- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Bezzeg ehhez képest az MSI GT1030 GDDR5 AERO kártyámról lekaptam a borítást, a bordára meg felfogattam a gyári ventilátor helyett egy Arctic F9 Silent ventilátort
Azóta hallani sem lehet a kártyát és még játék közben sem ment 50fok közelébeEzekhez a dögökhöz jó lenne kitalálni már hogy lehet 12 centis ventilátorral hűteni víz nélkül
2x120mm ventilátor elférne azért a mostani kártyákon max jó széles lenne az egész de hát a mai házak is elbírnak 160-170mm magas procihűtő tornyokkal is szóval beférne egy 2x120mm ventilátoros nagybordás VGA kártya is talánMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MeszesKPT
őstag
A bloweres kártya egyetlen előnye, hogy le lehet vizezni.
-
ricsi99
addikt
Oem gépekbe kiválló ez a hűtés.
Lehet szapulni ,de az tuti ,hogy ezek a kártyák pont nem fogják szétfűteni a gépházat.
Ha oem-nek tervezik akkor meg max 300W, ezért kevesebb a tápcsati is.
Igy még eladható a kártya... nem kell hozzá hiperszuper táp +csodacsilivil házikó 25 ventivel....Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
wolfman
veterán
válasz SkyTrancer #38 üzenetére
Most válaszoltad meg! Az 1080ti 250W TDP-vel főtt meg ez meg 350W TDP-s kártya. Pici filózás után sokan arra jutnak, hogy a francba nem döglik ez meg ugyan olyan hűtéssel? De, kb megfog.
(#40) [CS]Blade2: Nekem a hőtermelés mellett maga az, hogy 350W-ot eszik meg csak a kártya maga, azt tartom már röhejesnek. Ez a kártya lehet, hogy át lett dolgozva belül, de igen sok kakaót úgy nyerhettek, hogy egyszerűen 100W-ot hozzáadtak az nyers erejéhez. ha ezt a tudást ami a kártyának megvan tudták volna hozni 250-270W körül, azt mondom hogy na, elismerésem. Így nem esett le az állam!
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Dragon3000
veterán
válasz SkyTrancer #31 üzenetére
Több eset is volt, amikor a blower hűtős vga többe került, mint a normális custom hűtős.
-
Prymus X.
tag
válasz [CS]Blade2 #40 üzenetére
320W-hoz tényleg lehet, hogy 3 slotos blower kellene, ahogy fentebb is írták. A GTX1080, csak valahol 165W körül van. Szóval fele, amire írtam, hogy halk, pedig érzékeny vagyok rá. Ha nem gondolták újra a designt, tuti visítani fog.
[ Szerkesztve ]
-
Prymus X.
tag
Nekem ASUS GTX1080 Turbo-m van és féltem tőle, hogy hangos lesz, de ez a spec Asus csapágyazás nagyon jól teszi a dolgát. Összemérhetetlenül halkabb, mint egy blower vega56/64. Alig hallod, míg a másik visít. Úgy tűnik, hogy ha kicsit gondolkodnak a gyártók egy problémán, akkor tudnak előre jutni. Én nem írnám le ezt a turbo blowert. Jó, hőfokban jóval magasabb, mint egy rog strix hűtés, de elfogadható és zajban nem hangosabb és cserében procid léghűtése is halkabban tud működni.
-
[CS]Blade2
addikt
VGA-ba azért nem olyan rohadt vészes a 300W sem. Sokkal könnyebb egy GPU-t hűteni, mint egy nagy teljesítményű CPU-t. Erre jó a blower, ha fölötte egy melegedő CPU van léggel. Gondolom sok oem gépben így van.
RTX 3080 a PH-s tesztből:
idle: 38°C
full load: éppen 60°C-on tetőzött.
ASUS TUF 3 ventis
320W TDPTeljesen vállalhatóak ezek egy klasszik gamernek. 60°C és nem akar felszállni.
A 3090-es blower-es lehet 90°C lesz, de azt meg kinyomja hátul... oem gépbe jó az. Ilyen teljesítmény mellett az sem fog felszállni. -
Steve_Brown
senior tag
válasz SkyTrancer #38 üzenetére
Amúgy a HD5850 151W TDP-jét nálam tök jól elbírta.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz Steve_Brown #32 üzenetére
mindig is volt blower hűtés. most sem kell beszarni tőle, jól szét fog olvadni ahogy eddig is 80+ fok, szépen leszabályoz a bios, nincs gond, vagy is van de menni fog
aki iylet vesz az vagy nem ért hozzá észre sem veszi, vagy ért hozzá és megcsinálja amit írtam
Semmi izgalmas nincsen ebben az egészben
Kár erről és ezért cikket írni, és persze lehozza minden most ugyan azt
Eddig a 1080TI re miért nem hozta le ?
Az is megfőtt ugyan így
nem értem ezt -
Qkackca
őstag
válasz Steve_Brown #11 üzenetére
Én látatlanban nem mondanék ilyet, kérek egyet és kipróbálom
Nekem 760Ti (670) van, teljesen normális a hangja is meg a teljesítménye is. Azért mert vannak elrettentő példák, nem minden esetben igazak.
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
warcat
veterán
válasz Steve_Brown #34 üzenetére
Végfelhasználóként neked nem lenne elérhető az OEM processzor, csak azoknak akik rendszereket raknak össze eladásra.
Elmagyarázza neked IntelEA: It's in the crate!
-
warcat
veterán
válasz Steve_Brown #32 üzenetére
Autót sem árulnak székek,kerekek nélkül, nem bíznak a vásárlók értelmi képességeiben, jogosan.
EA: It's in the crate!
-
Steve_Brown
senior tag
válasz SkyTrancer #31 üzenetére
De akkor mondjuk árulhatnának hűtés nélküli kártyát is
-
SkyTrancer
senior tag
Nem értem, miért nem írja egyik cikk sem, hogy mi még az előnye a blowernek
Hát kéremszépen azért fogy ilyen szépen az is, mert megveszik és a gyári hűtő azonnal lekerül róla, és azon a pénzen amit ezzel a művelettel spóroltak, máris mehet rá a víz
Gyakorlatilag jobb hűtési teljesítményt kap így mint a levegővel
Na hát ez az előnye és ezt a gyártó is tudja -
Dragon3000
veterán
válasz Steve_Brown #29 üzenetére
Ezt minden szériánál el lehet mondani a csúcsról, attól még az 5850 soha nem volt csúcskártya.
-
snecy20
nagyúr
válasz Steve_Brown #26 üzenetére
Abban a generációban az a HD5970 volt, ~300W fogyasztással.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
wolfman
veterán
Sokszor lehurrognak érte, de sztem a VGA-k hőtermelése és annak lehűtése már nagyon gáz mértéket kezd ölteni. Mondjuk a CPUk is már pedzegetik ezt a szintet. Mikor extreme kategóriába művelnek ilyet, érdektelen, mert ott úgyse a mindennapi használat lenne a cél, de hogy már a csúcs kártyák alatti szegmensekbe is olyan fogyasztási meg hőtermelési értékek vannak, hogy küzdeni kell vele, az már nekem vicc kategória. Értem, ez egy 3090 pont, de a 3080 és 3070 értékei is nekem már nem normálisak. Nem tudom mi lenne az a technológiai ugrás/fejlesztés ami ezt jelentősen visszafogná, de jöhetne már.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
csendes tag
-
válasz Steve_Brown #18 üzenetére
Játék alatt úgyis elnyomja a játék hangja, idle-ben meg nem hangos a blower sem.
-
GodGamer5
addikt
Anno a Vega 56-om bloweres hűtésű volt. Egyszerűen tragikus volt a hangja, leszabályozva meg mocskosul melegedett. Én azt mondtam akkor, hogy soha többet bloweres kártya..
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
joey04
titán
le van írva a cikkben, hogy miért nem hagyták még el
-
Ha gyűlölöd, akkor ne vegyél ilyet, ilyen egyszerű. Van, aki nem gyűlöli, és szereti, ha nem a házat fűti be a kártya, hanem kifújja a meleget. Nekem pl egy elég régi, rossz szellőzésű házam van, viszont ragaszkodom hozzá, mert azóta sem gyártottak szebbet. Ezért én mindenképp bloweres kártyát veszek, ha egy mód van rá. Remélem lesz 3070-ből vagy 3080-ból is, mert a 3090 nekem overkill.
Azzal viszont egyetértek, amit korábban írt valaki, hogy lehetne csinálni 3 slotos blower kártyát. Számomra az lenne a tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
A fő kérdés szerintem nem az lesz, hogy hangos-e hanem, hogy bírja-e fél évnél tovább. 350W azért már nem a szikratávíró kategória, hogy át lehessen passzírozni egy két slotnyi résen.
Az optimális hűtés ekkora kártyáknál valahogy úgy nézne ki, hogy a PCB-vel párhuzamosan, annak teljes szélességében helyezik el a lamellákat (mint egy CPU toronyhűtés esetében), egyik oldalon in, a másikon out. Ez min. 2x120-as ventiket jelent egy kb 1-1.5kg-os bordával. Ehhez megfelelő ház is kell, na meg valamivel meg kell támasztani a kártyát.
Ezek úgy látszik olyan akadályok ami miatt eddig csak sufni szinten jelentek meg ilyen megoldások.
Nem véletlen, hogy az Nvidia újragondolta a hűtést és még inkább ilyen 'két szék közül a padlóra' megoldást alkalmazott, mintsem hallgassa az kigyulladt, elfüstölt kártyákról szóló litániákat (vagy netán valami pert kapjon a nyakába lakástűz, maradandó sérülés miatt). -
arnoldito
senior tag
Vagy alapból olcsóbb lesz, mehet rá a vizes blokk. Ezt nem sajnálja az ember szétszedni.
-
Steve_Brown
senior tag
Miért nem tudják elhagyni a blower style-os hűtőt?
Az AMD-nek sikerült... Gyűlölöm ezt a hűtést, még idle-ben is baromi hangos. -
Televan74
nagyúr
1500$! Jobb hűtésre nem tellett?
Nem mintha érdekelne. Ez már bőven nem az én kategóriám.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Lacika112
aktív tag
Gondolom vágott órajelen megy majd illetve boost csak papíron lesz nála, a valóságba hideg indítás után 2 percig fog boostolni utána az alap órajelet is csak cseresznye pirosan produkálja.
Majd ha tesztelik kiderül de gyanús hogy 3 venti meg vízhűtés megy a többire 3x8 pinel ezen meg 2x8 pin blowerha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
Strezi
őstag
Nekem is koppra mehet a mostani ITX konfigba, játékvíz alá. Még kisebb is mint a mostani 2080Ti. Ha 280W-ra belőve hoz 40%+ teljesítményt, nem fogok köpködni
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
vaakuum
addikt
Csinálhatnának bloweres hőcsöves hűtést egy picit vastagabb megoldással. Az a tény, hogy a meleget elviszi a házból, azért elég sokat segít a rendszer hűtése szempontjából.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Dester31
tag
Nem kell koppon hajtani a kártyát és nem lesz hangos.
Des
-
törölt tag
Ki fog derülni a kommentekből, hogy ez semmire nem jó.
Nekem most is egy blower-es 1080ti Fe. van az ITX gépemben, és az annak az aljában lévő 140mm-es noctua venti egyértelműen hangosabb mint a VGA, legalább is ahogy én használom.
Ha egyszer VGA-t kell benne cserélni, akár egy 3090-et is bele fogok tudni tenni, és ugyan így probléma mentesen fog működni.[ Szerkesztve ]
-
pandras83
őstag
majd adnak mellé 300$-ért rgb-s fülvédőt és problem solved
Cyberfuck Patchrunner
-
snecy20
nagyúr
A béka sebbe alá kell majd leszabályoznia magának az órajeleket, hogy benn maradjon valahogy 85-90 fokon belül.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.