Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Ok, csak akkor nem helyes az hogy, "Vigyázzatok mert JVZ ROM-on bootlopot okozott a zip recowery-ből való telepítése!"
Helyesen úgy hangzik, hogy Nálad okozott ilyet, valamiféle titokzatos bolygóegyüttállás miatt.
Én is használtam JVZ-t, nem volt ilyen gond. De azóta JW6-ig bezárólag sem volt sehol ilyen gond. Fura is lenne mivel, hogy ez az egész tökre romfüggetlen. Ez a filerendszer működésébe avatkozik be, nem pedig a roméba.
-
Tonyk
veterán
azért elég jó cikk, elismerésem(ahhoz képest hogy nem vagy programozó)
Programozó nem vagyok, de informatikus igen.
Factory resetnek semmi köze a fájlrendszerhez.
Arra viszont figyelj, hogy kernel (esetleg rom) csere esetében, csak olyan kernelt (romot) szabad feltenni, ami támogatja az ext4-et.
Gyári rom visszaállítása előtt vissza kell konvertálni RFS-re. Ha reparttal teszed újra akkor nem.
Odinozás után, ahol reparttal volt új rom felrakás újra ext4-re kell konvertálni és kikapcsolni a naplózást.
-
Tonyk
veterán
-
-
Tonyk
veterán
Nem röstellettem, megnéztem...
C:\Users\tony\Desktop\ADB_Windows_1.0.26>adb devices
List of devices attached
3530190************ deviceC:\Users\tony\Desktop\ADB_Windows_1.0.26>adb shell
~ # umount /dbdata
umount /dbdata
~ #
....Tökéletesen működik.
A telefon rootolva van? Busybox esetleg van-e telepítve?
-
Tonyk
veterán
Kipróbáltam ma az ADB-s rövidebb megoldásod. Frankón működik.
Utólagos engedelmeddel, a hosszú rizsát kivettem a cikkből és a Te általad talált, rövid verziót gyógyítottam bele.
Köszönjük ezt a megoldást! -
Tonyk
veterán
Köszönjük, ha ez működik (miért is ne működne, de még nem próbáltam) az egész móka nem több mint kb. 1 perc.
-
Tonyk
veterán
válasz
hodostamas #22 üzenetére
Nem fog menni működő rendszer alól. Oda - vissza kipróbáltam, csak cwm-be bootolva, adb-vel. Szóval igen meg tudod kézzel is csinálni nem kell a zip, de csak adb-vel (úgy hogy a teló cwm-ben van)
-
Tonyk
veterán
válasz
hodostamas #11 üzenetére
Biztosan, csak ellenőrizd le hogy nálad milyen mount point-ok vannak.
Galaxy S-en pl./dev/block/stl9 a /system
/dev/block/stl10 a /dbdata
/dev/block/stl11 a /cache
/dev/block/mmcblk0p2 a /dataAkkor viszont írd át, a zip-ben lévő fájlokban (/Tools/journaloff és a META-INF\com\google\android\updater-script -ben a megfelelőre)
-
Tonyk
veterán
Nem kell feltétlen leválasztva legyen, hiszen tune2fs szól is , hogy vagy leválasztott állapotban kell legyen, vagy csak olvasható állapotban kell legyen. Csak olvashatóvá nem engedi tenni a rendszer :"Currently in use" miatt. Ergó marad ez. De
csak root jogosultság kell
Root jogosultságot együtt kapod a semaphore-ral, de az ext4 konvertálás sem menne nélküle, szóval az van, de a tune2fs szarik rá működő rendszer alatt.
-
Tonyk
veterán
Kell, mivel a rendszer fogja és nem engedi, hogy manipulálj vele. Le kell választani (umount) és csak ez után tudod cseszegetni. Ehhez pedig az kell, hogy CWM-be bootolj a telóval és adb-vel böködd meg kívülről.
Az egész Android SDK-s történet, telepítéssel, path rendberakással nincs 3-4 perc, nem úszod meg ez alatt terminalból sem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest