- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
turbulencia8
őstag
Iszonyat szepek a Fujitsu laptopok!
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #40 üzenetére
Nekem mégis az X1 kéne, HA szükségem lenne rá
Illetve indokoltnak tartanám a 600k felárat egy 80k-s, szintén 1 kiló körüli subnotebookhoz képest
Nem kéne ide semmilyen egzotikus anyag: magnézium, kevlár, minek?!Nem Forma 1-es autó ez
Műanyagot is lehet olyat gyártani, ami: merev, könnyű és jó a tapintása. Minek bonyolítani?
-
Dr. Akula
félisten
A tiedre 15.5 órát ír, az enyémre 19-et, tehát több. Sokkal több mint a 10 deka plussz súly.
"ennel masszivabb gepem kb. nem volt meg"
Hát a maiakkal már nem is lesz ráállós teszt, egyikkel se, az biztos. De nyilván több anyag fért az enyémbe, ettől vastagabb, és az ha nem is utcán focizós kategória, még mindig több zúzásnak ellenáll mint egy feleilyen vastag.A cellák száma kb. egyenes arányban van a kapacitással. A 9 cellás értelemszerűen fizikailag is nagyobb mint a 6-os, nem többfelé van osztva.
-
válasz
Dr. Akula #36 üzenetére
> és kisebb aksival.
11 ora megy akksirol. A tied joval tobbet?
> Meg kispórolt merevítéssel.
lol, ennel masszivabb gepem kb. nem volt meg (pedig volt mar X230, X220, T430, T420, T400, egeszen X40-ig minden)
> De az még nem derült ki milyen "mellébeszélés" folyik az aksiról
Az, hogy cellakat emlegetsz, de azt nem, hogy gyakorlatban mennyit megy a cikkben szereplo gep.
-
Dr. Akula
félisten
Úristen, 10 dekával több, le ne szakadjon a kezed ha meg kell emelni.
Az még kerekítési hibának is kevés. Ez azért nem az a kategória mintha egy 6 kilós DTR-t ajánlottam volna helyette. Te már csak kötözködsz.
"Az X1-em 1.1, nagyobb kijelzővel." ... és kisebb aksival. Meg kispórolt merevítéssel.
Én saját használatra vettem, nem munkára, de használom rendszeresen, most is erről írok. Mert az asztalin épp GTA megy (többek közt). De az még nem derült ki milyen "mellébeszélés" folyik az aksiról.
-
Dr. Akula
félisten
"sokaig birja akksival"
Azt ne egy 2 cellás vacaktól várd. Erre való a 9 cellás + pótaksi. Minden normális bc gépnél az ilyen opció alap."ha muszaj, el tudjak rajta inditani egy VM-et meg egy vaskosabb IDE-t"
Azt akkor is el tudod, ha nem lassú single channelben megy ugyanaz a ram, hanem dualban."Ha tudsz mutatni olyan gepet, amibe 32 G RAM-ot is lehet rakni, nem nehezebb 1.5 kilonal, 13" vagy nagyobb kijelzoju, es legalabb 7 orat megy akksirol, akkor legyszives."
Ezt az enyém is tudja. Normális notinál ez nem valami áll-leejtős etvasz, hanem alap."Ha boviteni kell par ev mulva, akkor veszel masikat."
Ennyi erővel mindent le lehetne betonozni, ha kell valami, vegyél másikat... -
válasz
Dr. Akula #31 üzenetére
A tesztek szerint ha nem hajtod, akkor 10 ora felett megy. Nem tudom, hogy definialod a hipsztert, de amire pl. nekem kellene:
- repulon, utazaskor sokaig birja akksival
- ha muszaj, el tudjak rajta inditani egy VM-et meg egy vaskosabb IDE-tHa tudsz mutatni olyan gepet, amibe 32 G RAM-ot is lehet rakni, nem nehezebb 1.5 kilonal, 13" vagy nagyobb kijelzoju, es legalabb 7 orat megy akksirol, akkor legyszives. Az en kovetelmenyeimnek eddig ami megfelelt:
- 5th Gen X1 Carbon
- XPS 13
- Lifebook 9-es sorozatHa boviteni kell par ev mulva, akkor veszel masikat.
-
Dr. Akula
félisten
Ez egy ultrabook, hipsztereknek villogni, nem munkagép. Az a VM a 2 cellás aksiról amúgy se futna túl sokáig.
Munkagépbe meg inkább olyat vesz az ember mi gyors _is_ és bővíthető _is_. Magyarul: 2 foglalatosat. És akkor nem kell azon agyalni hogy melyik kezedet vágjad le, hanem lesz dual channel, meg 32 GB is egyszerre. A Thinkpadek is ezért lőtték tökön magukat, ugyanezt a fixforrasztásos mókát már ott is eljátszották, azóta váltottam Lifebookra.
-
-
Dr. Akula
félisten
"teljes értékű Gigabit Ethernet portot"
Én itt a képen csak egy kihajtogatós, pikpak letörőset látok. -
Dr. Akula
félisten
"alaplapra forrasztott 4 GB RAM "
Jájjjj... -
moleculez
veterán
Vannak piaci igények, amiket nem értek, mint pl a legyen a teló 4" de Snapi 835, meg 8Gb ram, vagy ultrabook, ami pengevékony, de 16magos procival legyen, 64gb RAM-mal, és 2x1080ti. Minek? Ezek nem erre vannak kitalálva.
-
hallador
addikt
Persze az egyértelmű, ha választani kellene, akkor nekem is a 8350 vagy 8650-es kellene, ha majd megjönnek az üzleti gépekbe. Főleg mert virtualizálok, és ahhoz nem a sebesség, mint inkább a több szál kell.
Egyrészt nem annyira fogok vitatkozni veled, főleg mert a másik linket "elfelejtetted" megnyitni...
A másik, hogy ezt már nem linkelted be :
de egy szálra vetítve, csak ott gyorsabb, ahol ki is használja a program a turbo boostot
A másik, hogy igen túloztam, de attól nem kell még mindenképpen bebizonyítani, hogy neked van igazad, mert ezek egyelőre szintetikus programok, amik a való világban max irányadónak jók, szóval ez alapján is egy szálon gyorsabb a egy 7600u, mivel itt a 7500u is az, szóval a 7600u szinte biztosan az.
A másik, hogy magyarosan egy oldalt nézünk, amivel "nekem" van igazam na erről leszoktam az elmúlt egy két évben, szóval részemről, nyugodtabb is vagyok, szerencsére.
Sem időm és egyre kevesebb türelmem van a magyarokhoz.
"Igazad van"
Szia.
-
A 7. es a 8. generacios U-s procikrol volt szo:
https://www.notebookcheck.net/7500U-vs-8550U_8149_9208.247596.0.html
Mindenhol, kivetel nelkul az ujabb CPU a gyorsabb. Egy szalon es tobb szalon is.
Tehat amit irtal, azaz:"ha magsebességben nézem a 7200u 10 % a 7600u 20 - 25 % al gyorsabb." - nem stimmel, az ujabb a gyorsabb meg egy szalon is, a notebookcheck alapjan.
-
hallador
addikt
A notebookcheck szerint azért nem mindenhol.
Itt egy ultrabookreview teszt ami értelmesebb, de egy szálra vetítve, csak ott gyorsabb, ahol ki is használja a program a turbo boostot, de azért én nem jelenteném ki. Egy HQ-s i5-nél csak itt ott gyorsabb.
-
hallador
addikt
Igen, mert ezek a processzor, le csökkentett sebességgel, és igen alacsony mag és szál sebességgel rendelkezik, ha magsebességben nézem a 7200u 10 % a 7600u 20 - 25 % al gyorsabb.
4/8-as processzor 15 wattos tdp-vel rendelkezik, ennek megfelelő sebességgel.Az intel szerint:
pl egy 8250u esetében
- TDP 15 W
- Configurable TDP-up Frequency 1.80 GHz , Configurable TDP-up 25 W
- Configurable TDP-down Frequency 800 MHz , Configurable TDP-down 10 W -
hallador
addikt
Az az RJ45 mennyire lehet tartós. A HP által bevezetett rugalmas RJ45-től féltem, de ezzel nem volt gond, egy törésről hallottam, de az valami más miatt lehetett, így nem törik el megerősített műanyag, gyári hibás még lehetett.
Ez viszont eléggé furcsa megoldás, ezek szerint nem számítanak már kábeles internet folyamatos használatára, ezzel a modellel. -
törölt tag
Nem kérünk 2 magos laptopot fél millioért. Aki ezt összerakta 2017 végén, mondjon le!
-
Es mar jon a 938.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy hónapja használjuk napi szinten a Fujitsu üzleti ultrabookját, a Lifebook U937-et, munkára és szórakozásra is.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Politika
- Microsoft Excel topic
- OLED monitor topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L440 alaplap
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB DDR4/512GB NVMe SSD/13"3 FHD, IPS,Touch, Matt/WIN11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD IPS/Chrome OS
- HP Chromebook 14a-na0006nl :Intel Pentium Silver/8GB/128GB eMMC/14"HD LED/Chrome OS
- ASUS VivoBook Pro! 3K OLED / Ultra 7 155H / RTX 4050 6GB / 1TB NVMe! 27% számlával!
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest