Friss AGESA kóddal boldogít az AMD

A boldogítás szó szerint értendő, mert ha minden igaz, a Socket AM4-es alaplapokhoz érkező új BIOS-ok egy igen bosszantó jelenséget is megszűntetnek.

Az AMD bejelentette a AGESA ComboAM4 1.0.0.5-ös verziószámú mikrokód elkészültét, melyet az alaplapgyártók saját belátásuk szerint integrálhatnak a BIOS frissítéseikbe. Az új AGESA felgyorsítja a POST időt egyes Micron DDR4-3200-as memórialapkák használata esetén, de ami még fontosabb, hogy megszünteti az időszakosan fel-feltűnő, virtuális memóriával kapcsolatos problémát bizonyos Realtek PHY Ethernet lapkák esetén, ami a hálózati kapcsolat eldobásához vezethetett.


(forrás: ASRock) [+]

A friss mikrokóddal jobb lesz a PCI Express busz stabilitása, illetve általánosságban véve kevesebb probléma lehet a mindenféle eszközök kompatibilitásával. A Ryzen 3 Pro 2100GE processzornál megfigyelt, PCI Express sávokat érintő konfigurációs gikszer szintén javításra került. Ezeken felül minden egyéb teljesítményre, valamint stabilitásra vonatkozó fejlesztés be lett építve, ami a régebbi 1.0.0.4 A/AB/ABB/ABBA mikrokódokban jelen volt. Akiknek gondjaik vannak a Socket AM4-es gépeikkel, figyeljék az alaplapjuk terméktámogatási oldalát; az MSI-nél nem meglepő módon például már találtunk új BIOS-t!

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés