- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fryskitt
addikt
válasz hallador #127 üzenetére
Szerintem kivételesen ugyanazt mondtuk. Hogy drága.
Amúgy folyamatosan egy kisirodáról beszélek, max 2-4 gép, ami mögött egy jobb, kb 3TB-os dupla vinyós NAS áll.
Nem nagyvállalati dolgokról beszélek, ott nem is Mac-ek vannak többnyire, nem?Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
arn
félisten
Ps es tsi egyre jobban tamogatjak az openclt, szvsz eleg nagy lesz a kozeljovoben a difi. Vmi 100-150 wattos kartyat akarok bele. Azt halkan meg lehet huteni meg.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
hallador
addikt
válasz Fryskitt #126 üzenetére
Szerintem Te nem nagyon vagy tisztában a professzionális adatmentés árával, jól érzem?
Vegyunk egy olcsóbb megoldást:
- Kell egy szerver, esetleg négy (Dual Xeon, 96 GB ram), vagy LPAR-nyi r6k.
- Kell egy mentőszerver, mondjuk GB licencel.
- Kell egy virtual tape szerver (Mondjuk Data Domain, IBM TSxxxx)
- Kell egy Tape Library. (Mondjuk egy TS3310, esetleg kettő, 3 - 4 bővítőládával)
- (Kell egy mocskos nagy NAS, amire a gyorsan visszaállítandó adatokat mented, NetAPP)
- Licendíjak minden mennyiségben.Most a legolcsóbb verziót soroltam fel.
Esetleg ezt duplázzuk, négyszerezzük meg, és az egyéb apróságokról, mint a VADP mentés, vagy az egyéb VAAI megoldásokról nem beszélgettünk.
Mint ahogyan az Archiválásról sem.Szóval ez nem az a kategória, ami az ilyen veszünk két 1 TB-os NAS-t. Kategória.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Fryskitt
addikt
Nem feltétlenül egy több ezres cég irodájára gondoltam. hanem pl egy kis, két-három személyesre, mint amilyen pl az ismeretségben is van. A Mac előtt nem volt megoldott az adatmentés.. most meg igen. És egy professzionális megoldás Windowsra kerül annyiba, mint a Mac.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
madgie
titán
A Mini pont médiaszerver feladatokat is ellát nálam, no meg fotóknál is úgy van, hogy lightroom export pipa, majd a friss jpg-eket automatikusan küldöm az everpix-re (cloud backup a hdd-s mellett).
Processzorban persze nem i7 szint, de pont a fogyasztása miatt tehetem meg azt, hogy a kész képek exportálásánal ott hagyom, oszt végez, amikor végez (úgyis 24/7 megy). Nem mértem még, de saccra kétszer addig szüttyöghet el az exporttal.
-
arn
félisten
En is igy gondolkodtam, de rajottem, hogy kellene egy szerver is, igy maradt egy nagy masina. A nappaiban vagy nuc lesz, vagy mini. A mask, hogy harom eves lassan az i7 2600 - hasonlo teljesitmenyt mennyiert kapnek? Sokszoros aron meg nem akarok azert visszafele menni. Ill a kartyak fontosak lehetnek a kov evekben az opencl miatt.
Gondolkodom amugy egy itx erogepen, amibe lehet hattertarat pakolni, de felek ott nem csak a vilagito ledrol fogom latni, hogy megy a gep. Perpill 500 korul porog az a par venti.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
hallador
addikt
válasz joysefke #120 üzenetére
Igen ebben igazad van. Az 5400-as HDD tényleg csak alapfeladatokra, és úgy jó OSX alatt is, ha nem indítgatod újra a gépet. (Memóriába betölti a progig megfelelő részét)
Ha komolyabb feladatra akarod használni a gépet, akkor valóban csak baj lesz vele ez nem Oprendszer függő dolog.
Amiben az OSX előnyben van. hogy kisebb a tárterület, amit használ a rendszer. Szóval azért a Windows néha 25 - 30 GB-os telepítése azért oda tud csapni a rendszer HDD sebességének. (Persze nem maga a Windows, hanem a programok is (Office, egyéb 10 - 15 alapprogram)).
A frissítés az OSX-en a Linuxhoz hasonlóan gyorsabb, és hatékonyabb sebességben mint Windows-ok alatt. Ez is nagy előny, pláne mikor háttérben dolgozik a rendszer.
Ami még meg tudja fogni a Windows-okat az az Intexelés, amit érdemes lehet kikapcsolni, de pont az 5400-as hdd-knél jelenthet előnyt.
Szóval a Windows-t is be lehet állítani kényelmesen gyorsra, ha kell. A MacOSX-et is.
Alapvetően mind a kettőt lehet hülyén használni, meg jól is. A Különbség, hogy az OSX alaphelyzetben jobban be van állítva, mint a Windows, ez nem azt jelenti, hogy a Windows rosszabb, csak kevesebbet tol rá a userre.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Stanley-B.
őstag
-
joysefke
veterán
válasz hallador #117 üzenetére
Nekem a munkagépemen és a játékgépemen is W7 SP1 van. A játékgépet használtam már SSD-vel és asztali 7200-as HDD-vel.
A frissen feltelepített W7 még HDD-vel is pörgős, de amint belakja az ember és fut a háttérben a rengeteg processz bizony lassú lesz. A játékgépemen az eleve gyorsabb vinyó és a lényegesen kevesebb szoftver (futó processz) miatt ez nem olyan látványos, de a munkagépem az bizony nagyon lassan bootol illetve néha lassan nyitja meg a programokat (főleg, ha egyszerre nyitok meg kettőt) pedig aztán van benne jó proci meg megfelelő mennyiségű RAM is.
Egy szó mint száz 5200-as HDD-t rendszervinyónak csak az ellenségemnek ajánlanék 2013-ban az SSD-k korában, a notimban én is azt használok, tehát tudom miről beszélek.
OSX-el nincs mélyebb tapasztalatom, de szvsz a vinyókérdés nagyrészt nem OS specifikus. Ha sok a futó szoftver, sok a random read akkor a leggyorsabb vinyó is meg tud feküdni, hát még egy 5200-as mobilvinyó..
Másrészt ha meg ha már mindenki SSD-vel veszi a 21,5-ös iMAC-et is, akkor annak bizony nem 1299 dollár lesz az ára, tehát mégjobban nyílik az olló.
J.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz negyedes #116 üzenetére
Addig elég az 5200-as HDD, míg az ember nem használ huzamosabb ideig SSD-t... utána minden HDD-nél azt érzi, hogy tulajdonképpen a rendszer most mire vár? Nem nagyobb megakadásokra kell gondolni, sokkal inkább kisebb "lag", ami pont hátráltat abban, hogy a saját sebességeddel csináld a csinálni valót.
Syl: persze most is egy 5200 pörgettyűs HDD előtt ülök a munkahelyen, XP-n. Otthon van SSD-n OS X, meg 7200-as HDD-n Win7... lehet válogatni
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz negyedes #116 üzenetére
Normál használatnál szinte mindennél elég ez a merevlemez, főleg ha a gépet nem kapcsolgatod ki, a Mac-eket amúgy sem kapcsolgatod ki csak nagyon ritkán. A Windows 7 már egészen jól tudja ezt a funkciót. Szóval szerintem csak akkor lassú ha ki be kapcsolgatod a gépet.
-
negyedes
addikt
a problema az hogy meg az 5200-as vinyo is eleg a os X-nek normal hasznalatra. de gyanitom aki mar munkara akar venni mac-et nem szarakodik hdd-kel, max kulsovel.
most sajnos nincs bent a cegnel uj generacios imac, de ha lesz csinalok egy teszetet render mellett hogyan valtozik a cpu/gpu terheles.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Totheground
addikt
válasz joysefke #113 üzenetére
Nincs az a hülye, aki fusion vagy SSD nélkül venné.
Amúgy meg mekkora annak a 37inchnek (amiről gyanítom, hogy amúgy tv) a felbontása? Akkora méret mellé remelem legalább 4k, mert különben a szoba túlvégéről kell nézni, hogy ne legyen hányás a képminőség.Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
joysefke
veterán
válasz Stanley-B. #104 üzenetére
gondolom csak trollkodsz...
mellesleg a szépséget eddig én nem hoztam fel, mert nálam nem magas prioritás (nem mintha szarul nézne ki a ház a hozzá tartozó 37"-os "monitorral"...)
hanem a belbecsre utaltam a legkissebb imac viszonylatában.1300 dollárért kapsz valami legkissebb i5 procival (típust nem írtak, frekije alapján gondolom) szerelt 21,5"-os integrált monitort (kb bélyeg méret) megfejelve egy 5200 rpm-et pörgő notivinyóval. Baz már a lassú vinyó önmagában megöli a felhasználói élményt. 5200rpm-es rendszervinyó desktopra.
J.
-
hallador
addikt
Arra is kíváncsi vagyok pl mennyire lehet P2V-zni a MacOsx-et. De lesz alkalmam játszani vele. Windows, Linux megvolt ez sem maradhat ki
-
hallador
addikt
Utána nézek jobban. Igazából valszeg VMware környezetben fogok játszani vele. (Remélem megy alatta rendesen).
Nekem is tettszik a Mac Osx amúgy bár én nem láttam benne annyi lehetőséget. Igaz nem ilyen környezetben dolgozom, így nem annyira nézegettem meg a mai osx-eket, de mostanában lesz alkalmam nézegetni MacBook Pro-kat.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Stanley-B. #108 üzenetére
Jogos.
-
Xero
nagyúr
"Szóval akkor egy központi gépről 10 000 gépet tudsz úgy managelni Hogy akár userenként külön policy-t vagy képes húzni a User gépére? Valamint egy/pár domain-ban meg tudod oldani egy komplett vállalat vezetését? Úgy, hogy a levelezőrendszer teljesen kompatibilis lesz szinte mindennel ami létezik a földön? "
Igen.
(#105) hallador: Kb semennyire. Consumer vonalon teljesen megfelelő, de közel sem annyira paraméterezhető mint egy Pro megoldás oob.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Stanley-B. #104 üzenetére
Azért a Define Mini nem egy csúnya gépház, otthoni (gamer) desktop viszonylatban most sem vennék mást.
Szerk: igazából nem összehasonlítható az iMac-kel, totál másra való a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Meg szeretném kérdezni, hogy ez a szoftver mennyire kompatibilis a szabványos mentő hardverekkel, nem kötöszködés képpen kérdezem tényleg érdekelne.
Ilyenekre gondolok mint Tape Library, Data Domain, IBM TS és hasonlók, storage-ok. (Alapvetően az érdekelne, hogy mennyire összevethető egy TSM-el, vagy Egy NetWorkerrel, vagy egy Symantec NetBackup-al). Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Én inkább arra gondolnék, hogy az Apple nem akarja igazán technikai részletekkel untatni a vásárlóikat. Szerintem igaza is van. Alapvetően az általános Apple vásárlót nem hinném, hogy érdekelni, hogy milyen vas van a gépében. Nem lehúzás, sok Apple user-t ismerek és teljesen jól használják a gépüket úgy, hogy nem nagyon tudják mi van a gépükben. Ezzel szerintem nincs is semmi baj.
A Processzor témában teljesen egyetértek veled.Ha a Mac OSX kihasználja a megfelelő utasításkészletet ami a prociban van, pláne ha újabb videó szerkesztő, vagy Adobe szoftvert futtat, akkor simán gyorsabb tud lenni egy előző generációs I7 Mainstream processzornál egy újabb I5.
Ez gyanítom játékban is igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo P500 E85+ SFF PC, Quad Core i5-2500 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo E710 E90+ SFF PC, Quad Core i5-3470 CPU, 8 GB DDR3 RAM