
Először a régi készülékről kell törölni az eSIM profilt, ezt készülékenként eltérően a beállítások menüpontban lehet megtenni. Ezt követően az új készüléken a QR kód beolvasásával, és a megerősítő kód megadásával kell hozzáadni az eSIM profilt. A QR kódot és a megerősítő kódot a My Vodafone online fiókodban, a Beállítások – SIM kártya beállítások menüpontban találod." [link]Emiatt gondoltam, hogy ugyanaz a qr kód jó, de akkor valószínűleg automatikusan egy új qr kódot generálnak neked a my vodafone fiókban.
-
ArthurShelby
addikt
Valaki megcsinálta már a samsung pay-es fizetést?
Most csináltam curve kártyát, azzal még működik? -
-
ArthurShelby
addikt
Másnak is frissült az órán az ekg alkalmazás tegnap?
Tapasztaltatok változást? -
ArthurShelby
addikt
válasz
Schuler888 #7601 üzenetére
Bp bank már nem a takaréké?
-
ArthurShelby
addikt
Én azért örülnék, ha bevezetnék Mo-n is a samsung pay-t (németországban már aktív), így tudnánk fizetni active2-vel is.
Illetve a samsung megoldása annyival extrább a többinél, hogy képes a kártyád mágnes csíkját is szimulálni, ergo még olyan helyen is tudsz fizetni, ahol nincs érintéses fizetési lehetőség. -
ArthurShelby
addikt
Az utóbbi időben (lehet, hogy az utolsó frissítés hatására) megnőtt jelentősen az üzemidőm. Az órát napközben telefonnal használom (bluetooth), este fele meg elmegyek bt fülessel futni, akkor használom az esimet. Eddig az edzés+esim elég hamar lemerítette, most sokkal tovább bírja.
Más is tapasztalt hasonlót? -
ArthurShelby
addikt
válasz
Mr Chapel #7502 üzenetére
Van egy sport bt fülhallgatóm, amivel futni szoktam, az ha telefonnal használom akkor csak egy hangerő szabályzó van: mindegy, hogy a telefonon, vagy a bt fülesen hangosítok, ugyanazt a hangerő csúszkát állítgatom. Viszont az órával használva már 2 külön hangerőszabályzó van. Valószínű ez tizen sajátosság, szerintem ilyen baki már nincs a wear os-es óráknál.
-
ArthurShelby
addikt
Én ennél rövidebb távokat futok általában, azt sem egyben (1km bemelegítő futás, utána nyújtás, majd 4km fő futás), lehet amiatt. Illetve szerintem középtávon átlag feletti futó adottságom lehet (csak soha nem használtam ki).
Most végignéztem, hogy milyen érteim voltak, és hogy változott időrendben visszafelé (ha túl rövid ideig futottam, illetve automatikusnál, ott nem mérte a VO2-max-ot):
48
48,1
47,8
47,9
47,5
47
47,5
48,5
48,3
49,4szerk: az óra április óta van meg, akkor azért nem volt ilyen meleg idő, és mikor utoljára futottam is épp hidegebb volt.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Schuler888 #7324 üzenetére
Én csak megmutattam mi van (az is csak futásnál).
Én azt nem értem az óránál, hogy egy pulzusmérés néha 2mp, valamikor meg 15, illetve néha szól, hogy ne mozogjak, akkor futásnál hogy méri?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #7309 üzenetére
Asszem mára befejezem
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #7307 üzenetére
Kicsit törtem a magyart, utazás két rohanás közt fogalmaztam, sorry
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #7160 üzenetére
Frissítés előtt volt kb 100mb szabad helyem, frissítés után kb 200mb szabad helyem van. A frissítés meg kb 50mb volt
-
ArthurShelby
addikt
Most, hogy írod ellenőriztem, és nekem is.
Viszont nem tudom feltenni, mert annyira tele van a memória, hogy törölnöm kell.
Nem lehet valahogy a telefonról kezelni, hogy mit törlök le?Egyébként az előző frissítés óta nem tettem fel zenét, és úgy telt be, hogy már vérnyomást sem tudtam mérni, mert szólt, hogy fullon van
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Schuler888 #7138 üzenetére
Ha elindítom az úszás edzést utána külön be kéne kapcsolni a vízalatti módot is, vagy azt automatikusan kapcsolja be?
Illetve ha strandolok, akkor be kell kapcsolnom a vízalatti módot, vagy egy idő után érzékeli, és magától bekapcsolja?
-
ArthurShelby
addikt
"GPS adatok alapján jelzi ki a magasságot (nem mér semmit, letölti az internetről, hogy a tartózkodási helyednek megfelelően milyen magasan vagy, legalábbis így tudom)"
Nem tudom próbáltad e már az appot:
1. Kalibrálni kell
2. Nálam a lépcsőház liftjében (ahol túl sok gps jel nincsen) méri egész pontosan a magasságot.Ergo barométer alapján működik.
Nálam a mérés nem folyamatos, kicsit késik pár mp-et.
-
ArthurShelby
addikt
Én úszni járok vele uszodába, egyelőre szerencsére nem esik szét. [kép] [kép]
Mondjuk a véroxigén szintet igazán mérhetné...Régebben vízilabdáztam: ez bemelegítés és utána 10x200m volt (25-ös medence, 5x gyors, 2x mell, 3x gyors). A 200-ak között látszik a pihenés
Viszont 2300m sok, kb 100m-rel többet mutat. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Dello79 #7082 üzenetére
"ha komoly mérés lenne, nem kellene havonta újra tanítani az algoritmust"
Műszerek kalibrálása az egyik leglényegesebb dolog. Az, hogy milyen gyakran kell kalibrálni egy műszert semmilyen arányosságot nem mutat a technológia megbizhatóságával, ellenben a kényelmetlenséggel igen.
Az autók teljesítményméréséhez is évente kell kalibrálni a padot, de a rendőrségi szondáknál is van kalibrált és hitelesített mérő. Minden műszert kalibrálni kell bizonyos időközönként. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Jorgos01 #7058 üzenetére
Nálam is előjött ez a probléma (foci). Viszont ha megnézed a telefonon a focit, csak pulzust mér kb, ugyanannyit mint az órán az egyéb edzés. Magyarán a foci és a tenisz a telefonon nem más mint egy egyéb edzés átnevezve az adott sportnak (utólag az egyéb edzést egyenként te is át tudod nevezni, ha rámész a szerkesztésre)
-
ArthurShelby
addikt
Ma kellett kalibrálnom az órát megint. Végül az eredeti szíjat visszatettem, azzal sikerült (lehet ment volna a másikkal is, csak már untam a próbálkozásokat).
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Kékes525 #6994 üzenetére
Futás közben mér VO2 max-ot. Az SpO2-t nem tudja már valamiért.
De őszintén, nem is használom. A családban van egy honor band 4 és ott se mérnek soha véroxigént. Telefonomon (s9) tud véroxigént, de sosem használom. EKG-t néha megmérem, de már azt is unom, fölösleges. Nekem mint egészséges embernek nem fog találni semmit, mert annyit azért még nem tud, hogy bármit is ki lehetne belőle hámozni.Az órában én a kinézetét szeretem, alváshoz és futáshoz is nagyon hasznos (sztem ez a leglényegesebb): pulzus, haladó futási mutatók (asszimmetria, támasz fázis, repülési idő....és mindenhez ott a magyarázat, hogy mi az), szóval tényleg segít az elemzésben. [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] (a térképes részt direkt nem tettem be, ennyire már szemérmes vagyok
)
Pl én az alvásnál azt vettem észre, hogy ha teljesen besötétítek, akkor több lesz a mély alvásom. [kép] [kép]
-
ArthurShelby
addikt
Focit, mint edzést lehet valahogy mérni?
Mert egyelőre csak egyéb edzés néven tudom használni. A vicc, hogy a telefonban lévő s health-ben van futball. Bár lehet, hogy ugyanazt méri, csak el is van nevezve. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Dello79 #6852 üzenetére
Nekem telekomos lte van (44mm), fekete acél, és ez az ezüsttel ellentétben egyáltalán nem csillog.
Még várok a szíjakra, amit rendeltem hozzá, de az alap fekete "bőr" szíjjal a fekete óra full átlagos, észre se veszik az emberek, h ez egy okosóra, és abból is az egyik legjobb.
Ha nem kell a feltűnősködés, a csillogás, akkor ez az egyik legjobb sleeper (így ebben a felállasban) -
ArthurShelby
addikt
válasz
Schuler888 #6807 üzenetére
"a tudomanyban nem hinni kell. Az van."
Csak annyit tennék hozzá, hogy a tudományok is axiómákra épülnek, amiket nem tudunk definiálni, vagy megmagyarázni.
Ráadásul tele van elméletekkel (hittételekkel). Pl az atommodellből is volt a thomson féle, a rutherford féle.... A nagybumm is csak a jelenleg legnépszerűbb, legvalószínűbbnek tartott elmélet -
ArthurShelby
addikt
válasz
Dello79 #6758 üzenetére
Miért használsz samsung emailt, és outlook-ot is?
Illetve nálam elég, hogy megjön a gmail-es értesítés, fölösleges az app. Válaszolni úgysem az órán fogok (alapból telefonon sem szeretek emailt írni, azt inkább laptopon).
A Locus Map milyen, kiránduláshoz mennyire hasznos?
Sleep as android-ról mi a véleményetek?Más: éppen az ürülékem kefélem le a wc-n, mikor rezeg az óra és gratulál, hogy újra aktív vagyok
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #6686 üzenetére
Aki ugyanúgy nem látja/látta a térképet telefonon a health-ben, ellenben az órán igen, az kapcsolja be telefonon a health-ben a beállítások között a helyadatokat.
Ezután a következő edzésnél már lesz térkép a telefonon is (ami fura, hogy az előzőeknél nincs, gondolom valahogy újra kellene szinkronizálni). -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #6686 üzenetére
Közben látom, hogy az órán a samsung health, testmozgás, válasszon edzést, futás fogaskerék, majd a közös beállításoknál be van kapcsolva a hely és a nagy pontosságú hely, szóval gondolom nem kell külön bekapcsolni a fönti gyorsmenüben a gps-t.
Viszont kijjebb a samsung health, beállítások között nincsenek ezek a közös beállítások, ellenben fölös/nem oda való beállítások (pl folyamatos pulzusmérés, ami nem az edzés közbeni, hanem általános) van -
ArthurShelby
addikt
válasz
kkdesign #6683 üzenetére
Tudom, hogy vak vagyok, de nem találom. Rengeteg az adat, de ez nincs meg.
szerk: közben megtaláltam órán hogy lehet visszanézni, ott mutatja a térképet a végén. Viszont most látom, hogy nem volt bekapcsolva a gps és csak cellainformációk alapján dolgozhatott. Ennek ellenére más edzésnél sem találom a térképet a telefonon, amikor tudom, hogy annál direkt bekapcsoltam.
-
ArthurShelby
addikt
Tudom, láma vagyok, de hol találom a telefonon a samsung heath-ben a térképet, hogy merre futottam?
Illetve mikor vége volt az edzésnek az órán volt egy összegzés, azt miután leokéztam vissza tudom hozni? -
ArthurShelby
addikt
Be lehet állítani az órán, hogy bizonyos alkalmazás értesítései (signal, viber, messenger) az értesítések megjöjjenek, de az óra ezeknél ne rezegjen?
-
ArthurShelby
addikt
Jött egy frissítés (5.5.0.2) az órámra (e-simes SM-R825), bár fogalmam sincs mi változott
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #6603 üzenetére
Ezekre valaki tudja a választ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Watch 10 46mm Cellular Rose Gold !! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GaranciA
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple
- Apple Watch Series 10 46MM Fekete Színben Vadonatúj állapot csak kipróbált 2Év iStyle Garancia
- SAMSUNG Watch 6 40mm bézs szinben, üzletből, garanciával
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest