Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ZIDOO médialejátszók
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengri
senior tag
Nemrég jött ki új BIOS az MSI X570 Unify-nél is. Az áprilisban megjelenő BETA 1.0.0.5 helyett most AGESA ComboAm4v2PI 1.0.0.2 lett.
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz
Synthwave #19 üzenetére
A [B450M Pro4] hez jött új bios, a 1.0.0.5 átugrották egyből az AGESA Combo-AM4 PI 1.0.0.6 jött ki.
4.20
2020/7/9
Update AMD AGESA Combo-AM4 PI 1.0.0.6
*ASRock do NOT recommend updating this BIOS if Pinnacle, Raven or Summit Ridge CPU is being used on your system.
*Before updating this BIOS, please also read the description in previous BIOS version. -
Slavia
aktív tag
Azért remélem engedélyezed hogy hátha esetleg lesz olyan akinek van, és esetleg hasznos információt is megoszt.
Mert arra lettem volna kíváncsi eredetileg.
-
Dißnäëß
nagyúr
Nézd, én sem vagyok kíváncsi arra, hogy +1 MSI-d beszart és lett belőle egy csere alaplap, pont ugyanolyan irreleváns, mint bármilyen egyéb tapasztalata akárkinek is és eme logika mentén tényleg csak abban bízhatsz, aki már feltette hajszálpontosan ugyanarra a típusú alaplapra a legfrissebbet, ami felől érdeklődsz.
Szóval.. csak szép konzisztensen.
-
Slavia
aktív tag
A másik dolog nem arra voltam kíváncsi hogy ki mennyi bios frissített életében sem arra hogy cpu nélkül is lehet bios frissíteni ha nem arra hogy akinek hasonló konfigorációval rendelkezik feltette-e már.
+1 MSI NF520T-C35 alpalapot frissítettem BETA bioszal lett belőle egy csere alaplap.(fat32 usb keresztül)Tehát kimondottan arra voltam kíváncsi hogy akinek hasonló konfigja van mit tapasztalt.
-
Dißnäëß
nagyúr
'94 óta csereberélek alaplapokat, de gyári BIOS-al még egyet sem sikerült téglázni, még moddolt tuning beta BIOS-okkal sem, pedig megvolt mindenféle jó és kevésbé jó modell. El nem tudom képzelni, hogy kiadna akármelyik gyártó úgy a nagyközönségnek egy BIOS-t, hogy nem tesztelte agyon elôtte az adott lap összes revíziójával, annak összes korábbi BIOS-áról átállással. Nagyon nagy baj lenne, ha alaplapokat is olyan arányban kezdenének téglázni jöttment user-ek, mint mondjuk router-eket mindenféle spéci firmware-el. Illik tudni, mire frissítünk, az a verzió mit tud vagy nemtud, és ha minden technikai feltétel adott, akkor frissíthetô és menni is fog. Persze ha a folyamat közben elmegy az áram, ... szóval most nem errôl beszélünk, hanem valami hibáról az új BIOS-okban. Nem mondom, hogy nem fordult elô a múltban, de konvergál a kizárthoz. Többszáz alaplap BIOS frissítése után mondom ezt.
ASUS is még tesztel, a honlapon semmi egyelôre.
-
Slavia
aktív tag
Üdv! ha valaki már frissített b450 tomahawk max lapot kérem írja le véleményét az új bios-ról és hogy tégla lett.e a gépéből vagy simán fut minden. ( külön jó lenne ha esetleg olyan írna akinek 1600-1600 x cpu-val rendelkezik. ) ( ha egyáltalán érdemes ezeknél frissíteni)
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #105 üzenetére
Ez több, mint érdekes. Tesztelek egy sort, és szólok.
Nálam megy minden, viszont nem Hyper-V alapon hanem VMware Workstationnel, alma és körte. Átcuppantom a Ryzen-es gépet Hyper-V -re és meglátjuk. Minden esetre köszi az infót.
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #10 üzenetére
Hali, ezt fejtsd ki plíz, nem tudsz 32 bites VM-et indítani a 64 bites hoston?
Milyen Hypervisor, milyen VM? -
ggg1
aktív tag
Na ez egy borzasztóan okos ötlet, nagyon egyetértek!
Akár live Linux, akár live Windows jó lehet, és ez szintén azt a célt szolgálja, amiben én is leginkább keresném a hiba forrását, hogy tényleg az ethernet nic-ben van-e fizikai szinten a hiba, vagy amire gyanakszom, hogy a szoftverkörnyezetben. Ennek természetesen a legjobb módja kideríteni, ha a teljes szoftverkörnyezetet kicseréljük egy teljesen másik rendszerre, és ennek a kényelmes módja egy ilyen live rendszer.Egyébként, ha mégis fizikai szinten van a hiba, én nagyon megfontolandónak érzem egy CAT6 kábel kipróbálását is, ha megoldható, amit föntebb írt a kolléga, hogy számára megoldást jelentett. Ez egyáltalán nem hülyeség, mert könnyen lehet, hogy ez olyan jellegű hiba, amit több dolog együttállása okoz: az adott Realtek nic, az adott cat5 kábellel és az adott routerrel. Simán lehet hiba úgy, hogy másik gép ugyanezen routerrel és kábellel meg jó. Lehet, hogy konkrétan ez a két eszköz, a Realtek nic és az a router együtt stabilabbak egy jobb kábellel.
A másik hírben, ahol az volt, hogy az új Intel 2,5-ös nic instabil bizonyos routerekkel, ott is az volt, hogy csak egyes eszközökkel jelentkezett az instabilitás, pont ilyen jellegű, pedig elvileg mind ugyanazt a szabványt követik, csak előfordulhat, hogy van valami nagyon kis fizikai eltérés, ami még általában nem okoz hibát, de sok minden együttállása esetén pedig már igen. Úgyhogy a kábel is jó ötlet. -
ggg1
aktív tag
Jaja! Osztom mindenki véleményét, aki Memtest ügyben itt a végén megszólalt (#99 #100 #101). Ez a Memtest egyáltalán nem egy releváns dolog, ha ilyen jellegű szinkronizációs memóriahibák kimutatásáról van szó. Egy Windows bootolás sokkal előbb elhasal, miközben a Memtest elfutkorászik akármeddig, és mégis memóriahiba van. A Memtest inkább olyan hibát mutat ki jól, amikor cella hibás. Szinkronizációs, stabilitási problémákat nem mutat ki jól, mert ugye ilyenkor nem maga a ram hibás, hanem az együttműködése a számítógéppel. Egy komplexebb program futtatása sokkal előbb kihoz ilyen ram-hibát, ill. amit írtam föntebb, a GoldMemory, azzal érdemes próbálkozni, az már régebben, 10-15 éve is sokkal jobb volt az ilyen jellegű hibák kimutatására.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest