- Riasztó topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
Azt hiszem kicsit átment panaszkönyvbe, bocs mindenkitől, imádom a laptop tervezőket/gyártókat/driver programozókat és főleg a marketingeseket!!!
-
koby11h
őstag
Igen, de sajnos a többiek sem sokkal jobbak. Lenovo T460s most vár alaplapra mert 16 hónap után nem tud bekapcsolni.Dell Vostro 5459/5468 a tucatból már 4 alaplap csere. Vagy nem indul el, vagy nincs lan, nem látja a kábelt és nincs MAC-je, bármit csinálsz. Oké veszek hozzá usb3/gbit átalakítót, de hogy néz már az ki, tiszta MacBook Pro
) Ha meg ezek jók, akkor az Intel AC 3165 wifi kártya miatt szívunk.14-bőll 4 már csere.
Komolyan visszasírom a Compaq Evo N800C-t és a T61p-met!
Arról nem is beszélve, hogy ha a laptop gyártó mindent patentre eltalál, tetszik kívül-belül, jó a hw, akkor még mindig ott van a sz@r driver pl. Intel video: amit az egyik driverben kijavítanak az két verzióval később megint visszajön, mintha a programozó elfelejtette volna, hogy melyik forrásból kéne a következő buildet csinálni... Intel LAN driver 9.x ami hol látja a vezetéket hol nem... baromi frusztráló tud lenni -
hallador
addikt
Ez csak Otthon nagy baj, sajnos semmilyen kultúrája nincs ennek Magyarországon, az elkényelmesedett nagykerek, a szarral sem foglalkozó magyar képviseletek, a szutyok magyar "üzletkötők", ez megtette a hatását. A HP sajnos egyre szarabb, pedig megélt szebb napokat is a cég, oda jutottak, hogy a HP Magyarország a szakemberei 80 %-át szélnek eresztette, annyira szar ez otthon, hogy a DXC-be kellett összpontosítani a mérnöki gárdát, mert annyira szutyok a kereskedés, hogy az vicc. Én sem mondtam volna még 3 éve, hogy ez van, de ez van. A Garancia egy vicc, ami sajnos ha tetszik ha nem egy szánalmas dolog egy olyan cégtől, aki egy időben még az egyik legjobb kondíciókkal indult.
Nem piac Magyarország sem a Fujitsu-nak sem a HP-nak eljutottunk idáig. -
koby11h
őstag
Szia, sajnos a mi konfigurálható és mit lehet beszerezni néha nagyon nem vág össze
Pl. áttúrtunk mindent kb. fél éve 15-ös, matt fullhd, csak integrált video, semmi sallang, 8+8 Gbyte, 512 ssd és mi volt, 4+4 vagy 240 ssd vagy fényes kijelző vagy integrál 920M... de olyan amit akartunk azt lehetett konfigurálni csak megvenni nem...Végül lett egy kevés kompromisszumos HP, de arra is vártunk 5 hetet. Lehet túlkonfiguráltuk, a választás kényszere, vagy a túl sok lehetőség, nem tudom.
-
wierra
senior tag
válasz
#06658560 #10 üzenetére
Itt van előttem megnyitva az FTS konfigurátor, csak tudom miről beszélek.
pl. Lifebook E558 esetén"No Camera / no Mic"
"SmartCard & Fingerprint"
"TPM 2.0 Module"
"EraseDisk" - Firmware-embedded, unique feature to erase sensible data unrecoverable from the hard diskAhogy írtam, bizonyos keretek között van mozgástér. Viszont ez már nem az Amilo termékcsoport, itt mélyebben kell a zsebbe nyúlni, ellenben sokkal tartósabb és minőségi gépet kapsz.
-
törölt tag
Normális, átmenő hűtést még nem láttam, csak olyat, ami alulról szív, választási lehetőség nincs. Kamera, mikrofon fixen beépített, talán Clevo tud olyat, hogy nincs egyáltalán, külön kérésre. De mikrofon abban is van. Ahogy beépített hangszóró is.
Háromezer dolláros gépek esetén meg szterintem a kihagyott vackok miatti plusz harminc dollár nem osztana már.
-
koby11h
őstag
Lehetne a nélkül is, engem sem zavarna, csak félek rétegigény vagyunk
De ha ki sem lehet kapcsolni, azért az már bosszantó, vagy jönnek a gagyi megoldások: postit a kamerára, a touchpadra rátéve méretre vágott kartonlap, megemelve a laptop háta, hogy jobban tudjon levegőt kapni - 4 fokot csökkent a belső hőmérséklet!
És még eszembe jutott a 2 db (kettő!!!) USB-vel megáldott laptop, meg a halálom a Rotring heggyel/gemkapoccsal előhívható BIOS... ezeket hogy találják ki? -
törölt tag
Ami kimaradt:
1) Hűtés tervezése (és itt értem azt is, hogy combra téve ne zárjuk el a nyílásokat a lábunkkal)
2) Váz tervezése, merevség biztosítása
3) Adatbiztonság megoldása
4) Kamera és beépített mikrofon mentes modellek
5) Normális billzet beépítése
6) Normális dokkolási lehetőség, normális dokkoló tervezése
7) Ha már támogatja a termék a multimonitoros használatot, akkor értelmes kivitelezés, hogy ne villogjon a kijelző (nem Fusi, de munkagép probléma, hogy multimonitorhoz net sávszél kell)
8) stb.#2 koby11h: Még jobb lenne, ha nélkülük lehetne kérni a modelleket, nem pedig eltakarni lenémítani lehetne.
-
Reggie0
félisten
Vannak meg komoly kihivasok, amik nem mennek a Fujitsunak. Egy ilyen a dokumentalas. Pont a V727-es honlapjan irjak, hogy Full HD a kijelzo, majd az adatlapnal Full HD (1920x1280)-at irnak. A dokumentumok kozott a Data Sheet-ben(pdf) pedig 1920x1200-at. No akkor mi van?
Szerintem egy tervezes vegere egyertelmuen ki kene derulnie, hogy milyen alkatreszeket hasznalnak fel, ebbol pedig a gep parameterei. A parameterekbol pedig dolgozhat a marketing/dokumentacios stb. osztaly.
Amugy nem lenne rossz kis gep, majdnem hozza a HP TC1100 szinvonalat a rendelkezesre allo technologiahoz viszonyitva, viszont ahhoz kepest semmi komoly ujdonsagot nem tartalmaz, pedig eltelt vagy 13 ev. De ebbol az latszik, hogy semmi uj kihivas, vagy otlet nincsen az iparban, pedig az utobbira volna lehetoseg boven.
-
Z_A_P
addikt
Az igazi kihivas az hogy ideje lenne AMD mobil CPU-kat is belepakolni.
-
Alchemist
addikt
A leírt szempontok eléggé ellentétesek a céges alkalmazásaink szükségleteivel.
-
-
koby11h
őstag
Egyetértek! Kíváncsi lennék, hogy mi vezérel tervezőket pl. a Lenovo féle touchpad megalkotásakor, vagy amikor eldöntik, hogy egyes funkciók kimaradjanak pl. touchpad letiltása, webkamera lezáró csúszka, dedikált hangszóró vagy mikrofon némítás gomb, fizikai wifi gomb... értem én hogy mindenen lehet spórolni, de én meg ezekkel tudnék élni, ezekre a döntésekre is kíváncsi lennék
-
Értem én, mi az a PR-cikk. De a címben szereplő kihívások legfeljebb a marketingrészlegnek voltak kihívások, hogy mivel próbálják meg eladni ezt a terméket.
Magához a notebook (tablet?...) megtervezéséhez, pláne egy szakmai oldal szempontjából édeskevés köze volt az írásnak.Pedig amúgy érdekes is lehetne a téma: hogyan lehet még két centnyi alkatrészt megspórolni, hogy épp ne kerüljön többe a garanciális javítások várható értéke; hogyan lehet még három gramm anyagot kikönnyíteni, hogy még épp ne hasson bóvlinak; hogyan lehet még fél milliméterrel vékonyabb anélkül, hogy megfőzné a felhasználó combját stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Fujitsu Lifebook sorozata kiváló üzleti noteszgépeket tartalmaz – ezek tervezésekor számtalan elvárásnak kell megfelelni.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Diablo IV
- Riasztó topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Haditechnika, harcászat
- Azonnali játékos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest